iCloud-tietojen arkistointi tai varmuuskopiointi

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten eri iCloud-tiedot varmuuskopioidaan.

iCloudin kanssa käytetyistä tiedoista on aina hyvä olla varmuuskopio turvallisessa paikassa. Jos poistat vahingossa tärkeän yhteystiedon, sähköpostiviestin tai dokumentin, voit hakea sen varmuuskopiostasi.

Seuraavissa ohjeissa kerrotaan, miten eri ohjelmien tiedot kopioidaan.

Kirjanmerkit

Näin viet kopion Safarin kirjanmerkeistä:

1. Valitse Arkisto > Vie kirjanmerkit.
  2. Valitse, minne viety tiedosto tallennetaan, ja osoita Tallenna-painiketta. Tiedoston nimi on Safarin kirjanmerkit.html, ellet muuta sitä.

Jos haluat viedä kopion Mozilla Firefoxin, Google Chromen tai Microsoft Internet Explorerin kirjanmerkeistä, lue Mozillan, Googlen tai Microsoftin kirjanmerkkien vientiohjeet.

Kalenterit

Seuraavassa on ohjeet kalenterien vientiin OS X Mountain Lionista tai uudemmasta, iCloud.comista tai Outlook 2007:stä tai uudemmasta.

Näin viet kalenterin OS X Mountain Lionissa tai uudemmassa

Lue, miten kalenteritiedot voi viedä.

Näin lataat kalenterin iCloud.comista

1. Siirry iCloud.comiin, kirjaudu Apple ID:lläsi ja avaa Kalenteri.
  2. Jaa kalenteri julkisesti.
  3. Kopioi jaetun kalenterin URL-osoite ja sijoita se selaimen osoitekenttään. Älä paina Enter- tai rivinvaihtonäppäintä.
  4. Kirjoita "webcal"-kohdan tilalle "http" ja paina rivinvaihtonäppäintä. ICS-tiedosto latautuu oletuslataussijaintiin.
  5. Lisää kalenteri kalenteriohjelmaan, esimerkiksi Kalenteriin Macissa tai Outlookiin Windows-tietokoneessa.
  6. Lopeta kalenterin jakaminen.

Näin viet kalenterin Outlook 2007:ssä tai uudemmassa

1. Avaa Outlook ja siirry kalenteriin.
  2. Valitse kalenteriluettelosta kalenteri, joka haluat kopioida.
  3. Poista valinta kaikkien muiden kalenterien kohdalta.
  4. Outlook 2010 tai uudempi: valitse Tiedosto > Tallenna kalenteri. Outlookin aiemmat versiot: valitse Tiedosto > Tallenna nimellä.
  5. Valitse Lisävalinnat, jotta voit muuttaa kalenteriin sisällytettävää päivämääräväliä ja tietojen määrää (vaihtelee Outlookin version mukaan).
  6. Valitse OK.
  7. Valitse, minne kalenteri tallennetaan, ja osoita Tallenna-painiketta.
  8. Tee samoin kaikkien kalenterien kohdalla, jotka haluat kopioida.

Yhteystiedot

Seuraavassa on ohjeet yhteystietojen vientiin OS X Mountain Lionista tai uudemmasta, iCloud.comista tai Outlook 2007:stä tai uudemmasta.

Näin viet yhteystiedot OS X Mountain Lionissa tai uudemmassa

1. Avaa Yhteystiedot.
  2. Valitse Näytä > Näytä ryhmät. Jos käytössä on OS X Mountain Lion, valitse Näytä > Ryhmät.
  3. Valitse ryhmäluettelosta Kaikki yhteystiedot.
  4. Osoita yhteystietoluettelossa olevaa yhteystietoa.
  5. Valitse kaikki kortit vietäväksi osoittamalla Muokkaa > Valitse kaikki.
  6. Valitse Arkisto > Vie > Vie vCard.
  7. Valitse, minne tiedosto tallennetaan, ja osoita Tallenna-painiketta.

Jos käytät ryhmiä, harkitse koko Yhteystiedot- tai Osoitekirja-tietokannan arkistointia sekä tietojen vientiä vCard-muodossa. Yllä kuvattu vCard-menetelmä kopioi yhteystiedot, mutta ei ryhmiä. Arkistot ovat monimutkaisempia, mutta niistä ei joskus voi palauttaa tietoja oikein, kun Internet-yhteys on muodostettu ja olet kirjautuneena iCloudiin.

Voit viedä arkiston OS X Mountain Lionissa tai uudemmassa avaamalla Yhteystiedot ja valitsemalla Arkisto > Vie > Yhteystietojen arkisto.

Näin viet yhteystiedot iCloud.comissa

Vie iCloud-yhteystiedot vCard-muodossa.

Näin viet yhteystiedot Outlook 2007:ssä tai uudemmassa

Lue Microsoftin yhteystietojen vientiohjeet.

Dokumentit

Seuraavassa on ohjeet dokumenttien kopiointiin OS X Mountain Lionista tai uudemmasta, iCloud.comista, Windowsista tai muun valmistajan ohjelmista.

Näin kopioit dokumentit OS X Mountain Lionissa tai uudemmassa

1. Avaa dokumentin luomiseen käytetty ohjelma ja valitse Arkisto > Avaa.
  2. Valitse Avaa-valintaikkunan vasemmasta yläkulmasta iCloud.
  3. Avaa kopioitava dokumentti, pidä optionäppäintä painettuna ja valitse Arkisto > Tallenna nimellä.
  4. Valitse, minne dokumentti tallennetaan, ja osoita Tallenna-painiketta.

OS X Mountain Lionissa tai uudemmassa iCloudiin tallennetut Esikatselu- ja TeXturi-tiedostot voi avata vain Avaa-valintaikkunan iCloud-luettelosta. Ne eivät ole käytettävissä iCloud.comissa.

Jos olet päivittänyt iCloud Driveen ja käytössä on OS X Yosemite, voit kopioida tiedostot Finderin iCloud Drive -kansiosta. Jos loit dokumentin muun valmistajan ohjelmalla, eikä sitä näy Finderissä, pyydä ohjelman kehittäjältä ohjeet sen tietojen kopiointiin.

Näin kopioit dokumentit iCloud.comista

Jos olet päivittänyt iCloud Driveen, voit ladata iCloud Driveen tai iWorkin iCloud-betaversioon tallennetut tiedostot seuraavasti:

1. Kirjaudu iCloud.comiin Mac- tai Windows-tietokoneella.
  2. Avaa iCloud Drive-, Pages-, Numbers- tai Keynote-ohjelma.
  3. Etsi tiedosto ja valitse se.
  4. Osoita alas osoittavaa nuolinäppäintä tai valitse toimintovalikosta hammasrataskuvake Lataa asiakirja. Dokumentti latautuu oletuslataussijaintiin.

Jos et ole päivittänyt tiliäsi käyttämään iCloud Drivea, tiedostosi eivät näy iCloud Drive -ohjelmassa iCloud.comissa.

Näin kopioit dokumentit Windowsista

Jos olet päivittänyt iCloud Driveen ja olet ottanut iCloud Driven käyttöön iCloudin Windows-versiossa tietokoneessa, jossa on Windows 7 tai uudempi, voit kopioida tiedostot Windowsin Resurssienhallinnan iCloud Drive -kansiosta.

Voit myös kopioida dokumentit iCloud.comista seuraavien ohjeiden avulla.

Näin kopioit muun valmistajan ohjelmissa luodut dokumentit

Muun valmistajan ohjelmissa luotujen iCloudiin tallennettujen dokumenttien osalta lisätietoja ohjelman tietojen kopioinnista saa ohjelman kehittäjältä.

iTunes-pilvi

iTunes-pilven avulla voit käyttää aiempia musiikki-, elokuva- ja TV-ohjelmaostoksia mistä tahansa laitteestasi. Jos haluat ottaa täydellisen varmuuskopion, haluat ehkä kopioida myös iTunesin tiedot. Lue, miten iTunes-kirjasto varmuuskopioidaan ulkoiselle kovalevylle.

Sähköpostit ja muistiinpanot

Seuraavien ohjeiden avulla voit siirtää, poistaa tai kopioida iCloud-sähköpostit OS X Mountain Lionissa tai uudemmassa.

Kopioi muistiinpanot avaamalla ensin Muistiinpanot-ohjelma iCloud.comissa. Kopioi kunkin muistiinpanon teksti ja sijoita se tietokoneessa esimerkiksi Pages- tai TeXturi-dokumenttiin. Tallenna dokumentti tietokoneessa.

Kuvat ja videot

Kopio kirjastostasi saattaa jo olla iCloud-kuvakirjaston beta-versiossa, ja kuvat 30 viimeiseltä päivältä saattavat olla omassa kuvavirrassa:

• Jos olet ottanut iCloud-kuvakirjaston käyttöön iOS 8.1:ssä tai uudemmassa, kuvat ja videot lähetetään automaattisesti iCloudiin täysitarkkuuksisina versioina. Voit ladata alkuperäiset kuvat ja videot iCloud.comista. Voit myös valita iOS-laitteessa Lataa ja pidä alkuperäiset ja tuoda kuvat sitten tietokoneeseen.
  • OS X:ssä oman kuvavirran kuvat tuodaan automaattisesti iPhoto- tai Aperture-kirjastoon, ellei omaa kuvavirtaa ja automaattista tuontia ole poistettu käytöstä iPhoton tai Aperturen asetuksista.
  • Windowsissa oman kuvavirran kuvat tuodaan automaattisesti, kun oma kuvavirta on otettu käyttöön iCloudin Windows-versiossa (tai iCloud-ohjauspaneelissa).

Voit myös kopioida kuvat ja videot manuaalisesti seuraavien ohjeiden avulla. Jaettuun kuvaan liittyviä kommentteja tai tykkäyksiä ei tallenneta, eivätkä jaetuista albumeista tallennetut kuvat ja videot ole täysitarkkuuksisia versioita.

Näin kopioit oman kuvavirran ja iCloud-kuvajaon sisällön iOS-laitteessa

Jos et ole laittanut iCloud-kuvakirjastoa päälle, kopioi oman kuvavirran sisältö seuraavasti iOS 8.1:ssä tai uudemmassa:

1. Avaa Kuvat-ohjelma. Napauta Albumit ja sitten Oma kuvavirta.
  2. Tallenna kuvat jollakin seuraavista tavoista:
    • Avaa kuva napauttamalla sitä ja napauta sitten Jaa  . Valitse lisää kuvia vierittämällä näkymää vasemmalle tai oikealle ja napauttamalla kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta Tallenna kuva.
    • Napauta Valitse ja napauta sitten kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta Jaa  ja napauta sitten Tallenna kuva.
  3. Tuo kuvat tietokoneeseen.

Kopioi jaetun albumin sisältö seuraavasti iOS 8:ssa tai uudemmassa:

1. Avaa Kuvat, napauta Jaetut > Jako ja sitten jaetun albumin nimeä.
  2. Tallenna kuvat jollakin seuraavista tavoista:
    • Avaa kuva napauttamalla sitä ja napauta sitten Jaa  . Valitse lisää kuvia vierittämällä näkymää vasemmalle tai oikealle ja napauttamalla kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta Tallenna kuva.
    • Napauta Valitse ja napauta sitten kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta Jaa  ja napauta sitten Tallenna kuva.
  3. Tuo kuvat tietokoneeseen.

Kopioi oman kuvavirran tai jaetun albumin sisältö seuraavasti iOS 7:ssä:

1. Avaa Kuvat.
    • Kopioi sisältöä omasta kuvavirrasta napauttamalla Albumit ja sitten Oma kuvavirta.
    • Kopioi sisältöä tilaamastasi jaetusta virrasta napauttamalla Jaetut ja sitten jaetun kuvavirran nimeä.
  2. Tallenna kuvat jollakin seuraavista tavoista:
    • Avaa kuva napauttamalla sitä ja napauta sitten Jaa  . Valitse lisää kuvia vierittämällä näkymää vasemmalle tai oikealle ja napauttamalla kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta Tallenna Kameran rullaan. (Jos käytössä on iPhone 4S tai iPhone 4, napauta Seuraava ja napauta sitten Tallenna Kameran rullaan.)
    • Napauta Valitse ja napauta sitten kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta Jaa  ja napauta sitten Tallenna Kameran rullaan.
  3. Tuo kuvat tietokoneeseen.

Näin kopioit oman kuvavirran ja iCloud-kuvajaon sisällön OS X Mountain Lionissa tai uudemmassa

Tuo kuvat manuaalisesti iPhoto-kirjastoon seuraavasti:

1. Liitä iOS-laite tietokoneeseen.
  2. Voit tuoda uuden sisällön kokonaisuudessaan tai valita tuotavat kohteet:
    • Tuo kaikki iPhoto-ikkunassa näkyvät uudet kuvat osoittamalla Tuo-painiketta, jossa näkyy kuvien määrä.
    • Tuo valitut kuvat pitämällä komento-näppäintä painettuna ja osoittamalla miniatyyrikuvia. Voit valita useampia kuvia vetämällä. Osoita sitten Tuo valitut -painiketta.

Kun olet tuonut kuvat, haluat ehkä varmuuskopioida iPhoto-kirjaston.

Tuo jaettujen virtojen kuvat ja videot manuaalisesti iPhoto-kirjastoon seuraavasti:

1. Avaa iPhoto ja valitse lähdeluettelosta Jaetut > iCloud.
  2. Valitse jaettu virta Perheenjäsenten ja ystävien virrat -kohdasta.
  3. Voit tuoda uuden sisällön kokonaisuudessaan tai valita tuotavat kohteet:
    • Tuo uusi sisältö kokonaisuudessaan valitsemalla Lisää ja sitten Tuo.
    • Tuo tietyt kohteet avaamalla jaettu virta, pitämällä komentonäppäintä painettuna ja valitsemalla tuotavat kohteet. Valitse Lisää ja sitten Tuo.

Tuo kuvat ja videot manuaalisesti Aperture-kirjastoon seuraavasti:

1. Valitse kirjastoinspektorissa Photo Stream (Kuvavirta).
  2. Kaksoisosoita My Photo Stream (Oma kuvavirta) tai jaettua virtaa.
  3. Valitse tuotavat kuvat tai videot.
  4. Tuo kuvat tai videot vetämällä ne kirjastoinspektorissa olevaan projektiin tai albumiin.

Kun olet tuonut kuvat, haluat ehkä varmuuskopioida Aperture-kirjaston.

Näin kopioit oman kuvavirran ja iCloud-kuvajaon sisällön Windowsissa

Kaikki omassa kuvavirrassa olevat kuvat tallennetaan automaattisesti Windows-tietokoneeseen. Ne ovat käytettävissä, vaikka Kuvat laitettaisiin pois päältä iCloudin Windows-versiossa (tai iCloud-ohjauspaneelissa). Kuvien ja videoiden tallentaminen jaetusta virrasta edellyttää, että ne tallennetaan ensin toiseen kovalevyllä olevaan kansioon:

1. Avaa iCloudin Windows-versio (tai iCloud-ohjauspaneeli):
    • Windows 8.1: siirry aloitusnäyttöön, osoita vasemmassa alakulmassa olevaa avausnuolta  ja osoita sitten iCloud-ohjelmaa.
    • Windows 8: siirry aloitusnäyttöön ja osoita iCloud-ruutua.
    • Windows 7: valitse Käynnistä-valikko > Kaikki ohjelmat > iCloud > iCloud.
  2. Osoita Kuvat- tai Kuvavirta-kohdan vieressä olevaa Valinnat-painiketta. Kirjoita muistiin Ota ylös iCloud-kuvien sijainti -kohdassa oleva polku.
  3. Avaa Resurssienhallinta-ikkuna (Windows 8) tai Windowsin Resurssienhallinta -ikkuna (Windows 7).
  4. Avaa iCloud-kuvien kansio käyttämällä polkua, jonka otit aiemmin ylös. Avaa Jaettu-kansio.
  5. Valitse tallennettavat kuvat ja kopioi ne toiseen kansioon kovalevyllä. Sisällytä tämä kansio mukaan, kun varmuuskopioit tietokoneesi kovalevyä toiseen laitteeseen tai palveluun.

Lisätietoja Windows-tietokoneen varmuuskopioinnista saat Microsoft-tuesta.

Muistutukset

Lue, miten muistutukset voi viedä OS X Mountain Lionissa tai uudemmassa.

Muista varmuuskopiointi

Jos kopioit ohjelmien tietoja tietokoneeseesi, varmista, että varmuuskopioit tietokoneen tiedot tallennuslaitteeseen tai -palveluun säännöllisesti. Myös iOS-laitteet kannattaa varmuuskopioida säännöllisesti. Jos sinulla on varmuuskopio, voit palauttaa tietosi, jos tietokoneesi tai iOS-laitteesi vahingoittuu tai katoaa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta.

Muokattu viimeksi: