Oma hotspot ei toimi iPhonessa tai iPadissa (Wi-Fi + Cellular)

Oman hotspotin avulla voit jakaa iPhonen tai iPadin (Wi-Fi + Cellular) mobiilidatayhteyden toisen laitteen kanssa. Jos tarvitset apua oman hotspotin käyttöön, noudata seuraavia ohjeita.

Kokeile ensin näitä toimenpiteitä

Yritä muodostaa yhteys omaan hotspotiin uudelleen jokaisen vaiheen jälkeen.

1. Varmista, että oma hotspot on otettu käyttöön kohdassa Asetukset > Oma hotspot. Jos omaa hotspotia ei löydy tai sitä ei voi kytkeä päälle, varmista että matkapuhelinoperaattorisi on ottanut sen käyttöön ja että liittymäsi tukee sitä.

2. iPhone tai iPad that provides Personal Hotspot and the other device that needs to connect to Personal Hotspot.

3. Varmista, että sinulla on uusin iOS- tai iPadOS-versio.

4. Valitse oman hotspotin tarjoavassa iPhonessa tai iPadissa Asetukset > Yleiset > Siirrä tai nollaa [laite] > Nollaa ja napauta sitten Nollaa verkkoasetukset. Toimenpide nollaa myös aiemmin käyttämäsi Wi-Fi-verkot ja -salasanat, mobiilidata-asetukset sekä VPN- ja APN-asetukset.

Jos tarvitset lisää apua oman hotspotin käytössä Wi-Fi- tai USB-yhteydellä, noudata seuraavia ohjeita.

Jos oman hotspotin käyttö Wi-Fi-yhteydellä ei onnistu

Valitse ensin oman hotspotin tarjoavassa laitteessa Asetukset > Oma hotspot. Sen jälkeen:

1. Varmista, että Salli muiden liittyä -asetus on käytössä.

2. Muista laitteen Wi-Fi-verkon nimi ja salasana, jotka ilmestyvät tähän näyttöön. Jos haluat vaihtaa Wi-Fi-verkon nimen, ota selvää, miten voit vaihtaa laitteen nimen.

3. Jos käytössäsi on iPhone 12 ‑malli tai sitä uudempi, 11-tuumainen iPad Pro (3. sukupolvi tai sitä uudempi), 12,9-tuumainen iPad Pro (5. sukupolvi tai sitä uudempi) tai iPad mini (6. sukupolvi), laita päälle Maksimoi yhteensopivuus.* Yritä sitten yhdistää laitteesi taas omaan hotspotiin.

4. Pysy tässä näytössä, kunnes olet yhdistänyt toisen laitteen Wi-Fi-verkkoon.

Laitteessa, jolla haluat muodostaa yhteyden oman hotspotiin:

1. Laita Wi-Fi pois päältä ja takaisin päälle.

2. Varmista, että muodostat yhteyden oikeaan Wi-Fi-verkkoon. Verkon nimi on sama kuin iOS-laitteella, joka tarjoaa oman hotspotin, ja sen vieressä saattaa olla Oma hotspot -kuvakeKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

3. Jos omaan hotspotiin liittyminen aiheuttaa salasanavirheen, tarkista Wi-Fi-salasana siirtymällä oman hotspotin tarjoavassa laitteessa kohtaan Asetukset > Oma hotspot, jossa näet Wi-Fi-salasanan.

* Kun Maksimoi yhteensopivuus -toiminto otetaan käyttöön, hotspotiin liitettyjen laitteiden internet-suorituskyky ja Wi-Fi-suojaus saattavat heikentyä.

Jos oman hotspotin käyttö USB-yhteydellä ei onnistu

1. Päivitä Macin macOS.

2. Liitä Mac USB-kaapelilla iPhoneen tai iPadiin, joka tarjoaa oman hotspotin. Luota laitteeseen kysyttäessä.

3. Varmista, että voit paikantaa iPhonen tai iPadin iTunesissa tai Finderissa ja tarkastella sitä.

4. Valitse Macista Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Verkko. Näkyviin tulee luettelo verkkopalveluista, myös Wi-Fi.

5. Jos iPhone-USB ei näy verkkopalveluluettelossa, lisää iPhone-USB noudattamalla verkkopalvelun käyttöönottoa koskevia ohjeita. Jos iPhone-USB näkyy verkkopalveluluettelossa:

• macOS Ventura: Klikkaa iPhone-USB. Klikkaa Poista käytöstä ja klikkaa sitten Ota käyttöön.

• macOS:n aiemmat versiot: Klikkaa iPhone-USB. Klikkaa palveluluettelon alla olevaa Lisää-painiketta, valitse Poista palvelu käytöstä ja klikkaa sitten Käytä. Klikkaa uudelleen Lisää-painiketta, valitse Aktivoi palvelu ja klikkaa sitten Käytä.

Vältä tarpeettomat datasiirtomaksut poistamalla oma hotspot käytöstä, kun sitä ei tarvita. Jos et toimi näin, tietokoneesi saattaa yhdistää omaan hotspotiin aina, kun liität oman hotspotin tarjoavan iOS-laitteen tietokoneeseen latausta varten.

Lisäohjeet

Jos yhteyden muodostaminen ei vieläkään onnistu, ota yhteys Apple-tukeen, jotta saat apua iPhonen tai iPadin (Wi-Fi + Cellular) käytössä.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.