Jos iCloud-avainnippu ei käynnisty tai synkronoidu

Jos tarvitset apua iCloud-avainnipun käyttöön, voit lukea ohjeita tästä.

Mahdolliset käyttökatkokset on ilmoitettu Järjestelmän tila -sivulla. Varmista sitten, että iCloud-avainnippu on käytettävissä maassasi tai alueellasi. Tarvitsetko edelleen apua? Saat lisätietoja valitsemalla sinua koskevan ongelman luettelosta.

Jos iCloud-avainnippu ei käynnisty uutta laitetta käytettäessä

Varmista, että uudessa laitteessasi on uusin iOS- tai iPadOS-versio ja uusin macOS-versio. Kokeile sitten seuraavia toimenpiteitä:

1. Varmista, että puhelimessa on käytössä hyvin toimiva mobiiliverkkoyhteys.
  2. Tarkista muut laitteesi. Jos näyttöön tulee ilmoitus, viimeistele iCloud-avainnipun määritys noudattamalla ohjeita.
  3. Lue, miten voit ottaa iCloud-avainnipun käyttöön uudessa laitteessa.
  4. Jos tarvitset apua iCloud-avainnipun määrittämiseen, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos iCloud-avainnippu ei synkronoidu muiden laitteiden kanssa

Varmista, että uudessa laitteessasi on uusin iOS- tai iPadOS-versio ja uusin macOS-versio. Varmista sitten, että laitteesi on Wi-Fi- tai mobiiliverkossa. Jos yhteys vaikuttaa hyvältä, ota iCloud-avainnippu käyttöön laitteissa, joiden kanssa haluat synkronoida.

iCloud-avainnippuun tallennettujen salasanojen näyttäminen

Jos haluat nähdä iCloud-avainnippuun tallennetut salasanat, noudata laitettasi koskevia ohjeita.

iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 12 tai uudempi:

1. Napauta Asetukset > Salasanat ja tilit > Salasanat (sivustot/apit).
  2. Käytä Face ID:tä tai Touch ID:tä pyydettäessä.
  3. Tarkista salasanasi napauttamalla verkkosivustoa.

iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 11:

1. Napauta Asetukset > Tilit ja salasanat > Appi- ja verkkosivusalasanat.
  2. Käytä Face ID:tä tai Touch ID:tä pyydettäessä.
  3. Tarkista salasanasi napauttamalla verkkosivustoa.

Mac, jossa on OS X Mavericks 10.9 tai uudempi:

1. Valitse Safari > Asetukset ja klikkaa sitten Salasanat.
  2. Anna Macin salasana.
  3. Valitse sivusto, jonka salasanan haluat tarkistaa.
  4. Valitse ikkunan alalaidasta, valitun sivuston kohdalta Tiedot.
  5. Anna Macin salasana.

Jos et näe iCloud-avainnipun kohteita

iCloud-avainnipusta voi puuttua tietoja useista eri syistä:

• Oletko palauttanut iCloud-varmuuskopiosta ja huomannut sitten, että iCloud-avainnipusta puuttuu jotain? iCloud-avainnipun kohteita ei lisätä iCloud-varmuuskopioon, koska tiedot ovat jo pilvessä. Voit etsiä iCloud-avainnipun kohteita iOS 10.3:sta tai uudemmasta napauttamalla Asetukset > [nimesi] > iCloud > Avainnippu ja ottamalla iCloud-avainnipun käyttöön. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Avainnippu ja ota iCloud-avainnippu käyttöön.
  • Oletko poistanut iCloud-avainnipun käytöstä kaikissa laitteissasi? Jos olet, iCloud-avainnippusi poistetaan pilvestä. Jos valitsit avainnippukohteiden poistamisen laitteista laittaessasi iCloud-avainnipun pois päältä, iCloud-avainnippusi poistetaan myös kyseisistä laitteista. iCloud-avainnippu on otettava uudelleen käyttöön ja kohteet on lisättävä uudelleen. (Jos poistat iCloud-avainnipun käytöstä kaikissa laitteissasi ja valitset iCloud-avainnipun poistamisen paikallisesti kaikissa laitteissasi, Apple ei voi palauttaa iCloud-avainnippuasi.)
  • Oletko nollannut iCloud-avainnipun Macissa Avainnipun käyttö -toiminnolla? Jos näin on, macOS on poistanut iCloud-avainnippusi kohteet. Yritä ottaa iCloud-avainnippu käyttöön uudelleen. Jos Mac-avainnippu täytyy nollata uudelleen, poista iCloud-avainnippu tilapäisesti käytöstä iCloud-asetuksista, ennen kuin nollaat macOS-avainnipun.

Jos iCloud-avainnippu on käytössä, mutta Safari ei tallenna tilin tai luottokortin tietoja eikä täytä niitä automaattisesti

Jos Safari ei tallenna tilien nimiä, salasanoja tai luottokorttitietoja automaattisesti eikä pyydä edes tallentamaan niitä, tarkista laitteesi Automaattinen täyttö- ja Yksityinen selaus -asetukset.

iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 9 tai uudempi:

1. Valitse tilien nimien ja salasanojen osalta Asetukset > Salasanat ja tilit ja varmista, että Täytä salasanat autom. -asetus on käytössä.
  2. Valitse luottokorttitietojen osalta* Asetukset > Safari > Autom. täyttö ja varmista, että Luottokortit-asetus on käytössä.
  3. Avaa Safari. Jos Safarin navigointipalkki näkyy mustana tai tummana valkoisen tai vaaleanharmaan sijaan, poista yksityinen selaus käytöstä. Safari ei tallenna käyttäjätunnuksia ja salasanoja, kun yksityinen selaus on päällä.

Mac, jossa on OS X Mavericks 10.9 tai uudempi:

1. Valitse Safari > Asetukset ja klikkaa sitten Automaattinen täyttö.
  2. Tarkista tilien nimien ja salasanojen osalta, että olet valinnut Käyttäjätunnukset ja salasanat -asetuksen. Tarkista luottokorttitietojen osalta,* että olet valinnut Luottokortit-asetuksen.
  3. Tarkista, onko yksityinen selaus otettu käyttöön. Safari ei tallenna käyttäjätunnuksia ja salasanoja, kun yksityinen selaus on päällä.

Tarvitsetko vielä apua luottokorttitietojen automaattisessa täytössä?

• Napauta luottokorttikenttää iPhonen, iPadin tai iPod touchin Safarissa ja napauta sitten näppäimistön yläpuolella olevaa Täytä luottokorttitiedot automaattisesti -valintaa.
  • Klikkaa luottokorttikenttää Macin Safarissa. Näkyviin tulee viesti, joka pyytää sinua valitsemaan käytettävän luottokortin iCloud-avainnipusta.

* Anna kortin suojakoodi aina manuaalisesti. iCloud-avainnippu ei tallenna luottokorttien turvakoodeja.

Jos Safari ei tallenna salasanaa jollakin käyttämälläsi verkkosivustolla

Jotkin verkkosivustot pyytävät, ettei salasanoja tallenneta. Safari ei tallenna tai täytä automaattisesti salasanoja näillä verkkosivustoilla.

Jos et saanut vahvistuskoodia tekstiviestitse

Jos käytät kaksiosaista todennustaalla olevat ohjeet eivät koske sinua, koska sinulla ei ole erillistä tekstiviestivahvistusnumeroa iCloud-avainnipulle. Tarkista, käytätkö kaksiosaista todennusta, ja varmista sen jälkeen, että tiliisi liittyvä puhelinnumero on oikein.

Tarkista, käytätkö kaksiosaista todennusta

Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [nimesi] ja sitten Salasana ja suojaus.

Valitse Macissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset. Klikkaa macOS Catalinassa Apple ID:tä ja sitten sivupalkissa Salasana ja suojaus. Klikkaa macOS Mojavessa tai aiemmassa iCloud ja sitten Tilin tiedot.

Tarkista tai päivitä puhelinnumerosi

Jos kaksiosainen todennus on poistettu käytöstä, tarkista seuraavien ohjeiden mukaisesti, onko puhelinnumerosi oikein, tai päivitä puhelinnumerosi.

1. Varmista, että puhelimessa on käytössä hyvin toimiva mobiiliverkkoyhteys.
  2. Pyydä jotakuta lähettämään puhelimeesi tekstiviesti tarkistaaksesi, että numeroosi voi lähettää viestejä.
  3. Varmista, että olet liittänyt tiliisi oikean puhelinnumeron. Toimi seuraavasti:
    • iPhone, iPad tai iPod touch:
      • Jos käytössäsi on iOS 10.3 tai uudempi, napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Avainnippu > Lisävalinnat ja tarkista, että Vahvistusnumero-kohdassa oleva puhelinnumero on oikein.
    • Mac:
      • Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Apple ID:tä, klikkaa sivupalkissa iCloudia ja valitse sitten Avainnippu. Jos käytät macOS Mojavea tai tätä vanhempaa versiota, klikkaa iCloudia ja sitten Avainnippu-kohdan vieressä olevaa Valinnat-vaihtoehtoa. (OS X Mavericks tai aiempi: klikkaa iCloud ja sitten Tilin tiedot.) Tarkista, että Vahvistusnumero-kohdassa oleva puhelinnumero on oikein.

Jos et voi muuttaa iCloud-avainnipun tekstiviestivahvistusnumeroa

1. Jos iCloud-avainnippu on jo käytössä laitteessasi, kokeile iCloud-suojakoodin muuttamista ensin seuraavasti:
    • iPhone, iPad tai iPod touch:
      • iOS 10.3:ssa tai uudemmassa valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > Avainnippu > Lisäasetukset ja napauta Vaihda suojakoodi.
    • Mac:
      • Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Apple ID:tä ja klikkaa sitten sivupalkissa iCloudia. Valitse Avainnippu. Jos käytät macOS Mojavea tai tätä vanhempaa versiota, klikkaa iCloudia ja sitten Avainnippu-kohdan vieressä olevaa Valinnat-vaihtoehtoa. (OS X Mavericks tai aiempi: klikkaa iCloud ja sitten Tilin tiedot.) Valitse Vaihda suojakoodi...
  2. Kun olet vaihtanut iCloud-suojakoodin, kokeile vaihtaa tekstiviestivahvistusnumero uudelleen.
  3. Jos et vieläkään voi vaihtaa tekstiviestivahvistusnumeroa tai et pääse laitteelle, jossa on käytössä iCloud-avainnippu, ota yhteyttä Apple-tukeen ja vahvista henkilöllisyytesi, jotta saat apua iCloud-avainnipun määrittämiseen.

Jos tarvitset ohjeita iCloud-suojakoodin käyttöön

Jos olet unohtanut iCloud-suojakoodisi tai näet ilmoituksen, että iCloud-suojakoodisi on annettu liian monta kertaa, lue, mitä tehdä. Jos olet ottanut kaksiosaisen todennuksen käyttöön, et tarvitse iCloud-suojakoodia eivätkä alla olevat vaiheet koske sinua.

Jos olet unohtanut iCloud-suojakoodisi

Voit tarkistaa, onko kaksiosainen todennus käytössä, napauttamalla Asetukset > [nimesi] > Salasana ja suojaus iPhonessasi, iPadissasi tai iPod touchissasi. Valitse Macissa puolestaan Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Apple ID:tä ja sitten sivupalkissa iCloudia. Jos käytät macOS Mojavea tai tätä vanhempaa versiota, klikkaa iCloudia ja sitten Tilin tiedot -vaihtoehtoa.

Jos kaksiosainen todennus ei ole käytössä, nollaa iCloud-avainnipun suojakoodi tai luo uusi suojakoodi.