Mission Controlin käyttäminen Macissa

Mission Controlin avulla saat kokonaiskuvan kaikista avoimista ikkunoista, työpöytätiloista, koko näytön ohjelmista ja Split View -tiloista. Näin niiden välillä on helppo liikkua.

Mission Controlin avaaminen

Voit avata Mission Controlin seuraavin tavoin:

Mission Control -näytön ylälaidassa on Spaces-palkki, ja sen alla näkyvät kaikki työpöydällä auki olevat ikkunat. Spaces-palkissa on seuraavat tilat, joita voit tarkastella viemällä osoittimen Mission Control -näytön ylälaitaan:

• nykyinen työpöytä ja mahdolliset lisäämäsi työpöydät
  • koko näytön tilassa olevat ikkunat
  • Split View'ssa olevat ikkunat.

Tilan lisääminen

• Työpöytätilan lisääminen: Klikkaa Lisää tila -kuvaketta   Spaces-palkin oikeassa laidassa tai vedä ikkuna kyseiseen kuvakkeeseen.
  • Koko näytön tilan lisääminen: Jos ohjelma tukee koko näytön tilaa, voit luoda ohjelmalle koko näytön tilan vetämällä sen ikkunan tyhjään kohtaan Spaces-palkissa. Uudessa tilassa näkyy kyseisen ohjelman nimi. Klikkaa tilaa, niin näet ohjelman koko näytöllä.

Ikkunan siirtäminen tiettyyn tilaan

• Ikkunan siirtäminen työpöytätilaan: Vedä ikkuna kyseiseen tilaan Spaces-palkissa.
  • Ikkunan siirtäminen koko näytön tilaan (Split View): Jos ohjelma tukee Split View'ta, voit vetää sen ikkunan koko näytön tilaan Spaces-palkissa. Yhdistetyssä tilassa näkyy molempien ohjelmien nimet. Klikkaa tilaa, niin näet molemmat ohjelmat Split View'ssa.

Jos ikkunat on ryhmitelty ohjelmien mukaan, kunkin ohjelmaikkunaryhmän alalaidassa näkyy ohjelmakuvake. Voit siirtää ohjelman kaikkia ikkunoita samanaikaisesti vetämällä kuvaketta. Voit laittaa tämän ominaisuuden päälle OS X El Capitanissa valitsemalla Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaamalla Mission Control ja valitsemalla sitten Ryhmitä ikkunat ohjelmien mukaan.

Siirtyminen toiseen tilaan

Voit siirtyä nykyisestä tilasta toiseen tilaan käyttämällä jotakin seuraavista menetelmistä:

Tilan siirtäminen tai poistaminen

• Voit siirtää tilaa vetämällä sitä vasemmalle tai oikealle Spaces-palkissa.
  • Voit poistaa tilan pitämällä optionäppäintä painettuna ja klikkaamalla sitten sen vieressä Spaces-palkissa x ympyrässä tai kaksi nuolta ympyrässä. Kyseisessä tilassa olevat ikkunat siirtyvät toiseen avoimeen tilaan.