Ohjeita iCloud Mailin käyttöön

Toimi seuraavien ohjeiden mukaan, jos et pysty käyttämään sähköpostiasi tai et pysty lähettämään ja vastaanottamaan viestejä @icloud.com-sähköpostiosoitteesi kautta.

Tärkeimmät asiat ensin

1. Päivitä Macisi uusimpaan macOS-versioon. iCloud Mail -tilit vaativat OS X 10.7.5:n tai sitä uudemman version
  2. Siirry Järjestelmän tila -sivulle ja tarkista iCloud Mailin tila.

Jos tarvitset edelleen apua, kokeile seuraavia ongelmaasi koskevia ohjeita.

Jos et voi käyttää iCloud Mailia osoitteessa iCloud.com

1. Varmista, että käytät tuettua selaintaPäivitä Safari näiden ohjeiden mukaisesti. Jos käytät jotain muuta selainta, lue ohjeita päivitysten asentamiseen sen ohjeesta.
  2. Tyhjennä selaimen välimuisti. Valitse Safarissa Safari > Tyhjennä historia. Jos käytät jotain muuta selainta, tutustu sen ohjeeseen.
  3. Jos voit käyttää iCloud Mailia toisesta paikasta tai toisella internet-yhteydellä, ota yhteys internet-palveluntarjoajaan tai verkon ylläpitäjään. Jotkin internet-määritykset estävät tahattomasti tai tarkoituksella pääsyn tiettyihin verkkosivustoihin tai -palveluihin, esimerkiksi iCloud Mailiin.

Jos sähköpostin lähettäminen Macin Mail-ohjelmasta ei onnistu

Noudata näitä ohjeita, jos viestiä ei voida toimittaa, jos viestin liitetiedosto on suuri tai jos vastaanottaja ei saa viestiä.

Jos saat varoitusviestin, kun lähetät viestin @icloud.com-sähköpostiosoitteesta Macin Maililla

”Viestiä ei voitu lähettää ja se säilytetään Lähtevät-postilaatikossa kunnes sen lähettäminen on mahdollista. Virheen syy on: Tapahtui virhe toimitettaessa tätä viestiä SMTP-palvelimen palvelimen nimi kautta.”

1. Avaa Mail ja valitse Mail > Asetukset.
  2. Avaa Tilit-välilehti.
  3. Valitse iCloud-sähköpostitilisi.
  4. Avaa Tilitiedot-välilehti.
  5. Avaa Lähtevän postin palvelin (SMTP) -valikko ja valitse iCloud-sähköpostitilisi. Jos valitset Muokkaa SMTP-palvelinluetteloa, iCloudin SMTP-palvelinta ei näy vaihtoehtona.

Jos olet liittämässä suurta tiedostoa

Viestin liitetiedostot eivät voi olla suurempia kuin mitä vastaanottajan ja lähettäjän sähköpostipalveluntarjoajat sallivat. Enimmäiskoko vaihtelee sähköpostipalveluntarjoajan mukaan. Kokeile käyttää Mail Dropiapakata tiedosto ennen sen lähettämistä tai lähettää viesti ilman liitettä.

Jos vastaanottaja ei saa viestiäsi

1. Jos Saapuneet-kansioon tulee Tuntematon osoite- tai Toimittamaton viesti palautettiin -viesti, kun olet lähettänyt viestin, varmista Lähetetyt-postilaatikosta, että vastaanottajan sähköpostiosoite on oikein.
  2. Jos käytät macOS Mailia tai jos käytät iCloud Mailia Safarissa tai muussa tuetussa verkkoselaimessa, tarkista Luonnokset-, Lähetetyt- ja Lähtevät-postilaatikot:
    • Jos viestistä on lähettämätön kopio Luonnokset-kansiossa, yritä lähettää viesti uudelleen.
    • Jos viesti on Lähtevät-kansiossa, varmista, että tietokone on yhteydessä internetiin, ja valitse iCloudin SMTP-palvelin yllä olevien ohjeiden avulla.*
  3. Pyydä vastaanottajaa tarkistamaan roskapostikansiot tai -postilaatikot.
  4. Jos vastaanottaja ei edelleenkään saa viestiäsi ja viestisi lähetetään ilman varoituksia tai Toimittamaton viesti -viestejä, iCloud Mailin palvelimet tai vastaanottajan sähköpostipalvelin saattavat estää tai suodattaa viestisi. Selvitä asia ottamalla yhteyttä iCloud-tukeen. Pyydä lisäksi vastaanottajaa ottamaan yhteys sähköpostinsa ylläpitäjään.

*Jos käytät muuta kuin iCloudin SMTP-palvelinta, älä käytä iCloud-sähköpostiosoitettasi lähettäjän osoitteena. Muussa tapauksessa sähköpostiasi ei ehkä toimiteta tai se toimitetaan ehkä vastaanottajan roskapostikansioon.

Jos viestien vastaanottaminen onnistuu, mutta niiden lähettäminen ei

Internet-palveluntarjoaja saattaa estää sähköpostin lähettämisen verkostaan SMTP-protokollalla. Ota yhteys palveluntarjoajaasi ja kysy SMTP-liikenteestä, joka kohdistuu palveluntarjoajan verkon ulkopuolella olevaan ulkoiseen palveluun (kuten iCloudiin). Jos internet-palveluntarjoaja estää SMTP-liikenteen, kysy, miten SMTP-esto voidaan poistaa.

Jos palveluntarjoajasi ei ole estänyt SMTP-liikennettä, mutta et siltikään voi lähettää viestejä, hanki apua ottamalla yhteyttä Apple-tukeen.

Jos sähköpostin vastaanottaminen macOS:n Mail-ohjelmassa ei onnistu

Etsi iCloud-sähköpostitilisi nimi Mailin pääikkunan vasemmalta puolelta. Jos tilisi nimi on himmennettynä ja sen vieressä on salamaniskun symboli, tilisi on offline-tilassa. Siirrä tilisi online-tilaan yhdistämällä ensin tietokone internetiin. Valitse sitten Postilaatikko > Siirrä kaikki tilit linjoille.

Jos sähköpostin vastaanottaminen ei edelleenkään onnistu, hae lisää ohjeita Mail-ohjelman käyttöön.

Jos haluat poistaa ehdotetun äskeisen yhteystiedon iCloud Mailissa

Kun olet kirjautuneena iCloudiin, saatat nähdä äskeiset sähköpostiosoitteesi laitteissasi ehdotettuina yhteystietoina. Jos haluat estää yhteystiedon näkymisen ehdotuksena, toimi seuraavasti:

1. Aloita sähköpostin kirjoittaminen klikkaamalla iCloud.comissa .
  2. Ryhdy kirjoittamaan Vastaanottaja-kenttään sähköpostiosoitetta, jonka haluat kätkeä.
  3. Siirry osoitteen päälle ja klikkaa .
  4. Valitse Poista äskeisistä.

Jos sähköpostin lähettämisessä tai vastaanottamisessa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa on ongelmia

1. Tarkista, että internet-yhteys on muodostettu. Kokeile avata apple.com/fi Safarissa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.
  2. Siirry iCloud.comiin Macissa tai Windows-tietokoneessa varmistaaksesi, että voit vastaanottaa sähköpostia iCloud-sähköpostitiliisi.
  3. Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [nimesi] > iCloud ja laita Mail päälle. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud.
  4. Varmista, että uudet tiedot työnnetään automaattisesti laitteeseen:
    • Jos laitteessa on iOS 10 tai uudempi, napauta Asetukset > Mail > Tilit > Hae uudet tiedot ja laita Push päälle.
    • Jos laitteessa on iOS 9 tai aiempi, napauta Asetukset > Posti, yhteystiedot, kalenterit > Hae uudet tiedot ja laita Push päälle.
    • Varmista Push-toiminnon toimivuus lähettämällä tiliisi sähköpostia.
  5. Palaa Hae uudet tiedot -kohtaan. Napauta sitten iCloud-tiliäsi ja laita Push päälle. Jos sinulla on useita iCloud Mail -tilejä, voit käyttää Push-toimintoa yhden tilin kanssa kerrallaan. Varmista, että Push on laitettu päälle ensisijaisessa iCloud Mail -tilissäsi.
  6. Sammuta laite ja käynnistä se uudelleen.

Jos sähköpostin lähettäminen tai vastaanottaminen ei edelleenkään onnistu, laita edellä kohdissa 3, 4 ja 5 mainitut asetukset pois päältä ja sitten takaisin päälle.

Ohjeita iCloudin Windows-version käyttöön

Lisäohjeet

Lue ohjeita sähköpostin lähettämiseen tai vastaanottamiseen Macin Mail-ohjelmassa

Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteyttä iCloud-tukeen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.