Time Machine -varmuuskopiointi kestää odotettua pidempään

Time Machine -varmuuskopiointi saattaa kestää tavallista pidempään, jos monet tiedostot ovat muuttuneet tai jos aiempi varmuuskopiointi keskeytyi.

Voit tarkistaa varmuuskopioinnin etenemisen Time Machine -valikosta. Kun Time Machine varmuuskopioi tietojasi, Varmuuskopioidaan-ilmaisin tulee näkyviin ja etenee portaittain:

Jos Time Machine -valikossa näkyy varoitusviesti tai jos varmuuskopiointi ei onnistu lainkaan, lue artikkeli Macin varmuuskopiointi tai palauttaminen Time Machinen avulla ei onnistu.

Jos Time Machine -varmuuskopiointi toimii, mutta se kestää odotettua pidempään, tarkista seuraavat seikat:

Ensimmäinen varmuuskopiointi

Kun varmuuskopioit Macisi ensimmäistä kertaa Time Machinen avulla, varmuuskopioinnissa saattaa kestää kauan. Tämä johtuu siitä, että Time Machine kopioi suurimman osan Macisi tiedoista tai kaikki Macin tiedot ensimmäiseen varmuuskopioon. Voit jatkaa Macin käyttöä, kun Time Machine varmuuskopioi tietoja taustalla.

Kun ensimmäinen varmuuskopiointi on suoritettu, Time Machine varmuuskopioi taustalla vain ne tiedostot, jotka ovat muuttuneet edellisen varmuuskopioinnin jälkeen. Seuraava varmuuskopiointi siis sujuu yleensä nopeammin.

Jos haluat keskeyttää varmuuskopioinnin ja suorittaa sen loppuun myöhemmin, valitse Time Machine -valikosta Ohita tämä varmuuskopio. Time Machine yrittää varmuuskopiointia myöhemmin uudelleen automaattisesti. Jos haluat käynnistää varmuuskopioinnin manuaalisesti, valitse valikosta Varmuuskopioi nyt.

Laajojen muutosten varmuuskopiointi

Varmuuskopioinnissa saattaa kestää tavallista pidempään, jos olet tehnyt muutoksia lukuisiin tai suuriin tiedostoihin edellisen varmuuskopioinnin jälkeen. Tällöin Time Machine -valikossa saattaa näkyä pidempään Valmistellaan-teksti. Esimerkki:

• Jos varmuuskopiolevy ei ole käytettävissä (esimerkiksi matkustaessasi tai kun se on irrotettu tai kun siinä ei ole virtaa), Time Machine ei pysty varmuuskopioimaan tiedostojasi. Jos käytät Macia useiden päivien ajan ilman, että varmuuskopioasema on käytettävissä, varmuuskopiointi saattaa kestää tavallista pidempään, kun asema on taas käytettävissä.
  • Jos tietokoneessasi on virtualisointiohjelmisto, kuten Parallels tai VMWare, se saattaa luoda suuren levytiedoston tai muun tiedoston, johon muihin käyttöjärjestelmiin liittyvät tiedot tallennetaan. Time Machine saattaa yrittää varmuuskopioida koko levytiedoston, vaikka olisit muuttanut vain muutamia siinä olevia tiedostoja. Parhaat tulokset saavutat varmistamalla, että ohjelmistosi on ajan tasalla ja lukemalla sitten kehittäjän tukisivustolta lisätietoja Time Machinen käyttämisestä kyseisen ohjelman kanssa. Jos haluat Time Machinen ohittavan nämä tiedostot, voit asettaa Time Machinen jättämään ne pois varmuuskopiosta.
  • Jos olet hiljattain asentanut uuden ohjelmiston tai päivittänyt macOS:n, seuraavan varmuuskopion ottaminen saattaa kestää tavallista pidempään. Kun Time Machine on varmuuskopioinut uuden ohjelmiston, varmuuskopioinnin pitäisi sujua nopeammin.
  • Jos peruutit aiemman varmuuskopioinnin tai se keskeytyi odottamatta, Time Machinella saattaa kestää varmuuskopioinnissa seuraavalla kerralla pidempään. Näin voi käydä myös silloin, jos et sammuta Maciasi oikein tai jos et poista asemaa näkyvistä ennen sen irrottamista.

Verkon nopeus

Jos varmuuskopioit Wi-Fi-verkon kautta, varmista, että Wi-Fi-tukiasema tai -reititin on lähellä. Wi-Fi-verkkoyhteys voi hidastua, jos Mac on liian kaukana reitittimestä. Langattoman verkon signaalin vahvuuden näkee Wi-Fi-valikosta. Selvitä Wi-Fi-ongelmat, jos se on tarpeen.

Virustorjuntaohjelmistot

Jos käytät virustorjuntaohjelmistoa Macissasi, varmista, että se on ajan tasalla. Jos epäilet sen häiritsevän tietokoneen varmuuskopiointia, kannattaa ehkä jättää varmuuskopioasema pois virustarkistuksesta. Lue lisätietoja virustorjuntaohjelmiston ohjeista tai ota yhteys sen valmistajaan.

Asemien tarkistaminen

Varmuuskopiointi saattaa edetä hitaammin, jos jossakin varmuuskopioitavassa asemassa tai varmuuskopion tallentamiseen käytettävässä asemassa on ongelma.

Jos käytät AirPort Time Capsulea, voit määrittää sen tarkistamaan sisäisen levynsä:

1. Irrota AirPort Time Capsule verkkovirrasta.
  2. Odota kymmenen sekuntia ja liitä AirPort Time Capsule takaisin verkkovirtaan.

Kun Time Capsulen sisäinen asema toimii, Time Capsulen merkkivalo muuttuu vihreäksi. Jos Time Capsule havaitsee ongelman, merkkivalo vilkkuu keltaisena. Avaa AirPort-työkalu ja muodosta yhteys Time Capsuleen, niin saat lisätietoja ongelmasta. Jos et pysty ratkaisemaan ongelmaa, sinun on ehkä tyhjennettävä asema AirPort-työkalun avulla, kun olet luonut toisen varmuuskopion Time Machinella toiseen asemaan. Jos aseman tyhjentäminen ei onnistu, Time Capsule täytyy ehkä huollattaa.

Avaa muiden asemien osalta Time Machinen asetukset, laita Time Machine pois päältä ja tarkista sitten käynnistyslevy, ulkoiset varmuuskopioasemat ja muut varmuuskopioitavat asemat Levytyökalun avulla. Voit laittaa Time Machinen takaisin päälle, kun asemat on tarkistettu tai korjattu.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.