Jos Mac käynnistyy kysymysmerkillä

Vilkkuvalla kysymysmerkillä merkitty kansio tarkoittaa, että käynnistyslevy ei enää ole käytettävissä tai sillä ei ole toimivaa Mac-käyttöjärjestelmää.

Vilkkuvan kysymysmerkin näyttö

Jos kysymysmerkki näkyy vain hetken, ennen kuin Mac käynnistyy normaalisti:

1. Nollaa NVRAM-muisti.
  2. Varmista, että haluamasi käynnistyslevy on valittuna Käynnistyslevy-asetuksissa.

Jos kysymysmerkki ei poistu, toimi seuraavasti:

1. Paina Macin virtapainiketta enintään 10 sekuntia, kunnes Mac sammuu.
  2. Käynnistä Mac, paina välittömästi komento (⌘)- ja R-näppäimiä ja pidä niitä painettuina, jolloin käynnistys suoritetaan macOS:n palautustoiminnolla.
  3. Kun macOS:n palautustoiminto on käynnissä, korjaa käynnistyslevy Levytyökalun avulla.
  4. Jos Levytyökalu ei löytänyt virheitä tai korjasi kaikki virheet, asenna macOS uudelleen.
  5. Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.