iPhonen, iPadin tai iPod touchin kaiuttimesta ei kuulu ääntä tai se kuuluu vääristyneenä

Lue ohjeita iOS-laitteen kaiuttimeen liittyviin ongelmiin.

Tarkista kaiuttimen toiminta ennen seuraavien toimenpiteiden suorittamista: vedä kohdassa Asetukset > Äänet (tai Asetukset > Äänet ja tuntopalaute) Soitto- ja ilmoitusäänet -liukusäädintä ylös tai alas muutamia kertoja.

• Jos mitään ääntä ei kuulu, kaiutin on ehkä huollettava. Ota yhteyttä Apple-tukeen.
  • Jos ääntä kuuluu, noudata seuraavia ohjeita ja tarkista ääni jokaisen vaiheen jälkeen.

Tarkista ääniasetukset

Jos laitteessa on Soitto/Äänetön-kytkin, työnnä kytkintä eteenpäin (laitteen näyttöä kohti), kunnes oranssi ei enää näy.

iPhonen soitto/äänetön-kytkin

Avaa Asetukset > Älä häiritse ja tarkista, että Älä häiritse -tila on pois päältä. Jos käytät iPadia, voit myös avata Ohjauskeskuksen pyyhkäisemällä oikeasta yläkulmasta alaspäin ja varmistaa, että mykistyspainike ja Älä häiritse -painike eivät ole päällä.

Tarkista ääni apin avulla

Avaa appi, jossa on musiikkia tai äänitehosteita, ja säädä sitten äänenvoimakkuutta äänenvoimakkuuspainikkeilla tai Ohjauskeskuksen liukusäätimellä.

Kytke laitteeseen kuulokkeet

Jos kuulet äänen kuulokkeista, mutta et laitteen kaiuttimista, irrota kuulokkeet ja poista pöly tai lika laitteen kuulokeliitännästä.

Poista Bluetooth käytöstä

Varmista, että laite ei lähetä ääntä Bluetooth-lisävarusteeseen. Valitse Asetukset > Bluetooth ja poista Bluetooth käytöstä.

Käynnistä laite uudelleen

Sammuta laite ja käynnistä se uudelleen. Tarkista ääni uudelleen. Jos et vieläkään kuule ääntä, ota yhteyttä Apple-tukeen.