Jos Mac käynnistyy kysymysmerkillä

Vilkkuvalla kysymysmerkillä merkitty kansio tarkoittaa, että käynnistyslevy ei enää ole käytettävissä tai sillä ei ole toimivaa Mac-käyttöjärjestelmää.

Vilkkuvan kysymysmerkin näyttö

Jos kysymysmerkki ei poistu näytöstä eikä Mac käynnisty normaalisti:

1. Paina Macin virtapainiketta enintään 10 sekuntia, kunnes Mac sammuu.
    Jokaisessa Macissa on virtapainike. Kannettavissa tietokoneissa, joissa on Touch ID, paina Touch ID -painiketta ja pidä sitä painettuna.
  2. Korjaa käynnistyslevy Levytyökalun avulla. Noudata Intel-suorittimella varustettua Macia koskevia ohjeita.
  3. Jos Levytyökalu ei löytänyt virheitä tai korjasi kaikki virheet, asenna macOS uudelleen.
  4. Jos tarvitset vielä apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos kysymysmerkki näkyy lyhyesti käynnistyksen aikana mutta Mac käynnistyy muuten normaalisti, tarkista, että haluamasi käynnistyslevy on valittuna käynnistyslevyasetuksissa. Jos tämä ei auta mutta kysymysmerkki näkyy vain tilapäisesti, nollaa tietokoneen NVRAM-muisti ja tarkista asetus uudelleen.