Sisällön siirtäminen uuteen Maciin

Siirtymisapurin avulla voit kopioida dokumenttisi, appisi, käyttäjätilisi ja asetuksesi toisesta tietokoneesta uuteen Maciin.

Siirtymisapuri kopioi kaikki tiedostosi vanhasta Macistasi uuteen Maciisi, jotta et joudu kopioimaan niitä manuaalisesti.

Valmistautuminen

1. Asenna kaikki saatavilla olevat ohjelmistopäivitykset molempiin Mac-tietokoneisiin. Jos vanhassa Macissasi ei ole OS X Lionia tai uudempaa eikä uudessa Macissasi ole OS X Mavericksia tai uudempaa, noudata Mountain Lionin siirtymisohjeita.
  2. Jos molemmissa tietokoneissa on macOS Sierra tai uudempi, aseta ne lähelle toisiaan niin, että Wi-Fi  on laitettu päälle. Jos jommassakummassa tietokoneessa on OS X El Capitan tai aiempi, varmista, että molemmat ovat samassa verkossa.
  3. Valitse vanhassa Macissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Jakaminen. Varmista, että Tietokoneen nimi -kentässä on nimi.

Siirtymisapurin käyttäminen

Olet nyt valmis siirtämään tiedostosi vanhasta Macista uuteen Maciin Siirtymisapurin avulla.

Toimi seuraavasti uudessa Macissasi

1. Avaa Siirtymisapuri Apit-kansion Lisäapit-kansiosta. Klikkaa sitten Jatka.
  2. Kun järjestelmä kysyy, miten haluat siirtää tietosi, valitse siirtäminen Macilta, Time Machine -varmuuskopiosta tai käynnistyslevyltä. Klikkaa sitten Jatka.
    Siirtymisapuri: Miten haluat siirtää tiedot?

Toimi seuraavasti vanhassa Macissasi

1. Avaa Siirtymisapuri ja klikkaa sitten Jatka.
  2. Kun järjestelmä kysyy, miten haluat siirtää tietosi, valitse siirtäminen toiseen Maciin. Klikkaa sitten Jatka.

Toimi seuraavasti uudessa Macissasi

Kun järjestelmä pyytää valitsemaan Macin, Time Machine -varmuuskopion tai muun käynnistyslevyn, valitse toinen Mac. Klikkaa sitten Jatka.

Siirtymisapuri: valitse lähde siirtoa varten

Toimi seuraavasti vanhassa Macissasi

Jos näet suojakoodin, varmista, että se on sama kuin uudessa Macissasi. Klikkaa sitten Jatka.

Toimi seuraavasti uudessa Macissasi

1. Valitse siirrettävät tiedot.
    Tässä esimerkissä John Appleseed on macOS-käyttäjätili. Jos tilillä on sama nimi kuin uudessa Macissa jo ennestään olevalla tilillä, sinua pyydetään nimeämään vanha tili uudelleen tai korvaamaan uudessa Macissa oleva tili. Jos nimeät vanhan tilin uudelleen, se näkyy uudessa Macissa erillisenä käyttäjänä, ja sillä on erillinen kotikansio ja käyttäjätunnus. Jos korvaat uudessa Macissa olevan tilin, vanha tili poistaa ja sitten korvaa sen, mukaan lukien sen kotikansion sisällön.Siirtymisapuri: valitse siirrettävät tiedot
  2. Aloita siirto klikkaamalla Jatka. Suurten siirtojen suorittaminen voi kestää useita tunteja.
  3. Kun Siirtymisapuri on valmis, kirjaudu siirretylle tilille uudessa Macissa, niin näet siinä olevat tiedostot.

Jos vanha Mac ei jää haltuusi, lue, mitä tehdä, ennen kuin myyt, luovutat tai vaihdat vanhan Macisi.