Sisällön siirtäminen uuteen Maciin

Siirtymisapurin avulla voit kopioida dokumenttisi, appisi, käyttäjätilisi ja asetuksesi toisesta tietokoneesta uuteen Maciin.

Tarvitsetko näitä ohjeita?

Et tarvitse tämän artikkelin ohjeita, jos haluat tehdä jonkin seuraavista:

Ennen kuin aloitat

• Päivitä ohjelmisto molemmissa tietokoneissa.
  • Varmista, että Wi-Fi on päällä molemmissa tietokoneissa ja että ne ovat lähellä toisiaan. Jos jommassakummassa tietokoneessa on OS X El Capitan tai aiempi, varmista, että molemmat ovat samassa Wi-Fi-verkossa.
  • Jos olet asentanut virustorjunta- tai palomuuriohjelmiston, poista se käytöstä, kunnes olet valmis.

Siirtymisapurin käyttäminen

Olet nyt valmis siirtämään tiedostosi vanhasta Macista uuteen Maciin Siirtymisapurin avulla.

Toimi seuraavasti uudessa Macissasi

1. Avaa Siirtymisapuri Apit-kansion Lisäapit-kansiosta. Klikkaa sitten Jatka.
  2. Kun Siirtymisapuri pyytää sinulta lupaa muutosten tekemiseen, anna ylläpitäjän salasana ja klikkaa sitten OK.
  3. Kun järjestelmä kysyy, miten haluat siirtää tietosi, valitse siirtäminen Macilta, Time Machine -varmuuskopiosta tai käynnistyslevyltä. Klikkaa sitten Jatka.
    Siirtymisapuri: Miten haluat siirtää tiedot?

Toimi seuraavasti vanhassa Macissasi

1. Avaa Siirtymisapuri Apit-kansion Lisäapit-kansiosta. Klikkaa sitten Jatka.
  2. Kun järjestelmä kysyy, miten haluat siirtää tietosi, valitse siirtäminen toiseen Maciin. Klikkaa sitten Jatka.

Toimi seuraavasti uudessa Macissasi

Kun järjestelmä pyytää valitsemaan Macin, Time Machine -varmuuskopion tai muun käynnistyslevyn, valitse toinen Mac. Klikkaa sitten Jatka.

Siirtymisapuri: valitse lähde siirtoa varten

Toimi seuraavasti vanhassa Macissasi

Jos näet suojakoodin, varmista, että se on sama kuin uudessa Macissasi. Klikkaa sitten Jatka.

Toimi seuraavasti uudessa Macissasi

1. Valitse siirrettävät tiedot.
    Siirtymisapuri: Valitse uuteen Maciin siirrettävät käyttäjät ja kansiot
  2. Ennen kuin klikkaat Jatka, lue, mitä käyttäjätilin siirtäminen tarkoittaa. Kuvan esimerkissä Danny Rico on käyttäjätili. Jos Macissasi on samanniminen tili, Siirtymisapuri kysyy, haluatko nimetä sen uudelleen vai korvata sen:
    • Nimeä uudelleen: Vanhan Macisi tili näkyy lisäkäyttäjänä uudessa Macissa, ja sillä on omat kirjautumistiedot ja kotikansio.
    • Korvaa: Vanhan Macisi tili korvaa samannimisen tilin uudessa Macissa.
  3. Suurikokoisissa siirroissa voi kestää tunteja, ja ne saattavat vaikuttaa keskeytyvän tietyin väliajoin. Harkitse siirron aloittamista illalla niin, että se valmistuu yön aikana. Aloita siirto klikkaamalla Jatka.
  4. Kun Siirtymisapuri on valmis, lopeta Siirtymisapuri molemmissa tietokoneissa ja kirjaudu sitten siirretylle tilille uudessa Macissa, niin näet siinä olevat tiedostot.

Jos tarvitset vielä apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos vanha Mac ei jää haltuusi, lue, mitä tehdä, ennen kuin myyt, luovutat tai vaihdat vanhan Macisi.