Ohjeita iCloud-avainnipun käyttöön

Jos tarvitset apua iCloud-avainnipun käyttöön, voit lukea ohjeita tästä.

Mahdolliset käyttökatkokset on ilmoitettu Järjestelmän tila -sivulla. Varmista sitten, että iCloud-avainnippu on käytettävissä maassasi tai alueellasi. Tarvitsetko edelleen apua? Saat lisätietoja valitsemalla sinua koskevan ongelman luettelosta.

Jos et saanut vahvistuskoodia tekstiviestitse

1. Varmista, että puhelimessa on käytössä hyvin toimiva mobiiliverkkoyhteys.
  2. Pyydä jotakuta lähettämään puhelimeesi tekstiviesti tarkistaaksesi, että numeroosi voi lähettää viestejä.
  3. Tarkista, että tiliin on liitetty oikea puhelinnumero. Toimi seuraavasti:
    • iPhone, iPad tai iPod touch:
      • Jos käytössäsi on iOS 10.3 tai uudempi, napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Avainnippu > Lisävalinnat ja tarkista, että Vahvistusnumero-kohdassa oleva puhelinnumero on oikein.
      • Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Avainnippu > Lisäasetukset ja tarkista, että Vahvistusnumero-kohdassa oleva puhelinnumero on oikein.
    • Mac: Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset. Klikkaa iCloud ja sitten Valinnat Avainnippu-kohdan vierestä. (OS X Mavericks tai aiempi: klikkaa iCloud ja sitten Tilin tiedot.) Tarkista, että Vahvistusnumero-kohdassa oleva puhelinnumero on oikein.

Etkö voi käyttää laitetta, jossa iCloud-avainnippu on otettu käyttöön? Ota yhteyttä Apple-tukeen ja vahvista henkilöllisyytesi, jotta saat apua iCloud-avainnipun käyttöönottoon.

Jos maan suuntanumeroa ei näy iCloud-avainnipun käyttöönoton tekstiviestivahvistusvaiheessa

Tutustu luetteloon maista ja alueista, joissa tekstiviestejä tuetaan iCloud-avainnipun yhteydessä. Seuraa sitten ohjeita iCloud-avainnipun käyttöönottoon ilman tekstiviestejä tukevaa puhelinnumeroa.

Jos iCloud-avainnipun käyttöönotto uudessa laitteessa ei onnistu

Varmista, että uudessa laitteessasi on käytössä iOS:n uusin versio ja macOS:n uusin versio. Varmista sitten, että mobiiliverkkoyhteys on hyvä.

Jos iCloud-avainnipun synkronointi muiden laitteiden kanssa ei onnistu

Varmista, että laitteesi on Wi-Fi- tai mobiiliverkossa. Jos yhteys vaikuttaa vahvalta, kokeile seuraavia toimenpiteitä:

1. Laita iCloud-avainnippu pois päältä kaikissa laitteissa.
  2. Laita iCloud-avainnippu päälle laitteessa, jossa on ajantasaisimmat avainnippukohteet.
  3. Laita iCloud-avainnippu päälle muissa laitteissasi. Niihin päivitetään uuden iCloud-avainnipun tiedot.

Jos iCloud-avainnippuun tallennettuja salasanoja ei voi tarkastella

iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 11 tai uudempi:

1. Napauta Asetukset > Tilit ja salasanat > Appi- ja verkkosivusalasanat.
  2. Käytä pyydettäessä Touch ID:tä.
  3. Napauta verkkosivustoa, jonka salasanaa haluat tarkastella.

iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 10.3 tai aiempi:

1. Napauta Asetukset > Safari > Salasanat.
  2. Käytä Touch ID:tä tai syötä laitteesi pääsykoodi.
  3. Napauta verkkosivustoa, jonka salasanaa haluat tarkastella.

Toimi seuraavasti Macissa, jossa on OS X Mavericks 10.9 tai uudempi:

1. Valitse Safari > Asetukset ja klikkaa sitten Salasanat.
  2. Valitse verkkosivusto, jonka salasanaa haluat tarkastella.
  3. Valitse Näytä valittujen verkkosivustojen salasanat ikkunan alareunassa.
  4. Syötä Macin salasanasi.

Jos iCloud-avainnippu on käytössä, mutta Safari ei tallenna tilin tai luottokortin tietoja eikä täytä niitä automaattisesti

Jos Safari ei tallenna tilien nimiä, salasanoja tai luottokorttitietoja automaattisesti eikä pyydä edes tallentamaan niitä, tarkista laitteesi Automaattinen täyttö- ja Yksityinen selaus -asetukset.

Toimi seuraavasti iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, jossa on iOS 9 tai uudempi käyttöjärjestelmä:

1. Napauta Asetukset > Safari > Automaattinen täyttö.
  2. Tarkista tilien nimien ja salasanojen osalta, että Nimet ja salasanat on käytössä. Tarkista luottokorttitietojen osalta,* että Luottokortit on käytössä.
  3. Avaa Safari. Jos Safarin navigointipalkki näkyy mustana tai tummana valkoisen tai vaaleanharmaan sijaan, poista yksityinen selaus käytöstä. Safari ei tallenna käyttäjätunnuksia ja salasanoja, kun yksityinen selaus on päällä.

Toimi seuraavasti Macissa, jossa on OS X Mavericks 10.9 tai uudempi:

1. Valitse Safari > Asetukset ja klikkaa sitten Automaattinen täyttö.
  2. Tarkista tilien nimien ja salasanojen osalta, että olet valinnut Käyttäjätunnukset ja salasanat -asetuksen. Tarkista luottokorttitietojen osalta,* että olet valinnut Luottokortit-asetuksen.
  3. Tarkista, onko yksityinen selaus päällä Yosemitessa tai Mavericksissa. Safari ei tallenna käyttäjätunnuksia ja salasanoja, kun yksityinen selaus on päällä.

Tarvitsetko vielä apua luottokorttitietojen automaattisessa täytössä?

• Napauta luottokorttikenttää iPhonen, iPadin tai iPod touchin Safarissa ja napauta sitten näppäimistön yläpuolella olevaa Täytä luottokorttitiedot automaattisesti -valintaa.
  • Klikkaa luottokorttikenttää Macin Safarissa. Näkyviin tulee viesti, joka pyytää sinua valitsemaan käytettävän luottokortin iCloud-avainnipusta.

* Anna kortin suojakoodi aina manuaalisesti. iCloud-avainnippu ei tallenna luottokorttien turvakoodeja.

Jos Safari ei tallenna salasanaa jollakin käyttämälläsi verkkosivustolla

Jotkin verkkosivustot pyytävät, ettei salasanoja tallenneta. Safari ei tallenna tai täytä automaattisesti salasanoja näillä verkkosivustoilla.

Jos olet unohtanut iCloud-suojakoodisi

Jos olet ottanut kaksiosaisen todennuksen käyttöön, et tarvitse iCloud-suojakoodia. Voit tarkistaa iOS-laitteessa, onko kaksiosainen todennus käytössä, napauttamalla Asetukset > [nimesi] > Salasana ja suojaus. Jos puolestaan käytät Macia, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > iCloud > Tilin tiedot.

Jos kaksiosainen todennus ei ole käytössä, palauta iCloud-avainnipun suojakoodi tai luo uusi suojakoodi.

Jos voit käyttää jotakin laitetta, jossa iCloud-avainnippu on otettu käyttöön

Voit nollata iCloud-avainnipun suojakoodin laitteessa, jossa iCloud-avainnippu on otettu käyttöön.

Toimi seuraavasti iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, jossa on iOS 8 tai uudempi käyttöjärjestelmä:

1. Jos käytössäsi on iOS 10.3 tai uudempi, napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Avainnippu > Lisävalinnat. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Avainnippu > Lisäasetukset.
  2. Napauta Vaihda suojakoodi.
  3. Anna Apple ID:si salasana pyydettäessä.
  4. Anna uusi iCloud-suojakoodi.

Mac:

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset. Klikkaa iCloud ja sitten Valinnat. OS X Mavericks tai aiempi: Klikkaa iCloud ja sitten Tilin tiedot.
  2. Aseta uusi iCloud-suojakoodi klikkaamalla Vaihda suojakoodi.

Jos et voi käyttää jotakin laitetta, jossa iCloud-avainnippu on otettu käyttöön

Jos et voi käyttää jotakin laitetta, jossa iCloud-avainnippu on otettu käyttöön, suojakoodia ei voi nollata. Voit sen sijaan nollata iCloud-avainnipun ja luoda uuden iCloud-suojakoodin.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Jos käytössäsi on iOS 10.3 tai uudempi, napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Avainnippu > Lisävalinnat.  Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Avainnippu > Lisäasetukset.
  2. Napauta Hyväksy suojakoodilla.
  3. Kun sinua pyydetään antamaan iCloud-suojakoodi, valitse Unohditko koodin? -vaihtoehto.
  4. Korvaa pilvipalvelussa oleva iCloud-avainnippu laitteessasi olevilla iCloud-avainnippukohteilla napauttamalla Nollaa iCloud-avainnippu.
  5. Vahvista napauttamalla Nollaa. Sinua pyydetään luomaan uusi iCloud-suojakoodi.

Mac:

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset. Klikkaa iCloud ja valitse sitten Avainnippu.
  2. Kun sinua pyydetään antamaan iCloud-suojakoodi, klikkaa Unohtuiko koodi? -vaihtoehtoa.
  3. Korvaa pilvipalvelussa oleva iCloud-avainnippu Macissasi olevilla iCloud-avainnippukohteilla klikkaamalla Nollaa iCloud-avainnippu.
  4. Vahvista klikkaamalla Nollaa.
  5. Ota Avainnippu takaisin käyttöön. Sinua pyydetään luomaan uusi iCloud-suojakoodi.

Jos saat varoitusviestin, jonka mukaan iCloud-suojakoodi on annettu väärin liian monta kertaa

Jos et näe iCloud-avainnipun kohteita

iCloud-avainnipusta voi puuttua tietoja useista eri syistä:

• Oletko palauttanut iCloud-varmuuskopiosta ja huomannut sitten, että iCloud-avainnipusta puuttuu jotain? iCloud-avainnipun kohteita ei lisätä iCloud-varmuuskopioon, koska tiedot ovat jo pilvessä. Voit etsiä iCloud-avainnipun kohteita iOS 10.3:sta tai uudemmasta napauttamalla Asetukset > [nimesi] > iCloud > Avainnippu ja ottamalla iCloud-avainnipun käyttöön. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Avainnippu ja ota iCloud-avainnippu käyttöön.
  • Oletko poistanut iCloud-avainnipun käytöstä kaikissa laitteissasi? Jos olet, iCloud-avainnippusi poistetaan pilvestä. Jos valitsit avainnippukohteiden poistamisen laitteista laittaessasi iCloud-avainnipun pois päältä, iCloud-avainnippusi poistetaan myös kyseisistä laitteista. iCloud-avainnippu on otettava uudelleen käyttöön ja kohteet on lisättävä uudelleen. (Jos poistat iCloud-avainnipun käytöstä kaikissa laitteissasi ja valitset iCloud-avainnipun poistamisen paikallisesti kaikissa laitteissasi, Apple ei voi palauttaa iCloud-avainnippuasi.)
  • Oletko nollannut avainnipun Macissa Avainnipun käyttö -toiminnolla? Jos näin on, macOS on poistanut iCloud-avainnippusi kohteet. Yritä ottaa iCloud-avainnippu käyttöön uudelleen. Jos Mac-avainnippu täytyy nollata uudelleen, poista iCloud-avainnippu tilapäisesti käytöstä iCloud-asetuksista, ennen kuin nollaat macOS-avainnipun.

Jos sinua pyydetään vahvistamaan iCloud-avainnippu, mutta et ole asentanut sitä puhelimeesi

Jos saat iCloud-avainnipun vahvistuskoodin sisältävän viestin, mutta et asentanut sitä laitteeseesi, ota yhteyttä Apple-tukeen ja pyydä apua.

Julkaisupäivämäärä: Wed Jan 31 22:17:52 GMT 2018