Oman hotspotin käyttöönotto iPhonessa tai iPadissa

Oman hotspotin avulla voit jakaa iPhonen tai iPadin (Wi-Fi + Cellular) mobiilidatayhteyden, kun Wi-Fi-yhteys ei ole käytettävissä.

Oman hotspotin käyttöönotto

1. Valitse Asetukset > Mobiiliverkko tai Asetukset > Oma hotspot.
  2. Napauta Oma hotspot ja ota se käyttöön napauttamalla liukusäädintä.

Jos Oma hotspot -vaihtoehtoa ei näy, kysy operaattoriltasi, voiko liittymäsi kanssa käyttää omaa hotspotia.

Yhteyden muodostaminen omaan hotspotiin Wi-Fin, Bluetoothin tai USB:n avulla

Voit muodostaa yhteyden omaan hotspotiin Wi-Fin, Bluetoothin tai USB:n avulla. iOS 13:ssa omaan hotspotiin yhdistetyt laitteet pysyvät yhdistettyinä myös näytön ollessa lukittuna, joten nämä laitteet saavat ilmoitukset ja viestit edelleen.

Seuraavassa on vinkkejä kunkin menetelmän käyttöön.

Kun yhdistät laitteen omaan hotspotiin, tilapalkki muuttuu siniseksi, ja siinä näkyy yhdistettyjen laitteiden määrä. Omaan hotspotiin samanaikaisesti yhdistettävissä olevien laitteiden määrä riippuu operaattorista ja iPhone-mallista. Jos muut laitteet ovat liittyneet omaan hotspotiisi Wi-Fin avulla, voit muodostaa internet-yhteyden isäntälaitteesta vain käyttämällä mobiilidataa.

Yhdistä näiden ohjeiden avulla:

Wi-Fi

Valitse laitteessa, johon haluat yhdistää, Asetukset > Mobiiliverkko > Oma hotspot tai Asetukset > Oma hotspot ja varmista, että se on päällä. Vahvista sitten Wi-Fin salasana ja puhelimen nimi. Pysy tässä näytössä, kunnes olet yhdistänyt toisen laitteen Wi-Fi-verkkoon.

Valitse laitteessa, jonka haluat yhdistää, Asetukset > Wi-Fi ja etsi luettelosta oma iPhonesi tai iPadisi. Liity Wi-Fi-verkkoon napauttamalla. Anna oman hotspotin salasana pyydettäessä.

Bluetooth

Varmista, että iPhone tai iPad on löydettävissä, valitsemalla Asetukset > Bluetooth ja jää tähän näyttöön. Muodosta sitten Macissa tai Windows-tietokoneessa Bluetooth-verkkoyhteys valmistajan ohjeiden mukaan. Lue lisätietoja oman hotspotin käytöstä Bluetoothin kanssa.

Oma hotspot tukee Bluetooth-yhteyksiä Macien, Windows-tietokoneiden ja muiden valmistajien laitteiden kanssa. Yhdistä muita iOS-laitteita Wi-Fi-yhteydellä.

USB

Varmista, että Macissa tai Windows-tietokoneessa on iTunesin uusin versio. Yhdistä sitten iPhone tai iPad laitteen mukana toimitetulla kaapelilla tietokoneeseen. Jos näet ”Luotatko tähän tietokoneeseen?” -varoituksen, napauta Luota.

Lue lisätietoja laitteen yhdistämisestä iPhonen tai iPadin omaan hotspotiin.

Anna perheesi liittyä automaattisesti

Voit ottaa Perhejaon käyttöön niin, että perheesi voi liittyä omaan hotspotiin automaattisesti ilman salasanan antamista. Toimi seuraavasti:

1. Valitse omalla hotspotilla varustetussa laitteessa Asetukset > Oma hotspot > Perhejako.
  2. Ota Perhejako käyttöön. Jos et näe tätä vaihtoehtoa, ota selvää, miten voit ottaa Perhejaon käyttöön.
  3. Napauta kunkin perheenjäsenen nimeä ja määritä, onko heidän pyydettävä hyväksyntää vai voivatko he liittyä omaan hotspotiisi automaattisesti.

Laitteiden yhteyden katkaiseminen

Voit katkaista laitteen yhteyden laittamalla oman hotspotin pois päältä, laittamalla Bluetoothin pois päältä tai irrottamalla USB-kaapelin laitteesta.

Wi-Fi-salasanan asettaminen tai vaihtaminen

Oman hotspotin käyttöönotto edellyttää Wi-Fi-salasanan asettamista. Vaihda Wi-Fi-salasana valitsemalla Asetukset > Mobiiliverkko > Oma hotspot tai Asetukset > Oma hotspot ja napauta sitten Wi-Fi-salasanaa.*

Wi-Fi-salasanassa tulee olla vähintään kahdeksan merkkiä, joiden tulee olla ASCII-merkkejä. Jos käytät muita kuin ASCII-merkkejä, muut laitteet eivät voi liittyä omaan hotspotiisi. Esimerkiksi japanin, venäjän, kiinan ja joidenkin muiden kielten merkit eivät ole ASCII-merkkejä. ASCII-merkkejä ovat esimerkiksi

• kaikki englanninkieliset kirjaimet (isot ja pienet)
  • numerot 0–9
  • jotkin välimerkit.

* Kun vaihdat salasanasi, kaikkien yhdistettyjen laitteiden yhteys katkaistaan.

Lisätietoja

• Jotkin Wi-Fi-yhteyttä edellyttävät apit ja toiminnot eivät välttämättä toimi omaa hotspotia käytettäessä. Et voi välttämättä esimerkiksi luoda iCloud-varmuuskopiota tai lähettää valokuvia iCloud-kuvakirjastoon tai kuvavirtaan.
  • Lue ohjeita Instant Hotspotin käytöstä Macissa, iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa.
  • Ohjeita oman hotspotin käyttöön iOS-laitteessa.