Ostojen estäminen Ruutuaika-ominaisuuden avulla iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Ruutuajan avulla voit estää tahattomat tai luvattomat ostot iTunes Storesta. Voit vaatia salasanaa ostoille, estää tietynlaiset ostot tai poistaa ostot käytöstä kokonaan.

Appien sisäisten ostojen estäminen

Appien sisäisten ostojen estäminen edellyttää, että Ruutuaika on käytössä:

1. Valitse Asetukset > Ruutuaika ja napauta Ota Ruutuaika käyttöön.
    ota Ruutuaika käyttöön
  2. Napauta Jatka ja valitse Tämä on oma iPhoneni tai Tämä on lapseni iPhone.
    • Jos olet laitteen käyttäjän vanhempi tai huoltaja ja haluat estää muita perheenjäseniä muuttamasta asetuksiasi, luo pääsykoodi napauttamalla Käytä Ruutuaika-pääsykoodia. Vahvista sitten antamalla pääsykoodi uudelleen.
    • Jos olet ottamassa käyttöön Ruutuaikaa lapsesi laitteessa, noudata näyttöön tulevia kehotuksia, kunnes olet Vanhemman pääsykoodi -kohdassa. Anna sitten pääsykoodi. Vahvista antamalla pääsykoodi uudelleen.
  3. Napauta Sisältö- ja tietosuojarajoitukset. Anna pääsykoodisi, jos sitä kysytään, ja ota sitten Sisältö ja tietosuoja käyttöön.
  4. Napauta iTunes- ja App Store -ostot.
  5. Napauta Ostot apeissa ja valitse asetukseksi Älä salli.

Voit valita myös Asetukset > Ruutuaika > Sisältö- ja tietosuojarajoitukset ja napauttaa Sallitut apit. Poista sitten iTunes Storen ja Booksien valinta.

Lue lisää Perhejaon käyttämisestä Ruutuajan kanssa

Älä käytä samaa pääsykoodia, jolla avaat laitteen. Jos unohdat Ruutuajan pääsykoodin, sinun täytyy tyhjentää laite ja ottaa se käyttöön uutena laitteena, jotta voit poistaa pääsykoodin. Laitteen palauttaminen varmuuskopiosta ei poista Ruutuaika-pääsykoodia.

Salasanan vaatiminen jokaisen latauksen yhteydessä

Jos et halua estää ostoja apeissa tai poistaa ostoja käytöstä kokonaan, voit vaatia salasanaa ennen sisällön lataamista iTunesista ja App Storesta.

Lapsen tilin hallinta

Jos käytät Perhejakoa, voit antaa lapsesi tehdä ostoja Pyydä ostamaan -toiminnolla.

iTunes-palvelu on vain vähintään 13-vuotiaiden tai Apple ID oppilaille -apin kautta Apple ID:n saaneiden alle 13-vuotiaiden käytettävissä. Jos lapsesi on alle 13-vuotias, eikä hänellä ole oppimiseen tarkoitettua Apple ID:tä, Apple joutuu sulkemaan tilin ja poistamaan kaikki siihen liittyvät tiedot.