Ohjeita kahdentuneiden iCloud-kalentereiden ratkaisemiseen

Noudata näitä ohjeita, jos iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa tai Windows-tietokoneessa näkyy kahdentuneita kalentereita tai tapahtumia iCloud-kalenterin käyttöönoton jälkeen.

Kalentereiden päivittäminen

• iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 7 tai uudempi: Avaa Kalenteri-appi ja napauta näytön alalaidassa Kalenterit, jotta saat kalenteriluettelon näkyviin. Päivitä luettelo pyyhkäisemällä sitä alas.
  • Mac: Avaa Kalenteri ja valitse Näytä > Päivitä kalenterit.
  • Windows-tietokone: Klikkaa Outlookin työkalupalkin iCloud-osiossa olevaa Päivitä-painiketta.

Jos kahdentuneita kalentereita näkyy edelleen, etsi ongelma alta ja noudata annettuja ohjeita.

Kahdentuneiden kalentereiden poistaminen Macista

Voit kätkeä tai poistaa Macin Kalenteri-ohjelmassa olevat kahdentuneet kalenterit toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

Kalentereiden kätkeminen Macissa

1. Avaa Kalenteri. Jos kalenteriluetteloa ei näy, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Kalenterit-painiketta.
  2. Etsi Omassa Macissa -osio.
  3. Vertaa Omassa Macissa -osion tapahtumia iCloud-kalentereiden tapahtumiin.
  4. Jos iCloud-kalentereissa on kaikki tapahtumat ja Macin kalentereissa on vain kahdentuneita tapahtumia, voit kätkeä Macissa olevat kalenterit. Voit kätkeä kalenterin poistamalla valinnan sitä koskevasta valintaneliöstä Omassa Macissa -osiossa.

Kalentereiden poistaminen Macista

Jos poistat kalentereita Macista, poista niitä vain Omassa Macissa -osiosta. Älä poista muissa osioissa olevia kalentereita, kuten iCloud-, Tilaukset- tai Muu-osiossa olevia tai muille kalenteripalveluille merkityissä osioissa olevia kalentereita.

Voit poistaa Macissa olevia kalentereita seuraavasti:

1. Ota kopio iCloud-kalenteritiedoistasi.
  2. Klikkaa Omassa Macissa -osiossa sitä kalenteria, jonka haluat poistaa.
  3. Voit poistaa kalenterin kahdella tavalla:
    • Valitse Muokkaa > Poista.
    • Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse Poista.

Lue, miten voit poistaa kahdentuneet tapahtumat Kalenteri-ohjelmassa.

Kahdentuneiden kalentereiden poistaminen Windows-tietokoneesta

Voit kätkeä tai poistaa Windows-tietokoneessa olevat kahdentuneet kalenterit toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

Kalentereiden kätkeminen Windows-tietokoneessa

1. Avaa Outlook ja klikkaa Kalenteri. Jos kalenteriluetteloa ei näy, laajenna paneeli: klikkaa oikealle osoittavaa nuolipainiketta, joka on navigointipaneelipainikkeen (Outlook 2007), Kansiot-painikkeen (Outlook 2010) tai Kaikki kansiot -painikkeen (Outlook 2013 tai uudempi) yläpuolella.
  2. Etsi vasemmasta katseluruudusta Omat kalenterit -osio. Microsoft Outlookissa löydät paikalliset kalenterit Omat kalenterit -osiosta, jota kutsutaan myös Outlookin DATA-tiedostoksi. Tämän neliön pitäisi olla valittuna, jotta pystyt käyttämään paikallista kalenteria.
  3. Vertaa Omat kalenterit -osion tapahtumia iCloud-kalentereiden tapahtumiin.
  4. Jos iCloud-kalentereissa on kaikki tapahtumat ja tietokoneen kalentereissa on vain kahdentuneita tapahtumia, kätke tietokoneessa olevat kalenterit. Voit kätkeä kalenterin poistamalla kalenterin vieressä olevan valintaneliön valinnan. Jos joitakin tietokoneessasi olevia tapahtumia ei ole iCloudissa, kokeile tuoda tapahtumat manuaalisesti iCloudiin. Avaa iCloudin Windows-versio, poista valinta Sähköposti, yhteystiedot, kalenterit ja tehtävät -valintaneliöstä ja klikkaa Käytä-painiketta. Valitse valintaneliö uudelleen ja klikkaa Käytä-painiketta.

Paikallisten kalentereiden poistaminen Windows-tietokoneesta

1. Ota kopio iCloud-kalenteritiedoistasi.
  2. Siirry Windows-tietokoneen Omat kalenterit -osioon, klikkaa poistettavaa kalenteria hiiren oikealla painikkeella ja valitse Poista kalenteri. Outlook ei salli oletuskalenterin poistamista, mutta muiden kalenterien poistamisen pitäisi olla mahdollista, mikäli sinulla on oikeudet siihen.

Jos näet kahdentuneita Google-kalentereita iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Jos näet iCloud-kalenterissa kahdentuneita Google-kalenteritietoja, voit kätkeä tai poistaa Google-kalenterin.

Google-kalenterin kätkeminen

1. Avaa Kalenteri.
  2. Napauta näytön alalaidassa Kalenterit.
  3. Etsi Gmail-osio.
  4. Jos haluat kätkeä kaikki Gmail-kalenterit, napauta All Gmail (Kaikki Gmail). Voit myös kätkeä tietyn Gmail-kalenterin napauttamalla sitä.

Google-kalenterin poistaminen

Valitse Asetukset > Kalenteri > Tilit, napauta Gmail ja poista sitten Kalenterit käytöstä.

Jos Omassa Macissa -kalentereita ei näy macOS:ssä

Jos haluat näyttää macOS:n Kalenteri-ohjelman Omassa Macissa -osion, toimi seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Avaa Kalenteri.
  2. Valitse mikä tahansa Muu-osiossa oleva kalenteri, esimerkiksi Syntymäpäivät.
  3. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella valitun valinnan ulkopuolella ja valitse Uusi kalenteri. Tällöin Omassa Macissa -osioon luodaan paikallinen kalenteri.

Loma- ja syntymäpäiväkalentereiden hallinta

Kalenteriluettelon Muu-osiosta löydät lomiin, syntymäpäiviin ja ohjelmissa oleviin muihin tapahtumiin liittyviä kalentereita. Jos et halua nähdä näitä kalentereita, voit kätkeä ne.

Loma- tai syntymäpäiväkalentereiden kätkeminen iOS-laitteessa tai Macissa

Voit kätkeä lomat iOS-laitteen Kalenteri-apissa seuraavasti:

1. Avaa Kalenterit-appi.
  2. Napauta näytön alalaidassa Kalenterit.
  3. Vieritä alas Muu-osioon ja kätke US Holidays (Yhdysvaltain lomat)- tai Birthdays (Syntymäpäivät) -kalenteri napauttamalla.

Voit kätkeä lomat Macin Kalenteri-ohjelmassa seuraavasti:

1. Avaa Kalenteri-ohjelma.
  2. Siirry ikkunan vasemmalla puolella olevaan Kalenteri-luetteloon ja etsi Muu-osio.
  3. Poista US Holidays (Yhdysvaltain lomat)- tai Birthdays (Syntymäpäivät) -kalenterin valinta.

Kahdentuneiden syntymäpäivien hallinta iOS-laitteessa

Jos näet yhteyshenkilöllä useita syntymäpäivätapahtumia, tarkista, onko kyseisellä henkilöllä useita yhteystietokortteja. Avaa Yhteystiedot-appi, napauta näytön ylälaidassa olevaa hakukenttää ja anna sitten yhteyshenkilön nimi. Jos näet samalla yhteyshenkilöllä useita tuloksia, napauta yhteyshenkilöä ja napauta sitten Muokkaa, niin voit hallita yhteystietoja sekä poistaa tai yhdistää ne.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.