Ilmoitusten käyttäminen Macissa

Ilmoitusten avulla apit voivat pitää sinut ajan tasalla. Lue, miten voit katsoa ilmoituksia, jotka jäivät sinulta näkemättä, muokata ilmoitusten tyyliä, piilottaa ne tai poistaa ne käytöstä.

Ilmoituskeskus

Ilmoitusten katsominen Ilmoituskeskuksessa

Avaa Ilmoituskeskus klikkaamalla näytön oikeasta yläkulmasta Ilmoituskeskus tai pyyhkäisemällä kahdella sormella ohjauslevyn oikeasta reunasta vasemmalle.

• Jos haluat katsoa ilmoitukset, jotka sinulta jäivät näkemättä, kuten kalenterihälytykset tai FaceTime-puhelut, klikkaa Ilmoituskeskuksen yläreunasta Ilmoitukset.
  • Voit avata ilmoituksen apissa, josta se lähetettiin, klikkaamalla ilmoitusta. Sen jälkeen ilmoitus poistetaan Ilmoituskeskuksesta.
  • Jos haluat poistaa ilmoitukset avaamatta niitä, klikkaa ilmoituksen tai ilmoitusryhmän vierestä poistopainiketta .
  • Voit tuoda Älä häiritse- ja Night Shift -toimintojen säätimet näkyviin vierittämällä Ilmoituskeskuksessa ylöspäin (tai pyyhkäisemällä alaspäin).
  • Voit avata Ilmoitukset-asetukset klikkaamalla hammasrataspainiketta  Ilmoituskeskuksen oikeassa alakulmassa.

Ilmoitusviestien muokkaaminen tai poistaminen käytöstä

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Ilmoitukset.
  2. Valitse appi vasemmasta sarakkeesta.
  3. Jos haluat muuttaa ilmoitusten tyyliä, valitse Bannerit tai Hälytykset. Vaihtoehtoisesti voit valita Ei mitään.
    Ilmoitukset-asetukset

Täältä voit myös hallita muita ominaisuuksia, kuten sitä, näkyvätkö ilmoitukset lukitusnäytöllä tai onko niissä esikatselu. Esikatselu sisältää osan sähköpostista, keskustelusta tai muusta ilmoitukseen liittyvästä sisällöstä. Voit valita, näytetäänkö esikatselut aina, ei koskaan tai vain silloin, kun avaat Macin lukituksen.

Jos haluat sallia tai estää tiettyjen sivustojen ilmoitukset tai kieltää sivustoja kysymästä lupaa ilmoitusten lähettämiseen, lue lisää sivustoilmoitusten muokkaamisesta Safarissa.

Älä häiritse -tilan käyttäminen

Älä häiritse -tila hiljentää saapuvat puhelut ja ilmoitukset. Se otetaan automaattisesti käyttöön, kun Mac yhdistetään TV:hen tai projektoriin.

Jos haluat valita, milloin Älä häiritse -toiminto menee päälle ja pois päältä, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Ilmoitukset. Älä häiritse -toiminnon asetukset ovat sivupalkin yläosassa:

Ilmoitukset-asetukset

Lisätietoja

Jos haluat lisätietoja Ilmoituksista, klikkaa  Ohje-painiketta  Ilmoitukset-asetuksissa.