Jos Apple ID:si on lukittu tai poistettu käytöstä

Jos sinä annat tai joku muu antaa salasanasi, turvakysymystesi vastaukset tai muita tilitietoja väärin liian monta kertaa, Apple ID:si lukittuu turvallisuussyistä automaattisesti, etkä voi kirjautua Applen palveluihin. Apple ID:n lukitus voidaan avata, kun henkilöllisyytesi on tarkistettu.

Jos Apple ID:si on lukittu turvallisuussyistä, saatat nähdä jonkin seuraavista ilmoituksista:

• ”Tämä Apple ID on poistettu käytöstä turvallisuussyistä.”
  • ”Et voi kirjautua sisään, koska tilisi on poistettu käytöstä turvallisuussyistä.”
  • ”Tämä Apple ID on lukittu turvallisuussyistä.”

Jos näet jonkin näistä ilmoituksista, voit käydä osoitteessa iforgot.apple.com avaamassa tilin lukituksen nykyisellä salasanallasi tai nollata salasanasi. Jos tilin lukituksen avaaminen epäonnistuu useita kertoja, Apple ID pysyy lukittuna. Voit yrittää sen avaamista uudelleen seuraavana päivänä.

Jos käytössä on kaksiosainen todennus, Apple ID:n avaamiseen tarvitaan luotettu laite tai luotettu puhelinnumero. Ja jos sinulla on palautusavain, voit sen avulla saada tilisi takaisin käyttöösi.

Jos näet edellä mainituista ilmoituksista poikkeavan ilmoituksen etkä voi nollata salasanaasi, ota meihin yhteyttä, niin saat apua.

Lisätietoja

Kun olet vaihtanut salasanan, sinun on ehkä päivitettävä se iCloud-asetuksissa ja kaikissa Apple-palveluissa, joihin kirjaudut Apple ID:lläsi. Lue lisätietoja Apple ID:stä ja sen käyttötavoista.