Mailin käyttäminen Macissa

Mail-ohjelman avulla voit luoda sähköpostiviestejä, vastata niihin ja lajitella ne Macissa. Voit myös lisätä liitteitä ja tehdä niihin merkintöjä.

Oman sähköpostitilin lisääminen

Jos sähköpostitiliä ei ole määritetty, Mail kehottaa sinua lisäämään sähköpostitilisi. Voit lisätä toisen sähköpostitilin seuraavasti:

1. Avaa Mail.
  2. Valitse Mail > Lisää tili.
  3. Valitse sähköpostipalveluntarjoajasi luettelosta ja sitten Jatka.
  4. Anna nimesi, sähköpostiosoitteesi ja sähköpostisi salasana ja noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.

Mail saattaa pyytää sinua määrittämään lisäasetuksia.

Lähettäminen ja vastaaminen

Perehdy sähköpostiviestien kirjoittamiseen, niihin vastaamiseen ja niiden välittämiseen.

Uusien viestien lähettäminen

1. Klikkaa Mailin työkalupalkissa Uusi viesti Uusi viesti -painike tai valitse Arkisto > Uusi viesti.
  2. Kirjoita nimi, sähköpostiosoite tai ryhmän nimi Vastaanottaja-kenttään. Mac antaa ehdotuksia Macissasi olevien yhteystietojen ja viestien sekä iCloudiin kirjautuneiden laitteiden perusteella.1
  3. Anna viestin aihe.
  4. Kirjoita sähköpostiviesti viestin runkoon.
    • Jos haluat lisätä liitteen, vedä liite viestin runkoon tai valitse Arkisto > Liitä tiedostoja, valitse liite ja klikkaa sitten Valitse.
    • Voit muuttaa kirjasinta ja muotoa viesti-ikkunan ylälaidassa olevilla toiminnoilla.
  5. Lähetä tai tallenna viestisi:
    • Voit lähettää viestin klikkaamalla Lähetä-painike tai valitsemalla Viesti > Lähetä.
    • Jos haluat tallentaa viestisi luonnoksena myöhempää käyttöä varten, sulje viesti ja klikkaa sitten Tallenna.

Vastaaminen ja välittäminen

• Jos haluat vastata yhdelle henkilölle, klikkaa Vastaa Vastaa-painike, kirjoita vastauksesi ja klikkaa sitten Lähetä Lähetä-painike.

• Jos haluat vastata ryhmäsähköpostiviestin kaikille vastaanottajille, valitse Vastaa kaikille Vastaa kaikille -painike, kirjoita vastauksesi ja klikkaa sitten Lähetä Lähetä-painike.

• Jos haluat välittää viestin muille ihmisille, klikkaa Välitä Välitä-painike, kirjoita vastauksesi ja klikkaa sitten Lähetä Lähetä-painike

Liitteiden lisääminen ja merkintöjen tekeminen

Liitä dokumentteja ja tiedostoja viesteihin ja käytä Merkintä-toimintoa esimerkiksi merkintöjen tekemiseen ja allekirjoituksesi lisäämiseen.

Tiedoston liittäminen

Voit liittää viestiisi tiedoston usealla eri tavalla:

• Vedä ja pudota liite viestin runkoon.
  • Valitse Arkisto > Liitä tiedostoja, valitse liite ja klikkaa sitten Valitse.

Merkintä-toiminnon käyttäminen liitteiden kanssa

Merkintä-toiminnolla voit piirtää ja kirjoittaa suoraan liitteeseen, kuten kuvaan tai PDF-dokumenttiin.2

1. Klikkaa Liitä Liitä-painike tai valitse viesti-ikkunasta Arkisto > Liitä tiedostoja.
  2. Valitse liite ja klikkaa sitten Valitse tiedosto.
  3. Klikkaa liitteen oikeaan yläkulmaan ilmestyvää valikkokuvaketta Liite-valikko ja valitse sitten Merkintä. Käytettävissä ovat muun muassa seuraavat merkintätyökalut:
    • Luonnos Merkinnän Luonnos-painike -työkalulla voit luoda vapaamuotoisia piirroksia.
    • Muodot Merkinnän Muodot-painike -työkalulla voit lisätä muotoja, kuten suorakaiteita, soikioita, viivoja ja nuolia.
    • Muodot-valikon Zoomaus Merkinnän Zoomaus-painike -työkalulla voit suurentaa liitettä ja korostaa jotain sen osaa.
    • Teksti Merkinnän Teksti-painike -työkalulla voit lisätä tekstiä.
    • Allekirjoita Merkinnän Allekirjoitus-painike -työkalulla voit lisätä allekirjoituksesi.
  4. Klikkaa Valmis.

Merkintä-näkymä

Lisätietoja

1. Kaikki iCloudiin samalla Apple ID:llä kirjautuneet laitteet jakavat yhteystiedot. Näillä laitteilla lähetettyjen ja vastaanotettujen aikaisempien viestien osoiteriveillä olleet yhteyshenkilöt ovat myös mukana. Voit hallita tätä toimintoa laittamalla iCloudin Yhteystiedot-toiminnon päälle tai pois päältä. Valitse Macissa Järjestelmäasetukset > iCloud. Valitse iOS-laitteissa Asetukset, napauta nimeäsi näytön ylälaidassa ja napauta sitten iCloud.

2. Merkintä on käytettävissä OS X Yosemitessa ja uudemmissa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.