Maciin liittyviä vinkkejä aikaisemmin Windowsia käyttäneille

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit suorittaa joitakin yleisiä tehtäviä uudella Macilla.

Hiiren oikean painikkeen klikkaus

Klikkaa Apple-hiiren oikeaa kulmaa tai kahdella sormella Apple-ohjauslevyä. Voit muuttaa tätä hiiren asetuksissa ja ohjauslevyn asetuksissa

Vieritys, pyyhkäisy, klikkaus

Vierityssuunnan, pyyhkäisyeleiden ja painikemääritysten asetukset löytyvät myös hiiren ja ohjauslevyn asetuksista.

Ikkunoiden sulkeminen ja koon muuttaminen

Ikkunan sulkemiseen, pienentämiseen ja suurentamiseen käytettävät painikkeet ovat ikkunan vasemmassa yläkulmassa.

Äänenvoimakkuuden muuttaminen

Käytä valikkopalkin tai Ohjauskeskuksen äänenvoimakkuuden hallinnan avulla tai käytä Apple-näppäimistön äänenvoimakkuusnäppäimiä.

Macin asetusten muuttaminen

Etsitkö Ohjauspaneelia? Käytä sen sijaan Järjestelmäasetuksia.

Tiedostojen selaaminen

Etsitkö Windowsin Resurssienhallintaa? Lue lisätietoja Finderistä.

Etsi tiedostoja

Käytä Spotlightia ja etsi ja avaa nopeasti appeja, dokumentteja ja muita tiedostoja.

Appien avaaminen

Voit avata apit (ohjelmat) myös Launchpadilla ja Dockilla.

Tiedostojen poistaminen

Etsitkö Roskakoria? Käytä Dockissa olevaa Roskakoria.

Tiedostojen nimeäminen uudelleen

Valitse tiedosto klikkaamalla sitä kerran, paina rivinvaihtonäppäintä ja anna tiedostolle uusi nimi. Paina rivinvaihtonäppäintä, kun olet valmis.

Tiedostojen esikatselu

Esikatsele useimpia tiedostoja Macissa Pikakatselun avulla. Valitse tiedosto klikkaamalla sitä kerran ja paina sitten välilyöntinäppäintä.

Tiedostojen varmuuskopiointi

Time Machine säilyttää kaikista tiedostoista kopion ja muistaa, miltä järjestelmäsi näytti minä tahansa päivänä.

Näppäinoikotiet

Monissa Macin näppäinyhdistelmissä käytetään komentonäppäintä (⌘). Lue lisätietoja näppäimistä ja näppäinoikoteistä

Apple Magic Keyboard, jossa on numeronäppäimistö

Leikkaa

Komento-X

Kopioi

Komento-C

Sijoita

Komento-V

Peru

Komento-Z

Tulostus

Komento-P

Sulje ikkuna

Komento-W

Vaihda appia

Komento-sarkain

Lopeta appi

Komento-Q

Poista eteenpäin

Fn-poistonäppäin tai

Etsi tiedostoja

Komento-välilyöntinäppäin

Pakota apin lopetus

Ota näyttökuva

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.