AirDropin käyttö iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

AirDropin avulla voit välittömästi jakaa esimerkiksi kuvia, videoita ja dokumentteja muiden lähellä olevien Apple-laitteiden kanssa.

Sisällön jakaminen AirDropin avulla

AirDropin avulla voi jakaa sisältöä esimerkiksi apeista Kuvat, Safari ja Yhteystiedot. Toimi seuraavasti:

1. Avaa appi ja etsi sisältö, jonka haluat jakaa. Jos haluat jakaa useita kohteita, napauta Valitse ja napauta kohteita. iOS 10:ssä ja uudemmissa voit jakaa myös linkkejä appeihin AirDropin avulla. Pidä vain apin kuvaketta Koti-valikossa painettuna.
  2. Napauta Jaa tai  .
  3. Napauta AirDrop-käyttäjää, jonka kanssa haluat jakaa sisällön. AirDropin avulla voit siirtää sisältöä myös omien Apple-laitteiden välillä. Eikö AirDrop-käyttäjää näy? Lue, miten toimia.

Sisällön vastaanottaminen AirDropin avulla

Kun joku jakaa kanssasi sisältöä AirDropin avulla, saat ilmoituksen, jossa on esikatselunäkymä jaettavasta sisällöstä, ja voit napauttaa Hyväksy tai Hylkää.

Jos napautat Hyväksy, sisältö avautuu siinä apissa, josta se lähetettiin. Esimerkiksi kuvat avautuvat Kuvat-apissa ja verkkosivustot Safarissa. Appien linkit avautuvat App Storessa, jotta voit ladata tai ostaa apin.

Jos siirrät sisältöä AirDropilla itsellesi, esimerkiksi jaat kuvan iPhonesta Maciin, et näe vaihtoehtoja Hyväksy tai Hylkää. Sisältö lähetetään automaattisesti kyseiseen laitteeseen. Varmista, että molempiin laitteisiin on kirjauduttu samalla Apple ID:llä.

AirDropin vastaanottoasetusten määrittäminen

Valitsemalla Asetukset > Yleiset > AirDrop voit valita, ketkä näkevät laitteesi AirDropissa sisällön lähettämistä varten. Voit määrittää AirDropin vastaanottoasetukset myös Ohjauskeskuksessa. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä ylöspäin näytön alareunasta. Pyyhkäise iPhone X:ssä alas näytön oikeasta yläkulmasta.
  2. Paina voimakkaasti tai kosketa ja pidä painettuna vasemmassa ylänurkassa olevaa verkkoasetuskorttia, ja napauta sitten AirDrop. Jos käytössäsi on iOS 10.3.3 tai vanhempi, napauta AirDrop.
  3. Valitse sitten jokin näistä vaihtoehdoista:
    • Vain lähetys: et saa AirDrop-pyyntöjä.
    • Vain yhteystiedot: vain yhteystietosi näkevät laitteesi.
    • Kaikille: kaikki lähellä olevat AirDropia käyttävät iOS-laitteet näkevät laitteesi.

Jos näet vaihtoehdon Vain lähetys, etkä voi vaihtaa sitä napauttamalla, valitse Asetukset > Yleiset > Rajoitukset ja varmista, että AirDrop on käytössä.

Jos toinen laite ei näy AirDropissa

Jos et näe henkilöä tai laitetta, jolle tai johon yrität siirtää sisältöä AirDropilla, tarkista seuraavat asiat:

• Varmista, että Wi-Fi ja Bluetooth on teillä molemmilla käytössä. Jos Oma yhteyspiste on jommallakummalla teistä päällä, laita se pois päältä.
  • Varmista, että henkilö, jolle olet lähettämässä sisältöä, on lähellä. AirDropilla ei voi siirtää sisältöä käyttäjille, jotka ovat Bluetooth- ja Wi-Fi-toiminnon kantoalueen ulkopuolella.
  • Jos toisen henkilön AirDropin vastaanottoasetukset on asetettu kohtaan Vain yhteystiedot ja olet hänen yhteystiedoissaan, yhteystietokortistasi pitää löytyä Apple ID:si tiedot, jotta AirDrop toimii. Jos et ole hänen yhteystiedoissaan, pyydä häntä asettamaan AirDropin vastaanottoasetukset kohtaan Kaikille, niin tiedoston vastaanottaminen onnistuu.