Ostojen estäminen Ruutuaika-toiminnon avulla iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Ruutuajan avulla voit estää tahattomat tai luvattomat ostot iTunes Storesta ja App Storesta. Voit vaatia salasanaa ostoille, estää tietynlaiset ostot tai poistaa ostot käytöstä kokonaan.

Appien sisäisten ostojen estäminen

Appien sisäisten ostojen estäminen edellyttää, että Ruutuaika on käytössä:

1. Valitse Asetukset > Ruutuaika ja napauta Laita ruutuaika päälle.
    Laita Ruutuaika päälle
  2. Napauta Jatka ja valitse sitten Tämä on oma [laitteeni] tai Tämä on lapseni [laite].
    • Jos olet laitteen käyttäjän vanhempi tai huoltaja ja haluat estää muita perheenjäseniä muuttamasta asetuksiasi, luo pääsykoodi napauttamalla Käytä ruutuajalle pääsykoodia. Vahvista sitten antamalla pääsykoodi uudelleen.
    • Jos olet ottamassa käyttöön Ruutuaikaa lapsesi laitteessa, noudata näyttöön tulevia kehotuksia, kunnes olet Vanhemman pääsykoodi -kohdassa. Anna sitten pääsykoodi. Vahvista antamalla pääsykoodi uudelleen.
  3. Napauta Sisältö ja yksityisyys. Anna pääsykoodisi, jos sitä kysytään, ja ota sitten Sisältö ja tietosuoja -asetus käyttöön.
  4. Napauta iTunes- ja App Store -ostot.
  5. Napauta Ostot apeissa ja valitse asetukseksi Älä salli.

Voit valita myös Asetukset > Ruutuaika > Sisältö ja yksityisyys ja napauttaa Sallitut apit. Poista sitten valinnat kohdista iTunes Store ja Kirjat.

Lue lisää Perhejaon käyttämisestä Ruutuajan kanssa

Älä käytä samaa pääsykoodia, jolla avaat laitteen. Jos et muista iOS:n edellisessä versiossa asettamaasi rajoitusten pääsykoodia tai Ruutuajan pääsykoodia, sinun täytyy tyhjentää laitteesi ja ottaa se käyttöön uutena laitteena, jotta voit poistaa pääsykoodin. Laitteen palauttaminen varmuuskopiosta ei poista pääsykoodia.

Salasanan vaatiminen jokaisen latauksen yhteydessä

Jos et halua estää ostoja apeissa tai poistaa ostoja käytöstä kokonaan, voit vaatia salasanaa ennen sisällön lataamista iTunes Storesta ja App Storesta.

Lapsen tilin hallinta

Jos käytät Perhejakoa, voit antaa lapsesi tehdä ostoja Pyydä ostamaan -toiminnolla.

iTunes-palvelu on vain vähintään 13-vuotiaiden tai Oppilaiden Apple ID -ohjelman kautta Apple ID:n saaneiden alle 13-vuotiaiden henkilöiden käytettävissä. Jos lapsesi on alle 13-vuotias, eikä hänellä ole oppimiseen tarkoitettua Apple ID:tä, Apple joutuu sulkemaan tilin ja poistamaan kaikki siihen liittyvät tiedot.