Oman yhteyspisteen käyttöönotto iPhonessa tai iPadissa

Oman yhteyspisteen avulla voit jakaa iPhonen tai iPadin (Wi-Fi + Cellular) mobiilidatayhteyden, kun Wi-Fi-yhteys ei ole käytettävissä.

Oman yhteyspisteen käyttöönotto

1. Valitse Asetukset > Mobiiliverkko.
  2. Napauta Oma yhteyspiste ja ota se käyttöön napauttamalla liukusäädintä.

Jos Oma yhteyspiste -vaihtoehtoa ei näy, kysy operaattoriltasi, voiko liittymäsi kanssa käyttää omaa yhteyspistettä.

Yhteyden muodostaminen omaan yhteyspisteeseen Wi-Fin, Bluetoothin tai USB:n avulla

Voit muodostaa yhteyden omaan yhteyspisteeseen Wi-Fin, Bluetoothin tai USB:n avulla. Seuraavassa on vinkkejä kunkin menetelmän käyttöön.

Kun yhdistät laitteen omaan yhteyspisteeseen, tilapalkki muuttuu siniseksi, ja siinä näkyy yhdistettyjen laitteiden määrä. Omaan yhteyspisteeseen samanaikaisesti yhdistettävissä olevien laitteiden määrä riippuu operaattorista ja iPhone-mallista. Jos muut laitteet ovat liittyneet omaan yhteyspisteeseesi Wi-Fin avulla, voit muodostaa internet-yhteyden isäntälaitteesta vain käyttämällä mobiilidataa.

Yhdistä näiden ohjeiden avulla:

Wi-Fi

Valitse laitteessa, johon haluat yhdistää, Asetukset > Mobiiliverkko > Oma yhteyspiste ja varmista, että se on päällä. Vahvista sitten Wi-Fin salasana ja puhelimen nimi. Pysy tässä näytössä, kunnes olet yhdistänyt toisen laitteen Wi-Fi-verkkoon.

Valitse laitteessa, jonka haluat yhdistää, Asetukset > Wi-Fi ja etsi luettelosta oma iPhonesi tai iPadisi. Liity Wi-Fi-verkkoon napauttamalla. Anna oman yhteyspisteen salasana pyydettäessä.

Bluetooth

Varmista, että iPhone tai iPad on löydettävissä, valitsemalla Asetukset > Bluetooth ja jää tähän näyttöön. Muodosta sitten Macissa tai Windows-tietokoneessa Bluetooth-verkkoyhteys valmistajan ohjeiden mukaan. Lue lisätietoja oman yhteyspisteen käytöstä Bluetoothin kanssa.

Oma yhteyspiste tukee Bluetooth-yhteyksiä Macien, Windows-tietokoneiden ja muiden valmistajien laitteiden kanssa. Yhdistä muita iOS-laitteita Wi-Fi-yhteydellä.

USB

Varmista, että Macissa tai Windows-tietokoneessa on iTunesin uusin versio. Yhdistä sitten iPhone tai iPad laitteen mukana toimitetulla kaapelilla tietokoneeseen. Jos näet ”Luotatko tähän tietokoneeseen?” -varoituksen, napauta Luota.

Lue lisätietoja laitteen yhdistämisestä iPhonen tai iPadin omaan yhteyspisteeseen.

Laitteiden yhteyden katkaiseminen

Voit katkaista laitteen yhteyden laittamalla oman yhteyspisteen pois päältä, laittamalla Bluetoothin pois päältä tai irrottamalla USB-kaapelin laitteesta.

Wi-Fi-salasanan asettaminen tai vaihtaminen

Oman yhteyspisteen käyttöönotto edellyttää Wi-Fi-salasanan asettamista. Vaihda Wi-Fi-salasana valitsemalla Asetukset > Mobiiliverkko > Oma yhteyspiste ja napauta Wi-Fi-salasanaa.*

Wi-Fi-salasanassa tulee olla vähintään kahdeksan merkkiä, joiden tulee olla ASCII-merkkejä. Jos käytät muita kuin ASCII-merkkejä, muut laitteet eivät voi liittyä omaan yhteyspisteeseesi. Esimerkiksi japanin, venäjän, kiinan ja joidenkin muiden kielten merkit eivät ole ASCII-merkkejä. ASCII-merkkejä ovat esimerkiksi

• kaikki englanninkieliset kirjaimet (isot ja pienet)
  • numerot 0–9
  • jotkin välimerkit.

* Kun vaihdat salasanasi, kaikkien yhdistettyjen laitteiden yhteys katkaistaan.

Lisätietoja

• Jotkin Wi-Fi-yhteyttä edellyttävät apit ja toiminnot eivät välttämättä toimi omaa yhteyspistettä käytettäessä. Et voi välttämättä esimerkiksi luoda iCloud-varmuuskopiota tai lähettää valokuvia iCloud-kuvakirjastoon tai kuvavirtaan.
  • Lue ohjeita Instant Hotspotin käytöstä Macissa, iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa.
  • Ohjeita oman yhteyspisteen käyttöön iOS-laitteessa.