Apple-vianmäärityksen viitekoodit

Lue lisätietoja Apple-vianmärityksen testituloksissa näkyvistä viitekoodeista.

Jos testaat Macia Apple-vianmäärityksellä, testituloksissa on vähintään yksi viitekoodi.

Jos et saa ratkaistua ongelmaa näillä tiedoilla, ota yhteys Appleen tai vie Macisi Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen (AASP), Apple Storeen tai itsenäiseen huoltoliikkeeseen. Anna testistä saamasi koodi. Aitoja Apple-osia on saatavilla myös takuun ulkopuolisiin korjauksiin Self Service Repair ‑ohjelman kautta.*

Koodi

Määritelmä

Lisätietoja

ADP000

Ongelmia ei löytynyt

Ongelmia ei löytynyt.

ALS001

Ympäristön valoisuuden tunnistimessa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

BMT001

BMT003

BMT004

BMT005

Touch ID -anturissa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

CEH001

CEH002

Kotelon kahvassa voi olla ongelma.

Kotelon salpaa ei ole ehkä lukittu. Varmista, että salpa on täysin lukitussa asennossa, ja suorita sitten testi uudelleen.

Jos tämä koodi näkyy uudelleen, lisävianmääritys voi olla tarpeen. Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

CNT001

CNT002

CNT003

CNT004

CNT005

CNT006

CNT007

Ethernet-laitteistossa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

CNW001

CNW003

CNW004

CNW005

CNW006

Wi-Fi-laitteistossa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

CNW007

CNW008

Wi-Fi-verkkoja ei havaittu: Wi-Fi-verkkoja ei ole kantaman alueella tai Wi-Fi-laitteistossa voi olla ongelma.

Suorita testi uudelleen paikassa, jossa on Wi-Fi-verkko.

Jos tämä koodi näkyy uudelleen, lisävianmääritys voi olla tarpeen. Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

DFR001

Touch Barissa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

IMU001

Kiihtyvyysanturissa tai gyroskoopissa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

LAS001

LAS002

LAS003

LAS004

Avaamisen ja sulkemisen tunnistimessa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

NDC001

NDC003

NDC004

NDC005

NDC006

Kamerassa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

NDD001

USB-laitteistossa voi olla ongelma.

Irrota kaikki ulkoiset laitteet paitsi näppäimistö, hiiri ja Ethernet-sovitin (jos käytössä). Suorita testi uudelleen.

Jos tämä koodi näkyy uudelleen, lisävianmääritys voi olla tarpeen. Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

NDK001

NDK003

NDK004

Näppäimistössä voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

NDL001

Bluetooth-laitteistossa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

NDR001

NDR003

NDR004

NDR005

NDR006

Ohjauslevyssä voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

NDR007

On havaittu ulkoinen syöttölaite.

Irrota ulkoiset syöttölaitteet ja suorita testi uudelleen.

NDR008

Ohjauslevyssä voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

NDT001

NDT002

NDT003

NDT004

NDT005

NDT006

Thunderbolt-laitteistossa voi olla ongelma.

Irrota ulkoiset Thunderbolt-laitteet ja suorita testi uudelleen.

Jos tämä koodi näkyy uudelleen, lisävianmääritys voi olla tarpeen. Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

NNN001

Sarjanumeroa ei löytynyt.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PFM001

PFM002

PFM003

PFM004

PFM005

PFM006

PFM007

Järjestelmänhallintayksikössä (SMC) voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PFR001

Tietokoneen laiteohjelmistossa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPF001

PPF003

PPF004

Tuulettimessa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPM001

Muistimoduulissa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPM002

PPM003

PPM004

PPM005

PPM006

PPM007

PPM008

PPM009

PPM010

PPM011

PPM012

PPM013

PPM014

PPM015

PPM016

Integroidussa muistissa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPN001

PPN002

Virranhallintajärjestelmässä voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPP001

PPP002

PPP003

PPP004

PPP005

PPP006

PPP007

PPP008

Virtalähteessä voi olla ongelma.

Varmista, että käytössä on oikea virtalähde. Irrota virtalähde tietokoneesta ja pistorasiasta ja kytke se sitten uudelleen. Suorita testi uudelleen.

Jos tämä koodi näkyy uudelleen, lisävianmääritys voi olla tarpeen. Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPP017

Applen 35 W:n kahdella USB-C-portilla varustetun virtalähteen molemmat portit ovat käytössä.

Kun suoritat Apple-vianmäärityksen käyttämällä Applen 35 W:n kahdella USB-C-portlla varustettua virtalähdettä, käytä vain yhtä latausporttia.

PPP018

Liitetyssä virtalähteessä ei tueta pikalatausta.

Applen tukiartikkelista HT212755 voit selvittää, mitkä virtalähteet, kaapelit ja näytöt voivat ladata tätä laitetta nopeasti.

PPP020

Virtalähdettä ei havaittu.

Varmista, että käytössä on oikea virtalähde. Irrota virtalähde tietokoneesta ja pistorasiasta ja kytke se sitten uudelleen. Suorita testi uudelleen.

Jos tämä koodi näkyy uudelleen, lisävianmääritys voi olla tarpeen. Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPR001

Prosessorissa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPT001

Akkua ei havaittu.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPT002

PPT003

Akku täytyy vaihtaa pian. Akku toimii normaalisti, mutta se säilyttää varauksen heikommin kuin uutena.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPT004

Akku tarvitsee huoltoa. Akku ei toimi normaalisti, vaikka sen toiminnassa tai varauksen pitokyvyssä ei välttämättä ole havaittavissa muutosta. Akkua voi edelleen käyttää ennen sen tarkistuttamista ilman, että tietokone vahingoittuu.

Jos käytät Macia, jossa on Intel-prosessori, voit vahvistaa tämän tuloksen käyttämällä Apple-vianmääritystä Internetin kautta: valitse Omenavalikosta  Sammuta, käynnistä Mac uudelleen ja paina heti optio- ja D-näppäimiä pitkään, kunnes Apple-vianmääritys alkaa.

Jos koodi tulee uudelleen näkyviin tai jos käytät Macia, jossa on Applen siru, ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPT005

Akku on asennettu virheellisesti. Sammuta laite ja lopeta sen käyttö. Tietokone tarvitsee huoltoa.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPT006

Akku tarvitsee huoltoa. Akku ei toimi normaalisti, vaikka sen toiminnassa tai varauksen pitokyvyssä ei välttämättä ole havaittavissa muutosta. Akkua voi edelleen käyttää ennen sen tarkistuttamista ilman, että tietokone vahingoittuu.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPT007

Akku täytyy vaihtaa. Akku toimii normaalisti, mutta säilyttää varauksen huomattavasti heikommin kuin uutena. Akkua voi edelleen käyttää ennen sen vaihtamista ilman, että tietokone vahingoittuu.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

VDC001

VDC003

VDC004

VDC005

VDC006

VDC007

SD-kortinlukijassa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

VDH001

VDH002

VDH003

VDH004

Tallennuslaitteessa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

VDH005

macOS-palautustoimintoa ei voi käynnistää.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

VFD001

VFD002

VFD003

VFD004

VFD005

VFD006

VFD007

Näytössä tai näytönohjaimessa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

VFD008

VFD009

HDMI-ohjaimissa voi olla ongelma (jos ohjaimessa on useita HDMI-portteja).

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

VFD010

Applen liitäntälevyssä voi olla ongelma.

Jos tietokoneessa on Applen liitäntälevy, sijoita liitäntälevy uudelleen paikalleen ja suorita testi uudelleen.

Jos sijoitat liitäntälevyn uudelleen paikalleen ja tämä koodi näkyy, lisävianmääritys voi olla tarpeen.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

Jos poistat Applen liitäntälevyn, tämä koodi tulee todennäköisesti näkyviin.

VFF001

VFF002

VFF003

Äänilaitteistossa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

* Itsenäisesti toimivilla huoltoliikkeillä on pääsy aitoihin Apple-osiin, työkaluihin, koulutusmateriaaliin, huolto-oppaisiin, diagnostiikkatoimintoihin ja resursseihin. Itsenäisten huoltoliikkeiden korjaukset eivät kuulu Applen takuun tai AppleCare-sopimusten piiriin, mutta ne saattavat sisältyä huoltoliikkeiden omaan korjaustakuuseen. Elektronisten laitteiden korjaamiseen perehtyneet asiakkaat saavat Self Service Repair -ohjelman kautta käyttöönsä aitoja Apple-osia, työkaluja ja korjausoppaita, jotta he voivat suorittaa takuun ulkopuolisia korjauksia itse. Self Service Repair -korjauksia on tällä hetkellä saatavilla tietyissä maissa ja tietyillä alueilla tietyille vuonna 2020 tai sen jälkeen julkaistuille Mac-malleille. Jos haluat tutustua ohjelmaan kuuluvien mallien korjausoppaisiin tai tilata niihin varaosia, siirry Self Service Repair ‑sivulle.