Jos iPhonen, iPadin tai iPod touchin mikrofonit eivät toimi

Lue, miten toimia, jos ääni on epäselvä puheluiden tai FaceTime-puheluiden aikana, tai jos Siri ei havaitse ääntäsi.

Seuraavia ongelmia saattaa esiintyä iOS-laitteellasi, kun soitat puhelun, käytät FaceTimea tai Siriä tai toistat tallennettua ääntä:

• Vastapuoli ei kuule ääntäsi puhelun tai FaceTime-puhelun aikana.
  • Äänesi kuuluu muille epäselvästi puhelussa tai FaceTime-puhelussa.
  • Siri sanoo ”I didn’t get that”, ei kuule pyyntöäsi tai kuulee vain osan siitä.
  • Tallennettu ääni kuuluu toistettaessa epäselvänä tai sitä ei kuulu lainkaan.
  • Et voi vaihtaa äänilähteitä puhelun aikana.

Laitteen mikrofonien testaaminen

Selvitä, onko ongelma laitteesi mikrofonissa, eikä mobiiliverkkoyhteydessä tai käyttämässäsi apissa, testaamalla jokainen mikrofoni. Mikrofonin sijainti vaihtelee laitekohtaisesti. Löydät mikrofonit tuotteen teknisten tietojen avulla.

Kun testaat mikrofoneja, varmista, että iOS-laitteesi ei ole liitettynä langalliseen tai langattomaan kuulokemikrofoniin.

iPhone

iPhonessa on useampi kuin yksi mikrofoni.

Testaa iPhonen alalaidassa olevaa ensisijaista mikrofonia avaamalla Sanelin ja napauttamalla tallennuskuvaketta. Puhu mikrofoniin ja toista tallenne napauttamalla toistokuvaketta. Äänesi pitäisi kuulua selvästi.

Testaa etuosan mikrofoni avaamalla Kamera-appi ja kuvaamalla video etukameralla. Testaa takaosan mikrofoni avaamalla Kamera-appi ja tallentamalla video takakameralla. Äänesi pitäisi kuulua selvästi, kun toistat videon.

Jos äänesi kuulostaa vaimealta puhelun aikana, varmista, että takaosan mikrofoni ei ole tukossa tai peitetty.

Jos Siri ei kuule sinua, varmista, että vastaanotin ja iPhonen etupuolen yläosassa oleva mikrofoni ovat puhtaat.

iPad

Voit testata iPadin mikrofonin varmistamalla, että mikään ei peitä mikrofonia, sitten avaamalla Sanelin ja napauttamalla tallennuskuvaketta. Puhu mikrofoniin ja toista sitten tallenne napauttamalla toistokuvaketta. Äänesi pitäisi kuulua selvästi. Ota selvää, missä mikrofonit ovat iPadissa.

iPod touch

Voit testata iPod touchin mikrofonia avaamalla Sanelin-apin. Napauta tallennuskuvaketta, puhu mikrofoniin ja toista sitten tallenne napauttamalla toistokuvaketta. Äänesi pitäisi kuulua selvästi.

Näin saat apua

Jos ongelmat jatkuvat testattuasi laitteesi mikrofonia, kokeile seuraavia toimenpiteitä:

1. Irrota kuulokemikrofoniliitäntään mahdollisesti kytketyt lisälaitteet ja katkaise Bluetooth-kuulokemikrofonien yhteys.
  2. Älä peitä mikrofonia ja iSight-mikrofonia sormillasi tai laitteen kuorella, kun pitelet laitetta tai kuvaat videota.
  3. Poista näyttösuojat, kalvot ja kotelot, jotka peittävät mikrofonin, iSight-mikrofonin tai iPhonen vastaanottimen.
  4. Poista mahdolliset roskat mikrofoneista tai iPhonen vastaanottimesta. Tarkista mikrofonien sijainnit laitteesi käyttöoppaasta.
  5. Käynnistä laite uudelleen.
  6. Varmista, että laitteessasi on iOS:n uusin versio.

Jos olet noudattanut näitä ohjeita, eikä vastapuoli edelleenkään kuule ääntäsi puhelussa tai FaceTime-puhelussa tai Siri ei kuule pyyntöjäsi, ota yhteys Apple-tukeen.

FaceTime ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.