Tietoja iCloud-varmuuskopiosta suoritetun iOS-laitteen palautuksen jälkeen puuttuvista tiedoista

Huomasitko tietoja puuttuvan palautettuasi iPhonen, iPadin tai iPod touchin iCloud-varmuuskopiosta? Lue lisätietoja.

Asiat, jotka voit tarkistaa

• Varmista, että palautit iOS-laitteen iCloud-varmuuskopiosta oikein. Kun kirjaudut iCloudiin, se ei ole sama asia kuin palautusta iCloud-varmuuskopiosta suoritettaessa. Lue, miten voit suorittaa palautuksen iCloud-varmuuskopiosta
  • Varmista, että iCloud-varmuuskopio sisältää kaipaamasi tiedot. Jos palautat iPadin iPhone-varmuuskopiosta tai toisin päin, joitakin tietoja ei palauteta.
  • Jos appi pyytää Apple ID:n salasanaa palautusprosessin aikana, muista antaa se. Jotkin apit, kuten iTunes, tarvitsevat salasanaasi, ennen kuin ne pystyvät palauttamaan kyseisissä apeissa ostetut sisällöt. Jos ostit sisällön useilla Apple ID:llä, anna kunkin Apple ID:n salasana sitä pyydettäessä.
  • Jos palautusprosessi kestää pitkään tai saat virheilmoituksen, lue, mitä tehdä.
  • Voit myös tarkistaa, onko sinulla iTunes-varmuuskopioita, jotka saattavat sisältää puuttuvat tiedot.
  • Joskus palautusprosessi saattaa näyttää päättyneen, mutta laite lataa edelleen tietoja taustalla. Voit tarkistaa tämän valitsemalla Asetukset > [nimesi] > iCloud > iCloud-varmuuskopiointi. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Varmuuskopiointi. Jos laitetta palautetaan edelleen, näet viestin ”[Laitetta] palautetaan parhaillaan. Se varmuuskopioidaan automaattisesti palautuksen jälkeen.”

Haluatko lisätietoja? Jatka lukemista ja ota selvää, mitä iCloud-varmuuskopioon sisältyy.

Tietoja apeista, musiikista, elokuvista ja TV-ohjelmista

iTunesista, App Storesta ja iBooksista ostetut sisällöt tallennetaan iCloudiin. iCloud-varmuuskopio sisältää kuitenkin vain tiedot kyseisestä sisällöstä, mutta ei varsinaista sisältöä. iCloud-varmuuskopiosta suoritetun palautuksen jälkeen ostetut sisällöt ladataan automaattisesti iTunes Storesta, App Storesta tai iBooks Storesta uudelleen laitteeseen. iTunes-uudelleenlatausten saatavuus vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti. Aiemmat ostokset eivät ehkä ole saatavilla, kun ostoksesta on annettu hyvitys, tai jos ostos ei ole enää saatavilla Storessa. Jotkin aikaisemmin ostetut elokuvat eivät ehkä ole ladattavissa iTunesista uudelleen.

Joidenkin muiden valmistajien appien tapauksessa tiedot täytyy ehkä ladata uudelleen kyseiseltä valmistajalta.

Jos käytössäsi on iTunes Match (saatavilla vain joissakin maissa), voit sen avulla ladata aiemmin löydetyt tai lähetetyt kappaleet, albumit ja soittolistat laitteeseesi. Voit palauttaa sisällön, jota ei ole ostettu iTunes Storesta tai jota ei ole saatavilla iTunes Matchin kautta, synkronoimalla laitteesi käyttämällä sen tietokoneen iTunesia, jossa sisältösi on.

Voit palauttaa toisella Apple ID:llä ostettua sisältöä kirjautumalla sisään kyseiseen ostokseen liittyvällä Apple ID:llä.

Tietoja kuvista

Kun käytät iCloud-kuvakirjastoa, kuvasi ja videosi lähetetään automaattisesti iCloudiin. Niitä ei sisällytetä joka yö luotavaan varmuuskopioosi. Kun olet palauttanut laitteesi iCloud-varmuuskopiosta, pysy Wi-Fi-yhteydessä, jotta kuvien ja videoiden lataaminen voidaan aloittaa.

Jos et ole ottanut iCloud-kuvakirjastoa käyttöön, iCloud-varmuuskopio saattaa sisältää kuvia ja videoita kuvakirjastostasi tai Kameran rullasta. Etkö ole varma, oliko iCloud-kuvakirjasto päällä, kun teit varmuuskopion? Valitse laitteen palautuksen jälkeen Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat. Jos iCloud-kuvakirjasto on päällä, kuvat tallennettiin iCloud-kuvakirjastoon.

Jos kuvat ja videot sisällytettiin varmuuskopioon, ne ladataan iOS-laitteeseen taustalla palautuksen yhteydessä. Älä katkaise Wi-Fi-yhteyttä, kun varmuuskopiointi on käynnissä. Palauttamiseen tarvittava aika riippuu varmuuskopion koosta ja Wi-Fi-verkon nopeudesta.

Lue lisätietoja Omasta kuvavirrasta, iCloud-varmuuskopion sisällöstä ja kuvien synkronoinnista tietokoneelta.

Tietoja iCloud Drivesta

Jos käytät iCloud Drivea, dokumentit ovat jo iCloudissa, eikä niitä sisällytetä iCloud-varmuuskopioon. Jos haluat tallentaa iWork-dokumentit manuaalisesti, voit tallentaa ne Mac- tai Windows-tietokoneeseen.

Jos et löydä iWork-dokumentteja laitteen palautuksen jälkeen, siirry iCloud.comiin ja tarkista iCloud Drive -appi.

Tietoja Kalenterista ja Yhteystiedoista

Kun Kalenterin ja Yhteystietojen tiedot palautetaan iCloud-varmuuskopiosta, asetuksesi ja vanhat tiedot palautetaan ensin. Seuraavaksi iCloud lähettää päivitetyt Kalenterin ja Yhteystietojen tiedot laitteeseesi, jolloin vanhat tiedot korvataan. Tämä päivitys suoritetaan automaattisesti, etkä yleensä ehdi huomata vanhoja tietoja.

Tietoja Mailin ja Muistiinpanojen tiedoista

Koska Mailin tiedot ovat jo iCloudissa, niitä ei sisällytetä iCloud-varmuuskopioon. iCloud-varmuuskopio sisältää kuitenkin iCloud-sähköpostitilisi ja muiden laitteessasi olevien sähköpostitilien asetukset. Kun iCloud-varmuuskopion palautus on suoritettu, iCloud ja muut sähköpostipalvelusi korvaavat käytettävissä olevat sähköpostiviestisi. Voit siis jatkaa suoraan siitä, mihin jäit.

Jos määrität laitteesi tallentamaan muistiinpanot iCloudiin, iCloud lähettää ne laitteeseesi, kun palautus on valmis. Voit tutkia iOS 10.3:n tai uudemman Muistiinpanot-tallennusvaihtoehtoja napauttamalla Asetukset > [nimesi] > iCloud. Napauta aiemmissa iOS-versioissa Asetukset > iCloud.

Muun valmistajan palveluun (kuten Microsoft Exchangeen) tallennettuja tietoja ei varmuuskopioida iCloudiin. Pyydä ohjeita tietojen hakemiseen kyseisen palvelun tarjoajalta.

Tietoja Viestit- ja Sanelin-appien tiedoista

Kun käytät iCloud-viestejä, tekstiviestisi lähetetään automaattisesti iCloudiin. Niitä ei sisällytetä varmuuskopioosi. Kun olet palauttanut laitteesi iCloud-varmuuskopiosta, pysy Wi-Fi-yhteydessä, jotta tekstiviestien lataaminen voidaan aloittaa.

Sanelut sisältyvät iCloud-varmuuskopioon. Jos poistat iCloud-viestit käytöstä, tekstiviestejäsi ja niiden liitteitä ei enää lähetetä automaattisesti, mutta ne tallennetaan seuraavaan iCloud-varmuuskopioon. Viestit-apin liitteet ladataan taustalla palautuksen yhteydessä. Älä katkaise Wi-Fi-yhteyttä, kun varmuuskopiointi on käynnissä. Palauttamiseen tarvittava aika riippuu varmuuskopion koosta ja Wi-Fi-verkon nopeudesta.

Joskus viestejä ja saneluja ei palauteta, kun palautat laitteen toisen tyyppisen laitteen varmuuskopiosta. Jos käytät esimerkiksi iPhonen palauttamiseen iPad-varmuuskopiota, viestit ja sanelut eivät ehkä ilmesty iPhoneen.

Jos tietosi puuttuvat palautuksen jälkeen edelleen, voit yrittää palauttaa ne toisesta iCloud- tai iTunes-varmuuskopiosta. Varmuuskopioi iTunesissa olevat tietosi aina, ennen kuin yrität palauttaa ne iCloud-varmuuskopiosta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.