Apple ID:n kaksivaiheinen vahvistus

Jos haluat parantaa tilisi turvallisuutta, mutta laitteitasi ei voi päivittää iOS 9:ään tai OS X El Capitaniin, voit ottaa käyttöön Apple ID:n kaksivaiheisen vahvistuksen.

Mikä on Apple ID:n kaksivaiheinen vahvistus?

Kaksivaiheinen vahvistus on Apple ID:n lisäsuojausominaisuus. Se estää muita pääsemästä tilillesi ja käyttämästä sitä, vaikka he tietäisivät salasanasi.

Se edellyttää henkilöllisyyden vahvistamista jollakin laitteellasi tai muulla hyväksytyllä tavalla, ennen kuin voit

• kirjautua Apple ID -tilisivullesi
  • kirjautua iCloudiin uudella laitteella tai iCloud.comissa
  • kirjautua iMessageen tai FaceTimeen*
  • tehdä iTunes-, Apple Books- tai App Store -ostoksen uudesta laitteesta
  • saada Apple ID:hen liittyvää tukea Applelta.

Onko kaksivaiheinen vahvistus sama kuin kaksiosainen todennus?

Ei. Kaksiosainen todennus on uudempi iOS:ään, macOS:ään, tvOS:ään, watchOS:ään ja Applen internet-sivuille sisäänrakennettu turvallisuusmenetelmä. Sen tekee laitteiden käytöstä sujuvampaa, ja se on tiettyjen toimintojen käyttövaatimuksena paremman suojaustason turvaamiseksi. Kaksiosaista todennusta voivat käyttää iCloud-käyttäjät, joilla on vähintään yksi iOS 9- tai OS X El Capitan -laite tai laite, jossa on näitä uudempi käyttöjärjestelmä.

Käytä kuitenkin kaksiosaista todennusta, jos Apple-laitteesi voi päivittää iOS 9:ään, OS X El Capitaniin tai näitä uudempaan käyttöjärjestelmään. Jos käytät Apple ID:lläsi kaksivaiheista vahvistusta ja päivität sitten iOS 11:een tai uudempaan tai macOS High Sierraan tai uudempaan, suojausasetuksesi voidaan automaattisesti päivittää kaksiosaiseksi todennukseksi.

Kaksivaiheinen vahvistus on vanhempi turvallisuusmenetelmä, joka on saatavissa myös muille kuin Apple-laitteille. Sitä voivat myös käyttää käyttäjät, joiden laitetta ei voi päivittää, tai jotka eivät muusta syystä voi käyttää kaksiosaista todennusta.

Miten kaksivaiheinen vahvistus otetaan käyttöön?

Ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön käyttämällä alla olevaa linkkiä. Klikkaa linkkiä, kirjaudu Apple ID -tilisivullesi ja noudata annettuja ohjeita.

Ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön.

Miten se toimii?

Kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönoton yhteydessä rekisteröidään vähintään yksi luotettu laite. Luotettu laite on hallussasi oleva laite, johon voi vastaanottaa nelinumeroisia vahvistuskoodeja joko tekstiviesteinä tai Etsi iPhoneni -ilmoituksina. Sinun täytyy antaa vähintään yksi tekstiviestejä tukeva puhelinnumero.

Tämän jälkeen sinun pitää vahvistaa henkilöllisyytesi antamalla salasanasi ja nelinumeroinen vahvistuskoodi alla kuvatulla tavalla aina, kun kirjaudut hallinnoimaan Apple ID:täsi, kirjaudut iCloudiin tai teet iTunes-, Apple Books- tai App Store -ostoksen uudesta laitteesta.

Kun olet kirjautunut sisään, voit turvallisesti käyttää tiliäsi tai tehdä ostoksia tavalliseen tapaan. Jos sinulla ei ole salasanaa ja vahvistuskoodia, et voi käyttää tiliäsi.

Lisäksi saat 14-merkkisen palautusavaimen, jonka voit tulostaa ja pitää varmassa tallessa. Palautusavaimen avulla voit käyttää tiliäsi, jos et voi käyttää luotettuja laitteitasi tai unohdat salasanasi.

Täytyykö minun edelleen muistaa turvakysymyksiä?

Kun kaksivaiheinen vahvistus on käytössä, turvakysymyksiä ei tarvitse luoda eikä muistaa. Henkilöllisyytesi tarkistamiseen käytetään ainoastaan salasanaasi, luotettuihin laitteisiisi lähetettyjä vahvistuskoodeja ja palautusavaintasi.

Mitä tekstiviestinumeroita minun tulee vahvistaa tilini yhteydessä?

Sinun täytyy vahvistaa vähintään yksi tekstiviestejä tukeva puhelinnumero tilisi yhteydessä. Harkitse kaikkien sellaisten tekstiviestejä tukevien puhelinnumeroiden vahvistamista, joita tavallisesti käytät iPhonen tai toisen matkapuhelimen kanssa. Voit myös halutessasi vahvistaa läheisesi (kuten puolison tai muun perheenjäsenen) käyttämän tekstiviestejä tukevan puhelinnumeron. Voit käyttää tätä numeroa, jos sinulla ei ole tilapäisesti pääsyä omiin laitteisiisi.

Kaksivaiheiseen vahvistukseen ei voi käyttää lankapuhelinta tai internet-pohjaisia (VOIP) puhelinpalveluita.

Miten voin vastaanottaa vahvistuskoodeja Etsi iPhoneni -ilmoituksina?

Vahvistuskoodeja voidaan vastaanottaa Etsi iPhoneni -ilmoituksina iOS-laitteissa, joissa Etsi iPhoneni -toiminto on käytössä. Lue, miten Etsi iPhoneni- toiminto otetaan käyttöön.

Missä palautusavainta kannattaa säilyttää?

Säilytä palautusavaimesi varmassa tallessa kotona, työpaikalla tai muualla. On hyvä tulostaa useampi kopio, jotta voit säilyttää palautusavainta useammassa paikassa. Näin se on helpompi löytää tarvittaessa, ja jos toinen kopio katoaa tai tuhoutuu, toinen on vielä jäljellä. Älä säilytä palautusavainta laitteessasi tai tietokoneessasi, sillä luvaton käyttäjä voi siten saada avaimen välittömästi haltuunsa.

Jos tarvitset uuden palautusavaimen, voit luoda sellaisen Apple ID -tilisivullasi.Kirjaudu sisään salasanallasi ja luotetulla laitteellasi, siirry kohtaan Suojaus, klikkaa Muokkaa ja klikkaa sitten Vaihda kadonnut avain.

Kun olet luonut uuden avaimen, vanha palautusavaimesi ei enää toimi.

Miten voin kirjautua tiliini ohjelmalla, joka ei tue kaksivaiheisen vahvistuksen koodien antamista?

Voit luoda ohjelmakohtaisen salasanan Apple ID -tilisivullasi. Tämän jälkeen voit antaa tämän salasanan ohjelmaan, johon haluat kirjautua. Tämän ansiosta voit kirjautua turvallisesti, vaikka käyttämäsi ohjelma ei tue vahvistuskoodien antamista. Ohjelmakohtaisella salasanalla voit kirjautua esimerkiksi iCloudiin jonkin muun ohjelmistovalmistajan sähköposti-, osoitekirja- tai kalenteriohjelman avulla.

Jos haluat luoda ohjelmakohtaisen salasanan, kirjaudu Apple ID -tilisivullesi. Valitse Suojaus-kohdassa Muokkaa > Luo salasana.

Lue lisää appikohtaisista salasanoista.

Mitä minun tulee muistaa käytettäessä kaksivaiheista vahvistusta?

Kaksivaiheinen vahvistus yksinkertaistaa ja tehostaa Apple ID:si suojausta. Kun se on otettu käyttöön, kukaan ei voi käyttää tai hallita tiliäsi muuten kuin käyttämällä salasanaasi, luotettuihin laitteisiisi lähetettyjä vahvistuskoodeja tai palautusavaintasi. Vain sinä voit nollata salasanasi, hallita luotettuja laitteitasi tai luoda uuden palautusavaimen. Apple-tuki voi auttaa muissa palveluun liittyvissä asioissa, mutta se ei voi päivittää tai palauttaa näitä kolmea kohdetta puolestasi. Kun käytät kaksivaiheista vahvistusta, olet siis yksin vastuussa siitä, että

• muistat salasanasi
  • säilytät luotetut laitteesi fyysisesti turvallisessa paikassa
  • säilytät palautusavaimesi varmassa tallessa.

Jos et pääse käsiksi ainakin näistä kahteen samanaikaisesti, Apple ID:si saatetaan lukita pysyvästi.

Entä jos kadotan palautusavaimen?

Voit kirjautua sisään Apple ID -tilisivullesi ja luoda uuden palautusavaimen Apple ID:n salasanan ja yhden luotetun laitteen avulla.

Entä jos unohdan Apple ID:ni salasanan?

Voit nollata salasanan Apple ID -tilisivullasi palautusavaimen ja yhden luotetun laitteen avulla.

Apple-tuki ei voi nollata salasanaa puolestasi. Salasanan nollaaminen edellyttää, että sinulla on palautusavain ja käytössäsi vähintään yksi luotetuista laitteistasi.

Entä jos annan pois jonkin luotetuista laitteistani tai jos sellainen katoaa?

Jos jokin laitteistasi ei enää ole käytössäsi, siirry Apple ID -tilisivullesi ja poista se luotettujen laitteiden luettelosta mahdollisimman pian. Näin sitä ei voi enää käyttää henkilöllisyytesi vahvistamiseen.

Entä jos mikään luotettu laitteeni ei ole enää käytössäni?

Jos mikään luotetuista laitteistasi ei ole käytössäsi, pääset edelleen tilillesi käyttämällä salasanaasi ja palautusavainta. Tässä tapauksessa sinun täytyy todentaa uusi luotettu laite mahdollisimman pian.

Miksi minua pyydettiin odottamaan ennen kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönottoa?

Perusvarotoimena Apple ei salli kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönoton suorittamista, jos Apple ID -tilitietoihisi on äskettäin tehty merkittäviä muutoksia. Merkittäviä muutoksia ovat esimerkiksi salasanan nollaaminen ja uudet turvakysymykset. Odotusajan avulla Apple varmistaa, että ainoastaan sinä käytät tai muokkaat tiliäsi. Odotusajan aikana voit käyttää tiliäsi tavalliseen tapaan kaikissa Applen palveluissa ja kaupoissa.

Apple lähettää kaikkiin tilitiedoissasi oleviin osoitteisiisi sähköpostiviestin, jossa kerrotaan odotusajasta ja kehotetaan ottamaan yhteyttä Apple-tukeen, jos epäilet, että joku käyttää tiliäsi luvatta. Voit ottaa kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön Apple ID -tilisivulla ja saamassasi sähköpostiviestissä näkyvän päivän jälkeen.

Kun odotusjakso on ohi, sinulla on 30 päivää aikaa viimeistellä kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönotto. Jos olet yrittänyt viimeistellä käyttöönottoa 30 päivän jälkeen tai jos olet tehnyt merkittäviä muutoksia tilillesi tuona aikana, uusi odotusaika voi käynnistyä.

Miten poistan kaksivaiheisen vahvistuksen käytöstä?

1. Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi.
  2. Valitse Suojaus-kohdassa Muokkaa.
  3. Klikkaa kaksivaiheisen vahvistuksen käytöstäpoiston vaihtoehtoa.
  4. Luo uudet turvakysymykset ja vahvista syntymäpäiväsi.

Saat vahvistuksen sähköpostitse, että Apple ID:si kaksivaiheinen vahvistus on poistettu käytöstä.

Missä maissa tai millä alueilla kaksivaiheinen vahvistus on saatavissa?

Kaksivaiheinen vahvistus on saatavissa seuraavissa maissa tai seuraavilla alueilla. Kun listaan lisätään uusia maita tai alueita, kaksivaiheinen vahvistus näkyy automaattisesti Apple ID:si tilisivun Suojaus-osiossa.

• Albania
  • Algeria
  • Angola
  • Anguilla
  • Antigua ja Barbuda
  • Argentiina
  • Armenia
  • Australia
  • Itävalta
  • Bahamasaaret
  • Bahrain
  • Bangladesh
  • Barbados
  • Belgia
  • Bolivia
  • Botswana
  • Brasilia
  • Brittiläiset Neitsytsaaret
  • Bulgaria
  • Kamerun
  • Kanada
  • Caymansaaret
  • Keski-Afrikan tasavalta
  • Tšad
  • Chile
  • Kiina
  • Kolumbia
  • Kongon demokraattinen tasavalta
  • Kongon tasavalta
  • Costa Rica
  • Norsunluurannikko
  • Kroatia
  • Kypros
  • Tšekin tasavalta
  • Tanska
  • Dominica
  • Dominikaaninen tasavalta
  • Ecuador
  • Egypti
  • El Salvador
  • Viro
  • Fidži
  • Suomi
  • Ranska
  • Gambia
  • Saksa
  • Ghana
  • Kreikka
  • Grenada

• Guam
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guinea
  • Guinea-Bissau
  • Guyana
  • Honduras
  • Hongkong
  • Unkari
  • Islanti
  • Intia
  • Indonesia
  • Irlanti
  • Israel
  • Italia
  • Jamaika
  • Japani
  • Jordania
  • Kazakstan
  • Kenia
  • Kuwait
  • Laos
  • Latvia
  • Libanon
  • Liechtenstein
  • Liettua
  • Luxemburg
  • Macao
  • Makedonia
  • Madagaskar
  • Malesia
  • Mali
  • Malta
  • Martinique
  • Mauritius
  • Meksiko
  • Moldova
  • Montserrat
  • Marokko
  • Namibia
  • Alankomaat
  • Uusi-Seelanti
  • Nicaragua
  • Niger
  • Nigeria
  • Norja
  • Oman
  • Pakistan
  • Palau
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Filippiinit
  • Puola
  • Portugali
  • Puerto Rico
  • Qatar
  • Réunion
  • Romania
  • Venäjä
  • Saint Kitts ja Nevis
  • Saint Lucia
  • Saint Vincent ja Grenadiinit
  • São Tomé ja Príncipe
  • Saudi-Arabia
  • Senegal
  • Seychellit
  • Sierra Leone
  • Singapore
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Etelä-Afrikka
  • Etelä-Korea
  • Espanja
  • Sri Lanka
  • Suriname
  • Swazimaa
  • Ruotsi
  • Sveitsi
  • Taiwan
  • Tansania
  • Thaimaa
  • Trinidad ja Tobago
  • Tunisia
  • Turkki
  • Turks- ja Caicossaaret
  • Uganda
  • Ukraina
  • Yhdistyneet arabiemiirikunnat
  • Iso-Britannia
  • Yhdysvallat
  • Uruguay
  • Venezuela
  • Vietnam
  • Jemen
  • Zimbabwe

* FaceTime ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.