FaceTimen käyttäminen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit soittaa iOS-laitteista video- ja äänipuheluita FaceTimella.

Pariskunta keskustelee naisen kanssa FaceTime-videopuhelulla iPhonella ja iPadilla

Voit käyttää FaceTimea Wi-Fi-yhteydellä1 tai mobiilidatalla tuetuilla iOS-laitteilla2. FaceTime ei ole käytettävissä tai välttämättä sisälly laitteisiin, jotka on ostettu tai joita käytetään Saudi-Arabiassa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa tai Pakistanissa. Kuitenkin iOS 11.3:lla ja uudemmalla FaceTime on saatavilla iPhonella, iPadilla ja iPod touchilla Saudi-Arabiassa.

näyttö, jossa näkyvät FaceTime-asetukset

FaceTimen käyttöönotto

Avaa Facetime-appi ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Voit tehdä tämän myös valitsemalla Asetukset > FaceTime.

Jos käytät iPhonea, FaceTime rekisteröi puhelinnumerosi automaattisesti. Jos haluat rekisteröidä myös sähköpostiosoitteesi iPhonessa, valitse Asetukset > FaceTime > Käytä Apple ID:tä FaceTimeen ja kirjaudu Apple ID:lläsi sisään.

Jos käytät iPadia tai iPod touchia, voit rekisteröidä sähköpostiosoitteesi napauttamalla Asetukset > FaceTime > Käytä Apple ID:tä FaceTimeen ja kirjautumalla sitten Apple ID:lläsi sisään.

näyttö, jossa näkyy aktiivinen puhelu

FaceTime-puhelun soittaminen

Jos haluat soittaa FaceTime-puhelun, tarvitset vastaanottajan puhelinnumeron tai rekisteröidyn sähköpostiosoitteen. Voit soittaa FaceTime-puhelun muutamalla eri tavalla:

• Napauta FaceTime-appissa plus-merkkiä ja kirjoita haluamasi henkilön puhelinnumero tai sähköpostiosoite. Napauta numeroa tai osoitetta ja sitten Ääni FaceTimen äänikuvake tai Video FaceTimen videokuvake.
  • Jos sinulla on henkilön puhelinnumero tai sähköpostiosoite tallennettuna Yhteystietoihisi, voit kirjoittaa heidän nimensä alun ja napauttaa nimeä, kun se tulee näkyviin. Napauta sitten Ääni FaceTimen äänikuvake tai Video FaceTimen videokuvake.
  • Voit myös aloittaa iPhonellasi FaceTime-videopuhelun puhelun aikana. Napauta Puhelin-appin FaceTime-kuvaketta vaihtaaksesi FaceTimeen.

näyttö, jossa näkyy toinen saapuva puhelu, kun yksi puhelu on aktiivisena

FaceTimen äänipuhelut, kun koputuspalvelu on käytössä

Kun saat toisen puhelun – joko tavallisen puhelun tai toisen FaceTime-äänipuhelun – voit valita jonkin näistä vaihtoehdoista:

• Voit lopettaa nykyisen puhelun ja vastata tulevaan puheluun.
  • Voit vastata tulevaan puheluun ja asettaa ensimmäisen puhelun pitoon.
  • Voit hylätä tulevan puhelun.

näyttö, jossa näkyy henkilö, joka käyttää FaceTimea Memojin kanssa

Memojisi käyttäminen FaceTimessa

Kun olet luonut Memojin, joka vastaa persoonaasi ja olotilaasi iPhone X:lla tai uudemmalla, voit käyttää Memojia FaceTime-videopuhelun aikana:

1. Avaa FaceTime ja soita puhelu.
  2. Kun puhelu alkaa, napauta efektikuvaketta.
  3. Napauta Memojia, jota haluat käyttää.
  4. Jatka FaceTime-puheluasi omalla Memojillasi tai napauta X-kuvaketta jatkaaksesi ilman Memojia tai palataksesi takaisin FaceTime-valikkoon.

Jos haluat muuttaa Animojiasi tai Memojiasi tai poistaa sen FaceTime-puhelun aikana, toista vaiheet 2–4.

1. Voit käyttää FaceTime millä tahansa näillä laitteilla Wi-Fi-yhteydellä: iPhone 4 tai uudempi, iPad Pro (kaikki mallit), iPad 2 tai uudempi, iPad mini (kaikki mallit) ja iPod touch (4. sukupolvi tai uudempi) (vain iPod touchin 5. sukupolvi tai uudempi tukee FaceTime-äänipuheluita).

2. Voit myös käyttää FaceTimea ilman Wi-Fi-yhteyttä mobiilidatalla seuraavilla laitteilla: iPhone 4s tai uudempi, iPad Pro (kaikki mallit) ja iPad (3. sukupolvi tai uudempi).