FaceTimen käyttö iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit soittaa video- ja äänipuheluita iOS-laitteen FaceTimella.

Voit käyttää FaceTimea Wi-Fi-yhteyden välityksellä seuraavilla laitteilla:

• iPhone 4 tai uudempi
  • iPad 2 tai uudempi
  • iPad mini (kaikki mallit)
  • iPod touch (4. sukupolvi tai uudempi; FaceTime-äänipuheluita tuetaan vain 5. sukupolven mallissa).

Jos sinulla on mobiilidatayhteys, voit käyttää FaceTimea myös ilman Wi-Fi-yhteyttä seuraavilla laitteilla:

• iPhone 4s tai uudempi
  • iPad (3. sukupolvi tai uudempi).

FaceTime ei ole käytettävissä tai välttämättä sisälly laitteisiin, jotka on ostettu tai joita käytetään Saudi-Arabiassa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa tai Pakistanissa.

FaceTimen käyttöönotto

Avaa FaceTime-ohjelma ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi (voit tehdä tämän myös valitsemalla Asetukset > FaceTime).

Jos käytät iPhonea, FaceTime rekisteröi puhelinnumerosi automaattisesti. Jos haluat rekisteröidä myös sähköpostiosoitteesi iPhonessa, napauta Asetukset > FaceTime > Käytä Apple ID:tä FaceTimeen.

Jos käytät iPadia tai iPod touchia, voit rekisteröidä sähköpostiosoitteesi napauttamalla Asetukset > FaceTime > Käytä Apple ID:tä FaceTimeen ja kirjautumalla sitten sisään.

FaceTime-puhelun soittaminen

Jos haluat soittaa FaceTime-puhelun, tarvitset vastaanottajan puhelinnumeron tai rekisteröidyn sähköpostiosoitteen. Voit soittaa FaceTime-puhelun muutamalla eri tavalla:

• Anna FaceTime-ohjelmassa vastaanottajan puhelinnumero tai sähköpostiosoite ja napauta sitten FaceTimen videopuhelun kuvaketta FaceTimen videopuhelukuvake tai tavallisen äänipuhelun kuvaketta FaceTimen äänipuhelukuvake.
  • Jos vastaanottajan puhelinnumero tai sähköpostiosoite on tallennettu yhteystietoihisi, voit antaa henkilön nimen ja napauttaa sitten video- tai äänipuhelun kuvaketta.
  • Voit aloittaa FaceTime-videopuhelun myös kesken tavallisen iPhone-puhelun. Jos haluat puhua FaceTimen välityksellä, napauta FaceTime-kuvaketta puhelun aikana.

FaceTimen äänipuhelut, kun koputuspalvelu on käytössä

Jos laitteessa on iOS 8 tai sitä uudempi iOS-versio, voit käyttää koputuspalvelua FaceTime-äänipuheluissa. Kun saat toisen puhelun (joko tavallinen puhelu tai toinen FaceTime-äänipuhelu), voit toimia seuraavasti:

• Voit lopettaa nykyisen puhelun ja vastata uuteen puheluun.
  • Voit vastata uuteen puheluun ja asettaa ensimmäisen puhelun pitoon.
  • Voit hylätä uuden puhelun.

Lisäohjeet