Time Machine -varmuuskopiointi kestää odotettua pidempään

Ensimmäisessä varmuuskopioinnissa saattaa kestää pitkään riippuen siitä, kuinka paljon varmuuskopioitavia tiedostoja on.

Time Machinen parhaan mahdollisen suorituskyvyn varmistaminen

Ensimmäisen Time Machine -varmuuskopioinnin jälkeen tulevien varmuuskopiointien pitäisi sujua nopeammin, sillä Time Machine varmuuskopioi vain edellisen varmuuskopioinnin jälkeiset muutokset. Jos useimmat varmuuskopioinnit kestävät odotettua pidempään, kokeile näitä ratkaisuja.

Päivitä macOS Big Suriin

macOS Big Sur parantaa merkittävästi Time Machinen suorituskykyä APFS-muodossa alustettua varmuuskopiolevyä käytettäessä. Hyödyt tästä automaattisesti, kun luot uuden varmuuskopiolevyn Big Surilla.

Jos olet varmuuskopioimassa samalle levylle, jota käytit ennen päivittämistä Big Suriin, toimi seuraavasti:

1. Valitse varmuuskopiolevy Finderissa.
  2. Valitse valikkoriviltä Arkisto > Näytä tiedot ja tarkista Muoto-kohdassa olevat tiedot.
  3. Jos muoto ei ole APFS, mutta haluat parantaa Time Machinen suorituskykyä Big Surissa, tyhjennä varmuuskopiolevy Levytyökalulla. Tällöin kaikki levyllä olevat varmuuskopiot ja muut tiedot poistetaan lopullisesti.
  4. Määritä Time Machine käyttämään varmuuskopiolevyä uudelleen. Ensimmäisen varmuuskopioinnin jälkeen tulevien varmuuskopiointien pitäisi sujua nopeammin.

Etsi suuret, usein päivitettävät tiedostot

Jotkin apit tallentavat tiedot epätavallisen suuriin, usein päivitettäviin tiedostoihin. Tällaisten tiedostojen varmuuskopiointi voi viedä paljon aikaa. Kokeile seuraavia ratkaisuja:

• Päivitä macOS Big Suriin ja APFS-muodossa alustettuun varmuuskopiolevyyn, kuten edellä on esitetty.
  • Voit myös ottaa yhteyttä apin kehittäjään ja selvittää, miten appia voi käyttää parhaalla mahdollisella tavalla Time Machinen kanssa.
  • Tai jätä nämä suuret tiedostot pois varmuuskopiosta: avaa Time Machine -asetukset, klikkaa Valinnat ja lisää sitten pois jätettävä tiedosto tai kansio klikkaamalla Lisää (+) -painiketta.

Macin Vähennä tilankulutusta -toiminnon avulla voit selvittää suuret tiedostot ja tarkistaa, milloin niitä on viimeksi käytetty.

Etsi varmuuskopiolevyn varattuna pitävät apit

Käytä Time Machine -varmuuskopiolevyä vain Time Machinen kanssa. Jotkin apit, kuten virustorjuntatyökalut, saattavat pitää varmuuskopiolevyn varattuna käyttämällä sitä usein kohteiden etsimiseen tai tallennukseen. Selvitä, voidaanko tätä toimintatapaa muuttaa apin asetuksilla.

Tarkista verkon suorituskyky

Jos käytät Time Machine -varmuuskopiolevyä verkon kautta, verkon suorituskyky vaikuttaa varmuuskopiointinopeuteen. Jos Wi-Fi-yhteys toimii heikosti, voit ehkä selvittää ongelmat analysoimalla langattoman ympäristösi. Voit mahdollisesti parantaa suorituskykyä liittämällä varmuuskopiolevyn suoraan Maciin.

Tarkista varmuuskopiolevysi ongelmien varalta

Time Machinen pitäisi ilmoittaa sinulle, kun se ei pysty suorittamaan varmuuskopiointia varmuuskopiolevyllä ilmenneen ongelman vuoksi, mutta voit milloin tahansa tarkistaa levysi ongelmien varalta Levytyökalun avulla