Tietoja iCloud-musiikkikirjaston kuvakkeista ja tilatiedoista

Laita iCloud-lataus- ja iCloud-tila-sarakkeet Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa päälle, jos tarvitset lisätietoja kappaleista ja haluat tietää, mitä se tarkoittaa, jos kappaleet on merkitty harmaalla tekstillä.

Kuvake- ja tilasarakkeiden ottaminen käyttöön

Näet kuvakkeet ja tilat, kun otat iCloud-lataus- ja iCloud-tila-sarakkeet käyttöön seuraavasti:

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse iTunesin vasemmasta yläkulmasta   Musiikki ja klikkaa sitten Kirjasto.
  3. Valitse vasemmasta sivupalkista Kappaleet.
  4. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella tai ctrl-klikkaa iTunesin pääikkunan yläriviä ja varmista, että kohtien iCloud-lataus ja iCloud-tila vieressä on valintamerkki. Jos ne puuttuvat, ota sarakkeet käyttöön valitsemalla iCloud-lataus tai iCloud-tila.
    iTunes-ikkuna, jossa näkyy Kirjasto. Edustalla on Näytä-valikko, ja iCloud-lataus- ja iCloud-tila-valinnat on suurennettu.
  5. iCloud-lataus- ja iCloud-tila-sarakkeet tulevat näkyviin.

iCloud-latauskuvakkeet

Jos iCloud-lataus-sarake on käytössä iTunesissa, seuraavat kuvakkeet saattavat näkyä.

Ladattavissa

Tämä kuvake näkyy, kun kappale on saatavilla iCloud-musiikkikirjastossa, mutta sitä ei ole tallennettu tietokoneeseesi.

Kaksoiskappale

Tämä kuvake näkyy, kun kappaleesta on kaksoiskappale tietokoneen iTunes-kirjastossa. Kuvake näkyy niiden kaksoiskappaleiden vieressä, joita ei ladattu iCloud-musiikkikirjastoon.

Odotetaan

Tämä kuvake näkyy, kun kappaletta etsitään, eikä sitä ole vielä käsitelty. Yritä ratkaista ongelma päivittämällä iCloud-musiikkikirjasto (Tiedosto > Kirjasto > Päivitä iCloud-musiikkikirjasto).

Ei lähetetty

Tämä kuvake näkyy, kun kappale on lisätty iCloud-musiikkikirjastoon iPhonesta, iPadista tai iPod touchista, mutta sitä ei voi yhteensovittaa eikä sitä ole ladattu Macista tai Windows-tietokoneesta. Voit lähettää kappaleen ottamalla iCloud-musiikkikirjaston käyttöön siinä tietokoneessa, johon koko äänitiedosto on tallennettu.

Poistettu

Tämä kuvake näkyy, kun olet poistanut kappaleen iCloud-musiikkikirjastosta eri tietokoneessa. iCloud-musiikkikirjastosta poistetut kappaleet poistetaan liitetyistä iOS-laitteista heti. Ne kuitenkin säilyvät muissa liitetyissä tietokoneissa, kunnes poistat ne manuaalisesti.

Soveltumaton

Tämä kuvake näkyy sellaisten kohteiden vieressä, joita ei voi lisätä iCloud-musiikkikirjastoon. Kappale saattaa olla soveltumaton, jos sitä ei ostettu iTunes Storesta tai jos se ostettiin eri Apple ID:llä, jos kappaletiedoston koko on yli 200 Mt tai pituus yli kaksi tuntia tai jos se koodattiin enintään 96 kb/s:n nopeudella.

Virhe

Tämä kuvake saattaa näkyä, jos kappale on vioittunut tai jos sen lähettämisessä tapahtui virhe. Yritä ratkaista ongelma päivittämällä iCloud-musiikkikirjasto (Tiedosto > Kirjasto > Päivitä iCloud-musiikkikirjasto). Jos päivittäminen ei ratkaise ongelmaa, kokeile tuoda uusi kopio kappaleesta iTunes-kirjastoon.

Ei enää saatavilla

Tämä kuvake tarkoittaa, että kohde ei enää ole saatavilla Apple Music -luettelosta.

iCloud-tila

iCloud-tila-sarakkeen tiloista näet, onko kappale ostettu iTunes Storesta, lisätty Apple Musicista, yhteensovitettu iTunes Matchin kanssa, ladattu vai jotain muuta.

• Apple Music: lisäsit tämän kappaleen Apple Music -luettelosta.
  • Täsmäävä: tämä kappale on yhteensovitettu Apple Musicin tai iTunes Matchin kanssa.
  • Ostettu: ostit tämän kappaleen iTunes Storesta.
  • Ladattu: lähetit tämän kappaleen iCloud-musiikkikirjastoon CD-levyltä tai muusta lähteestä.
  • Ei ladattu: lähetit tämän kappaleen iCloud-musiikkikirjastoon iPhonesta, iPadista tai iPod touchista, mutta kyseistä kappaletta ei ole käyttämässäsi tietokoneessa, jotta sen voisi lähettää.
  • Soveltumaton: tietokonettasi ei ole valtuutettu toistamaan tätä kappaletta tai tiedostotyyppiä ei voi lisätä iCloud-musiikkikirjastoon. Kappale saattaa olla soveltumaton, jos sitä ei ostettu iTunes Storesta tai jos se ostettiin eri Apple ID:llä, jos kappaletiedoston koko on yli 200 Mt tai pituus yli kaksi tuntia tai jos se koodattiin enintään 96 kb/s:n nopeudella.
  • Odotetaan: kappaletta yhteensovitetaan eikä sitä ole käsitelty tai se odottaa iCloud-musiikkikirjastoon lataamista.
  • Poistettu: kappale on tietokoneessasi, mutta se on poistettu iCloud-musiikkikirjastostasi.

Jos Apple ID:lläsi ostamasi kappale on DRM-suojattu eikä kappaletta ole enää saatavilla iTunes Storesta, se ladataan iCloud-musiikkikirjastoon suojatussa DRM-muodossa. Voit ladata kappaleen samassa suojatussa DRM-muodossa, mutta tietokone täytyy valtuuttaa, ennen kuin voit toistaa sen.

Kappaletta ei lähettää iCloud-musiikkikirjastoon, jos siinä on DRM-suojaus ja se ostettiin eri Apple ID:llä eikä sitä voinut yhteensovittaa.

Jos kappaleet näkyvät vaaleanharmaalla tekstillä

Kappaleet saattavat näkyä iTunesissa vaaleanharmaalla tekstillä eri syistä. Syitä voivat olla esimerkiksi seuraavat:

• Et ole yhteydessä iCloud-musiikkikirjastoon. Jos iTunesin oikeassa yläkulmassa näkyy Ei yhteydessä -kuvake, et ole yhteydessä iCloud-musiikkikirjastoon. Muodosta yhteys uudelleen valitsemalla kuvake.
  • Kappale ei ole Apple Musicissa tai sitä ei ole saatavilla maassasi tai alueellasi. Nämä kappaleet näkyvät harmaana myös, jos haet niitä Apple Musicissa.
  • Lapsille sopimattomia kappaleita koskevat rajoitukset ovat käytössä. Lue lisätietoja rajoituksista.
  • Artisti tai sisällön tuottaja on tehnyt muutoksia albumiin. Sinun on ehkä poistettava albumi kirjastostasi ja lisättävä se takaisin Apple Music -luettelosta.

Muut iCloud-kuvakkeet

Saatat nähdä nämä kuvakkeet iTunesin oikeassa yläkulmassa, hakukentän alapuolella. Ne eivät näy iCloud-lataus-sarakkeessa.

Yhdistetään

Tämä kuvake näkyy, kun otat iCloud-musiikkikirjaston ensimmäistä kertaa käyttöön tai kun päivität iTunes-kirjaston (Tiedosto > Kirjasto > Päivitä iTunes-kirjasto). Se tarkoittaa, että iTunes muodostaa yhteyttä tai lähettää päivityksiä iCloud-musiikkikirjastoon.

Yhteys katkaistu

Tämä kuvake tarkoittaa, että iCloud-musiikkikirjastosi ei ole käytettävissä. iTunesin ja iTunes Storen välillä saattaa olla yhteysongelma tai iCloud-musiikkikirjastoosi saattaa olla tallennettu liian monta kohdetta.* Lisäksi kappaleesi saattavat näkyä vaaleanharmaalla tekstillä.

* Musiikkikirjastossasi voi olla enintään 100 000 kappaletta. iTunes Storesta ostamiasi kappaleita ei lasketa mukaan tähän rajoitukseen.