Jos iCloud-avainnippu ei käynnisty tai synkronoidu

Jos tarvitset apua iCloud-avainnipun käyttöön, voit lukea ohjeita tästä.

Mahdolliset käyttökatkokset on ilmoitettu Järjestelmän tila -sivulla. Kokeile sitten seuraavia toimia.

iCloud-avainnippuun tallennettujen salasanojen näyttäminen

Jos haluat nähdä iCloud-avainnippuun tallennetut salasanat, noudata laitettasi koskevia ohjeita.

iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 14 tai sitä uudempi

1. Napauta Asetukset > Salasanat.
  2. Käytä Face ID:tä tai Touch ID:tä pyydettäessä.
  3. Tarkista salasanasi napauttamalla verkkosivustoa.

iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 12 tai 13

1. Napauta Asetukset > Salasanat ja tilit > Salasanat (sivustot/apit).
  2. Käytä Face ID:tä tai Touch ID:tä pyydettäessä.
  3. Tarkista salasanasi napauttamalla verkkosivustoa.

iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 11

1. Napauta Asetukset > Tilit ja salasanat > Appi- ja verkkosivusalasanat.
  2. Käytä Face ID:tä tai Touch ID:tä pyydettäessä.
  3. Tarkista salasanasi napauttamalla verkkosivustoa.

Mac, jossa on OS X Mavericks tai sitä uudempi

1. Valitse Safari > Asetukset ja klikkaa sitten Salasanat.
  2. Syötä Macin salasanasi.
  3. Tarkista salasanasi valitsemalla verkkosivusto.
  4. Klikkaa ikkunan alaosassa olevaa Tiedot-painiketta.

Jos et näe iCloud-avainnipun kohteita

iCloud-avainnipusta voi puuttua tietoja useista eri syistä.

Oletko palauttanut iCloud-varmuuskopiosta ja huomannut sitten, että iCloud-avainnipusta puuttuu jotain?

iCloud-avainnipun kohteita ei lisätä iCloud-varmuuskopioon, koska tiedot ovat jo pilvessä. Jos haluat tarkistaa, onko iCloud-avainnippu käytössä, napauta iOS 10.3:ssa tai sitä uudemmassa Asetukset > [nimesi] > iCloud > Avainnippu. Napauta iOS 10.2:ssa tai sitä vanhemmassa Asetukset > iCloud > Avainnippu.

Oletko poistanut iCloud-avainnipun käytöstä kaikissa laitteissasi?

Jos olet, iCloud-avainnippusi poistetaan pilvestä. Jos valitsit avainnippukohteiden poistamisen laitteista laittaessasi iCloud-avainnipun pois päältä, iCloud-avainnippusi poistetaan myös kyseisistä laitteista. Sinun on otettava iCloud-avainnippu käyttöön ja lisättävä kohteet uudelleen.

Jos poistat iCloud-avainnipun käytöstä kaikissa laitteissa ja päätät poistaa iCloud-avainnipun paikallisesti kaikista laitteista, avainnipun tiedot poistetaan myös iCloud-palvelimilta.

Oletko nollannut iCloud-avainnipun Macissa Avainnipun käyttö -toiminnolla?

Jos näin on, macOS on poistanut iCloud-avainnippusi kohteet. Yritä ottaa iCloud-avainnippu uudelleen käyttöön. Jos Mac-avainnippu täytyy nollata uudelleen, poista iCloud-avainnippu tilapäisesti käytöstä iCloud-asetuksista, ennen kuin nollaat macOS-avainnipun.

Jos iCloud-avainnippu on käytössä, mutta Safari ei tallenna tai täytä automaattisesti tilin tai luottokortin tietoja

Jos Safari ei täytä tilien nimiä, salasanoja tai luottokortteja automaattisesti tai jos Safari ei kysy, tallennetaanko ne, varmista, että laitteissa on iOS:n tai macOS:n uusin versio. Jos ongelma jatkuu, tarkista laitteen automaattisen täytön ja yksityisen selauksen asetukset seuraavien ohjeiden mukaan.

iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 10 tai sitä uudempi

1. Tilien nimet ja salasanat:

• iOS 14 tai sitä uudempi: valitse Asetukset > Salasanat > Salasanojen autom. täyttö. Tarkista, että salasanojen automaattinen täyttö on päällä.
  • iOS 12 tai 13: valitse Asetukset > Salasanat ja tilit > Sivustojen ja appien salasanat. Tarkista, että salasanojen automaattinen täyttö on päällä.
  • iOS 10 tai 11: valitse Asetukset > Safari > Automaattinen täyttö. Tarkista, että salasanojen automaattinen täyttö on päällä.

2. Luottokorttien tiedot: valitse Asetukset > Safari > Automaattinen täyttö. Tarkista, että Luottokortit on päällä.

3. Avaa Safari. Jos Safarin navigointipalkki näkyy valkoisen tai vaaleanharmaan sijasta mustana tai tummana, laita yksityinen selaus pois päältä. Safari ei tallenna käyttäjätunnuksia ja salasanoja, kun yksityinen selaus on päällä.

Tarvitsetko vielä apua luottokorttitietojen automaattisessa täytössä? Napauta luottokorttikenttää Safarissa ja sitten näppäimistön yläpuolelta Täytä luottokorttitiedot automaattisesti.

Mac, jossa on OS X Mavericks tai sitä uudempi

1. Valitse Safari > Asetukset ja klikkaa sitten Automaattinen täyttö.
  2. Varmista, että Käyttäjätunnukset ja salasanat on valittuna. Jos haluat, että luottokorttitiedot täytetään automaattisesti,* varmista, että Luottokortit on valittuna.
  3. Tarkista, onko yksityinen selaus otettu käyttöön. Safari ei tallenna käyttäjätunnuksia ja salasanoja, kun yksityinen selaus on päällä.

Tarvitsetko vielä apua luottokorttitietojen automaattisessa täytössä? Klikkaa luottokorttikenttää Safarissa, niin näkyviin tulee viesti, jossa sinua pyydetään valitsemaan käytettävä luottokortti iCloud-avainnipusta.

* Anna kortin turvakoodi aina manuaalisesti. iCloud-avainnippu ei tallenna luottokorttien turvakoodeja.

Jos Safari ei tallenna salasanaa jollakin käyttämälläsi verkkosivustolla

Jotkin verkkosivustot pyytävät, ettei salasanoja tallenneta. Safari ei tallenna tai täytä automaattisesti salasanoja näillä verkkosivustoilla.

Jos et saanut vahvistuskoodia tekstiviestitse

Jos käytät kaksiosaista todennusta, alla olevat ohjeet eivät koske sinua, koska sinulla ei ole erillistä tekstiviestivahvistusnumeroa iCloud-avainnipulle. Tarkista, käytätkö kaksiosaista todennusta, ja varmista sen jälkeen, että tiliisi liittyvä puhelinnumero on oikein.

Tarkista, käytätkö kaksiosaista todennusta

• Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [nimesi] ja sitten Salasana ja suojaus.
  • Valitse macOS Catalinassa tai sitä uudemmassa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset > Apple ID ja klikkaa sitten Salasana ja suojaus.
  • Valitse macOS Mojavessa tai sitä vanhemmassa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset > Apple ID ja klikkaa iCloud. Klikkaa sitten Tilin tiedot.

Tarkista tai päivitä puhelinnumerosi

Jos kaksiosainen todennus on poistettu käytöstä, tarkista seuraavien ohjeiden mukaisesti, onko puhelinnumerosi oikein, tai päivitä puhelinnumerosi.

1. Varmista, että puhelimessa on käytössä hyvin toimiva mobiiliverkkoyhteys.
  2. Pyydä jotakuta lähettämään puhelimeesi tekstiviesti tarkistaaksesi, että numeroosi voi lähettää viestejä.
  3. Varmista, että olet liittänyt tiliisi oikean puhelinnumeron. Toimi seuraavasti:
    • Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [nimesi] > iCloud > Avainnippu > Lisävalinnat.
    • Valitse Macissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Apple ID. Klikkaa sivupalkissa iCloud ja valitse sitten Avainnippu. Jos käytät macOS Mojavea tai tätä vanhempaa versiota, klikkaa iCloud ja klikkaa sitten Avainnippu-kohdan vieressä Valinnat.
  4. Tarkista, että Vahvistusnumero-kohdassa oleva puhelinnumero on oikein.

Jos et voi muuttaa iCloud-avainnipun tekstiviestivahvistusnumeroa

1. Jos iCloud-avainnippu on jo käytössä laitteessasi, kokeile iCloud-suojakoodin muuttamista ensin seuraavasti:
    • Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [nimesi] > iCloud > Avainnippu > Lisävalinnat ja napauta Vaihda suojakoodi.
    • Valitse Macissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Apple ID ja klikkaa sitten sivupalkissa iCloud. Valitse Avainnippu. Jos käytät macOS Mojavea tai tätä vanhempaa versiota, klikkaa iCloud ja klikkaa sitten Avainnippu-kohdan vieressä Valinnat. Valitse Vaihda suojakoodi...
  2. Kun olet vaihtanut iCloud-suojakoodin, kokeile vaihtaa tekstiviestivahvistusnumero uudelleen.
  3. Jos et vieläkään voi vaihtaa tekstiviestivahvistusnumeroa tai et pääse laitteelle, jossa on käytössä iCloud-avainnippu, ota yhteyttä Apple-tukeen ja vahvista henkilöllisyytesi, jotta saat apua iCloud-avainnipun määrittämiseen.