Mailin käyttäminen Macissa

Mail-ohjelman avulla voit luoda sähköpostiviestejä, vastata niihin ja lajitella ne Macissa. Voit myös lisätä liitteitä ja tehdä niihin merkintöjä.

Oman sähköpostitilin lisääminen

Jos sähköpostitiliä ei ole määritetty, Mail kehottaa sinua lisäämään sähköpostitilisi.

Jos haluat lisätä toisen tilin, valitse Mailin valikkoriviltä Mail > Lisää tili. Voit myös valita Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset, klikata Internet-tilit ja klikata sitten lisättävän tilin tyyppiä.

• Kun olet lisäämässä tiliä ja saat viestin, jonka mukaan palveluntarjoaja edellyttää todennuksen suorittamista loppuun Safarissa, klikkaa Avaa Safari ja toimi Safari-ikkunassa annettujen sisäänkirjautumisohjeiden mukaan.
  • Mail saattaa pyytää sinua määrittämään lisäasetuksia.

Lue lisätietoja siitä, miten voit lisätä tai poistaa sähköpostitilejä.

Lähettäminen ja vastaaminen

Perehdy sähköpostiviestien kirjoittamiseen, niihin vastaamiseen ja niiden välittämiseen.

Uusien viestien lähettäminen

1. Klikkaa Mailin työkalupalkissa Uusi viesti  tai valitse Arkisto > Uusi viesti.
  2. Kirjoita nimi, sähköpostiosoite tai ryhmän nimi Vastaanottaja-kenttään. Mac antaa ehdotuksia Macissasi olevien yhteystietojen ja viestien sekä iCloudiin kirjautuneiden laitteiden perusteella.1
  3. Anna viestin aihe.
  4. Kirjoita sähköpostiviesti viestin runkoon.
    • Jos haluat lisätä liitteen, vedä ja pudota liite viestin runkoon. Voit myös valita Arkisto > Liitä tiedostoja, valita liitteen ja klikata sitten Valitse.
    • Voit muuttaa kirjasinta ja muotoa viesti-ikkunan ylälaidassa olevilla toiminnoilla.
    • macOS Mojavesta alkaen voit lisätä viesteihisi emojin entistä helpommin. Klikkaa viesti-ikkunan ylälaidassa olevassa työkalupalkissa Emoji-merkit ja symbolit -painiketta  ja valitse sitten emoji tai muita symboleita merkki-ikkunasta.
  5. Lähetä tai tallenna viestisi:
    • Voit lähettää viestin klikkaamalla Lähetä-painiketta  tai valitsemalla Viesti > Lähetä.
    • Jos haluat tallentaa viestisi luonnoksena myöhempää käyttöä varten, sulje viesti ja klikkaa sitten Tallenna.

Vastaaminen ja välittäminen

• Jos haluat vastata yhdelle henkilölle, klikkaa Vastaa , kirjoita vastauksesi ja klikkaa sitten Lähetä .

• Jos haluat vastata ryhmäsähköpostiviestin kaikille vastaanottajille, klikkaa Vastaa kaikille , kirjoita vastauksesi ja klikkaa sitten Lähetä .

• Jos haluat välittää viestin muille ihmisille, klikkaa Välitä , kirjoita vastauksesi ja klikkaa sitten Lähetä

Liitteiden lisääminen ja merkintöjen tekeminen

Liitä dokumentteja ja tiedostoja viesteihin ja käytä Merkintä-toimintoa esimerkiksi merkintöjen tekemiseen ja allekirjoituksesi lisäämiseen.

Tiedoston liittäminen

Tiedoston liittäminen viestiin:

• Vedä ja pudota liite viestin runkoon.
  • Valitse Arkisto > Liitä tiedostoja, valitse liite ja klikkaa sitten Valitse.

Merkintä-toiminnon käyttäminen liitteiden kanssa

Merkintä-toiminnolla voit piirtää ja kirjoittaa suoraan liitteeseen, kuten kuvaan tai PDF-dokumenttiin.2

1. Klikkaa Liitä-painiketta  tai valitse viesti-ikkunasta Arkisto > Liitä tiedostoja.
  2. Valitse liite ja klikkaa sitten Valitse tiedosto.
  3. Klikkaa liitteen oikeaan yläkulmaan ilmestyvää valikkokuvaketta  ja valitse sitten Merkintä.
    • Luonnos -työkalulla voit luoda vapaamuotoisia piirroksia.
    • Kuviot -työkalulla voit lisätä muotoja, kuten suorakaiteita, soikioita, viivoja ja nuolia.
    • Kuviot-valikon Zoomaus  -työkalulla voit suurentaa liitettä ja korostaa jotain sen osaa.
    • Teksti  -työkalulla voit lisätä tekstiä.
    • Allekirjoita  -työkalulla voit lisätä allekirjoituksesi.
  4. Klikkaa Valmis.

Merkintä-näkymä

Lisätietoja

1. Kaikki iCloudiin samalla Apple ID:llä kirjautuneet laitteet jakavat yhteystiedot. Näillä laitteilla lähetettyjen ja vastaanotettujen aikaisempien viestien osoiteriveillä olleet yhteyshenkilöt ovat myös mukana. Voit hallita tätä toimintoa laittamalla iCloudin Yhteystiedot-toiminnon päälle tai pois päältä. Valitse Macissa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud. Valitse iOS-laitteissa Asetukset, napauta nimeäsi näytön ylälaidassa ja napauta sitten iCloud.

2. Merkintä on käytettävissä OS X Yosemitessa ja uudemmissa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.