FaceTimen käyttäminen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit soittaa video- ja äänipuheluita iPhonen, iPadin tai iPod touchin FaceTimella.

Voit käyttää FaceTimea Wi-Fi-yhteydellä1 tai mobiilidatalla tuetuissa iOS-laitteissa2. FaceTime ei ole käytettävissä tai välttämättä sisälly laitteisiin, jotka on ostettu tai joita käytetään Saudi-Arabiassa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa tai Pakistanissa. FaceTime on kuitenkin saatavilla Saudi-Arabiassa iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa, jossa on iOS 11.3 tai uudempi.

FaceTimen käyttöönotto

Avaa Facetime-appi ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Voit tehdä tämän myös valitsemalla Asetukset > FaceTime.

Jos käytät iPhonea, FaceTime rekisteröi puhelinnumerosi automaattisesti. Jos haluat rekisteröidä myös sähköpostiosoitteesi iPhonessa, valitse Asetukset > FaceTime > Käytä Apple ID:tä FaceTimeen ja kirjaudu Apple ID:lläsi sisään.

Jos käytät iPadia tai iPod touchia, voit rekisteröidä sähköpostiosoitteesi napauttamalla Asetukset > FaceTime > Käytä Apple ID:tä FaceTimeen ja kirjautumalla sitten Apple ID:lläsi sisään.

näyttö, jossa näkyy aktiivinen puhelu

FaceTime-puhelun soittaminen

Jos haluat soittaa FaceTime-puhelun, tarvitset vastaanottajan puhelinnumeron tai rekisteröidyn sähköpostiosoitteen. Voit soittaa FaceTime-puhelun muutamalla eri tavalla:

• Napauta FaceTime-apissa plusmerkkiä  ja kirjoita haluamasi henkilön puhelinnumero tai sähköpostiosoite. Napauta numeroa tai osoitetta, ja napauta sitten Ääni  tai Video .
  • Jos sinulla on henkilön puhelinnumero tai sähköpostiosoite tallennettuna yhteystietoihisi, voit kirjoittaa hänen nimensä alun ja napauttaa nimeä, kun se tulee näkyviin. Napauta sitten Ääni  tai Video
  • Voit myös aloittaa FaceTime-videopuhelun tavallisen puhelun aikana iPhonessa. Napauta Puhelin-apin FaceTime-kuvaketta vaihtaaksesi FaceTimeen.

näyttö, jossa näkyy toinen saapuva puhelu, kun yksi puhelu on aktiivisena

FaceTimen äänipuhelut, kun koputuspalvelu on käytössä

Kun saat toisen puhelun – joko tavallisen puhelun tai toisen FaceTime-äänipuhelun – voit valita jonkin näistä vaihtoehdoista:

• Voit lopettaa nykyisen puhelun ja vastata tulevaan puheluun.
  • Voit vastata tulevaan puheluun ja asettaa ensimmäisen puhelun pitoon.
  • Voit hylätä tulevan puhelun.

näyttö, jossa näkyy henkilö, joka käyttää FaceTimea memojin kanssa

Memojisi käyttäminen FaceTimessa

iPhone X:llä tai uudemmalla, 11 tuuman iPad Prolla tai 12,9 tuuman iPad Prolla (3. sukupolvi) voit luoda oman memojin, joka vastaa persoonaasi ja mielialaasi, ja käyttää memojia FaceTime-videopuhelun aikana:

1. Avaa FaceTime ja soita puhelu.
  2. Kun puhelu alkaa, napauta tehosteiden painiketta .
  3. Napauta memojia, jota haluat käyttää.
  4. Jatka FaceTime-puhelua omalla memojillasi tai napauta X-painiketta  jatkaaksesi ilman memojia tai palataksesi takaisin FaceTime-valikkoon.

Jos haluat muuttaa animojiasi tai memojiasi tai poistaa sen FaceTime-puhelun aikana, toista vaiheet 2–4.

Live Photo -kuvien käyttäminen FaceTimessa

Jos käytössäsi on iOS 12.1.4, voit ikuistaa ystäviesi ja perheesi kanssa jakamiasi hetkiä ottamalla Live Photo -kuvia FaceTime-videopuhelun aikana. Toimi seuraavasti:

1. Aloita FaceTime-videopuhelu.
  2. Ota kuva napauttamalla laukaisinta .
  3. Siirry Kuvat-appiin ja etsi tallentamasi kuvat.

FaceTimen Live Photo -kuvien tallentaminen edellyttää, että kaikilla osallistujilla on iOS 12.1.4. FaceTimen Live Photo -kuvien kaikki ominaisuudet eivät ole saatavilla iOS:n aiemmissa versioissa. FaceTimen Live Photo -kuvat eivät toimi iOS 11:ssä.

1. Voit käyttää FaceTimea millä tahansa näistä laitteista Wi-Fi-yhteydellä: iPhone 4 tai uudempi, iPad Pro (kaikki mallit), iPad 2 tai uudempi, iPad mini (kaikki mallit) ja iPod touch (4. sukupolvi tai uudempi) (vain iPod touchin 5. sukupolvi tai uudempi tukee FaceTime-äänipuheluita).

2. Voit myös käyttää FaceTimea ilman Wi-Fi-yhteyttä mobiilidatalla seuraavilla laitteilla: iPhone 4s tai uudempi, iPad Pro (kaikki mallit) ja iPad (3. sukupolvi tai uudempi).