Sisällön siirtäminen uuteen Maciin

Siirtymisapurin avulla voit kopioida dokumenttisi, appisi, käyttäjätilisi ja asetuksesi toisesta tietokoneesta uuteen Maciin.

Siirtymisapuri kopioi tiedostosi uuteen Maciisi, jotta et joudu kopioimaan tiedostoja manuaalisesti.

Tarkista ohjelmistopäivitykset, asetukset ja virta

• Asenna kaikki saatavilla olevat Applen ohjelmistopäivitykset molempiin Mac-tietokoneisiin. Asenna myös kolmansien osapuolten appien päivitykset.
  • Varmista, että vanhemmassa Macissasi on OS X Lion tai uudempi
  • Varmista, että vanhalla Macillasi on tietokoneen nimi: valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Jako ja tarkista Tietokoneen nimi -kenttä.
  • Liitä molemmat tietokoneet verkkovirtaan.

Muodosta yhteys tietokoneiden välille

• Jos molemmissa tietokoneissa on macOS Sierra tai uudempi, varmista, että ne ovat lähellä toisiaan ja että Wi-Fi on laitettu päälle. Jos jommassakummassa tietokoneessa on OS X El Capitan tai aiempi, yhdistä molemmat tietokoneet samaan verkkoon Wi-Fi- tai Ethernet-yhteyden välityksellä.
  • Voit yhdistää ne myös kohdelevytilassa ja asianmukaisella kaapelilla tai sovittimella. Käynnistä sitten vanha tietokoneesi kohdelevytilassa.
  • Voit myös yhdistää uuden Macisi vanhan Macisi Time Machine -varmuuskopioon.

Käytä Siirtymisapuria

Toimi seuraavasti uudessa Macissasi:

1. Avaa Siirtymisapuri Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  2. Klikkaa Jatka.
  3. Kun järjestelmä kysyy, miten haluat siirtää tietosi, valitse siirtäminen Macilta, Time Machine -varmuuskopiosta tai käynnistyslevyltä.
  4. Klikkaa Jatka.

Toimi seuraavasti vanhassa Macissasi:
Jos käynnistit vanhan Macisi kohdelevytilassa tai siirrät tiedot Time Machine -varmuuskopiosta, ohita nämä neljä vaihetta.

1. Avaa Siirtymisapuri.
  2. Klikkaa Jatka.
  3. Kun järjestelmä kysyy, miten haluat siirtää tietosi, valitse siirtäminen toiseen Maciin.
  4. Klikkaa Jatka.

Toimi seuraavasti uudessa Macissasi:

1. Kun järjestelmä pyytää valitsemaan Macin, Time Machine -varmuuskopion tai muun käynnistyslevyn, klikkaa sopivaa kuvaketta.
  2. Klikkaa Jatka. Suojakoodi saattaa tulla näkyviin.

Toimi seuraavasti vanhassa Macissasi:
Jos käynnistit vanhan Macisi kohdelevytilassa tai siirrät tiedot Time Machine -varmuuskopiosta, ohita nämä kaksi vaihetta.

1. Jos näet suojakoodin, varmista, että se on sama kuin uudessa Macissa.
  2. Klikkaa Jatka.

Toimi seuraavasti uudessa Macissasi:

1. Näkyviin pitäisi tulla luettelo varmuuskopioista järjestettynä päivämäärän ja kellonajan mukaan. Valitse varmuuskopio, jota haluat käyttää.
  2. Klikkaa Jatka.

Jatka seuraavasti uudessa Macissasi:

1. Valitse siirrettävät tiedot.
  2. Aloita siirto klikkaamalla Jatka. Jos sisältöä on paljon, sen siirtymisessä saattaa kestää useita tunteja.

Edellä olevassa esimerkissä John Appleseed on macOS-käyttäjätili. Jos siirrät tilin, jolla on sama nimi kuin uudessa Macissa olevalla tilillä, järjestelmä pyytää nimeämään vanhan tilin uudelleen tai korvaamaan uudessa Macissa olevan tilin. Jos nimeät vanhan tilin uudelleen, se näkyy erillisenä käyttäjänä uudessa Macissa, ja sillä on erillinen kotikansio ja käyttäjätunnus. Jos korvaat uuden tilin, vanha tili korvaa uudessa Macissa olevan tilin, mukaan lukien sen kotikansion sisällön.

Kun Siirtymisapuri on valmis, kirjaudu siirretylle tilille uudessa Macissa, niin näet siinä olevat tiedostot. Jos vanha Mac ei jää haltuusi, lue, mitä tehdä, ennen kuin myyt, luovutat tai vaihdat vanhan Macisi.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.