iCloudiin tallennettujen tietojen arkistointi tai kopiointi

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tehdä kopioita iCloudissa käytetyistä tiedoista.

Haluat ehkä tehdä kopion iCloudiin tallennetuista tiedoista. Jos poistat vahingossa tärkeän yhteystiedon, sähköpostiviestin tai dokumentin, voit halutessasi palauttaa sen iCloudista tai toisesta hallussasi olevasta kopiosta.

iCloud Drive -tiedostot

Seuraavien ohjeiden avulla voit kopioida dokumentteja Macista, iPhonesta, iPadista, iPod touchista, iCloud.comista tai Windows-tietokoneesta. Jos tarvitset apua iCloudiin tallennettujen kolmansien osapuolten tietoihin liittyen, ota yhteyttä suoraan apin kehittäjään. Kolmannen osapuolen tiedot saattavat käyttää iCloud-tallennustilaa, vaikka et näkisikään tästä tietoja.

Tiedostojen kopiointi Macista

1. Avaa dokumentin luomiseen käytetty ohjelma ja valitse Tiedosto > Avaa.
  2. Valitse Avaa-valintaikkunan vasemmasta yläkulmasta iCloud.
  3. Avaa kopioitava dokumentti, pidä optionäppäintä painettuna ja valitse Tiedosto > Tallenna nimellä.
  4. Valitse, minne dokumentti tallennetaan, ja klikkaa Tallenna-painiketta.

Jos käytössäsi on OS X Yosemite tai uudempi, voit kopioida tiedostot Finderin iCloud Drive -kansiosta.

OS X Mountain Lionissa ja uudemmissa voi avata iCloudiin tallennettuja Esikatselu- ja TeXturi-tiedostoja Avaa-valintaikkunan iCloud-luettelosta.

Tiedostojen kopiointi Tiedostot-apista iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Jos käytössäsi on iOS 11 tai uudempi, voit lähettää kopiot iCloud Driveen tallennetuista tiedostoista seuraavien ohjeiden avulla.

1. Avaa Tiedostot-appi iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.
  2. Avaa tiedosto koskettamalla sitä.
  3. Napauta vasemmassa alakulmassa Jaa.
  4. Valitse, miten haluat lähettää kopion tiedostosta.

Jos käytössäsi on iOS 9 tai iOS 10, noudata iCloud Drive -apin vastaavia ohjeita.

Tiedostojen kopiointi iCloud.comista

Seuraavien ohjeiden avulla voit ladata iCloud Driveen tallennettuja tiedostoja tai iWork-apeista käytettävissä olevia iCloud.comissa olevia tiedostoja.

1. Kirjaudu iCloud.comiin Macilla tai Windows-tietokoneella.
  2. Avaa iCloud Drive -ohjelma.
  3. Etsi ja valitse tiedosto.
  4. Klikkaa alas osoittavaa nuolinäppäintä tai valitse toimintovalikosta hammasrataskuvake Lataa asiakirja. Dokumentti latautuu oletuslataussijaintiin.

Tiedostojen kopiointi Windowsista

Jos olet ottanut iCloud Driven käyttöön iCloudin Windows-versiolla Windows-tietokoneessa, voit kopioida tiedostoja Resurssienhallinnan iCloud Drive -kansiosta. Voit myös kopioida tiedostot iCloud.comista.

Kuvat ja videot

Kopio kirjastostasi saattaa jo olla iCloud-kuvakirjastossa, ja kuvat viimeiseltä 30 päivältä saattavat olla Omassa kuvavirrassa*

Jos olet ottanut iCloud-kuvakirjaston käyttöön, kuvat ja videot lähetetään automaattisesti iCloudiin täysitarkkuuksisina versioina. Voit tehdä kuvista ja videoista kopioita seuraavasti:

• Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, jossa on vähintään iOS 10.3, Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat. Jos käyttöjärjestelmä on iOS 10.2 tai vanhempi, napauta Asetukset > iCloud > Kuvat. Valitse sitten Lataa ja pidä alkuperäiset ja tuo kuvat tietokoneeseen
  • Jos käytössä on Mac, jossa on OS X Yosemite 10.10.3 tai uudempi, avaa Kuvat-ohjelma. Valitse Kuvat > Tiedosto > Vie.
  • Jos käytössä on Windows-tietokone, ota iCloudin Windows-versio käyttöön ja laita iCloud-kuvakirjasto päälle.

Jos haluat ladata muutamia kuvia tai videoita, voit käyttää iCloud.comia ja ladata kuvien ja videoiden uusimmat versiot tietokoneeseen. Siirry iCloud.comiin ja avaa Kuvat-ohjelma. Valitse sen jälkeen ladattavat kuvat ja videot ja klikkaa .

Oman kuvavirran* kuvat tuodaan automaattisesti Macin Kuvat-kirjastoon, ellei omaa kuvavirtaa ja automaattista tuontia ole poistettu käytöstä ohjelman asetuksissa. ‎Jos otat iCloud-kuvakirjaston käyttöön, kuvasi ovat Kaikki kuvat -kansiossa oman kuvavirran sijaan.

Voit myös kopioida kuvat ja videot manuaalisesti seuraavien ohjeiden avulla. Jaettuun kuvaan liittyviä kommentteja tai tykkäyksiä ei tallenneta, eivätkä jaetuista albumeista tallennetut kuvat ja videot ole täysitarkkuuksisia versioita.

Kuvien kopiointi iCloud-kuvajaosta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Toimi seuraavasti iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, jossa on iOS 8 tai uudempi käyttöjärjestelmä:

1. Avaa Kuvat, napauta Jaetut > Jako ja napauta sitten jaetun albumin nimeä.
  2. Tallenna kuvia jollakin seuraavista tavoista:
    • Avaa kuva napauttamalla sitä ja napauta sitten Jaa. Valitse lisää kuvia vierittämällä kuvia vasemmalle tai oikealle ja napauttamalla tallennettavia kuvia. Napauta Tallenna kuva.
    • Napauta Valitse ja napauta sitten kuvia, jotka haluat tallentaa. Napauta jakokuvake ja napauta sitten Tallenna kuva.
  3. Tuo kuvat tietokoneeseen.

Kuvien ja videoiden kopiointi iCloud-kuvajaosta Macissa

Tuo jaettujen virtojen kuvat ja videot manuaalisesti Kuvat-kirjastoon seuraavasti:

1. Avaa Kuvat ja valitse Jaetut-välilehti.
  2. Kaksoisklikkaa jaettua virtaa.
  3. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella (tai ctrl-klikkaa) kuvaa ja valitse Tuo.

Kun olet tuonut kuvat, haluat ehkä varmuuskopioida kirjaston. Voit tallentaa kuvat erillisenä kirjastona tietokoneeseen tai toiseen asemaan.

Näin kopioit oman kuvavirran ja iCloud-kuvajaon sisällön Windowsissa

Kaikki omassa kuvavirrassa olevat kuvat tallennetaan automaattisesti Windows-tietokoneeseen. Ne ovat käytettävissä, vaikka Kuvat laitettaisiin pois päältä iCloudin Windows-versiossa. Kuvien ja videoiden tallentaminen jaetusta virrasta edellyttää, että ne tallennetaan toiseen kovalevyllä olevaan kansioon:

1. Avaa iCloudin Windows-versio.
  2. Klikkaa Kuvat- tai Kuvavirta-kohdan vieressä olevaa Valinnat-painiketta. Kirjoita muistiin iCloud-kuvien sijainti -kohdassa oleva polku.
  3. Avaa Resurssienhallinta-ikkuna (Windows 8) tai Windowsin Resurssienhallinta -ikkuna (Windows 7).
  4. Siirry iCloud-kuvien kansioon käyttämällä polkua, jonka kirjoitit muistiin. Avaa Jaettu-kansio.
  5. Valitse tallennettavat kuvat ja kopioi ne toiseen kansioon tietokoneella. Sisällytä tämä kansio mukaan, kun varmuuskopioit tietokoneesi.

Lisätietoja Windows-tietokoneen varmuuskopioinnista saat Microsoft-tuesta.

* Jos olet luonut Apple ID:si äskettäin, oma kuvavirta ei ehkä ole käytettävissä. Säilytä kuvasi ja videosi iCloudissa iCloud-kuvakirjaston avulla.

Mail

Seuraavien ohjeiden avulla voit siirtää, poistaa tai kopioida iCloud-sähköpostit Macissa.

Yhteystiedot

Seuraavassa on ohjeet yhteystietojen vientiin Macista, iCloud.comista tai Windows-tietokoneesta.

Yhteystietojen vienti Macissa

1. Avaa Yhteystiedot.
  2. Valitse Näytä > Näytä ryhmät.
  3. Valitse Ryhmät-luettelosta Kaikki yhteystiedot.
  4. Klikkaa yhteystietoluettelossa olevaa yhteystietoa.
  5. Valitse kaikki kortit vientiä varten valitsemalla Muokkaa > Valitse kaikki.
  6. Valitse Tiedosto > Vie > Vie vCard.
  7. Valitse, minne tiedosto tallennetaan, ja klikkaa Tallenna-painiketta.

Jos käytät ryhmiä, harkitse koko Yhteystiedot- tai Osoitekirja-tietokannan arkistointia sekä tietojen vientiä vCard-muodossa. Yllä kuvattu vCard-menetelmä kopioi yhteystiedot, mutta ei ryhmiä. Arkistot ovat monimutkaisempia, mutta niistä ei ehkä voi palauttaa tietoja, kun internet-yhteys on muodostettu ja olet kirjautuneena iCloudiin.

Vie arkisto OS X Mountain Lionissa ja uudemmissa avaamalla Yhteystiedot ja valitsemalla Tiedosto > Vie > Yhteystietojen arkisto.

Yhteystietojen vieminen iCloud.comista

Yhteystietojen vieminen Windows-tietokoneen Outlookista

Kalenterit

Seuraavassa on ohjeet kalentereiden vientiin Macista, iCloud.comista tai Windows-tietokoneesta.

Kalenterin vienti Macissa

1. Klikkaa Kalenterissa kalenterin nimeä. Jos kalentereitasi ei näy, klikkaa Kalenterit.
  2. Valitse Arkisto > Vie > Vie.
  3. Valitse tiedoston sijainti ja klikkaa sitten Vie.

Kalenterin lataaminen iCloud.comista

1. Kirjaudu Apple ID:lläsi iCloud.comiin ja avaa Kalenteri.
  2. Jaa kalenteri julkisesti.
  3. Kopioi jaetun kalenterin URL-osoite ja sijoita se selaimen osoitekenttään. Älä paina Enter- tai rivinvaihtonäppäintä.
  4. Kirjoita ”webcal”-kohdan tilalle ”http” ja paina Enter- tai rivinvaihtonäppäintä. ICS-tiedosto latautuu oletuslataussijaintiin.
  5. Lisää kalenteri kalenteriasiakkaaseen, kuten Macin Kalenteri-ohjelmaan tai Windows-tietokoneen Outlookiin.
  6. Lopeta kalenterin jakaminen.

iCloud-kalenterit säilyttävät tiedot viimeiseltä kuudelta kuukaudelta ja enintään seuraavalta kolmelta vuodelta.

Kalenterin vieminen Windows-tietokoneen Outlookista

1. Avaa Outlook ja siirry Kalenteri-osioon.
  2. Valitse Kalenteri-luetteloon kopioitava kalenteri.
  3. Poista valinta muiden kalenterien kohdalta.
  4. Valitse Tiedosto > Tallenna kalenteri.
  5. Valitse Lisää asetuksia, jotta voit muuttaa kalenteriin sisällytettävää päivämääräväliä ja tietojen määrää. Tämä vaihtelee Outlookin version mukaan.
  6. Klikkaa OK.
  7. Valitse, minne kalenteri tallennetaan, ja klikkaa Tallenna-painiketta.
  8. Toista kaikkien kopioitavien kalentereiden kohdalla.

Muistutukset

Näin viet kopion Macissa olevista muistutuksista:

1. Avaa Muistutukset.
  2. Siirry muistutusluetteloon, jonka haluat viedä.
  3. Valitse Arkisto > Vie.
  4. Anna nimi, valitse sijainti ja klikkaa sitten Vie.

Safari

Näin viet kopion Safarissa olevista kirjanmerkeistä Maciin:

1. Valitse Tiedosto > Vie kirjanmerkit.
  2. Valitse, minne viety tiedosto tallennetaan, ja klikkaa Tallenna-painiketta. Tiedoston nimi on Safarin kirjanmerkit.html, ellet muuta sitä.

Jos haluat viedä kopion Mozilla Firefoxin, Google Chromen tai Microsoft Internet Explorerin kirjanmerkeistä, lue Mozillan, Googlen tai Microsoftin kirjanmerkkien vientiohjeet.

Huomautukset

Kopioi muistiinpanot avaamalla ensin Muistiinpanot-ohjelma Macissa tai iCloud.comissa. Kopioi jokaisen muistiinpanon teksti ja sijoita se tietokoneessasi olevaan dokumenttiin, kuten Pages- tai TeXturi-dokumenttiin. Tallenna dokumentti tietokoneeseesi.

Näin viet muistiinpanot PDF-muodossa:

1. Avaa Muistiinpanot-ohjelma.
  2. Valitse muistiinpano, jonka haluat viedä.
  3. Klikkaa Arkisto > Vie PDF:nä ja valitse sijainti.

iTunes Store -ostokset

iTunesin avulla voit käyttää aiempia musiikki-, elokuva- ja TV-ohjelmaostoksia mistä tahansa laitteestasi. Jos haluat ottaa täydellisen varmuuskopion, haluat ehkä kopioida iTunesin tiedot. Lue, miten iTunes-kirjasto varmuuskopioidaan ulkoiselle kovalevylle.

Muista varmuuskopiointi

iCloud varmuuskopioi iPhonen, iPadin ja iPod touchin joka yö automaattisesti, kun se on yhdistetty virtalähteeseen ja Wi-Fi-verkkoon ja kun laitteen näyttö on lukittu. Jos päätät pitää toisen kopion, voit varmuuskopioida tietokoneeseen. Myös iOS-laitteet kannattaa varmuuskopioida säännöllisesti. Jos sinulla on varmuuskopio, voit palauttaa tietosi, jos tietokoneesi tai iOS-laitteesi vahingoittuu tai katoaa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.