Jos viestien lähettäminen tai vastaanottaminen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla ei onnistu

Lue, miten sinun on toimittava, jos näkyviin tulee varoitus, kun lähetät viestin, tai jos viestien lähettäminen tai vastaanottaminen ei onnistu.

Kokeile ensin näitä toimenpiteitä

1. Käynnistä iPhone, iPad tai iPod touch uudelleen.
  2. Tarkista verkkoyhteys. iMessage- tai MMS-viestin lähettäminen edellyttää mobiilidata- tai Wi-Fi-yhteyttä. SMS-viestin lähettäminen edellyttää mobiiliverkkoyhteyttä. Jos otat Wi-Fi-puhelut käyttöön, voit lähettää SMS-viestejä Wi-Fi-yhteydellä.
  3. Tarkista operaattoriltasi, onko lähettämäsi viestityyppi, kuten MMS tai SMS, tuettu.
  4. Jos yrität lähettää MMS-ryhmäviestejä iPhonesta, valitse Asetukset > Viestit ja ota MMS-viestit käyttöön. Jos iPhonessasi ei ole näkyvissä MMS-viestien tai ryhmäviestien käyttöönottovaihtoehtoa, operaattorisi ei ehkä tue tätä toimintoa.
  5. Varmista, että olet kirjoittanut yhteystiedon puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen oikein.

Jos näet Odotetaan aktivointia -varoituksen, lue, miten toimia.

Jos tarvitset edelleen apua, katso lisäohjeita alempaa.

Jos punainen huutomerkki näkyy

Jos yrität lähettää viestiä ja näkyviin tulee  huutomerkkikuvake ja Ei toimitettu -varoitus, toimi seuraavasti:

1. Tarkista verkkoyhteys.
  2. Napauta kohtaa  huutomerkkikuvake ja sitten kohtaa Yritä uudelleen.
  3. Jos et edelleenkään voi lähettää viestiä, napauta kohtaa  huutomerkkikuvake ja sitten kohtaa Lähetä tekstiviestinä. Viestien lähettäminen voi olla maksullista. Lisätietoja saat operaattoriltasi.

Näet vihreän viestikuplan

Jos näet sinisen sijaan vihreän viestikuplan, viesti lähetettiin iMessagen sijaan MMS- tai SMS-viestinä. Tämä voi johtua useista syistä:

• Henkilöllä, jolle lähetit viestin, ei ole Apple-laitetta.
  • iMessage on poistettu omassa laitteessasi tai vastaanottajan laitteessa käytöstä. Voit tarkistaa, onko iMessage otettu laitteessasi käyttöön, valitsemalla Asetukset > Viestit > iMessage.
  • iMessage ei tilapäisesti ole käytettävissä omassa laitteessasi tai vastaanottajan laitteessa.

Lue lisätietoja iMessage-viestien sekä MMS- ja SMS-viestien eroista.

Jos saat viestit yhteen laitteeseen, mutta et toiseen

Jos sinulla on iPhone ja toinen iOS-laite, kuten iPad, iMessagen asetukset on ehkä määritetty niin, että iMessage vastaanottaa ja lähettää viestit puhelinnumerosi sijaan Apple ID:stäsi. Voit tarkistaa, onko puhelinnumerosi asetettu lähettämään ja vastaanottamaan viestejä, valitsemalla Asetukset > Viestit ja napauttamalla sitten Lähetys/vastaanotto.

Jos et näe puhelinnumeroasi, voit linkittää iPhonen numeron ja Apple ID:n, jolloin voit lähettää ja vastaanottaa iMessage-viestejä puhelinnumerostasi. Voit myös ottaa käyttöön tekstiviestien välittämisen, jolloin voit lähettää ja vastaanottaa MMS- ja SMS-viestejä kaikilla Apple-laitteillasi.

Jos sinulla ei ole iPhonea, voit lähettää ja vastaanottaa viestejä iMessagea ja Apple ID:täsi käyttämällä vain muiden Apple-laitteiden kanssa. Jotta voit käyttää iMessagea, mene kohtaan Asetukset > Viestit > Lähetys/vastaanotto ja varmista, että olet kirjautunut sisään Apple ID:lläsi.

Jos sinulla on ongelmia ryhmäviestin kanssa

Jos olet ryhmäviestissä ja lakkaat saamasta viestejä, tarkista, oletko lähtenyt keskustelusta. Avaa Viestit ja napauta ryhmäviestiä. Jos näet viestin Poistuit keskustelusta, olet poistunut keskustelusta tai sinut on poistettu ryhmäviestistä. Voit liittyä ryhmäviestiin uudelleen vain silloin, jos joku ryhmästä lisää sinut.

Voit aloittaa myös uuden ryhmäviestin. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Viestit ja napauta kohtaa .
  2. Kirjoita yhteystietojen puhelinnumerot tai sähköpostiosoitteet.
  3. Kirjoita uusi viesti ja napauta sitten kohtaa Lähetä.

Jos sinulla on muita ongelmia ryhmäviestin kanssa, voit joutua poistamaan keskustelun ja aloittamaan uuden. Voit poistaa ryhmäviestin seuraavasti:

1. Avaa Viestit ja etsi poistettava keskustelu.
  2. Pyyhkäise vasemmalle keskustelun päältä.
  3. Napauta Poista.

Kun poistat viestin, et voi enää palauttaa sitä. Jos haluat tallentaa osia viestistä, ota näyttökuva. Voit tallentaa liitteen viestiin pitämällä liitettä painettuna ja napauttamalla kohtaa Lisää ja sitten Tallenna.