FaceTimen käyttäminen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit soittaa video- ja äänipuheluita iPhonen, iPadin tai iPod touchin FaceTimella.

Voit käyttää FaceTimea Wi-Fi-yhteydellä1 tai mobiilidatalla tuetuissa iOS-laitteissa2. FaceTime ei ole käytettävissä tai välttämättä sisälly laitteisiin, jotka on ostettu Saudi-Arabiasta, Yhdistyneistä arabiemiirikunnista tai Pakistanista tai joita käytetään näissä maissa. FaceTime on kuitenkin saatavilla Saudi-Arabiassa iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa, jossa on iOS 11.3 tai uudempi. FaceTime on myös saatavilla Pakistanissa iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa, jossa on iOS 12.4 tai uudempi. Päivitä laitteesi, niin voit käyttää FaceTimea Saudi-Arabiassa ja Pakistanissa.

FaceTimen käyttöönotto

Avaa Facetime-appi ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Voit tehdä tämän myös valitsemalla Asetukset > FaceTime.

Jos käytät iPhonea, FaceTime rekisteröi puhelinnumerosi automaattisesti. Jos haluat rekisteröidä myös sähköpostiosoitteesi iPhonessa, valitse Asetukset > FaceTime > Käytä Apple ID:tä FaceTimeen ja kirjaudu Apple ID:lläsi sisään.

Jos käytät iPadia tai iPod touchia, voit rekisteröidä sähköpostiosoitteesi napauttamalla Asetukset > FaceTime > Käytä Apple ID:tä FaceTimeen ja kirjautumalla sitten Apple ID:lläsi sisään.

näyttö, jossa näkyy aktiivinen puhelu

FaceTime-puhelun soittaminen

Jos haluat soittaa FaceTime-puhelun, tarvitset vastaanottajan puhelinnumeron tai rekisteröidyn sähköpostiosoitteen. Voit soittaa FaceTime-puhelun muutamalla eri tavalla:

• Napauta FaceTime-apissa plusmerkkiä  ja kirjoita haluamasi henkilön puhelinnumero tai sähköpostiosoite. Napauta numeroa tai osoitetta, ja napauta sitten Ääni  tai Video .
  • Jos sinulla on henkilön puhelinnumero tai sähköpostiosoite tallennettuna yhteystietoihisi, voit kirjoittaa hänen nimensä alun ja napauttaa nimeä, kun se tulee näkyviin. Napauta sitten Ääni  tai Video
  • Voit myös aloittaa FaceTime-videopuhelun tavallisen puhelun aikana iPhonessa. Napauta Puhelin-apin FaceTime-kuvaketta vaihtaaksesi FaceTimeen.

näyttö, jossa näkyy toinen saapuva puhelu, kun yksi puhelu on aktiivisena

FaceTimen äänipuhelut, kun koputuspalvelu on käytössä

Kun saat toisen puhelun – joko tavallisen puhelun tai toisen FaceTime-äänipuhelun – voit valita jonkin näistä vaihtoehdoista:

• Voit lopettaa nykyisen puhelun ja vastata tulevaan puheluun.
  • Voit vastata tulevaan puheluun ja asettaa ensimmäisen puhelun pitoon.
  • Voit hylätä tulevan puhelun.

näyttö, jossa näkyy henkilö, joka käyttää FaceTimea memojin kanssa

Memojisi käyttäminen FaceTimessa

iPhone X:llä tai uudemmalla, 11 tuuman iPad Prolla tai 12,9 tuuman iPad Prolla (3. sukupolvi) voit luoda oman memojin, joka vastaa persoonaasi ja mielialaasi, ja käyttää memojia FaceTime-videopuhelun aikana:

1. Avaa FaceTime ja soita puhelu.
  2. Kun puhelu alkaa, napauta tehosteiden painiketta .
  3. Napauta memojia, jota haluat käyttää.
  4. Jatka FaceTime-puhelua omalla memojillasi tai napauta X-painiketta  jatkaaksesi ilman memojia tai palataksesi takaisin FaceTime-valikkoon.

Jos haluat muuttaa animojiasi tai memojiasi tai poistaa sen FaceTime-puhelun aikana, toista vaiheet 2–4.

Live Photo -kuvien käyttäminen FaceTimessa

Jos käytössäsi on iOS 12.1.4, voit ikuistaa ystäviesi ja perheesi kanssa jakamiasi hetkiä ottamalla Live Photo -kuvia FaceTime-videopuhelun aikana. Toimi seuraavasti:

1. Aloita FaceTime-videopuhelu.
  2. Ota kuva napauttamalla laukaisinta .
  3. Siirry Kuvat-appiin ja etsi tallentamasi kuvat.

FaceTimen Live Photo -kuvien tallentaminen edellyttää, että kaikilla osallistujilla on iOS 12.1.4. FaceTimen Live Photo -kuvien kaikki ominaisuudet eivät ole saatavilla iOS:n aiemmissa versioissa. FaceTimen Live Photo -kuvat eivät toimi iOS 11:ssä.

1. Voit käyttää FaceTimea millä tahansa näistä laitteista Wi-Fi-yhteydellä: iPhone 4 tai uudempi, iPad Pro (kaikki mallit), iPad 2 tai uudempi, iPad mini (kaikki mallit) ja iPod touch (4. sukupolvi tai uudempi) (vain iPod touchin 5. sukupolvi tai uudempi tukee FaceTime-äänipuheluita).

2. Voit myös käyttää FaceTimea ilman Wi-Fi-yhteyttä mobiilidatalla seuraavilla laitteilla: iPhone 4s tai uudempi, iPad Pro (kaikki mallit) ja iPad (3. sukupolvi tai uudempi).