Ohjeita iCloud-musiikkikirjaston käyttöön

Korjaa esimerkiksi puuttuvaan musiikkiin, puuttuvaan kuvitukseen ja kahdentuneisiin soittolistoihin liittyvät ongelmat.

iCloud-musiikkikirjasto on Apple Musicin ja iTunes Matchin toiminto, jonka avulla voit käyttää kaikkia sisältöjä mistä tahansa laitteestasi, kunhan olet kirjautunut kyseisiin laitteisiin samalla Apple ID:llä ja olet laittanut iCloud-musiikkikirjaston päälle.

Varmista ennen tässä artikkelissa annettujen toimien suorittamista, että iCloud-musiikkikirjasto on määritetty oikein ja että käytössä ovat iOS:n, macOS:n ja iTunesin uusimmat versiot. Jos et ole Apple Musicin jäsen tai iTunes Matchin tilaaja, ota selvää, miten voit käyttää musiikkikokoelmaasi kaikissa laitteissasi.

iCloud-musiikkikirjasto ei ole varmuuskopiointipalvelu, joten muista aina varmuuskopioida musiikkikokoelmasi ennen muutosten tekemistä.

iCloud-musiikkikirjasto ei vastaa tai se aikakatkaistaan

Kokeile seuraavia ohjeita:

Laita iCloud-musiikkikirjasto pois päältä ja sitten takaisin päälle

iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa:

1. Valitse Asetukset > Musiikki ja napauta iCloud-musiikkikirjasto, niin se menee pois päältä.
  2. Sulje Asetukset.
  3. Valitse Asetukset > Musiikki ja napauta iCloud-musiikkikirjasto, niin se menee päälle.

Mac tai Windows-tietokone:

1. Avaa iTunes.
  2. Mac: Valitse näytön ylälaidassa olevalta valikkoriviltä iTunes > Asetukset ja laita iCloud-musiikkikirjasto pois päältä.
    Windows: Valitse iTunes-ikkunan ylälaidassa olevalta valikkoriviltä Muokkaa > Asetukset ja laita iCloud-musiikkikirjasto pois päältä.
  3. Sulje Asetukset.
  4. Mac: Valitse näytön ylälaidassa olevalta valikkoriviltä iTunes > Asetukset ja laita iCloud-musiikkikirjasto päälle.
    Windows: Valitse iTunes-ikkunan ylälaidassa olevalta valikkoriviltä Muokkaa > Asetukset ja laita iCloud-musiikkikirjasto päälle.

Jos olet ladannut laitteeseesi sisältöä offline-kuuntelua varten, se poistetaan laitteestasi, kun laitat iCloud-musiikkikirjaston pois päältä. Kun laitat iCloud-musiikkikirjaston takaisin päälle, voit ladata sisällön uudelleen.

Tarkista, onko iTunes-kirjastossasi lähetettäväksi kelpaamattomia kappaleita

1. Avaa iTunes Macissa tai Windows-tietokoneessa ja laita iTunesissa iCloud-lataussarake päälle, jotta näet iCloud-musiikkikirjaston kuvakkeet.
  2. Jos iCloud-musiikkikirjastossasi olevan kappaleen vieressä on pilvikuvake, jonka läpi kulkee viiva  , kappale ei kelpaa lähetettäväksi.
  3. Siirrä tällaiset kappaleet omaan kansioonsa tai työpöydälle. Jos et tarvitse niitä, poista ne.
  4. Laita iCloud-musiikkikirjasto pois päältä ja sitten takaisin päälle.
  5. Kun iTunes Match on saanut kelvollisten kappaleiden yhteensovittamisen valmiiksi, voit lisätä kelpaamattomat kappaleet takaisin iTunes-kirjastoosi.

Tarkista, yhteensovitetaanko lapsille sopimattomia kappaleita sallitun version kanssa

1. Etsi lapsille sopimattomat kappaleet Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa. Poista ne tietokoneestasi ja iCloud-musiikkikirjastostasi.
  2. Tuo kappaleet uudelleen alkuperäisestä lähteestä korkealaatuisina.
  3. Valitse tietokoneen näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tiedosto > Kirjasto > Päivitä iCloud-musiikkikirjasto.

iTunes-musiikkikirjastoa ei näy iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Käynnistä ensin iOS-laite uudelleen.

Toimi seuraavasti, jos sitä ei näy uudelleenkäynnistyksen jälkeen:

1. Laita iCloud-musiikkikirjasto pois päältä ja sitten takaisin päälle.
  2. Kirjaudu ulos iTunes Storesta ja sitten takaisin sisään.

Kappaleiden lataaminen, toistaminen tai käyttäminen ei onnistu

Tarkista ensin iTunesista, onko kappale soveltumaton ladattavaksi. Jos lisäsit kappaleen kirjastoosi Apple Music -luettelosta, on myös mahdollista, että se ei enää ole saatavilla Apple Musicista.

Tarkista internet-yhteys

Avaa Safari iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Macilla tai Windows-tietokoneen verkkoselaimella ja avaa mikä tahansa verkkosivusto varmistaaksesi, että Wi-Fi- tai internet-yhteys toimii hyvin.

Jos yhteyden muodostaminen Wi-Fi-verkkoon ei iOS-laitteella onnistu, voit yrittää käyttää mobiilidataa:

1. Valitse Asetukset > App- ja iTunes Store.
  2. Laita Käytä mobiilidataa päälle.

Tiedonsiirto saattaa olla maksullista, jos lataat sisältöä mobiiliverkon kautta. Pyydä lisätietoja matkapuhelinoperaattoriltasi ja lue lisätietoja mobiilidatan asetuksista ja käytöstä.

Osa kappaleista puuttuu tai kappaleiden nimet näkyvät harmaalla tekstillä

Jos ostamiasi kappaleita puuttuu tai kappaleiden nimet näkyvät harmaalla tekstillä, ne saattavat olla DRM-suojattuja. Tällaisten kappaleiden toistaminen edellyttää, että valtuutat tietokoneesi.

Valitse valtuutuksen jälkeen näytön ylälaidan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan ylälaidasta Tiedosto > Kirjasto > Päivitä iCloud-musiikkikirjasto.

Jos synkronoit harmaalla tekstillä näkyvät kappaleet iOS-laitteeseen Macista tai Windows-tietokoneesta, laita iCloud-musiikkikirjasto kyseisessä tietokoneessa päälle, niin kirjaston pitäisi päivittyä.

Joidenkin albumien tai kappaleiden kuvitus puuttuu

1. Avaa iTunes Mac- tai Windows-tietokoneessa.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa  Musiikki.
  3. Klikkaa vasemmassa sivupalkissa Albumit.
  4. Etsi puuttuvat kuvitukset sisältävä albumi ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella tai ctrl-klikkaa sitä.
  5. Klikkaa Hae albumikuvitus. Voit valita useita albumeita pitämällä komentonäppäintä painettuna ja klikkaamalla haluamiasi albumeita.
  6. iTunes lisää albumikuvituksen.
  7. Valitse tietokoneen näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tiedosto > Kirjasto > Päivitä iCloud-musiikkikirjasto.
  8. Kun iCloud-musiikkikirjasto on lopettanut päivittämisen, avaa iOS-laitteen Musiikki-ohjelma.
  9. Etsi kappaleet, joista puuttuu kuvitus, ja poista lataukset laitteesta.
  10. Lataa kappale uudelleen iCloud-musiikkikirjastosta napauttamalla kappaleen oikealla puolella olevaa latauskuvaketta  .

iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa on kahdentuneita soittolistoja

Poista kahdentuneet soittolistat:

1. Avaa iTunes Mac- tai Windows-tietokoneessa.
  2. Etsi vasemmasta sivupalkista soittolista, jonka haluat poistaa.
  3. Klikkaa soittolistan nimeä hiiren oikealla painikkeella tai ctrl-klikkaa sitä ja valitse Poista.
  4. Avaa iOS-laitteen Musiikki-ohjelma. Laitteen internet-yhteydestä riippuen saattaa kestää muutaman minuutin, ennen kuin muutokset näkyvät.

Tarvitset laskutukseen liittyvää apua

Jos Apple Music -jäsenyytesi tai iTunes Match -tilauksesi päättyi laskutusongelman vuoksi, voit päivittää maksutietosi.

iCloud-musiikkikirjasto on vain Apple Music- ja iTunes Match -jäsenten käytettävissä. Jos et enää tarvitse tätä toimintoa tai näiden palveluiden muita toimintoja, voit milloin tahansa peruuttaa tilauksesi tai muuttaa sitä.

Lisäohjeet

Jos sinulla on edelleen iCloud-musiikkikirjastoon liittyviä ongelmia, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.