Ohjeita iCloud-kalenterin käyttöön

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten toimia, jos iCloud-kalenterin kanssa ilmenee ongelmia. Joskus voi käydä esimerkiksi niin, että kalenteriin tekemäsi muutokset eivät näy kaikissa laitteissasi.

Ennen aloittamista

Lue ohjeita, jos et näe kalenteritapahtuman liitteitä tai voi ladata tai lisätä niitä

iOS

Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

Laita iCloud-kalenteri päälle ja päivitä laite

• Kun käytössä on iPhone, iPad tai iPod touch ja iOS 7 tai uudempi, napauta Asetukset > iCloud ja varmista, että Kalenteri on päällä.
  • Asenna uusin iOS-versio, jota laitteessasi tuetaan.

Tarkista Internet-yhteys

1. Avaa www.apple.com/fi Safarissa. Jos Internet-yhteyden muodostaminen ei onnistu, iCloud-kalenterit ja -tapahtumat eivät päivity Kalenteri-ohjelmassa. Lue Internet-yhteyden vianmääritysohjeet.
  2. Tarkista, voitko käyttää portteja 80 ja 443, yrittämällä avata suojattu verkkosivusto iOS-laitteellasi. Jos verkkosivusto ei aukea, portit eivät ole käytettävissäsi. Pyydä ohjeita Internet-palveluntarjoajaltasi. Safarin pitää voida käyttää porttia 443, jotta se voi lähettää push-päivityksiä iCloudin ja laitteidesi välillä.

Päivitä kalenterit

1. Avaa Kalenteri ja lataa kalenteriluettelo napauttamalla Kalenterit-välilehteä.
  2. Päivitä luettelo vetämällä sitä alaspäin.

Jos iCloudin syntymäpäiväkalenterissa on ongelmia, muista, että se päivittyy kerran tunnissa. Voi siis kestää tunnin, ennen kuin iCloud-yhteystietojen syntymäpäiväkenttään tehdyt muutokset näkyvät iCloud-kalenterissa.

Tarkista Kalenterin oletustili

Jos tallennat ja muokkaat tapahtumia iCloud-tilin avulla kolmannen osapuolen (kuten Googlen tai Yahoon) tilin sijaan, iCloud päivittää kalenterisi automaattisesti.

iOS 7:ssä tai uudemmassa voit tarkistaa seuraavasti, minkä kalenteritilin kautta tapahtumat päivittyvät:

1. Avaa Kalenteri-ohjelma laitteessa ja napauta tapahtumaa, jotta näet sen tiedot.
  2. Tarkista, päivittyykö tapahtuma iCloud-kalenterin kautta, napauttamalla kalenterin nimeä.

Jos käytät laitteessasi useita tilejä (kuten iCloudia, Googlea ja Yahoota), varmista, että iCloud-kalenteri on Kalenterin oletustili:

1. Valitse laitteessa Asetukset > Posti, yhteystiedot, kalenterit > Oletuskalenteri.
  2. Tee iCloud-kalenterista Kalenterin oletustili napauttamalla sitä.

Muuta synkronointiasetuksia

1. Valitse Asetukset > Posti, yhteystiedot, kalenterit.
  2. Valitse Kalenterit-kohdasta Synkronointi. Jos synkronointiasetuksena on Kaikki tapahtumat, vaihda asetukseksi tietty ajanjakso, esimerkiksi 1 kk tapahtumat. Jos asetuksena on jo tietty kesto, vaihda asetukseksi Kaikki tapahtumat.
  3. Paina Koti-painiketta.
  4. Odota useita minuutteja. Avaa Kalenteri, napauta Kalenterit ja päivitä tiedot vetämällä alaspäin.

Käynnistä Kalenteri uudelleen

Sulje ja avaa uudelleen iOS-laitteen Kalenteri-ohjelma.

iOS 7 tai uudempi:

1. Paina Koti-painiketta kahdesti, jotta näet avoinna olevat ohjelmat.
  2. Etsi Kalenterin esikatselu ja sulje ohjelma pyyhkäisemällä sitä ylöspäin.
  3. Palaa Koti-valikkoon painamalla Koti-painiketta.
  4. Odota minuutti ja avaa Kalenteri-ohjelma sitten uudelleen.

Laita iCloud-kalenteri pois päältä ja takaisin päälle

1. Valitse Asetukset > iCloud.
  2. Laita Kalenteri pois päältä.
  3. Voit valita Poista [laitteesta], jos tiedot ovat osoitteessa icloud.com/calendar ja vähintään yhdessä laitteessa. Muussa tapauksessa valitse Pidä [laitteessa].
  4. Odota muutama minuutti ja laita Kalenteri sitten takaisin päälle.

Käynnistä laite uudelleen

Pidä nukkumispainiketta painettuna, kunnes näyttöön tulee Sammuta-teksti. Sammuta sitten laite liu'uttamalla. Kytke laite uudelleen päälle.

OS X Mountain Lion tai uudempi

Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

Palvelinvirhe 507

Jos näet viestin Palvelin vastasi 507 toimintoon CalDAVWriteEntityQueueableOperation, olet ylittänyt vähintään yhden iCloud-kalenterin rajoituksista. Poista kalenteri- tai muistutustietoja iCloud-tililtäsi.

Laita iCloud-kalenteri päälle ja päivitä ohjelmisto

• Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset, valitse iCloud ja valitse Kalenterit (tai Kalenterit ja muistutukset OS X Mountain Lionissa).
  • Asenna uusin OS X -versio, jota Macissasi tuetaan.

Tarkista Internet-yhteys

1. Avaa www.apple.com/fi Safarissa. Jos Internet-yhteyden muodostaminen ei onnistu, iCloud-kalenterit ja -tapahtumat eivät päivity Kalenteri-ohjelmassa.Lue Internet-yhteyden vianmääritysohjeet.
  2. Tarkista, voitko käyttää portteja 80 ja 443, yrittämällä avata suojattu verkkosivusto Macillasi. Jos verkkosivusto ei aukea, portit eivät ole käytettävissäsi. Pyydä ohjeita Internet-palveluntarjoajaltasi. Safarin pitää voida käyttää porttia 443, jotta se voi lähettää push-päivityksiä iCloudin ja laitteidesi välillä.

Tarkista iCloud-tilin tiedot

Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja osoita iCloud-kuvaketta. Varmista, että olet kirjautunut samalle iCloud-tilille, jota käytät muissa tuetuissa laitteissasi.

Päivitä kalenterit

1. Avaa Kalenteri.
  2. Valitse Näytä > Päivitä kalenterit.

Jos iCloudin syntymäpäiväkalenterissa on ongelmia, muista, että se päivittyy kerran tunnissa. Voi siis kestää tunnin, ennen kuin iCloud-yhteystietojen syntymäpäiväkenttään tehdyt muutokset näkyvät iCloud-kalenterissa.

Tarkista Kalenterin oletustili

Jos tallennat ja muokkaat tapahtumia Kalenterin iCloud-osiossa jonkin toisen tiliosion (kuten Omassa Macissa-, Exchange- tai Google-osion) sijaan, iCloud päivittää kalenterisi automaattisesti. Lue lisätietoja paikallisten kalentereiden siirtämisestä iCloudiin.

Jos käytät Macissasi useita tilejä (kuten iCloudia, Gmailia ja Yahoota), varmista, että iCloud on Kalenterin oletustili:

1. Avaa Kalenteri.
  2. Valitse Kalenteri > Asetukset.
  3. Avaa Yleiset-välilehti ja varmista, että jokin iCloud-kalentereistasi on oletustilinä.

Laita iCloud-kalenteri pois päältä ja takaisin päälle

1. Lopeta Kalenteri.
  2. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja osoita iCloud-kuvaketta.
  3. Poista valinta Kalenterit-kohdasta (tai Kalenterit ja muistutukset -kohdasta OS X Mountain Lionissa).
    Osoita OS X Mountain Lionissa ja Mavericksissa pyydettäessä Poista Macista.
  4. Sulje Järjestelmäasetukset ja odota noin minuutin ajan.
  5. Avaa Järjestelmäasetukset ja valitse iCloud.
  6. Laita valinta Kalenterit-kohtaan (tai Kalenterit ja muistutukset -kohtaan OS X Mountain Lionissa).
  7. Avaa Kalenteri.

Käynnistä tietokone uudelleen

Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, onko ongelma ratkennut.

iCloud.com

• Jos sinulla on ongelmia osoitteessa icloud.com/calendar sijaitsevien verkkopohjaisten iCloud-kalenterien kanssa, tarkista selaimen asetukset.
  • Jos muista laitteista peräisin olevat päivitykset eivät näy tai jos Kalenterit ei näy odotetulla tavalla, siirry toiseen ohjelmaan. Osoita selainikkunan vasemmassa ylälaidassa olevaa iCloud-kuvaketta ja valitse toinen ohjelma, kuten Yhteystiedot. Palaa sitten Kalentereihin.
  • Jos iCloudin syntymäpäiväkalenterissa on ongelmia, muista, että se päivittyy kerran tunnissa. Voi siis kestää tunnin, ennen kuin iCloud-yhteystietojen syntymäpäiväkenttään tehdyt muutokset näkyvät iCloud-kalenterissa.

Jos ongelma toistuu, kirjaudu ulos iCloudista:

1. Osoita nimeäsi oikeassa ylälaidassa.
  2. Valitse Kirjaudu ulos.
  3. Kirjaudu takaisin sisään.

Microsoft Windows (Microsoft Outlook)

Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

Tarkista järjestelmävaatimukset

Varmista, että Windows-tietokoneesi täyttää iCloudin järjestelmävaatimukset.

Tarkista Internet-yhteys

1. Avaa www.apple.com/fi. Jos Internet-yhteyden muodostaminen ei onnistu, iCloud-kalenterit ja -tapahtumat eivät päivity Outlookissa. Lue Internet-yhteyden vianmääritysohjeet.
  2. Tarkista, voitko käyttää portteja 80 ja 443, yrittämällä avata suojattu verkkosivusto Windows-tietokoneellasi. Jos verkkosivusto ei aukea, portit eivät ole käytettävissäsi. Pyydä ohjeita Internet-palveluntarjoajaltasi. Safarin pitää voida käyttää porttia 443, jotta se voi lähettää push-päivityksiä iCloudin ja laitteidesi välillä.

Tarkista asetukset

Avaa iCloudin Windows-versio ja varmista, että olet kirjautunut samalle iCloud-tilille, jota käytät muissa tuetuissa laitteissasi.

Päivitä Outlookin tiedot

Jos olet äskettäin tehnyt muutoksia Outlookissa, eivätkä ne päivity muihin laitteisiisi (tai päinvastoin), osoita Outlookin Päivitä-painiketta.

Laita iCloud-kalenteri pois päältä ja takaisin päälle

1. Sulje Outlook.
  2. Avaa iCloudin Windows-versio.
  3. Poista valinta Sähköposti, yhteystiedot, kalenterit ja tehtävät -valintaneliöstä ja valitse sitten Käytä.
  4. Valitse muutaman sekunnin kuluttua Sähköposti, yhteystiedot, kalenterit ja tehtävät -valintaneliö ja valitse sitten Käytä.
  5. Avaa Outlook.

Varmista, että iCloud Outlook -apuohjelma on aktiivisena Outlookissa

Outlook 2010 tai uudempi:

1. Valitse Tiedosto-valikko.
  2. Valitse Asetukset vasemmassa paneelissa.
  3. Valitse Outlookin Asetukset-ikkunan vasemmanpuoleisesta paneelista Apuohjelmat.
  4. Tarkastele apuohjelmaluetteloa Aktiiviset sovellusapuohjelmat -osiossa.
  5. Valitse iCloud Outlook -apuohjelma.

Outlook 2007:

1. Valitse Työkalut-valikosta Valvontakeskus.
  2. Valitse vasemmasta sarakkeesta Apuohjelmat.
  3. Tarkastele apuohjelmaluetteloa Aktiiviset sovellusapuohjelmat -osiossa.
  4. Valitse iCloud Outlook -apuohjelma.

Varmista, että iCloud ei ole oletustilisi Outlookissa

• Valitse Outlook 2010:ssä tai uudemmassa Tiedosto > Tiedot > Tilin asetukset > Datatiedostot. Jos iCloud on merkitty oletustiliksi Kommentit-sarakkeessa, valitse toinen tili ja valitse Aseta oletukseksi.
  • Valitse Outlook 2007:ssä Tiedosto > Datatiedoston hallinta > Datatiedostot. Jos iCloud on merkitty oletustiliksi Kommentit-sarakkeessa, valitse toinen tili ja valitse Aseta oletukseksi.

Käynnistä tietokone uudelleen

Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, tarkista, onko ongelma ratkennut.

Kalenterien löytäminen Microsoft Outlookissa

Lue lisätietoja apuohjelmien hallinnasta Microsoft Outlookissa.

1. Varmista, että Kalenteri on päällä iCloudin Windows-versiossa.
  2. Etsi tietojasi Outlookin iCloud-kansiosta. Näet tietosi myös Outlookin kansioluettelossa olevasta Poistetut-kansiosta.

Jos kalenteritiedot ovat Poistetut-kansiossa, se ei tarkoita, että iCloud olisi poistanut tiedot. Kun valitset Sähköposti, yhteystiedot, kalenterit ja tehtävät -valintaneliön iCloudin Windows-versiossa, iCloud kopioi Outlookin .pst-oletustiedostossa olevat kalenteritiedot iCloudiin. Tämän jälkeen iCloud poistaa kalenteritiedot .pst-tiedostosta ja siirtää ne Outlookin Poistetut-kansioon. Sitten kalenteritiedot siirtyvät Outlookin iCloud-tietoihin, jotta iCloud voi lähettää tietoja Outlookiin ja Outlookista.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: