Ohjeita iCloud-yhteystietojen käyttöön

Lue ohjeita iCloud-yhteystietojen ongelmien ratkaisemiseen. Tästä artikkelista saat ohjeita esimerkiksi siihen, miten toimia, jos yhteystietoihin tekemäsi muutokset eivät päivity kaikkiin laitteisiin.

Ennen aloittamista

iOS

Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

Yhteystietojen käyttöönottaminen ja laitteen päivittäminen

Tarkista internet-yhteys

1. Avaa www.apple.com/fi Safarissa. Jos Internet-yhteyden muodostaminen ei onnistu, iCloud-yhteystiedot eivät päivity Yhteystiedot-ohjelmassa. Lue ohjeita Internet-yhteyden vianmääritykseen.
  2. Tarkista, voitko käyttää portteja 80 ja 443. Voit tehdä tämän yrittämällä avata suojatun verkkosivuston iOS-laitteellasi. Jos verkkosivusto ei avaudu, portit eivät ole käytettävissäsi. Pyydä tässä tapauksessa ohjeita internet-palveluntarjoajaltasi. Safarin pitää voida käyttää porttia 443, jotta se voi lähettää push-päivityksiä iCloudin ja laitteidesi välillä.

Yhteystietojen päivittäminen

1. Avaa Yhteystiedot ja napauta vasemmassa ylälaidassa olevaa Ryhmät-painiketta.
  2. Päivitä ryhmien luettelo vetämällä luetteloa alaspäin.

Yhteystietojen oletustilin tarkistaminen

Tarkista, onko laitteesi määritetty näyttämään iCloud-yhteystiedot. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Avaa Yhteystiedot ja napauta vasemmassa ylälaidassa olevaa Ryhmät-painiketta.
  2. Varmista, että Kaikki (iCloud) -asetus on valittu.

Jos tallennat ja muokkaat yhteystietoja iCloud-tilin avulla jonkun muun palveluntarjoajan (kuten Googlen tai Yahoon) tilin asemesta, iCloud päivittää yhteystietosi automaattisesti.Tarkista, tallennetaanko yhteystiedot iCloudiin:

1. Avaa Yhteystiedot ja napauta vasemmassa ylälaidassa olevaa Ryhmät-painiketta.
  2. Poista minkä tahansa muun palveluntarjoajan asetuksen valinta (esimerkiksi Gmail (kaikki) tai Yahoo (kaikki)).
  3. Varmista, että Kaikki (iCloud) -asetus on valittu.
  4. Palaa yhteystietoluetteloon napauttamalla Valmis. Jos et näe etsimääsi yhteystietoa, se on tallennettu muuhun kuin iCloud-tiliin.
  5. Voit tuoda yhteystietoja muiden palveluntarjoajien palveluista iCloudiin.

Jos käytät laitteessasi useita tilejä (esimerkiksi iCloud, Gmail ja Yahoo), varmista, että iCloud-tili on Yhteystiedot-ohjelman oletustili. Voit tehdä tämän seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Posti, yhteystiedot, kalenterit.
  2. Napauta Yhteystiedot-osiossa Oletustili.
  3. Varmista, että iCloud on valittuna.

Yhteystiedot-ohjelman avaaminen uudelleen

Sulje ja avaa uudelleen iOS-laitteen Yhteystiedot-ohjelma.

1. Paina Koti-painiketta kahdesti, jotta näet avoinna olevat ohjelmat.
  2. Etsi Yhteystietojen esikatselu ja sulje ohjelma pyyhkäisemällä sitä ylöspäin.
  3. Palaa Koti-valikkoon painamalla Koti-painiketta.
  4. Odota minuutti ja avaa Yhteystiedot-ohjelma sitten uudelleen.

iCloud-yhteystietojen käytöstä poistaminen ja uudelleen käyttöön ottaminen

1. Valitse Asetukset > iCloud.
  2. Poista Yhteystiedot-asetus käytöstä.
  3. Voit valita Poista [laitteesta], jos tiedot on tallennettu verkkopalveluun osoitteessa icloud.com/contacts ja vähintään yhteen laitteeseen. Muussa tapauksessa valitse Pidä [laitteessa].
  4. Odota muutama minuutti ja ota sitten Yhteystiedot-asetus takaisin käyttöön.

Käynnistä laite uudelleen

Pidä nukkumispainiketta painettuna, kunnes näyttöön tulee Sammuta-teksti. Sammuta sitten laite liu'uttamalla. Kytke laite uudelleen päälle.

OS X Mountain Lion tai uudempi

Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

iCloud-yhteystietojen käyttöönotto ja ohjelmiston päivitys

• Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset, osoita iCloud-kuvaketta ja valitse Yhteystiedot.
  • Asenna uusin OS X -versio, jota Macissasi tuetaan.

Tarkista internet-yhteys

1. Avaa www.apple.com/fi Safarissa. Jos Internet-yhteyden muodostaminen ei onnistu, iCloud-yhteystiedot eivät päivity Yhteystiedot-ohjelmassa. Lue internet-yhteyden vianmääritysohjeet.
  2. Tarkista, voitko käyttää portteja 80 ja 443. Voit tehdä tämän yrittämällä avata suojatun verkkosivuston Macillasi. Jos verkkosivusto ei avaudu, portit eivät ole käytettävissäsi. Pyydä tässä tapauksessa ohjeita internet-palveluntarjoajaltasi. Safarin pitää voida käyttää porttia 443, jotta se voi lähettää push-päivityksiä iCloudin ja laitteidesi välillä.

Tarkista iCloud-tilin tiedot

Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja osoita iCloud-kuvaketta. Varmista, että olet kirjautunut samalle iCloud-tilille, jota käytät muissa tuetuissa laitteissasi.

Yhteystietojen oletustilin tarkistaminen

Jos tallennat ja muokkaat yhteystietoja iCloud-tilin avulla jonkun muun palveluntarjoajan (kuten Googlen tai Yahoon) tilin asemesta, iCloud päivittää yhteystietosi automaattisesti.Tarkista, tallennetaanko yhteystiedot iCloudiin:

1. Avaa Yhteystiedot.
  2. Osoita Kaikki [iCloud-tilin nimi] vasemmassa sivupalkissa.
  3. Etsi yhteystieto, joka ei päivity oikein.
  4. Jos yhteystietoa ei näy, se on jonkin muun palveluntarjoajan tilissä iCloudin sijaan.
  5. Voit tuoda yhteystietoja muiden palveluntarjoajien tileistä iCloudiin.

Jos käytät laitteessasi useita tilejä (esimerkiksi iCloud, Gmail ja Yahoo), varmista, että iCloud-tili on Yhteystiedot-ohjelman oletustili. Voit tehdä tämän seuraavasti:

1. Avaa Yhteystiedot.
  2. Valitse Yhteystiedot > Asetukset.
  3. Avaa Yleiset-välilehti ja varmista, että iCloud on oletustilinä.

iCloud-yhteystietojen käytöstä poistaminen ja uudelleen käyttöön ottaminen

1. Sulje Yhteystiedot-ohjelma.
  2. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja osoita iCloud-kuvaketta.
  3. Poista valinta Yhteystiedot-kohdasta.
    Osoita OS X Mountain Lionissa ja Mavericksissa kysyttäessä Pidä yhteystiedot.
  4. Sulje Järjestelmäasetukset ja odota noin minuutin ajan.
  5. Avaa Järjestelmäasetukset ja valitse iCloud.
  6. Valitse Yhteystiedot.
  7. Avaa Yhteystiedot.

Käynnistä tietokone uudelleen

Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, toistuuko ongelma.

iCloud.com

• Jos sinulla on ongelmia iCloudin verkkoyhteystietojen (iCloud.com/contacts) kanssa, tarkista asetukset selaimellasi.
  • Jos muista laitteista peräisin olevat päivitykset eivät näy tai jos yhteystiedot ei näy odotetulla tavalla, siirry toiseen ohjelmaan. Osoita selainikkunan vasemmassa ylälaidassa olevaa iCloud-kuvaketta ja valitse toinen ohjelma, kuten Kalenteri. Palaa sitten yhteystietoihin.

Jos ongelma toistuu, kirjaudu ulos iCloudista:

1. Osoita nimeäsi oikeassa ylälaidassa.
  2. Valitse Kirjaudu ulos.
  3. Kirjaudu takaisin sisään.

Microsoft Windows (Microsoft Outlook)

Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

Tarkista järjestelmävaatimukset

Varmista, että PC-koneesi täyttää iCloudin järjestelmävaatimukset.

Tarkista internet-yhteys

1. Avaa www.apple.com/fi. Jos et ole yhteydessä Internetiin, iCloud-yhteystietosi eivät päivity. Lue internet-yhteyden vianmääritysohjeet.
  2. Tarkista, voitko käyttää portteja 80 ja 443. Voit tehdä tämän yrittämällä avata suojatun verkkosivuston Windows-tietokoneellasi. Jos verkkosivusto ei avaudu, portit eivät ole käytettävissäsi. Pyydä tässä tapauksessa ohjeita internet-palveluntarjoajaltasi. Safarin pitää voida käyttää porttia 443, jotta se voi lähettää push-päivityksiä iCloudin ja laitteidesi välillä.

Tarkista asetukset

Avaa iCloudin Windows-versio ja varmista, että olet kirjautunut samaan iCloud-tiliin, jota käytät muissa tuetuissa laitteissasi.

Outlookin tietojen päivittäminen

Jos olet äskettäin tehnyt muutoksia Outlookissa, eivätkä ne päivity muihin laitteisiisi (tai päinvastoin), osoita Outlookin Päivitä-painiketta.

iCloud-yhteystietojen käytöstä poistaminen ja uudelleen käyttöön ottaminen

1. Sulje Outlook.
  2. Avaa iCloudin Windows-versio.
  3. Poista valinta Sähköposti, yhteystiedot, kalenterit ja tehtävät -valintaneliöstä ja valitse sitten Käytä.
  4. Valitse muutaman sekunnin kuluttua Sähköposti, yhteystiedot, kalenterit ja tehtävät -valintaneliö ja valitse sitten Käytä.
  5. Avaa Outlook.

Varmista, että iCloud Outlook -apuohjelma on käytössä Outlookissa

Outlook 2010 tai uudempi:

1. Valitse Tiedosto-valikko.
  2. Valitse Asetukset vasemmassa paneelissa.
  3. Valitse Outlookin Asetukset-ikkunan vasemmanpuoleisesta paneelista Apuohjelmat.
  4. Katso apuohjelmaluetteloa Aktiiviset sovellusapuohjelmat -osiossa.
  5. Valitse iCloud Outlook -apuohjelma.

Outlook 2007:

1. Valitse Työkalut-valikosta Valvontakeskus.
  2. Valitse vasemmasta sarakkeesta Apuohjelmat.
  3. Katso apuohjelmaluetteloa Aktiiviset sovellusapuohjelmat -osiossa.
  4. Valitse iCloud Outlook -apuohjelma.

Varmista, että iCloud ei ole oletustilisi Outlookissa

• Valitse Outlook 2010:ssä tai uudemmassa Tiedosto > Tiedot > Tilin asetukset > Datatiedostot. Jos iCloud on merkitty oletustiliksi Kommentit-sarakkeessa, valitse toinen tili ja valitse Aseta oletukseksi.
  • Valitse Outlook 2007:ssä Tiedosto > Datatiedoston hallinta > Datatiedostot. Jos iCloud on merkitty oletustiliksi Kommentit-sarakkeessa, valitse toinen tili ja valitse Aseta oletukseksi.

Käynnistä tietokone uudelleen

Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, tarkista, onko ongelma ratkennut.

Yhteystietojen etsiminen Microsoft Outlookissa

Lue lisätietoja apuohjelmien hallinnasta Microsoft Outlookissa.

1. Varmista, että Yhteystiedot-asetus on käytössä iCloudin Windows-versiossa.
  2. Etsi tietojasi Outlookin iCloud-kansiosta. Näet tietosi myös Outlookin kansioluettelossa olevasta Poistetut-kansiosta.

Jos yhteystiedot ovat Poistetut-kansiossa, se ei tarkoita, että iCloud olisi poistanut tiedot. Kun valitset Sähköposti, yhteystiedot, kalenterit ja tehtävät -valintaneliön iCloudin Windows-versiossa, iCloud kopioi Outlookin .pst-oletustiedostossa olevat yhteystiedot iCloudiin. Tämän jälkeen iCloud poistaa yhteystiedot .pst-tiedostosta ja siirtää ne Outlookin Poistetut-kansioon. Sitten yhteystiedot siirtyvät Outlookin iCloud-tietoihin, jotta iCloud voi lähettää tietoja Outlookiin ja Outlookista.

Lisätietoja

Lue ohjeet Facebook-, Twitter- ja iCloud-yhteystietojen käyttöön

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: