iCloudiin tallennettujen tietojen arkistointi tai kopiointi

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tehdä kopioita iCloudissa käytetyistä tiedoista.

Haluat ehkä tehdä kopion iCloudiin tallennetuista tiedoista. Jos poistat vahingossa tärkeän yhteystiedon, sähköpostiviestin tai dokumentin, voit palauttaa sen iCloudista tai toisesta hallussasi olevasta kopiosta.

iCloud Drive -tiedostot

Seuraavien ohjeiden avulla voit kopioida dokumentteja Macista, iPhonesta, iPadista, iPod touchista, iCloud.comista tai Windows-tietokoneesta. Jos kopioit tiedoston iCloud Driven jaetusta kansiosta toiseen kansioon, jako-oikeuksia ei kopioida. Lue lisätietoja kansioiden jakamisesta.

Tiedostojen kopiointi iCloud Drivesta Maciin

1. Klikkaa iCloud Drivea minkä tahansa Finder-ikkunan sivupalkissa.
  2. Paina optionäppäintä pitkään ja vedä tiedosto uuteen sijaintiin.

Tiedostojen kopiointi Tiedostot-apista iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Noudata näitä vaiheita lähettääksesi iCloud Drivelle tallennettujen tiedostojen kopioita:

1. Avaa Tiedostot-appi ja napauta iCloud Drive.
  2. Napauta kansiota, jonka haluat avata, ja sitten tiedostoa avataksesi sen.
  3. Napauta vasemmassa alakulmassa Jaa .
  4. Valitse, miten haluat lähettää kopion tiedostosta.

Napauta dokumenttien, laskentataulukoiden tai esitysten tapauksessa oikeassa yläkulmassa Lisää , valitse Vie ja määritä sitten, miten haluat viedä tiedoston. Voit myös tallentaa tiedostosta paikallisen kopion

Tiedostojen kopiointi iCloud.comista

Seuraavien ohjeiden avulla voit ladata iCloud Driveen tallennettuja tiedostoja tai iWork-apeista käytettävissä olevia, iCloud.comissa olevia tiedostoja:

1. Kirjaudu iCloud.comiin.
  2. Avaa iCloud Drive.
  3. Etsi ja valitse tiedosto.
  4. Klikkaa sivun ylälaidassa Lataa  tai kaksoisklikkaa tiedostoa. Dokumentti latautuu oletuslataussijaintiin.

Tiedostojen kopiointi Windowsista

Jos olet ottanut iCloud Driven käyttöön iCloudin Windows-versiolla Windows-tietokoneessa, voit kopioida tiedostoja Resurssienhallinnan iCloud Drive -kansiosta. Voit myös kopioida tiedostot iCloud.comista.

Jos tarvitset apua iCloudiin tallennettujen kolmansien osapuolten tietoihin liittyen, ota yhteyttä suoraan apin kehittäjään. Kolmansien osapuolten tiedot saattavat käyttää iCloud-tallennustilaasi, vaikket näkisikään niiden tietoja.

Kuvat ja videot

Jos olet ottanut iCloud-kuvat käyttöön, kuvasi ja videosi lähetetään automaattisesti iCloudiin täysitarkkuuksisina versioina.

Kuvien ja videoiden lataaminen laitteeseen

Voit tehdä kuvista ja videoista kopioita seuraavasti:

Kuvien ja videoiden lataaminen iCloud.comista

Jos haluat ladata muutaman kuvan tai videon, käytä kuvien ja videoiden uusimpien versioiden lataamiseen iCloud.comia.

• Siirry iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa iCloud.comiin, napauta Kuvat ja napauta Valitse. Valitse sen jälkeen ladattavat kuvat ja videot ja napauta Lisää . Valitse Lataa, niin kuvat ja videot ladataan .zip-tiedostona iCloud Driveen.
  • Siirry Macissa tai Windows-tietokoneessa iCloud.comiin ja klikkaa Kuvat. Valitse sen jälkeen ladattavat kuvat ja videot ja klikkaa Lataa

Kuvien kopiointi jaetuista albumeista

Voit myös kopioida kuvat ja videot manuaalisesti seuraavien ohjeiden avulla. Jaettuun kuvaan liittyviä kommentteja tai tykkäyksiä ei tallenneta, eivätkä jaetuista albumeista tallennetut kuvat ja videot ole täysitarkkuuksisia versioita.

Kuvien kopiointi jaetuista albumeista iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

1. Avaa Kuvat ja napauta Albumit.
  2. Etsi Jaetut albumit ja napauta sitten haluamasi albumin nimeä. Sinun on ehkä pyyhkäistävä vasemmalle, jotta löydät jaetun albumin.
  3. Tallenna kuvia albumista jollakin seuraavista tavoista:
    • Avaa kuva napauttamalla sitä ja napauta sitten Jaa . Valitse lisää kuvia vierittämällä kuvia vasemmalle tai oikealle ja napauttamalla tallennettavia kuvia. Napauta Tallenna kuva.
    • Napauta Valitse ja napauta sitten kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta Jaa  ja napauta sitten Tallenna kuva.
  4. Tuo kuvat tietokoneeseen.

Kuvien ja videoiden kopiointi jaetuista albumeista Macilla

Tuo jaettujen albumien kuvat ja videot manuaalisesti Kuvat-kirjastoosi seuraavasti:

1. Avaa Kuvat ja valitse Jaetut albumit.
  2. Kaksoisklikkaa jaettua albumia.
  3. Ctrl-klikkaa (tai klikkaa hiiren oikealla painikkeella) kuvaa ja valitse Tuo.

Kun olet tuonut kuvat, haluat ehkä varmuuskopioida kirjaston. Voit tallentaa kuvat erillisenä kirjastona tietokoneeseen tai toiseen asemaan.

Sisällön kopiointi jaetuista albumeista Windowsissa

Tallennetut kuvat ovat käytettävissä silloinkin, kun laitat Kuvat pois päältä iCloudin Windows-versiossa. Voit tallentaa kuvia ja videoita jaetusta albumista tallentamalla ne toiseen kovalevysi kansioon:

1. Avaa iCloudin Windows-versio.
  2. Klikkaa Kuvat-kohdan vierestä Asetukset. Kirjoita muistiin iCloud-kuvien sijainti -kohdassa oleva polku.
  3. Avaa Resurssienhallinta-ikkuna (Windows 8 tai uudempi) tai Windowsin Resurssienhallinta -ikkuna (Windows 7).
  4. Siirry iCloud-kuvien kansioon käyttämällä polkua, jonka kirjoitit muistiin. Avaa Jaettu-kansio.
  5. Valitse tallennettavat kuvat ja kopioi ne toiseen kansioon tietokoneella. Sisällytä tämä kansio mukaan, kun varmuuskopioit tietokoneesi.

Lisätietoja Windows-tietokoneen varmuuskopioinnista saat Microsoft-tuesta.

Kuvien lataaminen omasta kuvavirrasta iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

Oman kuvavirran kuvat ladataan automaattisesti Maciin. Voit ladata ne iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

1. Napauta Kuvat ja napauta sitten Albumit-välilehteä.
  2. Napauta Oma kuvavirta.
  3. Napauta Valitse ja napauta sitten kaikkia kuvia, jotka haluat tallentaa.
  4. Napauta Jaa ja napauta sitten Tallenna kuva.

Yhteystiedot

Seuraavassa on ohjeet yhteystietojen vientiin Macista, iCloud.comista tai Windows-tietokoneesta.

Yhteystietojen vienti Macissa

1. Avaa Yhteystiedot.
  2. Valitse Kaikki yhteystiedot.
  3. Klikkaa yhteystietoluettelossa olevaa yhteystietoa.
  4. Valitse Arkisto > Vie > Vie vCard tai Muokkaa > Valitse kaikki, jos haluat valita kaikki kortit vientiä varten.
  5. Valitse, minne tiedostot tallennetaan, ja klikkaa Tallenna.

Jos käytät Ryhmiä, harkitse kaikkien yhteystietojesi tai Osoitekirja-tietokantasi arkistointia sekä vCardien viemistä. Yllä mainittu vCard-tapa kopioi yhteystietosi, mutta ei ryhmiä. Arkistot ovat monimutkaisempia, mutta niistä ei ehkä voi palauttaa tietoja, kun internet-yhteys on muodostettu ja olet kirjautuneena iCloudiin.

Vie arkisto avaamalla Yhteystiedot ja valitsemalla Arkisto > Vie > Yhteystietojen arkisto.

Yhteystietojen vieminen iCloud.comista

Yhteystietojen vieminen Windows-tietokoneen Outlookista

Kalenteri

Käytä alla olevia vaiheita tuodaksesi kalenterin Macistasi, iCloud.comista tai Windows-tietokoneesta.

Kalenterin vienti Macissa

1. Klikkaa Kalenterissa kalenterin nimeä. Jos kalentereitasi ei näy, klikkaa Kalenterit.
  2. Valitse Arkisto > Vie > Vie.
  3. Valitse tiedoston sijainti ja klikkaa sitten Vie.

Kalenterin lataaminen iCloud.comista

1. Kirjaudu Apple ID:lläsi iCloud.comiin ja avaa Kalenteri.
  2. Jaa kalenteri julkisesti.
  3. Kopioi jaetun kalenterin URL-osoite ja sijoita se selaimen osoitekenttään. Älä klikkaa Enter- tai rivinvaihtonäppäintä.
  4. Muuta ”webcal” muotoon ”http” ja klikkaa Enter- tai rivinvaihtonäppäintä. ICS-tiedosto latautuu oletuslataussijaintiin.
  5. Lisää kalenteri kalenteriasiakkaaseen, kuten Macin Kalenteri-appiin tai Windows-tietokoneen Outlookiin.
  6. Lopeta kalenterin jakaminen.

iCloudin Kalenteri säilyttää viimeisen kuuden kuukauden tiedot ja korkeintaan kolmen vuoden päähän tulevaisuuteen.

Kalenterin vieminen Windows-tietokoneen Outlookista

1. Avaa Outlook ja siirry Kalenteri-osioon.
  2. Valitse Kalenteri-luetteloon kopioitava kalenteri.
  3. Poista valinta muiden kalenterien kohdalta.
  4. Valitse Arkisto > Tallenna kalenteri.
  5. Valitse Lisää asetuksia, jotta voit muuttaa kalenteriin sisällytettävää päivämääräväliä ja tietojen määrää. Tämä vaihtelee Outlookin version mukaan.
  6. Klikkaa OK.
  7. Valitse, minne kalenteri tallennetaan, ja klikkaa Tallenna-painiketta.
  8. Toista kaikkien kopioitavien kalentereiden kohdalla.

Muistutukset

Näin viet kopion macOS Mojavea tai aiempaa käyttävässä Macissa olevista muistutuksista:

1. Avaa Muistutukset.
  2. Siirry muistutusluetteloon, jonka haluat viedä.
  3. Valitse Arkisto > Vie.
  4. Anna nimi, valitse sijainti ja klikkaa sitten Vie.

Safari

Näin viet kopion Safarissa olevista kirjanmerkeistä Maciin:

1. Valitse Arkisto > Vie kirjanmerkit.
  2. Valitse, minne viety tiedosto tallennetaan, ja klikkaa Tallenna-painiketta. Tiedoston nimi on Safarin kirjanmerkit.html, ellet muuta sitä.

Jos haluat viedä kopion Mozilla Firefoxin, Google Chromen tai Microsoft Internet Explorerin kirjanmerkeistä, lue Mozillan, Googlen tai Microsoftin kirjanmerkkien vientiohjeet.

Huomautukset

Tee kopio huomautuksestasi Macillasi tai iCloud.comissa:

1. Avaa Huomautukset-appi ja valitse haluamasi huomautus.
  2. Klikkaa Arkisto > Vie PDF:nä.
  3. Valitse, minne haluat tallentaa dokumentin tietokoneessa.

Sanelin

Tee kopio Sanelusta iPhonellasi tai iPadillasi:

1. Avaa Sanelu-appi ja napauta tallennetta, jonka haluat kopioida.
  2. Napauta Lisää  > Monista. Voit myös napauttaa Jaa ja lähettää tallenteen Viestien tai Mailin kautta tai tallentaa sen tiedostoihin.

Macissa voit kopioida monistettavan tallenteen vetämällä sen uuteen sijaintiin tai lähettää tallenteen Viestien tai Mailin kautta napauttamalla Jaa

Muista varmuuskopiointi

iCloud varmuuskopioi iPhonen, iPadin ja iPod touchin joka yö automaattisesti, kun se on yhdistetty virtalähteeseen ja Wi-Fi-verkkoon ja kun laitteen näyttö on lukittu. Jos päätät pitää toisen kopion, voit varmuuskopioida tietokoneeseen. Myös iOS- ja iPadOS-laitteet kannattaa varmuuskopioida säännöllisesti. Jos sinulla on varmuuskopio, voit palauttaa tietosi, jos tietokoneesi tai laitteesi vahingoittuu tai katoaa.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.