Jos iCloud-avainnippu ei käynnisty tai synkronoidu

Jos tarvitset apua iCloud-avainnipun käyttöön, voit lukea ohjeita tästä.

Tarkista käyttökatkot Järjestelmän tila -sivulta

Jos kyseessä ei ole järjestelmän tilaongelma, kokeile seuraavia:

Jos et näe iCloud-avainnipun kohteita

Siihen saattaa olla monia syitä, miksi et voi löytää iCloud-avainnipun tietoja.

Oletko palauttanut iCloud-varmuuskopiosta ja huomannut sitten, että iCloud-avainnipusta puuttuu jotain?

iCloud-avainnipun kohteita ei lisätä iCloud-varmuuskopioon, koska tiedot ovat jo pilvessä. Tarkista, onko iCloud-avainnippu käytössä:

• iPhone tai iPad: Napauta Asetukset > [oma nimi] > iCloud > Salasanat ja avainnippu.

• Mac: Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa nimeäsi (tai Apple ID:täsi) ja sitten iCloud. Varmista, että Salasanat ja avainnippu (tai Avainnippu) on käytössä.

Oletko poistanut iCloud-avainnipun käytöstä kaikissa laitteissasi?

Jos olet, iCloud-avainnippusi poistetaan pilvestä. Jos valitsit avainnippukohteiden poistamisen laitteista laittaessasi iCloud-avainnipun pois päältä, iCloud-avainnippusi poistetaan myös kyseisistä laitteista. Sinun on otettava iCloud-avainnippu käyttöön ja lisättävä kohteet uudelleen.

Jos poistat iCloud-avainnipun käytöstä kaikissa laitteissa ja päätät poistaa iCloud-avainnipun paikallisesti kaikista laitteista, avainnipun tiedot poistetaan myös iCloud-palvelimilta.

Oletko nollannut iCloud-avainnipun Macissa Avainnipun käyttö -toiminnolla?

Jos näin on, macOS on poistanut iCloud-avainnippusi kohteet. Yritä ottaa iCloud-avainnippu uudelleen käyttöön. Jos Mac-avainnippu täytyy nollata uudelleen, poista iCloud-avainnippu tilapäisesti käytöstä iCloud-asetuksista, ennen kuin nollaat macOS-avainnipun.

Jos iCloud-avainnippu on käytössä, mutta Safari ei tallenna tilin tai luottokortin tietoja eikä täytä niitä automaattisesti

Jos Safari ei täytä tilien nimiä, salasanoja, pääsyavaimia tai luottokortteja automaattisesti tai jos Safari ei kysy, tallennetaanko ne, varmista, että laitteissa on iOS:n, iPadOS:n tai macOS:n uusin versio.

Jos ongelma jatkuu, tarkista laitteen automaattisen täytön ja yksityisen selauksen asetukset seuraavien ohjeiden mukaan.

iPhone tai iPad

• Tilien nimet ja salasanat: Siirry Asetuksiin > Salasanat > Salasanavalinnat. Tarkista, että salasanojen automaattinen täyttö on päällä.

• Luottokorttitiedot: Siirry asetuksiin > Safari > Autom. täyttö ja varmista, että Luottokortit-asetus on käytössä.

• Yksityisen selauksen laittaminen pois päältä: Avaa Safari. Jos Safarin navigointipalkki on musta tai tumma valkoisen tai vaaleanharmaan sijaan, laita yksityinen selaus pois päältä. Safari ei tallenna käyttäjätunnuksia ja salasanoja, kun yksityinen selaus on päällä.

Tarvitsetko vielä apua luottokorttitietojen automaattisessa täytössä? Napauta luottokorttikenttää Safarissa ja sitten näppäimistön yläpuolelta Täytä luottokorttitiedot automaattisesti.

Mac, jossa on OS X Mavericks tai sitä uudempi

1. Valitse Safari > Asetukset ja klikkaa sitten Autom. täyttö.

2. Varmista, että Käyttäjätunnukset ja salasanat on valittuna. Jos haluat, että luottokorttitiedot täytetään automaattisesti, varmista, että Luottokortit on valittuna.

3. Katso, onko yksityinen selaus päällä. Safari ei tallenna käyttäjätunnuksia ja salasanoja, kun yksityinen selaus on päällä.

Tarvitsetko vielä apua luottokorttitietojen automaattisessa täytössä? Klikkaa luottokorttikenttää Safarissa, niin näkyviin tulee viesti, jossa sinua pyydetään valitsemaan käytettävä luottokortti iCloud-avainnipusta.

Jos Safari ei tallenna salasanaa jollakin käyttämälläsi verkkosivustolla

Jotkin verkkosivustot pyytävät, ettei salasanoja tallenneta. Safari ei tallenna tai täytä automaattisesti tilien nimiä, salasanoja tai pääsyavaimia näillä verkkosivustoilla.