iPhone-, iPad- ja iPod touch -laitteiden varmuuskopioiden sijainti

Etsi iOS- ja iPadOS-varmuuskopioiden luettelo Macista, Windows-tietokoneesta ja iOS- tai iPadOS-laitteesta. Perehdy muun muassa varmuuskopioiden poistamiseen ja kopiointiin.

Maciin tai Windows-tietokoneeseen tallennettujen varmuuskopioiden etsiminen

Ota nämä huomioon, jotta et aiheuta ongelmia varmuuskopioillesi:

• Finder ja iTunes tallentavat varmuuskopiot Backup (Varmuuskopio) -kansioon. Backup (Varmuuskopio) -kansion sijainti riippuu käyttöjärjestelmästä. Vaikka voit kopioida Backup (Varmuuskopio) -kansion, sitä ei tule siirtää toiseen kansioon, ulkoiselle asemalle tai verkkoasemalle.
  • Älä muokkaa, siirrä, uudelleennimeä tai poimi sisältöä varmuuskopiotiedostoistasi. Jos haluat esimerkiksi palauttaa sisältöä siirretystä varmuuskopiotiedostosta, sinun pitää siirtää varmuuskopiotiedosto takaisin sinne, missä se oli Backup (Varmuuskopio) -kansiossa, sillä muuten tiedosto ei toimi. Varmuuskopiot toimivat lähes kaikkien laitteesi tietojen ja asetusten turvallisena kopiona. Vaikka saatat pystyä katselemaan tai käyttämään varmuuskopiotiedoston sisältöä, sisältö ei yleensä ole muodossa, jota pystyisit lukemaan.

Varmuuskopiokansion hakeminen Macissa

Voit etsiä varmuuskopioiden luettelon seuraavasti:

1. Liitä laite Maciin USB- tai USB-C-kaapelilla.
  2. Valitse Finderissa Siirry > Siirry kansioon.
  3. Kirjoita tai kopioi ja sijoita polun nimi -ikkunaan ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/.

Tietyn varmuuskopion etsiminen

Mac, jossa on macOS Catalina tai uudempi:

1. Avaa Finder.
  2. Klikkaa laitettasi.
  3. Klikkaa Yleiset-välilehdessä Hallitse varmuuskopioita, niin varmuuskopioiden luettelo tulee näkyviin. Klikkaa täällä haluamaasi varmuuskopiota hiiren oikealla painikkeella ja valitse sitten Näytä Finderissa tai valitse Poista tai Arkistoi.
    Finder-ikkuna, jossa varmuuskopioiden hallinnan vaihtoehdot ovat näkyvissä
  4. Klikkaa OK.

Varmuuskopiokansion hakeminen Windows 8:ssa tai 10:ssä

1. Etsi hakukenttä:
    • Windows 8: klikkaa oikean yläkulman suurennuslasia.
    • Windows 10: klikkaa Käynnistä-painikkeen vieressä olevaa hakukenttää.
  2. Kirjoita hakukenttään %appdata%. Jos et näe varmuuskopioita, kirjoita %USERPROFILE%.
  3. Paina rivinvaihtonäppäintä.
  4. Kaksoisklikkaa seuraavia kansioita: Apple tai Apple Computer > MobileSync > Varmuuskopio.

Varmuuskopioiden poistaminen tai kopioiminen Macissa tai Windows-tietokoneessa

Älä muokkaa, siirrä, uudelleennimeä tai poimi sisältöä varmuuskopiotiedostoistasi, sillä se saattaa pilata tiedostot. Voit tehdä varmuuskopioista kopioita tai poistaa varmuuskopiot, joita et enää tarvitse.

Varmuuskopioiden kopioiminen toiseen paikkaan

Jos tarvitset varmuuskopioistasi kopioita, voit etsiä Backup (Varmuuskopio) -kansion ja kopioida koko kansion toiseen sijaintiin, kuten ulkoiseen asemaan tai verkkotallennussijaintiin.

Time Machine kopioi automaattisesti Backup (Varmuuskopio) -kansiosi, kun varmuuskopioit Macisi kotikansion.

Poista varmuuskopioita

Mac, jossa on macOS Catalina tai uudempi:

1. Avaa Finder. Klikkaa laitettasi.
  2. Klikkaa Yleiset-välilehdessä Hallitse varmuuskopioita, niin varmuuskopioiden luettelo tulee näkyviin. Klikkaa tässä haluamaasi varmuuskopiota hiiren oikealla painikkeella ja valitse sitten Poista tai Arkistoi.
  3. Klikkaa Poista varmuuskopio ja vahvista poisto.
    Finder-ikkuna, jossa laitteen varmuuskopioiden poistovaihtoehto on näkyvissä

iCloudiin tallennettujen varmuuskopioiden etsiminen ja hallinta

Jos käytät iCloud-varmuuskopioita, et voi nähdä luetteloa varmuuskopioistasi iCloud.comissa. Tässä on kuvattu, miten iCloud-varmuuskopiot etsitään iOS- ja iPadOS-laitteista, Macista tai Windows-tietokoneesta.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud.
  2. Napauta Hallitse tilin tallennustilaa ja sitten Varmuuskopiot.
  3. Napauta varmuuskopiota, jolloin voit katsella sen lisätietoja, valita varmuuskopioitavat tiedot tai poistaa varmuuskopion.

Voit valita varmuuskopioitavan sisällön vain sen laitteen Asetukset-valikosta, jossa sisältö sijaitsee. Vaikka voit nähdä iPadisi varmuuskopion iPhonessa, voit valita iPadin varmuuskopioitavan sisällön vain iPadin Asetukset-valikossa.

Mac, jossa on macOS Catalina tai uudempi:

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Apple ID.
  3. Klikkaa iCloud.
  4. Klikkaa Hallitse.
  5. Valitse Varmuuskopiot.

Mac, jossa on macOS Mojave tai aiempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa iCloud.
  3. Klikkaa Hallitse.
  4. Valitse Varmuuskopiot.

Windows-tietokone:

1. Avaa iCloudin Windows-versio
  2. Klikkaa Tallennustila.
  3. Valitse Varmuuskopio.

Lue lisätietoja iCloud-varmuuskopioiden poistamisesta tai hallinnasta Macissa tai Windows-tietokoneessa.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.