Ohjeita iCloud Windowsille -ohjelman käyttöön

Jos tarvitset apua iCloud Windowsille -ohjelman lataamiseen, asentamiseen, käyttöönottoon tai päivittämiseen, kokeile seuraavia ohjeita.

Kokeile ensin näitä toimenpiteitä

1. Asenna saatavilla olevat päivitykset tietokoneeseen ja etsi iCloud Windowsille -ohjelman päivitykset.
  2. Varmista, että iCloud Windowsille -ohjelman järjestelmävaatimukset täyttyvät.
  3. Tarkista internet-yhteys. Kokeile avata www.apple.com/fi tai muu verkkosivu.
  4. Tarkista Järjestelmän tila -sivulta, haittaako jokin tunnettu ongelma järjestelmän toimintaa.

Kokeile sitten alla olevia ongelmaasi koskevia ohjeita.

iCloud Windowsille -ohjelman asennus ja käyttöönotto

iCloud Windowsille -ohjelmasta on kaksi versiota:

• iCloud Windowsille 7.x toimii Microsoft Windows -versioiden 7, 8, 8.1 ja varhaisten Windows 10 -versioiden kanssa. iCloud Windowsille 7.x -ohjelmalle julkaistaan vain ylläpitopäivityksiä.
  • iCloud Windowsille 10 toimii toukokuussa 2019 päivitetyn Microsoft Windows 10 -version ja uudempien Microsoft Windows 10 -versioiden kanssa, minkä lisäksi se integroituu paremmin Microsoft Windowsin kanssa.

Jos käytössäsi on toukokuussa 2019 päivitetty Microsoft Windows 10 tai uudempi versio, Apple suosittelee iCloud Windowsille 10 -ohjelman käyttöä.

Jos sinulla on Microsoft-tili, voit ladata iCloud Windowsille 10 -ohjelman. Tarvittaessa voit luoda Microsoft-tilin Microsoftin verkkosivustolla.

Kun asennat iCloud Windowsille 10 -ohjelman, se poistaa kaikilta käyttäjiltä kaikki aikaisemmat iCloud Windowsille -versiot.

Ennen kuin yrität asentaa tai ottaa käyttöön iCloud Windowsille 7.x -ohjelman, kirjaudu tietokoneeseen ylläpitäjänä. Näiden ohjeiden avulla voit ladata iCloud Windowsille -ohjelman PC-tietokoneeseesi ja sitten ottaa sen käyttöön, jotta esimerkiksi dokumenttisi, kuvasi ja kirjanmerkkisi pysyvät automaattisesti ajan tasalla.

Mitä jos iCloud Windowsille -ohjelma ei lataudu?

Jos iCloud Windowsille 10 ei lataudu, toimi näiden Microsoft-tukisivuston ohjeiden mukaisesti.

iCloud Windowsille 7.x -ohjelma

Jos iCloud Windowsille 7.x -ohjelman lataus ei onnistu, kokeile toista selainta. Windows saattaa pyytää vahvistamaan, että haluat suorittaa tai tallentaa asentajan.

Jos et löydä iCloud Windowsille 7x -ohjelmaa ladattuasi sen, tarkista, onko se Lataukset-kansiossa. Lue selaimesi ohjeista, miten löydät äskettäin ladatut tiedostot. Jos käytät esimerkiksi Internet Exploreria, lue tästä Microsoftin artikkelista ohjeet tiedostojen lataamiseen.

Jos Tiedostojen lataaminen -ikkunaa ei näy, selaimen ponnahdusikkunoiden eston asetuksia täytyy ehkä muuttaa. Lue ohjeet tähän selaimen ohjeesta.

Näen viestin, että mediaominaisuudet puuttuvat tietokoneesta

Tietokoneessa olevat video- ja äänitiedostot toistetaan Windows Media Playerilla. iCloud Windowsille -ohjelman asentamiseen tarvitaan Media Playeria. Jos yrität ladata iCloud Windowsille 10 -versiota ja saat viestin, jonka mukaan sinun pitää iCloudin käyttöä varten asentaa mediaominaisuuspaketti, valitse Lataa. Noudata sitten seuraavassa näytössä olevia ohjeita.

Jos olet poistanut Windowsin mediaominaisuudet käytöstä tai tietokoneen mukana ei ole toimitettu Windows Media Playeria, iCloud Windowsille -ohjelmaa ei voida asentaa.

Ota Windows Media Player käyttöön toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

Jos olet poistanut Windowsin mediaominaisuudet Ohjauspaneelissa käytöstä

1. Valitse Ohjauspaneeli > Kaikki ohjauspaneelin kohteet > Ohjelmat ja toiminnot.
  2. Klikkaa Ota Windowsin ominaisuuksia käyttöön tai poista niitä käytöstä.
  3. Ota ne takaisin käyttöön valitsemalla Mediaominaisuudet-valintaneliö.
  4. Klikkaa OK.

Jos näet viestin, jossa sinua pyydetään käynnistämään tietokone uudelleen, käynnistä tietokone uudelleen ja asenna sitten iCloud Windowsille -ohjelma.

Jos olet Euroopassa tai Etelä-Koreassa eikä tietokoneesi mukana ole toimitettu Windows Media Playeria, voit ladata sen osoitteesta microsoft.com (sisältyy mediaominaisuuspakettiin).

Mitä teen, jos haluan päivittää iCloud Windowsille -ohjelman?

Jos haluat päivittää iCloud Windowsille 10 -versioon, voit tehdä sen käydessäsi Microsoft Storessa.

iCloud Windowsille 7.x -ohjelman päivittäminen

Voit etsiä iCloud Windowsille 7.x -ohjelman päivityksiä avaamalla Applen ohjelmistopäivityksen Windows-tietokoneessa. Apple Software Update etsii päivityksiä automaattisesti avattuasi sen, ja voit valita, mitkä päivitykset asennat.

Voit myös ladata iCloud Windowsille -ohjelman uusimman version.

Jos iCloud Windowsille -ohjelma ei päivity Windows Apple Software Update 2.3:ssa, valitse Windowsin Ohjauspaneeli > Verkko ja Internet > Internet-asetukset. Klikkaa Internet-ominaisuudet-ikkunassa Lisäasetukset-välilehteä. Varmista Tietosuoja-välilehden Asetukset-kohdassa, että Älä tallenna salattuja sivuja levylle -asetuksen valintaneliö on poistettu. Yritä päivittää iCloud Windowsille -ohjelma uudelleen.

Näen Palvelimeen ei saada yhteyttä -viestin

1. Tarkista internet-yhteys. Avaa www.apple.com/fi. Jos internet-yhteys ei toimi, ota tarvittaessa yhteys internet-palveluntarjoajaasi.
  2. Tarkista Järjestelmän tila -sivulta, haittaako jokin tunnettu ongelma järjestelmän toimintaa. Jos meneillään on palvelu- tai huoltokatko, yritä myöhemmin uudelleen.

Mitä teen, jos en pysty kirjautumaan iCloudiin?

Noudata näitä ohjeita, jos olet unohtanut Apple ID:si salasanan. Voit myös etsiä Apple ID -käyttäjätunnuksesi näiden ohjeiden avulla.

Mistä löydän kuvia tai tiedostoja iCloud Windowsille -ohjelmassa?

Jos haluat käyttää kuviasi iCloud Windowsille 10 -ohjelmassa, valitse Käynnistä, sitten iCloud ja sitten iCloud-kuvat.*

Tiedostosi sijaitsevat iCloud Drivessa ja niiden tiedoista selviää niiden nykyinen tila sekä sijainti:**

• Suljettu vihreä valintamerkki  tarkoittaa, että tiedosto on tallennettu paikallisesti laitteeseesi, sitä voidaan käyttää offline-tilassa, eikä sitä voida poistaa Microsoftin Tallennusseuranta-sovelluksella.
  • Avoin vihreä valintamerkki  tarkoittaa, että tiedosto on tallennettu paikallisesti laitteeseesi, sitä voidaan käyttää offline-tilassa ja se voidaan poistaa Microsoftin Tallennusseuranta-sovelluksella.
  • Pilvikuvake  tarkoittaa, että tiedosto on tallennettu verkkoon, ja sitä voidaan käyttää tai ladata vain verkkoyhteyden kautta.
  • Synkronointikuvake  tarkoittaa, että tiedostoa lähetetään tai ladataan, tai se on jonossa latausta tai lähetystä varten.

Jos käytät iCloud Windowsille 10 -ohjelmaa, voit tallentaa tiedoston tai kansion paikallisesti tietokoneeseen, jolloin voit käyttää sitä ilman internet-yhteyttä:

1. Avaa iCloud Windowsille -ohjelma tietokoneessa.
  2. Valitse iCloud Drive ja sitten tiedosto tai kansio, jonka haluat tallentaa paikallisesti.
  3. Napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Säilytä aina tässä laitteessa.

Voit ehkä valita myös Vapauta tilaa, mikä poistaa paikallisesti tallennetun tiedoston tai kansion. Jos valitset Vapauta tilaa, tiedosto tai kansio poistetaan laitteestasi, minkä jälkeen sitä voidaan käyttää verkossa iCloud Drivessa.

*Jos käytössäsi on iCloud Windowsille 7.x -ohjelma, valitse Käynnistä > iCloud > iCloud-kuvat.

**Jos käytössäsi on iCloud Windowsille 7.x -ohjelma, tiedostoissasi ei näy tilan osoittimia.

Jos tiedostojen siirtäminen ei onnistu iCloudista Windowsissa

Jos saat virheilmoituksen, kun yrität siirtää tiedostoa iCloudista Windowsissa, sinun pitää ehkä ladata tiedosto Windows-tietokoneeseesi. Yritä siirtää tiedosto uudelleen, kun olet ladannut sen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.