Vastapuolen ääni ei kuulu puhelussa tai vastaajaviestissä tai ääni ei kuulu selkeästi iPhonessa

Kun puhelu on meneillään tai kuuntelet vastaajaviestiä iPhonessa, et ehkä kuule vastapuolen ääntä selkeästi. Vaihtoehtoisesti saatat kuulla rätinää tai häiriöääntä, tai äänenlaatu voi yleisesti ottaen olla heikko. Lue ohjeet siihen, miten toimia tässä tilanteessa.

iPhonen äänenvoimakkuus ja vastaanotin

Lisää äänenvoimakkuutta

Voit säätää äänenvoimakkuutta puhelun aikana äänenvoimakkuuspainikkeilla. Varmista, että äänenvoimakkuusilmaisin näkyy näytöllä painaessasi äänenvoimakkuuspainikkeita.

Tarkista liitännät

Jos iPhoneen on liitetty kuulokemikrofoni, iPhonen vastaanottimesta tai kaiuttimesta ei kuulu ääntä. Tee seuraavat toimenpiteet ja testaa kunkin jälkeen.

1. Varmista, ettei kuuloke- tai telakkaliitäntään ole liitetty mitään.
  2. Valitse Asetukset > Bluetooth ja laita Bluetooth pois päältä.

Puhdista vastaanotin

iPhonen vastaanotin ei toimi oikein, jos se on tukossa tai likainen.

Tee seuraavat toimenpiteet ja testaa kunkin jälkeen:

• Varmista, ettei jokin tuki vastaanotinta, esimerkiksi kotelo tai kalvo.
    Jos kyseessä on uusi iPhone, poista muovikalvo laitteen edestä ja takaa.
  • Tarkista, onko vastaanottimen aukko tukossa tai likainen. Käytä vastaanottimen aukon puhdistamiseen tarvittaessa pientä pehmeäharjaksista harjaa. Varmista, että harja on puhdas ja kuiva.
  • Kun puhelu on meneillään, laita kaiutin päälle. Jos ääntä ei edelleenkään kuulu, ongelma voi olla verkossa tai vastaanotossa. Kokeile soittaa myöhemmin tai toisesta paikasta.

Tarkista vastaanotin

Tarkista seuraavien ohjeiden mukaisesti, onko ongelma vastaanottimessa vai verkossa:

1. Avaa Sanelut-appi ja tallenna lyhyt äänileike. Jos sinulla ei ole Sanelut-appia, opi palauttamaan se.
  2. Voit vaihdella toistoa kaiuttimen ja vastaanottimen välillä napauttamalla näytön oikeassa yläkulmassa  .
  3. Voit toistaa sanelun laitteen vastaanottimen kautta napauttamalla  .
  4. Jos sanelu kuuluu normaalisti (ilman vääristymistä, rätinää tai häiriöääntä), ongelma saattaa olla matkapuhelinverkossa tai puhepostijärjestelmässä. Lisätietoja saat operaattoriltasi.

Käynnistä laite uudelleen ja päivitä se

1. Käynnistä iPhone uudelleen ja testaa taas.
  2. Jos ääntä ei edelleenkään kuulu tai äänenlaatu on heikko, päivitä iPhoneen iOS:n uusin versio.

Lisäohjeet

Jos olet kokeillut näitä toimenpiteitä ja iPhonesta ei edelleenkään kuulu ääntä tai äänenlaatu on heikko, ota yhteys Apple-tukeen.

Lue, mitä tehdä, jos vastapuoli ei kuule ääntäsi puhelun aikana.