Sisällön siirtäminen uuteen Maciin

Siirtymisapurin avulla voit kopioida dokumenttisi, ohjelmasi, käyttäjätilisi ja asetuksesi toisesta tietokoneesta uuteen Maciin.

Siirtymisapuri kopioi tiedostosi uuteen Maciisi, jotta et joudu kopioimaan tiedostoja manuaalisesti.

Tarkista ohjelmistopäivitykset, asetukset ja virta

Muodosta yhteys tietokoneiden välille

• Jos molemmissa tietokoneissa on macOS Sierra tai uudempi, varmista, että ne ovat lähellä toisiaan ja että Wi-Fi on laitettu päälle. Jos jommassakummassa tietokoneessa on OS X El Capitan tai aiempi, yhdistä molemmat tietokoneet samaan verkkoon Wi-Fi- tai Ethernet-yhteyden välityksellä.
  • Voit yhdistää ne myös kohdelevytilassa ja asianmukaisella kaapelilla tai sovittimella. Käynnistä sitten vanha tietokoneesi kohdelevytilassa.
  • Voit myös yhdistää uuden Macisi vanhan Macisi Time Machine -varmuuskopioon.

Käytä Siirtymisapuria

Toimi seuraavasti uudessa Macissasi:

1. Avaa Siirtymisapuri Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  2. Klikkaa Jatka.
  3. Kun järjestelmä kysyy, miten haluat siirtää tietosi, valitse siirtäminen Macilta, Time Machine -varmuuskopiosta tai käynnistyslevyltä.
  4. Klikkaa Jatka.

Toimi seuraavasti vanhassa Macissasi:
Jos käynnistit vanhan Macisi kohdelevytilassa tai siirrät tiedot Time Machine -varmuuskopiosta, ohita nämä neljä vaihetta.

1. Avaa Siirtymisapuri.
  2. Klikkaa Jatka.
  3. Kun järjestelmä kysyy, miten haluat siirtää tietosi, valitse siirtäminen toiseen Maciin.
  4. Klikkaa Jatka.

Toimi seuraavasti uudessa Macissasi:

1. Kun järjestelmä pyytää valitsemaan Macin, Time Machine -varmuuskopion tai muun käynnistyslevyn, klikkaa sopivaa kuvaketta.
  2. Klikkaa Jatka. Suojakoodi saattaa tulla näkyviin.

Toimi seuraavasti vanhassa Macissasi:
Jos käynnistit vanhan Macisi kohdelevytilassa tai siirrät tiedot Time Machine -varmuuskopiosta, ohita nämä kaksi vaihetta.

1. Jos näet suojakoodin, varmista, että se on sama kuin uudessa Macissa.
  2. Klikkaa Jatka.

Toimi seuraavasti uudessa Macissasi:

1. Näkyviin pitäisi tulla luettelo varmuuskopioista järjestettynä päivämäärän ja kellonajan mukaan. Valitse varmuuskopio, jota haluat käyttää.
  2. Klikkaa Jatka.

Jatka seuraavasti uudessa Macissasi:

1. Valitse siirrettävät tiedot.
  2. Aloita siirto klikkaamalla Jatka. Jos sisältöä on paljon, sen siirtymisessä saattaa kestää useita tunteja.

Edellä olevassa esimerkissä John Appleseed on macOS-käyttäjätili. Jos siirrät tilin, jolla on sama nimi kuin uudessa Macissa olevalla tilillä, järjestelmä pyytää nimeämään vanhan tilin uudelleen tai korvaamaan uudessa Macissa olevan tilin. Jos nimeät vanhan tilin uudelleen, se näkyy erillisenä käyttäjänä uudessa Macissa, ja sillä on erillinen kotikansio ja käyttäjätunnus. Jos korvaat uuden tilin, vanha tili korvaa uudessa Macissa olevan tilin, mukaan lukien sen kotikansion sisällön.

Kun Siirtymisapuri on valmis, kirjaudu siirretylle tilille uudessa Macissa, niin näet siinä olevat tiedostot. Jos vanha Mac ei jää haltuusi, lue, mitä tehdä, ennen kuin myyt tai luovutat sen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.