Maciin liittyviä vinkkejä aikaisemmin Windowsia käyttäneille

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit suorittaa joitakin yleisiä tehtäviä uudella Macilla.

Hiiren oikean painikkeen klikkaus

Klikkaa Apple-hiiren oikeaa kulmaa tai kahdella sormella Apple-ohjauslevyä. Voit muuttaa tämän hiiren ja ohjauslevyn asetuksissa

Vieritys, pyyhkäisy, klikkaus

Vierityssuunnan, pyyhkäisyeleiden ja painikemääritysten asetukset ovat myös hiiren ja ohjauslevyn asetuksissa.

Ikkunoiden sulkeminen ja koon muuttaminen

Ikkunan sulkemiseen, pienentämiseen ja suurentamiseen käytettävät painikkeet ovat ikkunan vasemmassa yläkulmassa.

Äänenvoimakkuuden muuttaminen

Käytä valikkorivillä olevaa äänenvoimakkuussäädintä   tai Apple-näppäimistön äänenvoimakkuusnäppäimiä.

Tiedostojen etsiminen

Spotlight-toiminnolla voit etsiä ja avata ohjelmat, dokumentit ja muut tiedostot nopeasti.

Ohjelmien avaaminen

Voit avata ohjelmat myös Launchpadilla ja Dockilla.

Tiedostojen selaaminen

Etsitkö Windowsin Resurssienhallintaa? Lue lisätietoja Finderista.

Tiedostojen poistaminen

Etsitkö Roskakoria? Käytä Dockissa olevaa Roskakoria.

Tiedostojen nimeäminen uudelleen

Valitse tiedosto klikkaamalla sitä kerran, paina rivinvaihtonäppäintä ja anna tiedostolle uusi nimi. Paina rivinvaihtonäppäintä, kun olet valmis.

Tiedostojen esikatselu

Voit esikatsella useimmat tiedostot Macissa Pikakatselulla. Valitse tiedosto klikkaamalla sitä kerran ja paina sitten välilyöntinäppäintä.

Tiedostojen varmuuskopiointi

Time Machine säilyttää kaikista tiedostoista kopion ja muistaa, miltä järjestelmäsi näytti minä tahansa päivänä.

Macin asetusten muuttaminen

Etsitkö Ohjauspaneelia? Käytä sen sijaan Järjestelmäasetuksia.

Monissa Macin näppäinyhdistelmissä käytetään Komento (⌘) -näppäintä. Lue lisätietoja näppäimistä ja näppäinoikoteistä.

Leikkaa

Komento-X

Kopioi

Komento-C

Sijoita

Komento-V

Peru

Komento-Z

Tulosta

Komento-P

Sulje ikkuna

Komento-W

Vaihda ohjelmaa

Komento-sarkain

Lopeta ohjelma

Komento-Q

Poista eteenpäin

Fn-poistonäppäin tai  Poista eteenpäin -kuvake

Etsi tiedostoja

Komento-välilyöntinäppäin

Lopeta ohjelma väkisin

Optio-komento-Esc

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.