Ohjeita iCloud-avainnipun käyttöön

Jos tarvitset apua iCloud-avainnipun käyttöön, voit lukea ohjeita tästä.

Mahdolliset käyttökatkokset on ilmoitettu Järjestelmän tila -sivulla. Varmista sitten, että iCloud-avainnippu on käytettävissä maassasi tai alueellasi. Tarvitsetko edelleen apua? Saat lisätietoja valitsemalla sinua koskevan ongelman luettelosta.

Jos et saanut vahvistuskoodia tekstiviestitse

Jos olet ottanut käyttöön kaksiosaisen todennuksen, nämä ohjeet eivät koske sinua, koska sinulla ei ole erillistä tekstiviestivahvistusnumeroa iCloud-avainnipulle. Näet, onko kaksiosainen todennus käytössä napauttamalla Asetukset > [nimesi] > Salasana ja suojaus iPhonessasi, iPadissasi tai iPod touchissasi. Jos puolestaan käytät Macia, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > iCloud > Tilin tiedot.

1. Varmista, että puhelimessa on käytössä hyvin toimiva mobiiliverkkoyhteys.
  2. Pyydä jotakuta lähettämään puhelimeesi tekstiviesti tarkistaaksesi, että numeroosi voi lähettää viestejä.
  3. Varmista, että olet liittänyt tiliisi oikean puhelinnumeron. Toimi seuraavasti:
    • iPhone, iPad tai iPod touch:
      • Jos käytössäsi on iOS 10.3 tai uudempi, napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Avainnippu > Lisävalinnat ja tarkista, että Vahvistusnumero-kohdassa oleva puhelinnumero on oikein.
      • Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Avainnippu > Lisäasetukset ja tarkista, että Vahvistusnumero-kohdassa oleva puhelinnumero on oikein.
    • Mac: Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset. Klikkaa iCloud ja sitten Valinnat Avainnippu-kohdan vierestä. (OS X Mavericks tai aiempi: klikkaa iCloud ja sitten Tilin tiedot.) Tarkista, että Vahvistusnumero-kohdassa oleva puhelinnumero on oikein.

Jos et voi muuttaa iCloud-avainnipun tekstiviestivahvistusnumeroa

1. Jos iCloud-avainnippu on jo käytössä laitteessasi, kokeile iCloud-suojakoodin muuttamista ensin seuraavasti:
    • iPhone, iPad tai iPod touch:
      • iOS 10.3:ssa tai uudemmassa valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > Avainnippu > Lisäasetukset ja napauta Vaihda suojakoodi.
      • iOS 10.2:ssa tai vanhemmassa valitse Asetukset > iCloud > Avainnippu > Lisäasetukset ja napauta Vaihda suojakoodi.
    • Mac: Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset. Klikkaa iCloud ja sitten Valinnat Avainnippu-kohdan vierestä. (OS X Mavericks tai aiempi: klikkaa iCloud ja sitten Tilin tiedot.) Valitse Vaihda suojakoodi...
  2. Kun olet vaihtanut iCloud-suojakoodin, kokeile vaihtaa tekstiviestivahvistusnumero uudelleen.
  3. Jos et vieläkään voi vaihtaa tekstiviestivahvistusnumeroa tai et pääse laitteelle, jossa on käytössä iCloud-avainnippu, ota yhteyttä Apple-tukeen ja vahvista henkilöllisyytesi, jotta saat apua iCloud-avainnipun määrittämiseen.

Jos maan suuntanumeroa ei näy iCloud-avainnipun käyttöönoton tekstiviestivahvistusvaiheessa

Tutustu luetteloon maista ja alueista, joissa tekstiviestejä tuetaan iCloud-avainnipun yhteydessä. Seuraa sitten ohjeita iCloud-avainnipun käyttöönottoon ilman tekstiviestejä tukevaa puhelinnumeroa.

Jos haluat määrittää iCloud-avainnipun uuteen laitteeseen

Varmista, että uudessa laitteessasi on uusin iOS-versio ja uusin macOS-versio. Kokeile sitten seuraavia vaiheita:

1. Varmista, että puhelimessa on käytössä hyvin toimiva mobiiliverkkoyhteys.
  2. Tarkista muut laitteesi. Jos näyttöön tulee ilmoitus, viimeistele iCloud-avainnipun määritys noudattamalla ohjeita.
  3. Jos tarvitset apua iCloud-avainnipun määrittämiseen, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos haluat synkronoida iCloud-avainnipun muiden laitteiden kanssa

Varmista, että uudessa laitteessasi on uusin iOS-versio ja uusin macOS-versio. Varmista sitten, että laitteessasi on WiFi- tai mobiiliverkko. Jos yhteys vaikuttaa vahvalta, kokeile seuraavia toimenpiteitä:

1. Laita iCloud-avainnippu pois päältä kaikissa laitteissa.
  2. Laita iCloud-avainnippu päälle laitteessa, jossa on ajantasaisimmat avainnippukohteet.
  3. Laita iCloud-avainnippu päälle muissa laitteissasi. Niihin päivitetään uuden iCloud-avainnipun tiedot.

Jos haluat nähdä iCloud-avainnippuun tallennetut salasanat

iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 11 tai uudempi:

1. Napauta Asetukset > Tilit ja salasanat > Appi- ja verkkosivusalasanat.
  2. Käytä pyydettäessä Touch ID:tä.
  3. Napauta verkkosivustoa, jonka salasanaa haluat tarkastella.

iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 10.3 tai aiempi:

1. Napauta Asetukset > Safari > Salasanat.
  2. Käytä Touch ID:tä tai syötä laitteesi pääsykoodi.
  3. Napauta verkkosivustoa, jonka salasanaa haluat tarkastella.

Toimi seuraavasti Macissa, jossa on OS X Mavericks 10.9 tai uudempi:

1. Valitse Safari > Asetukset ja klikkaa sitten Salasanat.
  2. Valitse verkkosivusto, jonka salasanaa haluat tarkastella.
  3. Valitse Näytä valittujen verkkosivustojen salasanat ikkunan alareunassa.
  4. Syötä Macin salasanasi.

Jos iCloud-avainnippu on käytössä, mutta Safari ei tallenna tilin tai luottokortin tietoja eikä täytä niitä automaattisesti

Jos Safari ei tallenna tilien nimiä, salasanoja tai luottokorttitietoja automaattisesti eikä pyydä edes tallentamaan niitä, tarkista laitteesi Automaattinen täyttö- ja Yksityinen selaus -asetukset.

Toimi seuraavasti iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, jossa on iOS 9 tai uudempi käyttöjärjestelmä:

1. Napauta Asetukset > Safari > Automaattinen täyttö.
  2. Tarkista tilien nimien ja salasanojen osalta, että Nimet ja salasanat on käytössä. Tarkista luottokorttitietojen osalta,* että Luottokortit on käytössä.
  3. Avaa Safari. Jos Safarin navigointipalkki näkyy mustana tai tummana valkoisen tai vaaleanharmaan sijaan, poista yksityinen selaus käytöstä. Safari ei tallenna käyttäjätunnuksia ja salasanoja, kun yksityinen selaus on päällä.

Toimi seuraavasti Macissa, jossa on OS X Mavericks 10.9 tai uudempi:

1. Valitse Safari > Asetukset ja klikkaa sitten Automaattinen täyttö.
  2. Tarkista tilien nimien ja salasanojen osalta, että olet valinnut Käyttäjätunnukset ja salasanat -asetuksen. Tarkista luottokorttitietojen osalta,* että olet valinnut Luottokortit-asetuksen.
  3. Tarkista, onko yksityinen selaus päällä Yosemitessa tai Mavericksissa. Safari ei tallenna käyttäjätunnuksia ja salasanoja, kun yksityinen selaus on päällä.

Tarvitsetko vielä apua luottokorttitietojen automaattisessa täytössä?

• Napauta luottokorttikenttää iPhonen, iPadin tai iPod touchin Safarissa ja napauta sitten näppäimistön yläpuolella olevaa Täytä luottokorttitiedot automaattisesti -valintaa.
  • Klikkaa luottokorttikenttää Macin Safarissa. Näkyviin tulee viesti, joka pyytää sinua valitsemaan käytettävän luottokortin iCloud-avainnipusta.

* Anna kortin suojakoodi aina manuaalisesti. iCloud-avainnippu ei tallenna luottokorttien turvakoodeja.

Jos Safari ei tallenna salasanaa jollakin käyttämälläsi verkkosivustolla

Jotkin verkkosivustot pyytävät, ettei salasanoja tallenneta. Safari ei tallenna tai täytä automaattisesti salasanoja näillä verkkosivustoilla.

Jos olet unohtanut iCloud-suojakoodisi

Jos olet ottanut käyttöön kaksiosaisen todennuksen, et tarvitse iCloud-suojakoodia eivätkä alla olevat vaiheet koske sinua. Voit tarkistaa, onko kaksiosainen todennus käytössä napauttamalla Asetukset > [nimesi] > Salasana ja suojaus iPhonessasi, iPadissasi tai iPod touchissasi. Jos puolestaan käytät Macia, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > iCloud > Tilin tiedot.

Jos kaksiosainen todennus ei ole käytössä, palauta iCloud-avainnipun suojakoodi tai luo uusi suojakoodi.

Jos saat varoitusviestin, jonka mukaan iCloud-suojakoodi on annettu väärin liian monta kertaa

Jos et näe iCloud-avainnipun kohteita

iCloud-avainnipusta voi puuttua tietoja useista eri syistä:

• Oletko palauttanut iCloud-varmuuskopiosta ja huomannut sitten, että iCloud-avainnipusta puuttuu jotain? iCloud-avainnipun kohteita ei lisätä iCloud-varmuuskopioon, koska tiedot ovat jo pilvessä. Voit etsiä iCloud-avainnipun kohteita iOS 10.3:sta tai uudemmasta napauttamalla Asetukset > [nimesi] > iCloud > Avainnippu ja ottamalla iCloud-avainnipun käyttöön. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Avainnippu ja ota iCloud-avainnippu käyttöön.
  • Oletko poistanut iCloud-avainnipun käytöstä kaikissa laitteissasi? Jos olet, iCloud-avainnippusi poistetaan pilvestä. Jos valitsit avainnippukohteiden poistamisen laitteista laittaessasi iCloud-avainnipun pois päältä, iCloud-avainnippusi poistetaan myös kyseisistä laitteista. iCloud-avainnippu on otettava uudelleen käyttöön ja kohteet on lisättävä uudelleen. (Jos poistat iCloud-avainnipun käytöstä kaikissa laitteissasi ja valitset iCloud-avainnipun poistamisen paikallisesti kaikissa laitteissasi, Apple ei voi palauttaa iCloud-avainnippuasi.)
  • Oletko nollannut iCloud-avainnipun Macissa Avainnipun käyttö -toiminnolla? Jos näin on, macOS on poistanut iCloud-avainnippusi kohteet. Yritä ottaa iCloud-avainnippu käyttöön uudelleen. Jos Mac-avainnippu täytyy nollata uudelleen, poista iCloud-avainnippu tilapäisesti käytöstä iCloud-asetuksista, ennen kuin nollaat macOS-avainnipun.

Jos olet pyytänyt iCloud-avainnipun vahvistusta, mutta et asentanut sitä

Jos saat iCloud-avainnipun vahvistuskoodin sisältävän viestin, mutta et asentanut sitä laitteeseesi, ota yhteyttä Apple-tukeen ja pyydä apua.