Apin sisäisten ostojen estäminen App Storesta

Ruutuajan avulla voit estää tahattomat tai luvattomat ostot App Storesta ja muista Applen palveluista. Voit vaatia salasanaa ostoille, estää tietynlaiset ostot tai poistaa ostot käytöstä kokonaan.

Voit hallita ostoja Apple-laitteella muutamalla eri tavalla:

• Jos Perhejako-ryhmäsi lapsilla on omat laitteensa, Pyydä ostamaan -toiminnolla voit tarkistaa ja hyväksyä heidän ostopyyntönsä.
  • Jos annat lasten käyttää laitettasi, voit pyytää salasanaa jokaista ostoa varten.
  • Voit myös poistaa apin sisäiset ostot kokonaan käytöstä Ruutuaika-toiminnolla omassa laitteessasi tai lapsen laitteessa.

Apin sisäisten ostojen estäminen Ruutuaika-toiminnolla

1. Valitse Asetukset > Ruutuaika ja napauta Laita ruutuaika päälle. Jos Ruutuaika on jo päällä, siirry vaiheeseen 3.
    Laita ruutuaika päälle
  2. Napauta Jatka ja valitse sitten Tämä on oma [laitteeni] tai Tämä on lapseni [laite].
    • Jos olet laitteen käyttäjän vanhempi tai huoltaja ja haluat estää muita perheenjäseniä muuttamasta asetuksiasi, luo pääsykoodi napauttamalla Käytä ruutuajalle pääsykoodia. Vahvista sitten antamalla pääsykoodi uudelleen.
    • Jos olet ottamassa käyttöön Ruutuaikaa lapsesi laitteessa, noudata näyttöön tulevia kehotuksia, kunnes olet Vanhemman pääsykoodi -kohdassa. Anna sitten pääsykoodi. Vahvista antamalla pääsykoodi uudelleen.
  3. Napauta Sisältö ja yksityisyys. Anna pääsykoodisi, jos sitä kysytään, ja ota sitten Sisältö ja tietosuoja -asetus käyttöön.
  4. Napauta iTunes- ja App Store -ostot.
  5. Napauta Ostot apeissa ja valitse asetukseksi Älä salli.

Voit valita myös Asetukset > Ruutuaika > Sisältö ja yksityisyys ja napauttaa Sallitut apit. Poista sitten valinnat kohdista iTunes Store ja Kirjat.

Älä käytä samaa pääsykoodia, jolla avaat laitteen. Jos et muista iOS:n tai iPadOS:n edellisessä versiossa asettamaasi rajoitusten pääsykoodia tai olet unohtanut Ruutuajan pääsykoodin, sinun täytyy tyhjentää laitteesi ja ottaa se käyttöön uutena laitteena, jotta voit poistaa pääsykoodin. Laitteen palauttaminen varmuuskopiosta ei poista pääsykoodia.