Kirjautuminen Maciin, kun sekä FileVault että VoiceOver ovat päällä

Käytä Maciin kirjautumisessa seuraavia ohjeita, jos VoiceOver ja FileVault ovat samanaikaisesti päällä.

Kun asennat OS X Yosemiten, voit valita, salataanko käynnistyslevy FileVaultin avulla. Jos salaat käynnistyslevyn, sinun pitää kirjautua tilillesi aina kun Mac käynnistyy uudelleen tai herää.

VoiceOveria ei voi käyttää FileVault-kirjautumisikkunassa. Osoittimen kohta kirjautumisikkunassa ilmaistaan tietokoneesta riippuen piippauksilla tai puhutuilla sanoilla.

1. Kun Mac on herännyt tai käynnistynyt, selvitä painamalla komento-F5, näkyykö FileVault-kirjautumisikkuna.

– Jos kuulet sanan "käyttäjätunnus" tai yhden piippauksen, kohdistin on Nimi-kentässä ja voit aloittaa sisäänkirjautumisen. Jatka vaiheeseen 2.

– Jos et kuule puhetta tai yhtä piippausta, FileVault-kirjautumisikkunaa ei vielä näy. Odota hetki ja paina uudelleen komento-F5. Jos piippausta ei vieläkään kuulu, Macissa saattaa olla ongelma salauksen käyttöönotossa. Sammuta Mac ja käynnistä se uudelleen. Salaamattoman kirjautumisen pitäisi alkaa, ja VoiceOverin pitäisi olla käytettävissä.

2. Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja paina rivinvaihtonäppäintä.

– Jos kuulet sanan "salasana" tai kaksi piippausta, annoit kelvollisen käyttäjätunnuksen. Jatka vaiheeseen 3.

– Jos kuulet sanan "käyttäjätunnus" tai yhden piippauksen, annoit virheellisen käyttäjätunnuksen, ja kohdistin on edelleen Nimi-kentässä. Anna käyttäjätunnuksesi uudelleen, kunnes kuulet kaksi piippausta.

3. Kirjoita tilisi salasana ja paina rivinvaihtonäppäintä.

– Jos kuulet kolme piippausta, annoit kelvollisen salasanan, ja kirjautuminen etenee.

– Jos kuulet sanan "salasana" tai kaksi piippausta, annoit virheellisen salasanan, ja kohdistin on edelleen Salasana-kentässä. Anna salasanasi uudelleen, kunnes kuulet kolme piippausta.