iPhonen, iPadin tai iPod touchin kaiuttimesta ei kuulu ääntä tai se kuuluu vääristyneenä

Lue ohjeet siihen, mitä voit tehdä, jos et kuule henkilön ääntä kunnolla, kuulet rätinää tai häiriöääniä tai sinulla on ongelmia äänenlaadussa.

Tarkista ääniasetukset

Jos laitteessa on Soitto/Äänetön-kytkin, työnnä kytkintä eteenpäin (laitteen näyttöä kohti), kunnes oranssi ei enää näy. Jos käytössäsi on iPad, voit myös avata Ohjauskeskuksen pyyhkäisemällä oikeasta yläkulmasta alaspäin ja varmistaa, että Hiljainen tila on pois päältä.

iPhonen soitto/äänetön-kytkin

Avaa Asetukset > Älä häiritse ja varmista, että Älä häiritse -tila on pois päältä.

Puhdista vastaanottimet ja kaiuttimet

Poista kaikki näyttösuojat, kalvot tai kuoret laitteesta. Tarkista, onko kaiuttimen aukko tukossa tai likainen. Varmista ainoastaan iPhonessa, että vastaanotin ei ole tukossa tai likainen. Käytä kaiuttimen tai vastaanottimen aukon puhdistamiseen tarvittaessa pientä pehmeäharjaksista harjaa. Varmista, että harja on puhdas ja kuiva.

Tarkista laitteen ääni

Valitse Asetukset > Äänet (tai Asetukset > Äänet ja tuntopalaute) ja vedä Soitto- ja ilmoitusäänet -liukusäädintä muutaman kerran ylös- ja alaspäin. Jos mitään ääntä ei kuulu, tai jos Soitto- ja ilmoitusäänet -liukusäätimen kaiutinpainike on himmennetty, kaiutin on ehkä huollettava. Ota yhteyttä Apple-tukeen iPhonen, iPadin tai iPod touchin huoltamista varten.

Yritä soittaa puhelu

Jos kuulet äänen, yritä soittaa iPhonella puhelu ja laita kaiutin päälle. Soita iPadilla tai iPod touchilla FaceTime-puhelu. Jos ääntä et vieläkään kuulu, tai kuulet vain häiriöääniä tai rätinää, ongelma voi johtua verkosta tai vastaanotosta. Yritä soittaa myöhemmin tai toisesta paikasta uudelleen.

FaceTime ei ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa maissa.