Tietoja iCloud-musiikkikirjaston kuvakkeista ja tilatiedoista

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä eri iCloud-kuvakkeet tarkoittavat iTunesissa ja mistä tietää, onko kappale ostettu iTunes Storesta, lisätty Apple Musicista, yhteensovitettu iTunes Matchin kanssa vai ladattu. Lisäksi siinä kerrotaan, mitä tarkoittaa, jos kappaleet näkyvät harmaalla tekstillä.

Kuvake- ja tilasarakkeiden ottaminen käyttöön

Näet kuvakkeet ja tilat, kun otat iCloud-lataus- ja iCloud-tila-sarakkeet käyttöön seuraavasti:

1. Avaa iTunes.
  2. Jos et ole Oma musiikki -välilehdellä, valitse iTunesin vasemmasta yläkulmasta   Musiikki ja sitten Oma musiikki.
  3. Valitse vasemmasta sivupalkista Kappaleet.
  4. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella tai ctrl-klikkaa iTunesin pääikkunan yläriviä ja varmista, että kohtien iCloud-lataus ja iCloud-tila vieressä on valintamerkki. Jos ne puuttuvat, ota sarakkeet käyttöön valitsemalla iCloud-lataus tai iCloud-tila.
  5. iCloud-lataus- ja iCloud-tila-sarakkeet tulevat näkyviin.

iCloud-latauskuvakkeet

Jos iCloud-lataus-sarake on käytössä iTunesissa, seuraavat kuvakkeet saattavat näkyä.

Ladattavissa

Tämä kuvake näkyy, kun kappale on saatavilla iCloud-musiikkikirjastossa, mutta sitä ei ole tallennettu tietokoneeseesi.

Kaksoiskappale

Tämä kuvake näkyy, kun kappaleesta on kaksoiskappale tietokoneen iTunes-kirjastossa. Kuvake näkyy niiden kaksoiskappaleiden vieressä, joita ei ladattu iCloud-musiikkikirjastoon.

Odotetaan

Tämä kuvake näkyy, kun kappaletta etsitään, eikä sitä ole vielä käsitelty. Yritä ratkaista ongelma päivittämällä iCloud-musiikkikirjasto (Tiedosto > Kirjasto > Päivitä iCloud-musiikkikirjasto).

Ei lähetetty

Tämä kuvake näkyy, kun kappale on lisätty iCloud-musiikkikirjastoon iPhonesta, iPadista tai iPod touchista, mutta sitä ei voi yhteensovittaa eikä sitä ole ladattu Macista tai Windows-tietokoneesta. Voit lähettää kappaleen ottamalla iCloud-musiikkikirjaston käyttöön siinä tietokoneessa, johon koko äänitiedosto on tallennettu.

Poistettu

Tämä kuvake näkyy, kun olet poistanut kappaleen iCloud-musiikkikirjastosta eri tietokoneessa. iCloud-musiikkikirjastosta poistetut kappaleet poistetaan liitetyistä iOS-laitteista heti. Ne kuitenkin säilyvät muissa liitetyissä tietokoneissa, kunnes poistat ne manuaalisesti.

Soveltumaton

Tämä kuvake näkyy sellaisten kohteiden vieressä, joita ei voi lisätä iCloud-musiikkikirjastoon. Kappale saattaa olla soveltumaton, jos sitä ei ostettu iTunes Storesta tai jos se ostettiin eri Apple ID:llä, jos kappaletiedoston koko on yli 200 Mt tai pituus yli kaksi tuntia tai jos se koodattiin enintään 96 kb/s:n nopeudella.

Virhe

Tämä kuvake saattaa näkyä, jos kappale on vioittunut tai jos sen lähettämisessä tapahtui virhe. Yritä ratkaista ongelma päivittämällä iCloud-musiikkikirjasto (Tiedosto > Kirjasto > Päivitä iCloud-musiikkikirjasto). Jos päivittäminen ei ratkaise ongelmaa, kokeile tuoda uusi kopio kappaleesta iTunes-kirjastoon.

Ei enää saatavilla

Tämä kuvake tarkoittaa, että kohde ei enää ole saatavilla Apple Music -luettelosta.

Muut iCloud-kuvakkeet

Seuraavat kuvakkeet näkyvät iTunesin oikeassa yläkulmassa hakukentän alapuolella iCloud-lataus-sarakkeen sijaan.

Yhdistetään

Tämä kuvake näkyy, kun otat iCloud-musiikkikirjaston ensimmäistä kertaa käyttöön tai kun päivität iTunes-kirjaston (Tiedosto > Kirjasto > Päivitä iTunes-kirjasto). Se tarkoittaa, että iTunes muodostaa yhteyttä tai lähettää päivityksiä iCloud-musiikkikirjastoon.

Yhteys katkaistu

Tämä kuvake tarkoittaa, että iCloud-musiikkikirjastosi ei ole käytettävissä. iTunesin ja iTunes Storen välillä saattaa olla yhteysongelma tai iCloud-musiikkikirjastoosi saattaa olla tallennettu liian monta kohdetta*. Lisäksi kappaleesi saattavat näkyä vaaleanharmaalla tekstillä.

*Musiikkikirjastossasi voi olla enintään 100 000 kappaletta. iTunes Storesta ostamiasi kappaleita ei lasketa mukaan tähän rajoitukseen.

iCloud-tila

iCloud-tila-sarakkeen tiloista näet, onko kappale ostettu iTunes Storesta, lisätty Apple Musicista, yhteensovitettu iTunes Matchin kanssa, ladattu vai jotain muuta.

• Apple Music: lisäsit tämän kappaleen Apple Music -luettelosta.
  • Täsmäävä: tämä kappale on yhteensovitettu Apple Musicin tai iTunes Matchin kanssa.
  • Ostettu: ostit tämän kappaleen iTunes Storesta.
  • Ladattu: lähetit tämän kappaleen iCloud-musiikkikirjastoon CD-levyltä tai muusta lähteestä.
  • Ei ladattu: lähetit tämän kappaleen iCloud-musiikkikirjastoon iPhonesta, iPadista tai iPod touchista, mutta kyseistä kappaletta ei ole käyttämässäsi tietokoneessa, jotta sen voisi lähettää.
  • Soveltumaton: tietokonettasi ei ole valtuutettu toistamaan tätä kappaletta tai tiedostotyyppiä ei voi lisätä iCloud-musiikkikirjastoon. Kappale saattaa olla soveltumaton, jos sitä ei ostettu iTunes Storesta tai jos se ostettiin eri Apple ID:llä, jos kappaletiedoston koko on yli 200 Mt tai pituus yli kaksi tuntia tai jos se koodattiin enintään 96 kb/s:n nopeudella.
  • Odotetaan: kappaletta yhteensovitetaan eikä sitä ole käsitelty tai se odottaa iCloud-musiikkikirjastoon lataamista.
  • Poistettu: kappale on tietokoneessasi, mutta se on poistettu iCloud-musiikkikirjastostasi.

Jos Apple ID:lläsi ostamasi kappale on DRM-suojattu eikä kappaletta ole enää saatavilla iTunes Storesta, se ladataan iCloud-musiikkikirjastoon suojatussa DRM-muodossa. Voit ladata kappaleen samassa suojatussa DRM-muodossa, mutta tietokone täytyy valtuuttaa, ennen kuin voit toistaa sen.

Kappaletta ei lähettää iCloud-musiikkikirjastoon, jos siinä on DRM-suojaus ja se ostettiin eri Apple ID:llä eikä sitä voinut yhteensovittaa.

Jos kappaleet näkyvät vaaleanharmaalla tekstillä

Kappaleet saattavat näkyä iTunesissa vaaleanharmaalla tekstillä eri syistä. Syitä voivat olla esimerkiksi seuraavat:

• Et ole yhteydessä iCloud-musiikkikirjastoon. Jos iTunesin oikeassa yläkulmassa näkyy Ei yhteydessä -kuvake, et ole yhteydessä iCloud-musiikkikirjastoon. Muodosta yhteys uudelleen valitsemalla kuvake.
  • Kappale ei ole Apple Musicissa tai sitä ei ole saatavilla maassasi tai alueellasi. Nämä kappaleet näkyvät harmaana myös, jos haet niitä Apple Musicissa.
  • Lapsille sopimattomia kappaleita koskevat rajoitukset ovat käytössä. Lue lisätietoja rajoituksista.
  • Artisti tai sisällön tuottaja on tehnyt muutoksia albumiin. Sinun on ehkä poistettava albumi kirjastostasi ja lisättävä se takaisin Apple Music -luettelosta.