Apple-vianmääritys: Viitekoodit

Tässä artikkelissa on lisätietoja Apple-vianmäärityksessä näytettävistä koodeista.

Viitekooditaulukon käyttäminen

1. Etsi selitys Apple-vianmäärityksen viitekoodeille ja selvitä, miten ongelman vianmääritys suoritetaan.
  2. Jos et pysty ratkaisemaan ongelmaa, ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla. Muista antaa Apple-vianmäärityksessä näytetty viitekoodi Applelle tai huoltoliikkeelle. Jos aiot käydä Apple Store -jälleenmyyntiliikkeessä, tee varaus Genius Bariin (saatavilla vain joissakin maissa tai alueilla).
Viitekoodi Koodin selitys Seuraavat vaiheet
ADP000 Ongelmia ei löytynyt Ongelmia ei löytynyt. Jos uskot, että kyse on laitteisto-ongelmasta, ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.
CNW001
CNW003
CNW004
CNW005
CNW006
Wi-Fi-laitteistossa voi olla ongelma.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

CNW007
CNW008
Wi-Fi-verkkoja ei ole havaittu. Joko lähettyvillä ei ole Wi-Fi-verkkoja tai Wi-Fi-laitteistossa voi olla ongelma.

Suorita testi uudelleen paikassa, jossa on Wi-Fi-verkko.

Jos tämä koodi näkyy toisen kerran, lisävianmääritys voi olla tarpeen. Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

NDC001
NDC003
NDC004
NDC005
NDC006
Kamerassa voi olla ongelma.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

NDD001

USB-laitteistossa voi olla ongelma.

Irrota kaikki ulkoiset laitteet paitsi näppäimistö, hiiri ja Ethernet-sovitin. Suorita testi uudelleen.

Jos tämä koodi näkyy uudelleen, lisävianmääritys voi olla tarpeen. Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

NDK001
NDK003
NDK004
Näppäimistössä voi olla ongelma.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

NDL001

Bluetooth-laitteistossa voi olla ongelma.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

NDR001
NDR003
NDR004
Ohjauslevyssä voi olla ongelma.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

NDT001
NDT002
NDT003
NDT004
NDT005
NDT006
Thunderbolt-laitteistossa voi olla ongelma.

Irrota ulkoiset Thunderbolt-laitteet ja suorita testi uudelleen.

Jos tämä koodi näkyy toisen kerran, lisävianmääritys voi olla tarpeen. Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

NNN001

Sarjanumeroa ei löytynyt.

Tietokone tarvitsee huoltoa. Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

PFM001
PFM002
PFM003
PFM004
PFM005
PFM006
PFM007
Järjestelmänhallintayksikössä (SMC) voi olla ongelma.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

PFR001

Tietokoneen laiteohjelmistossa voi olla ongelma.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

PPF001
PPF003
PPF004
 Tuulettimessa voi olla ongelma.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

PPM001

Muistimoduulissa voi olla ongelma.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

PPM002
PPM003
PPM004
PPM005
PPM006
PPM007
PPM008
PPM009
PPM010
PPM011
PPM012
PPM013
PPM014
PPM015
Integroidussa muistissa voi olla ongelma.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

PPP001
PPP002
PPP003
Virtalähteessä voi olla ongelma.

Irrota MagSafe-virtalähde tietokoneesta ja pistorasiasta. Liitä se sitten takaisin. Suorita testi uudelleen.

Jos tämä koodi näkyy toisen kerran, lisävianmääritys voi olla tarpeen. Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

PPP007

Virtalähdettä ei ole testattu.

Virtalähteessä voi olla ongelma tai se ei ole liitettynä. Testaa virtalähde liittämällä sen uudelleen tietokoneeseen ja pistorasiaan. Suorita testi uudelleen.

Jos tämä koodi näkyy toisen kerran, lisävianmääritys voi olla tarpeen. Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

PPR001

Prosessorissa voi olla ongelma.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

PPT001

Akkua ei havaittu.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

PPT002
PPT003
Akku täytyy vaihtaa pian. Akku toimii normaalisti, mutta se säilyttää varauksen heikommin kuin uutena.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

PPT004 Akku tarvitsee huoltoa. Akku ei toimi normaalisti, vaikka sen toiminnassa tai varauksen pitokyvyssä ei välttämättä ole havaittavissa muutosta. Akkua voi edelleen käyttää ennen sen tarkistuttamista ilman, että tietokone vahingoittuu.

Vahvista ongelma ensin suorittamalla Apple-vianmääritys internetin välityksellä, jolloin käytössä ovat uusimmat vianmääritystiedot. Toimi seuraavasti: Sammuta Mac valitsemalla Omenavalikosta () Sammuta. Käynnistä sitten Mac painamalla virtapainiketta. Paina välittömästi optio-D-näppäinyhdistelmää ja pidä sitä painettuna, kunnes Apple-vianmääritys käynnistyy.

Jos Apple-vianmäärityksen suorittaminen internetin kautta vahvistaa ongelman, ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen. He kertovat, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

PPT005 Akku on asennettu virheellisesti. Sammuta laite ja lopeta sen käyttö. Tietokone tarvitsee huoltoa.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

PPT006 Akku tarvitsee huoltoa. Akku ei toimi normaalisti, vaikka sen toiminnassa tai varauksen pitokyvyssä ei välttämättä ole havaittavissa muutosta. Akkua voi edelleen käyttää ennen sen tarkistuttamista ilman, että tietokone vahingoittuu.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

PPT007

Akku täytyy vaihtaa. Akku toimii normaalisti, mutta säilyttää varauksen huomattavasti heikommin kuin uutena. Akkua voi edelleen käyttää ennen sen vaihtamista ilman, että tietokone vahingoittuu.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

VDC001
VDC003
VDC004
VDC005
VDC006
VDC007
SD-kortinlukijassa voi olla ongelma.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

VDH002
VDH004
Tallennuslaitteessa voi olla ongelma.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

VDH005 OS X:n palautustoimintoa ei voi käynnistää.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

VFD001
VFD002
VFD003
VFD004
VFD005
VFD007

Näytössä voi olla ongelma.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

VFD006

Näytönohjaimessa voi olla ongelma.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.

VFF001

Äänilaitteistossa voi olla ongelma.

Ota yhteys Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen selvittääksesi, mitä huolto- ja tukivaihtoehtoja on saatavilla.