Ilmoitusten käyttäminen Macissa

Näytön oikeaan yläkulmaan ilmestyvien ilmoitusten avulla ohjelmat pystyvät pitämään sinut ajan tasalla. Lue, miten voit muokata ilmoitusviestejä ja käyttää erilaisia toimintoja, joihin kuuluvat muun muassa Ilmoituskeskus ja Älä häiritse.

Ilmoituskeskus

Ilmoituskeskus

Ilmoituskeskuksen käyttö

Ilmoituskeskus näyttää ilmoitukset, kuten kalenterin ilmoituksen tai vastaamattoman FaceTime-puhelun. Ilmoituskeskuksen kautta voi myös nopeasti käyttää ohjelmien tietoja näyttäviä widgettejä.

Avaa Ilmoituskeskus klikkaamalla näytön oikeassa yläkulmassa Ilmoituskeskus ja valitse, mitä haluat tehdä:

• Lisää ja poista widgettejä: klikkaa Tänään-välilehteä, klikkaa näytön alalaidassa Muokkaa ja klikkaa sitten Lisää-painike tai Poista-painike.
  • Järjestä widgetit uudelleen: klikkaa Tänään-välilehteä, klikkaa näytön alalaidassa Muokkaa ja vedä sitten widgetti uuteen sijaintiin.
  • Hanki lisää widgettejä: klikkaa Tänään-välilehteä, klikkaa näytön alalaidassa Muokkaa ja klikkaa sitten App Store.
  • Näytä lukemattomat ilmoitukset: klikkaa Ilmoitukset.
  • Käytä Älä häiritse- ja Night Shift -toimintoja nopeasti: pyyhkäise alaspäin ja klikkaa sitten käyttöönotto- ja käytöstäpoistopainikkeita.

Lue, miten voit pitää Sirin tulokset tallessa Ilmoituskeskuksessa. .

Ilmoitusviestien muokkaaminen tai poistaminen käytöstä

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Ilmoitukset.
  2. Valitse ohjelma vasemmasta sarakkeesta.
  3. Valitse Bannerit tai Ilmoitusviestit. Jos haluat poistaa ohjelman ilmoitusviestit käytöstä, valitse Ei mitään.

Joissakin ohjelmissa on myös ääniä, merkkejä ja muita ilmoitusvaihtoehtoja.

Ilmoitukset-asetusten ilmoitusvaihtoehdot

Älä häiritse -toiminnon käyttäminen

Älä häiritse -toiminto mykistää tulevat puhelut ja ilmoitukset ja menee automaattisesti päälle, kun Mac kytketään televisioon tai projektoriin. Jos haluat valita, milloin Älä häiritse -toiminto menee päälle ja pois päältä, valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Ilmoitukset.

Ilmoitukset-asetusten Älä häiritse -toiminto

Lisätietoja

Jos haluat lisätietoja Ilmoituksista, klikkaa  Ohje-painiketta Ilmoitukset-asetuksissa.