Sisällön siirtäminen uuteen Maciin

Siirtymisapurin avulla voit kopioida dokumenttisi, ohjelmasi, käyttäjätilisi ja asetuksesi toisesta tietokoneesta uuteen Maciin.

Siirtymisapuri kopioi tiedostosi uuteen Maciisi, jotta et joudu tekemään sitä manuaalisesti.

Tarkista ohjelmistopäivitykset, asetukset ja virta

• Asenna kaikki saatavilla olevat Applen ohjelmistopäivitykset molempiin Mac-tietokoneisiin. Vanhassa Macissasi täytyy olla OS X Snow Leopard 10.6.8 tai sitä uudempi OS X -versio. Asenna Maciin myös mahdollisesti saatavilla olevat muun valmistajan ohjelmistopäivitykset.
  • Varmista, että vanhalla Macillasi on tietokoneen nimi: valitse Omenavalikosta Järjestelmäasetukset, klikkaa Jako ja tarkista Tietokoneen nimi -kenttä.
  • Jos siirrät tiedostoja Mac-kannettavaan tai Mac-kannettavasta, varmista, että se on liitetty verkkovirtaan.

Muodosta yhteys tietokoneiden välille

Siirtymisapurin käyttö

Toimi seuraavasti vanhassa Macissasi:

Toimi seuraavasti uudessa Macissasi:

1. Avaa Siirtymisapuri Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  2. Klikkaa Jatka.
  3. Kun järjestelmä kysyy, miten haluat siirtää tietosi, valitse siirtäminen Macilta, Time Machine -varmuuskopiosta tai käynnistyslevyltä.
  4. Klikkaa Jatka.

Toimi seuraavasti vanhassa Macissasi:
Jos käynnistit tietokoneen kohdelevytilassa tai siirrät tiedot Time Machine -varmuuskopiosta, ohita nämä vaiheet.

1. Avaa Siirtymisapuri.
  2. Klikkaa Jatka.
  3. Kun järjestelmä kysyy, miten haluat siirtää tietosi, valitse siirtäminen toiseen Maciin.
  4. Klikkaa Jatka.

Toimi seuraavasti uudessa Macissasi:

1. Kun järjestelmä pyytää valitsemaan Macin, Time Machine -varmuuskopion tai muun käynnistyslevyn, klikkaa sopivaa kuvaketta.
  2. Klikkaa Jatka. Suojakoodi saattaa tulla näkyviin.

Toimi seuraavasti vanhassa Macissasi:
Jos käynnistit tietokoneen kohdelevytilassa tai siirrät tiedot Time Machine -varmuuskopiosta, ohita nämä vaiheet.

1. Jos näet suojakoodin, varmista, että se on sama kuin uudessa Macissa.
  2. Klikkaa Jatka.

Toimi seuraavasti uudessa Macissasi:

1. Jos siirrät tiedot Time Machine -varmuuskopiosta, järjestelmä saattaa pyytää varmuuskopion tai Time Capsulen salasanaa. Tämän jälkeen näkyviin pitäisi tulla luettelo varmuuskopioista järjestettynä päivämäärän ja kellonajan mukaan. Valitse haluamasi varmuuskopio ja klikkaa Jatka.
  2. Valitse siirrettävät tiedot ja aloita siirto klikkaamalla Jatka. Jos sisältöä on paljon, sen siirtymisessä saattaa kestää useita tunteja.

Jos olet siirtämässä tietoja Macista, joka käyttää macOS Serveriä, Siirtymisapuri vaatii, että kaikki kohteet pysyvät valittuina.

Tässä esimerkissä John Appleseed on macOS-käyttäjätili. Jos siirrät tilin, jolla on sama nimi kuin uudessa Macissa olevalla tilillä, järjestelmä pyytää nimeämään vanhan tilin uudelleen tai korvaamaan uudessa Macissa olevan tilin. Jos nimeät vanhan tilin uudelleen, se näkyy erillisenä käyttäjänä uudessa Macissa, ja sillä on erillinen kotikansio ja käyttäjätunnus. Jos korvaat uuden tilin, vanha tili korvaa uudessa Macissa olevan tilin, mukaan lukien sen kotikansion sisällön.

Kun Siirtymisapuri on valmis, kirjaudu siirretylle tilille uudessa Macissa, niin näet siinä olevat tiedostot. Jos vanha Mac ei jää haltuusi, lue, mitä tehdä, ennen kuin myyt tai luovutat sen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.