Macin varmuuskopiointi tai palauttaminen Time Machinen avulla ei onnistu

Tarkista seuraavat seikat, jos saat varoitusviestin, jonka mukaan Time Machine ei pysty varmuuskopioimaan tietojasi, tai jos et pysty valitsemaan varmuuskopiolevyä Time Machinen asetuksista.

Time Machinen järjestelmävaatimukset

Ennen Time Machinen käyttöä tarvitset erikseen myytävän ulkoisen tallennusratkaisun:

• Macin USB-, FireWire- tai Thunderbolt-porttiin liitetyn ulkoisen kovalevyn
  • verkossasi olevan Time Capsulen tai macOS Serverin
  • verkossasi olevan AirPort Extreme -tukiaseman (802.11ac) USB-porttiin liitetyn ulkoisen kovalevyn.
    Jos varmuuskopioasemaa ei ole liitetty jollakin näistä tavoista, Time Machine ei ehkä toimi. Tarkista yhteensopivuus- ja liitäntätiedot laitteen valmistajalta.

Jos kokoonpano vastaa näitä vaatimuksia, mutta et vieläkään pysty käyttämään Time Machinea, tarkista seuraavat seikat:

Tarkista Mac

1. Varmista, että Macin ohjelmisto on ajan tasalla.
  2. Käynnistä Mac uudelleen ja selvitä, toistuuko ongelma.

Tarkista AirPort-tukiasema

1. Jos käytät AirPort Time Capsulea tai AirPort Extreme -tukiasemaan liitettyä asemaa, varmista, että AirPortin laiteohjelmisto on ajan tasalla
  2. Käynnistä tukiasema uudelleen ja selvitä, toistuuko ongelma. Voit käynnistää tukiaseman irrottamalla sen pistorasiasta 5 sekunniksi ja liittämällä sen takaisin pistorasiaan.

Tarkista verkkoyhteys

Jos varmuuskopioit palvelimelle, AirPort Time Capsuleen tai AirPort Extreme -tukiasemaan liitettyyn asemaan, varmista, että Mac on yhdistetty varmuuskopioaseman kanssa samaan verkkoon. Voit valita langattoman verkon Wi-Fi-tilavalikosta

Tarkista varmuuskopio

Jos varmuuskopioit palvelimelle, AirPort Time Capsuleen tai AirPort Extreme -tukiasemaan liitettyyn asemaan, varmista, että nykyisessä Time Machine -varmuuskopiossa ei ole ongelmia, jotka voivat estää tulevat varmuuskopiot:

1. Pidä näppäimistön Optio-näppäintä painettuna, klikkaa valikkorivillä olevaa Time Machine -valikkoa ja valitse sitten Tarkista varmuuskopiot.
  2. Jos Time Machine löytää varmuuskopiossa ongelman, se näyttää tiedot sisältävän viestin. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Tarkista asemat

• Jos käytät Macin tai AirPort Extreme -tukiaseman porttiin liitettyä asemaa, varmista, että aseman virta on kytketty.
  • Jos käytät USB-keskitintä tai vastaavaa laitetta, kokeile liittää asema suoraan Maciin tai tukiasemaan.
  • Jos varmuuskopioit muun valmistajan ulkoiseen asemaan, tarkista aseman valmistajalta, että laiteohjelmisto on ajan tasalla.
  • Jos varmuuskopioit ulkoiseen asemaan, tarkista, miten asema on alustettu. Time Machine vaatii, että ulkoinen asema on alustettu Macin käynnistyslevynä: GUID-osiotaulukon (GPT) sisältävässä Mac OS laajennettu (kirjaava) -muodossa. Jos valitset Time Machinea varten muussa muodossa alustetun aseman, Mac pyytää sinua automaattisesti tyhjentämään sen Time Machinea varten.
    Kun alustat levyn, kaikki sillä olevat tiedot poistetaan, joten sinun kannattaa siirtää tärkeät tiedostot ensin toiselle levylle.

Jos asema on jo alustettu oikein, sammuta Time Machine ja tarkista se ongelmien varalta:

• Jos haluat tarkistaa AirPort Time Capsulen aseman, toimi AirPort Time Capsule -aseman vahvistusohjeiden mukaan.
  • Jos haluta tarkistaa Maciin liitetyn ulkoisen aseman, avaa Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiossa oleva Levytyökalu. Tarkista sen jälkeen levy Levytyökalun Korjaus-toiminnolla. Tee tämä myös käynnistyslevylle.

Voit laittaa Time Machinen takaisin päälle, kun asemat on tarkistettu tai korjattu.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.