iPhone-, iPad- ja iPod touch -laitteiden varmuuskopioiden sijainti

Etsi iOS- ja iPadOS-varmuuskopioiden luettelo Mac-, PC-, iOS tai iPadOS-laitteestasi. Perehdy muun muassa varmuuskopioiden poistamiseen ja kopiointiin.

Mac- tai PC-tietokoneeseen tallennettujen varmuuskopioiden etsiminen

Ota nämä huomioon, jotta et aiheuta ongelmia varmuuskopioillesi:

• Finder ja iTunes tallentavat varmuuskopiot Backup (Varmuuskopio) -kansioon. Backup (Varmuuskopio) -kansion sijainti riippuu käyttöjärjestelmästä. Vaikka voit kopioida Backup (Varmuuskopio) -kansion, sitä ei tule siirtää toiseen kansioon, ulkoiselle asemalle tai verkkoasemalle.
  • Älä muokkaa, siirrä, uudelleennimeä tai poimi sisältöä varmuuskopioistasi, sillä se saattaa pilata tiedostot. Jos haluat palauttaa siirretystä varmuuskopiosta, se pitää siirtää takaisin alkuperäiseen sijaintiin, koska muuten tiedostoa ei voida käyttää. Varmuuskopiot pitävät kaiken laitteesi datan turvassa. Vaikka saatat pystyä katselemaan tai käyttämään varmuuskopiotiedoston sisältöä, sisältö ei yleensä ole muodossa, jota pystyisit lukemaan.

Varmuuskopiot Macissa

Voit etsiä varmuuskopioiden luettelon seuraavasti:

1. Klikkaa valikkorivillä olevaa suurennuslasikuvaketta .
  2. Kirjoita tai kopioi ja liitä tämä: ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/
  3. Paina rivinvaihtonäppäintä.

Voit etsiä tietyn varmuuskopion seuraavasti:

1. Avaa Finder Macissa, jossa on macOS Catalina 10.15 tai uudempi. Avaa iTunes Macissa, jossa on macOS Mojave 10.14 tai aiempi, tai Windows-tietokoneessa. Klikkaa laitettasi.
  2. Kun klikkaat Hallitse varmuuskopioita -vaihtoehtoa Finderin Yleiset-välilehdessä, luettelo varmuuskopioista tulee näkyviin. Voit tässä klikata haluamaasi varmuuskopiota hiiren oikealla painikkeella ja valita sitten Näytä Finderissa -vaihtoehdon tai Poista- tai Arkistoi-vaihtoehdon. Valitse iTunesissa Asetukset ja klikkaa sitten Laitteet-vaihtoehtoa. Voit tässä klikata haluamaasi varmuuskopiota hiiren oikealla painikkeella ja valita sitten Näytä Finderissa -vaihtoehdon tai Poista- tai Arkistoi-vaihtoehdon.
  3. Kun olet valmis, valitse OK.

Varmuuskopiot Windows 7:ssä, 8:ssa tai 10:ssä

Jos haluat etsiä luettelon varmuuskopioistasi, avaa kansio \Users\(käyttäjänimi)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\.

Voit myös toimia seuraavasti:

1. Etsi hakukenttä:
    • Windows 7: klikkaa Käynnistä.
    • Windows 8: klikkaa oikean yläkulman suurennuslasia.
    • Windows 10: klikkaa Käynnistä-painikkeen vieressä olevaa hakukenttää.
  2. Kirjoita hakukenttään %appdata% tai %USERPROFILE% (jos latasit iTunesin Microsoft Storesta).
  3. Paina rivinvaihtonäppäintä.
  4. Kaksoisklikkaa seuraavia kansioita: Apple tai Apple Computer > MobileSync > Varmuuskopio.

Poista tai kopioi varmuuskopioita Mac- tai PC-tietokoneella

Älä muokkaa, siirrä, uudelleennimeä tai poimi sisältöä varmuuskopioistasi, sillä se saattaa pilata tiedostot. Seuraa näitä ohjeita tehdäksesi kopioita varmuuskopioista tai poistaaksesi varmuuskopioita, joita et enää tarvitse.

Kopioi varmuuskopioita toiseen paikkaan

Jos tarvitset kopioita varmuuskopioistasi, voit etsiä Backup (Varmuuskopio) -kansion ja kopioida koko kansion (ei vain osaa siitä) toiseen sijaintiin, kuten ulkoiselle asemalle tai verkkotallennusasemalle.

Kun käytät Time Machinea, Backup (Varmuuskopio) -kansiostasi luodaan automaattisesti kopioita, kun varmuuskopioit Macisi kotikansion.

Poista varmuuskopioita

1. Avaa Finder Macissa, jossa on macOS Catalina 10.15 tai uudempi. Avaa iTunes Macissa, jossa on macOS Mojave 10.14 tai aiempi, tai Windows-tietokoneessa. Klikkaa laitettasi.
  2. Kun klikkaat Hallitse varmuuskopioita -vaihtoehtoa Finderin Yleiset-välilehdessä, luettelo varmuuskopioista tulee näkyviin. Voit tässä klikata haluamaasi varmuuskopiota hiiren oikealla painikkeella ja valita sitten Poista- tai Arkistoi-vaihtoehdon. Valitse iTunesissa Asetukset ja klikkaa sitten Laitteet-vaihtoehtoa. Voit tässä klikata haluamaasi varmuuskopiota hiiren oikealla painikkeella ja valita sitten Poista- tai Arkistoi-vaihtoehdon. Kun olet valmis, valitse OK.
  3. Valitse Poista varmuuskopio ja vahvista poisto.

iCloudiin tallennettujen varmuuskopioiden etsiminen ja hallinta

Jos käytät iCloud-varmuuskopioita, et voi nähdä luetteloa varmuuskopioistasi iCloud.comissa. Tässä on kuvattu, miten iCloud-varmuuskopiot etsitään iOS- ja iPadOS-laitteista ja Mac- ja PC-tietokoneista.

iPhone, iPad tai iPod touch:

• Jos käytössäsi on iOS 11 tai uudempi ja iPadOS, valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > Hallitse tallennustilaa > Varmuuskopiot.
  • Jos käytössäsi on iOS 10.3, valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud. Napauta kaaviota, jossa näkyy iCloudin tallennustila, ja napauta sitten Hallitse tallennustilaa.

Napauta varmuuskopiota, jolloin voit katsella sen lisätietoja, valita varmuuskopioitavat tiedot tai poistaa varmuuskopion.

Voit valita varmuuskopioitavan sisällön vain sen laitteen Asetukset-valikosta, jossa sisältö sijaitsee. Vaikka voit nähdä iPadisi varmuuskopion iPhonessa, voit valita iPadin varmuuskopioitavan sisällön vain iPadin Asetukset-valikossa.

Mac, jossa on macOS Catalina 10.15 tai uudempi:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Apple ID.
  3. Klikkaa iCloud.
  4. Klikkaa Hallitse.
  5. Valitse Varmuuskopiot.

Mac, jossa on macOS Mojave 10.4 tai aiempi:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa iCloud.
  3. Klikkaa Hallitse.
  4. Valitse Varmuuskopiot.

Windows-tietokone:

1. Avaa iCloudin Windows-versio
  2. Klikkaa Tallennustila.
  3. Valitse Varmuuskopio.

Lue lisätietoja iCloud-varmuuskopioiden poistamisesta tai hallinnasta Mac- tai PC-tietokoneella.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.