FaceTimen käyttäminen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

Lue, miten voit soittaa video- tai äänipuheluita iPhonen, iPadin tai iPod touchin FaceTimella.

iPhone iPadin vieressä. Molemmissa laitteissa näkyy käynnissä oleva FaceTime-videopuhelu.

Voit käyttää FaceTimea Wi-Fi-yhteydellä1 tai mobiiliyhteydellä tuetuissa iOS- tai iPadOS-laitteissa.2 FaceTime ei ole käytettävissä tai ei ehkä näy laitteissa, jotka on ostettu Yhdistyneistä arabiemiirikunnista. FaceTime-ryhmä- ja äänipuhelut eivät ole käytettävissä Manner-Kiinassa iPhonessa ja iPadissa, jos laitetta käytetään mobiiliyhteydellä.

FaceTimen käyttöönotto

Avaa FaceTime-appi ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Voit tehdä tämän myös valitsemalla Asetukset > FaceTime.

iPhone, jossa näkyy FaceTimen asetusnäyttö, ja FaceTime on käytössä.

Jos käytät iPhonea, FaceTime rekisteröi puhelinnumerosi automaattisesti.

Jos käytät iPhonea, iPadia tai iPod touchia, voit rekisteröidä sähköpostiosoitteesi seuraavasti:

1. Avaa Asetukset.
  2. Napauta FaceTime ja napauta sitten Käytä Apple ID:tä FaceTimeen.
  3. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.

FaceTime-puhelun soittaminen

Jos haluat soittaa FaceTime-puhelun, tarvitset vastaanottajan puhelinnumeron tai rekisteröidyn sähköpostiosoitteen. Voit soittaa FaceTime-puhelun muutamalla eri tavalla:

iPhone, jossa näkyy Puhelin-appi Jane Appleseedin kanssa käytävän puhelun aikana. FaceTime-painike on toisella kuvakerivillä näytön keskellä.

• Napauta FaceTime-apissa Uusi FaceTime ja kirjoita sitten henkilön puhelinnumero tai sähköpostiosoite. Napauta numeroa tai sähköpostiosoitetta ja sitten Ääni-painiketta  tai  FaceTime.
  • Jos sinulla on henkilön puhelinnumero tai sähköpostiosoite tallennettuna yhteystietoihisi3, voit kirjoittaa hänen nimensä alun ja napauttaa nimeä, kun se tulee näkyviin. Napauta sitten Ääni-painiketta  tai  FaceTime.
  • Voit myös aloittaa FaceTime-videopuhelun tavallisen puhelun aikana iPhonessa. Napauta Puhelin-apin FaceTime-kuvaketta vaihtaaksesi FaceTimeen.

Lue, miten voit luoda memojin ja käyttää sitä FaceTime-videopuhelun aikana.

Vastaaminen FaceTime-puheluun koputuksella

Kun saat toisen puhelun – joko tavallisen puhelun tai toisen FaceTime-äänipuhelun – voit valita jonkin näistä vaihtoehdoista:

iPhone, jossa näkyy tuleva puhelu käynnissä olevan puhelun aikana. Lopeta ja vastaa-, Älä vastaa- sekä Pitoon ja vastaa -painikkeet ovat näytön alalaidassa.

• Lopeta ja vastaa: lopeta nykyinen puhelu ja vastaa tulevaan puheluun.
  • Pitoon ja vastaa: vastaa tulevaan puheluun ja aseta ensimmäinen puhelu pitoon.
  • Älä vastaa: älä vastaa tulevaan puheluun.

iOS 15:ssä ja iPadOS 15:ssä voit luoda linkin FaceTime-puheluun ja lähettää linkin muille käyttämällä Viestejä tai Mailia. Linkin saaneet henkilöt voivat liittyä puheluun tai aloittaa puhelun linkin avulla. Toimi seuraavasti:

1. Avaa FaceTime-appi ja napauta Luo linkki.
  2. Napauta Lisää nimi, kirjoita tapaamiselle nimi ja napauta sitten OK. Näin muut tietävät, mihin puheluun he ovat liittymässä.
  3. Valitse henkilö, jolle haluat lähettää linkin, tai lähetä linkki Viestit- tai Mail-apista tai jostakin muusta Jaa-valikon tuetusta apista.

Voit kutsua FaceTime-puheluun kenet tahansa, myös henkilöitä, joilla ei ole Apple-laitetta. He voivat liittyä kahdenkeskiseen puheluun ja FaceTime-ryhmäpuheluun selaimellaan. Et voi luoda FaceTime-linkkiä Windowsissa tai muussa kuin Apple-laitteessa, mutta voit liittyä FaceTime-puheluun, jos joku jakaa linkin kanssasi.

Lue lisätietoja FaceTimen käytöstä verkossa.

Linkin luomista FaceTime-puheluun ei tueta iPhone-malleissa, jotka on ostettu Manner-Kiinasta. FaceTime-linkkejä ei tueta Manner-Kiinassa.

Näytön jakaminen

Voit jakaa näytön muille FaceTime-puhelussa kuvien katsomista, internetin selaamista tai auttamista varten. Lue lisätietoja näytön jakamisesta FaceTime-puhelussa.

Yhdessä katsominen ja kuunteleminen SharePlayn avulla

SharePlayn avulla voit katsoa videota yhdessäkuunnella musiikkia yhdessä tai kuntoilla yhdessä FaceTime-puhelussa jakamalla sisältöä tuettujen appien kautta.

Tilaääni FaceTimessa

Kun käytät Tilaääntä FaceTimessa, kuulostaa siltä kuin ystäväsi ja perheenjäsenesi olisivat samassa huoneessa kanssasi. Heidän äänensä hajaantuvat ja kuulostavat siltä kuin ne tulisivat suunnasta, johon kukin henkilö on sijoitettu näytöllä. Näin keskustelut virtaavat entistä luonnollisemmin.

Tilaääni on tuettu seuraavissa laitteissa: iPhone XR, iPhone XS -mallit ja uudemmat, iPad (8. sukupolvi ja uudemmat), kaikki 11-tuumaiset iPad Pro -mallit, 12,9-tuumainen iPad Pro (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat) sekä iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat).

Taustaäänien suodattiminen

Jos haluat, että puheäänesi kuuluu selkeästi FaceTime-puhelussa ja muut äänet estetään, voit laittaa päälle Puheäänen eristyksen. Puheäänen eristys priorisoi äänesi FaceTime-puhelussa ja estää taustamelun.

1. Avaa Ohjauskeskus FaceTime-puhelun aikana ja napauta sitten Mikrofonitila.
  2. Valitse Puheäänen eristys.

Jos haluat, että puheäänesi ja kaikki taustaäänet kuuluvat FaceTime-puhelussa, voit laittaa päälle Laajan spektrin, jolloin taustamelua ei suodateta.

1. Avaa Ohjauskeskus FaceTime-puhelun aikana ja napauta sitten Mikrofonitila.
  2. Valitse Laaja spektri.

Puheäänen eristys ja Laaja spektri ovat tuettuja seuraavissa laitteissa: iPhone XR, iPhone XS -mallit ja uudemmat, iPad (8. sukupolvi ja uudemmat), kaikki 11-tuumaiset iPad Pro -mallit, 12,9-tuumainen iPad Pro (3. sukupolvi ja uudemmat), iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat) sekä iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat).

Taustan sumentaminen muotokuvatilassa

iOS 15:ssä ja iPadOS 15:ssä voit laittaa päälle muotokuvatilan, jolloin tausta sumennetaan automaattisesti ja visuaalinen fokus on sinussa samaan tapaan kuin Kamera-apin muotokuvatilassa.

1. Napauta FaceTime-puhelun aikana kuva kuvassa -ruutua.
  2. Napauta Muotokuvatila-painiketta  videoruutusi vasemmassa yläkulmassa.

Voit laittaa muotokuvatilan pois päältä napauttamalla Muotokuvatila-painiketta  uudelleen.

FaceTimen muotokuvatilaa tuetaan iPhone XS Maxissa tai sitä uudemmissa, 3. sukupolven iPad Airissa, 5. sukupolven iPad minissä sekä 3. sukupolven iPad Prossa ja sitä uudemmissa.

Ohjeita FaceTimen käyttöön

1. Voit käyttää FaceTimea millä tahansa näistä laitteista Wi-Fi-yhteydellä: iPhone 4 tai uudempi, iPad Pro (kaikki mallit), iPad 2 tai uudempi, iPad mini (kaikki mallit) ja iPod touch (4. sukupolvi tai uudempi) (vain iPod touchin 5. sukupolvi tai uudempi tukee FaceTime-äänipuheluita).

2. Voit myös käyttää FaceTimea ilman Wi-Fi-yhteyttä mobiilidatalla seuraavilla laitteilla: iPhone 4s tai uudempi, iPad Pro (kaikki mallit) ja iPad (3. sukupolvi tai uudempi).

3. Kun napautat henkilön yhteystietoja, FaceTime yrittää muodostaa yhteyden käyttämällä kyseistä henkilöä varten tallentamiasi FaceTime-numeroita tai -osoitteita. Varmista, että yhteystiedot ovat ajan tasalla ja että niissä ei ole vanhoja tai käyttämättömiä tietoja, jotta et soita vastaanottajille, joille et aikonut soittaa.