Vastapuolen ääni ei kuulu puhelussa tai vastaajaviestissä tai ääni ei kuulu selkeästi iPhonessa

Lue ohjeet siihen, mitä voit tehdä, jos et kuule henkilön ääntä kunnolla, kuulet rätinää tai häiriöääniä tai sinulla on ongelmia äänenlaadussa, kun puhut puhelua tai kuuntelet vastaajaviestiä.

iPhonen äänenvoimakkuus ja vastaanotin

Lisää äänenvoimakkuutta

Voit säätää äänenvoimakkuutta puhelun aikana äänenvoimakkuuspainikkeilla. Varmista, että äänenvoimakkuusilmaisin näkyy näytöllä painaessasi äänenvoimakkuuspainikkeita.

Tarkista liitännät

Jos iPhoneen on liitetty kuulokemikrofoni, iPhonen vastaanottimesta tai kaiuttimesta ei kuulu ääntä. Tee seuraavat toimenpiteet ja testaa kunkin jälkeen.

1. Varmista, ettei kuuloke- tai telakkaliitäntään ole liitetty mitään.
  2. Valitse Asetukset > Bluetooth ja laita Bluetooth pois päältä.

Puhdista vastaanotin

iPhonen vastaanotin ei toimi oikein, jos se on tukossa tai likainen.

Tee seuraavat toimenpiteet ja testaa kunkin jälkeen:

• Varmista, ettei jokin tuki vastaanotinta, esimerkiksi kotelo tai kalvo.
    Jos kyseessä on uusi iPhone, poista muovikalvo laitteen edestä ja takaa.
  • Tarkista, onko vastaanottimen aukko tukossa tai likainen. Käytä vastaanottimen aukon puhdistamiseen tarvittaessa pientä pehmeäharjaksista harjaa. Varmista, että harja on puhdas ja kuiva.
  • Kun puhelu on meneillään, laita kaiutin päälle. Jos ääntä ei edelleenkään kuulu, ongelma voi olla verkossa tai vastaanotossa. Kokeile soittaa myöhemmin tai toisesta paikasta.

Käynnistä laite uudelleen ja päivitä se

1. Käynnistä iPhone uudelleen ja testaa taas.
  2. Jos ääntä ei edelleenkään kuulu tai äänenlaatu on heikko, päivitä iPhoneen iOS:n uusin versio.

Lisäohjeet

Jos olet kokeillut näitä toimenpiteitä ja iPhonesta ei edelleenkään kuulu ääntä tai äänenlaatu on heikko, ota yhteys Apple-tukeen.

Lue ohjeet siihen, miten toimia. jos mikrofonisi ei toimi tai muut eivät kuule sinua puhuessasi puhelua.