Laiteohjelmiston salasanan asettaminen Macissa

Kun asetat laiteohjelmiston salasanan, käyttäjät, joilla ei ole salasanaa, eivät voi käynnistää tietokonetta muulta levyltä kuin määritetyltä käynnistyslevyltä.

Tämä toiminto vaatii Macin, jossa on Intel-prosessori. Jos haluat käyttää vastaavan tasoista suojausta Macissa, jossa on Applen siru, ota FileVault käyttöön. Jos Macia hallinnoi MDM (mobiililaitteiden hallinta), MDM:n ylläpitäjät voivat myös etälukita

Laiteohjelmiston salasanan ottaminen käyttöön

1. Suorita käynnistys macOS:n palautustoiminnolla.

2. Kun Lisäapit-ikkuna tulee näyttöön, valitse valikkoriviltä Lisäapit ja sitten Käynnistyksen suojaustyökalu tai Laiteohjelmiston salasanatyökalu).

3. Klikkaa Ota laiteohjelmiston salasana käyttöön.

4. Anna laiteohjelmiston salasana ja klikkaa sitten Aseta salasana. Muista tämä salasana!

5. Poistu työkalusta ja valitse sitten Omenavalikko  > Käynnistä uudelleen.

Mac pyytää laiteohjelmiston salasanaa vain, jos se yrittää käynnistyä muusta kuin käynnistyslevyasetuksissa valitusta tallennuslaitteesta tai jos se käynnistyy macOS:n palautustoiminnolla. Kirjoita laiteohjelmiston salasana, kun näet lukon ja salasanakentän käynnistyksen aikana:

Laiteohjelmiston salasanan näyttö

Laiteohjelmiston salasanan poistaminen käytöstä

1. Suorita käynnistys macOS:n palautustoiminnolla. Käynnistyksen aikana sinua pyydetään antamaan laiteohjelmiston salasana.

2. Kun Lisäapit-ikkuna tulee näyttöön, valitse valikkoriviltä Lisäapit ja sitten Käynnistyksen suojaustyökalu (tai Laiteohjelmiston salasanatyökalu).

3. Klikkaa Poista laiteohjelmiston salasana käytöstä.

4. Anna laiteohjelmiston salasana pyydettäessä uudelleen.

5. Poistu työkalusta ja valitse sitten Omenavalikko  > Käynnistä uudelleen.

Toimi näin, jos unohdit laiteohjelmiston salasanan

Jos et muista laiteohjelmiston salasanaa, varaa henkilökohtainen palveluaika Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen. Ota Macisi mukaan tapaamiseen sekä alkuperäinen kuitti tai lasku ostotositteeksi.