Apple-vianmäärityksen viitekoodit

Lue lisätietoja Apple-vianmärityksen testituloksissa näkyvistä viitekoodeista.

Kun testaat Mac-tietokoneesi Apple-vianmäärityksellä, testitulokset sisältävät yhden tai useamman viitekoodin. Jos et pysty ratkaisemaan ongelmaa näiden tietojen avulla, ota yhteyttä Appleen tai vie Mac-tietokoneesi Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen (AASP) tai Apple Storeen huoltoa tai tukea varten. Anna testistä saamasi koodi.

Koodi Määritelmä Lisätietoja
ADP000 Ongelmia ei löytynyt Ongelmia ei löytynyt.
ALS001 Ympäristön valoisuuden tunnistimessa voi olla ongelma. Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.
BMT001
BMT003
BMT004
BMT005
Touch ID -anturissa voi olla ongelma. Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.
CNW001
CNW003
CNW004
CNW005
CNW006
Wi-Fi-laitteistossa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

CNW007
CNW008
Wi-Fi-verkkoja ei havaittu: Wi-Fi-verkkoja ei ole kantaman alueella tai Wi-Fi-laitteistossa voi olla ongelma. Suorita testi uudelleen paikassa, jossa on Wi-Fi-verkko.

Jos tämä koodi näkyy uudelleen, lisävianmääritys voi olla tarpeen. Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.
DFR001 Touch Barissa voi olla ongelma. Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.
NDC001
NDC003
NDC004
NDC005
NDC006
Kamerassa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

NDD001

USB-laitteistossa voi olla ongelma. Irrota kaikki ulkoiset laitteet paitsi näppäimistö, hiiri ja Ethernet-sovitin (jos käytössä). Suorita testi uudelleen.

Jos tämä koodi näkyy uudelleen, lisävianmääritys voi olla tarpeen. Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.
NDK001
NDK003
NDK004
Näppäimistössä voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

NDL001

Bluetooth-laitteistossa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

NDR001
NDR003
NDR004
NDR005
NDR006
Ohjauslevyssä voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

NDT001
NDT002
NDT003
NDT004
NDT005
NDT006
Thunderbolt-laitteistossa voi olla ongelma. Irrota ulkoiset Thunderbolt-laitteet ja suorita testi uudelleen.

Jos tämä koodi näkyy uudelleen, lisävianmääritys voi olla tarpeen. Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

NNN001

Sarjanumeroa ei löytynyt.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PFM001
PFM002
PFM003
PFM004
PFM005
PFM006
PFM007
Järjestelmänhallintayksikössä (SMC) voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PFR001

Tietokoneen laiteohjelmistossa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPF001
PPF003
PPF004
Tuulettimessa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPM001

Muistimoduulissa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPM002
PPM003
PPM004
PPM005
PPM006
PPM007
PPM008
PPM009
PPM010
PPM011
PPM012
PPM013
PPM014
PPM015
Integroidussa muistissa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPP001
PPP002
PPP003
Virtalähteessä voi olla ongelma. Irrota virtalähde tietokoneesta ja pistorasiasta. Liitä se sitten takaisin. Suorita testi uudelleen.

Jos tämä koodi näkyy uudelleen, lisävianmääritys voi olla tarpeen. Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPP007

Virtalähdettä ei ole testattu. Virtalähteessä voi olla ongelma, tai sitä ei ole kytketty tietokoneeseen tai pistorasiaan. Tarkista liitännät ja suorita testi uudelleen.

Jos koodi tulee uudelleen näkyviin, ota yhteyttä Appleen tai vie Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPR001

Prosessorissa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPT001

Akkua ei havaittu.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPT002
PPT003
Akku täytyy vaihtaa pian. Akku toimii normaalisti, mutta se säilyttää varauksen heikommin kuin uutena.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPT004 Akku tarvitsee huoltoa. Akku ei toimi normaalisti, vaikka sen toiminnassa tai varauksen pitokyvyssä ei välttämättä ole havaittavissa muutosta. Akkua voi edelleen käyttää ennen sen tarkistuttamista ilman, että tietokone vahingoittuu. Jos käytät Macia, jossa on Intel-prosessori, voit vahvistaa tämän tuloksen käyttämällä Apple-vianmääritystä Internetin kautta: Valitse Omenavalikosta Sammuta , käynnistä Mac uudelleen ja paina heti optio- ja D-näppäimiä pitkään, kunnes Apple-vianmääritys alkaa.

Jos koodi tulee uudelleen näkyviin tai jos käytät Macia, jossa on Applen siru, ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.
PPT005 Akku on asennettu virheellisesti. Sammuta laite ja lopeta sen käyttö. Tietokone tarvitsee huoltoa.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPT006 Akku tarvitsee huoltoa. Akku ei toimi normaalisti, vaikka sen toiminnassa tai varauksen pitokyvyssä ei välttämättä ole havaittavissa muutosta. Akkua voi edelleen käyttää ennen sen tarkistuttamista ilman, että tietokone vahingoittuu.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

PPT007

Akku täytyy vaihtaa. Akku toimii normaalisti, mutta säilyttää varauksen huomattavasti heikommin kuin uutena. Akkua voi edelleen käyttää ennen sen vaihtamista ilman, että tietokone vahingoittuu.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

VDC001
VDC003
VDC004
VDC005
VDC006
VDC007
SD-kortinlukijassa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

VDH002
VDH004
Tallennuslaitteessa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

VDH005 macOS-palautustoimintoa ei voi käynnistää.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

VFD001
VFD002
VFD003
VFD004
VFD005
VFD007

Näytössä voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

VFD006

Näytönohjaimessa voi olla ongelma.

Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.

VFF001
VFF002
VFF003

Äänilaitteistossa voi olla ongelma. Ota yhteyttä Appleen tai vie tietokone Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Storeen käytettävissä olevien huolto- ja tukivaihtoehtojen selvittämiseksi.