AirDropin käyttäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

AirDropin avulla voit välittömästi jakaa esimerkiksi kuvia, videoita ja dokumentteja muiden lähellä olevien Apple-laitteiden kanssa.

AirDropin avulla voit jakaa ja vastaanottaa sisältöä, kuten kuvia ja dokumentteja, muiden lähellä olevien Apple-laitteiden kanssa.

Ennen kuin aloitat

Tarkista ennen aloittamista seuraavat asiat:

• Varmista, että henkilö, jolle lähetetään sisältöä, on lähellä sekä Bluetoothin ja Wi-Fin toiminta-alueella.
  • Varmista, että Wi-Fi ja Bluetooth ovat sekä sinulla että sisältöä vastaanottavalla henkilöllä päällä. Jos Oma yhteyspiste on jommallakummalla teistä päällä, laita se pois päältä.
  • Varmista, että henkilö, jolle olet lähettämässä sisältöä, on asettanut AirDropinsa vastaanottamaan sisältöä vain Vain yhteystiedot -kohdassa olevilta henkilöiltä. Jos hän on tehnyt niin ja olet hänen yhteystiedoissaan, sähköpostiosoitteesi tai matkapuhelinnumerosi on oltava yhteystietokortillasi, jotta AirDrop toimii.
  • Jos et ole hänen yhteystiedoissaan, pyydä häntä asettamaan AirDropin vastaanottoasetukset kohtaan Kaikille, niin tiedoston vastaanottaminen onnistuu.

Voit milloin tahansa asettaa AirDropin vastaanottoasetukseksi Vain yhteystiedot tai Vain lähetys, jos haluat hallita, kuka voi nähdä laitteesi ja lähettää sinulle sisältöä AirDropiin.

AirDropia varten valittu kuva

Sisällön jakaminen AirDropin avulla

AirDropin avulla voi jakaa sisältöä esimerkiksi Kuvat-, Safari- ja Yhteystiedot-apeista. Toimi seuraavasti:

1. Avaa appi ja napauta Jaa tai Jaa-kuvake. Jos jaat kuvan Kuvat-apista, voit pyyhkäistä vasemmalle tai oikealle ja valita useita kuvia.
  2. Napauta AirDrop-käyttäjää, jonka kanssa haluat jakaa sisällön. Voit siirtää sisältöä AirDropilla myös omien Apple-laitteidesi välillä. Eikö AirDrop-käyttäjää tai toista laitetta näy? Lue, mitä pitää tehdä.

iPhonen näyttö, jossa näkyy pyyntö hyväksyä tai hylätä AirDrop-kuva

Sisällön vastaanottaminen AirDropin avulla

Kun joku jakaa kanssasi sisältöä AirDropin avulla, saat ilmoituksen, jossa on esikatselunäkymä jaettavasta sisällöstä, ja voit napauttaa Hyväksy tai Hylkää.

Jos napautat Hyväksy, sisältö avautuu siinä apissa, josta se lähetettiin. Esimerkiksi kuvat avautuvat Kuvat-apissa ja verkkosivustot Safarissa. Appien linkit avautuvat App Storessa, jotta voit ladata tai ostaa apin.

Jos siirrät sisältöä AirDropilla itsellesi, esimerkiksi jaat kuvan iPhonesta Maciin, et näe vaihtoehtoja Hyväksy tai Hylkää. Sisältö lähetetään automaattisesti kyseiseen laitteeseen. Varmista, että molempiin laitteisiin on kirjauduttu samalla Apple ID:llä.

Valitse, kuka voi lähettää sinulle sisältöä AirDropilla

Valitse, kuka voi nähdä laitteesi ja lähettää sinulle sisältöä AirDropilla.

Valitse Asetukset > Yleiset > AirDrop.
Kaikki valittu AirDropin asetuksissa

Voit määrittää AirDropin asetukset myös Ohjauskeskuksessa. Toimi seuraavasti:

1. Jos käytössä on iPhone X tai uudempi, avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä näytön oikeasta yläkulmasta alaspäin. Jos käytössä on iPhone 8 tai aiempi, pyyhkäise näytön alalaidasta ylöspäin.
  2. Paina voimakkaasti tai kosketa ja pidä painettuna vasemmassa ylänurkassa olevaa verkkoasetuskorttia.
    iPhonen Ohjauskeskus
  3. Napauta AirDrop AirDrop-kuvake.
  4. Valitse sitten jokin näistä vaihtoehdoista:
    • Vain lähetys: et saa AirDrop-pyyntöjä.
    • Vain yhteystiedot: vain yhteystietosi näkevät laitteesi.
    • Kaikille: kaikki lähellä olevat AirDropia käyttävät iOS-laitteet näkevät laitteesi.

Jos näet vaihtoehdon Vain lähetys, etkä voi vaihtaa sitä napauttamalla, valitse Asetukset > Ruutuaika > Sisältö ja tietosuoja > Sallitut apit ja varmista, että AirDrop on käytössä.