Ohjeita iCloudin Yhteystiedot-, Kalenterit- ja Muistutukset -ohjelmien käyttöön

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten toimia, jos tarvitset apua. Joskus voi käydä esimerkiksi niin, että yhteen laitteeseen tekemäsi muutokset eivät näy kaikissa laitteissasi.

Kokeile ensin näitä toimenpiteitä

Varmista, että iCloudin Yhteystiedot-, Kalenterit- ja Muistutukset-ohjelmat ovat käytettävissä. Jos on ilmennyt ongelma, yritä uudelleen sen korjaamisen jälkeen. Jos ongelmia ei ole, kokeile seuraavia ohjeita.

Muista varmuuskopioida yhteystiedot, kalenterit ja muistutukset, jotta et menetä mitään.

Tarkista kunkin toimenpiteen jälkeen, tarvitsetko lisäohjeita:

1. Tarkista iPhonen, iPadin, iPod touchinMacin tai Windows-tietokoneen päivitykset. iCloudin käyttö edellyttää, että laitteesi vastaavat järjestelmävaatimuksia
  2. Tarkista, onko iPhonen, iPadin, iPod touchin, Macin tai Windows-tietokoneen päivämäärä- ja kellonaika-asetukset määritetty oikein.
  3. Varmista, että olet kirjautunut kaikkiin laitteisiin samalla Apple ID:llä, ja tarkista asetukset.
    • Napauta iPhonessa Asetukset > iCloud. Tarkista Apple ID:si ja varmista, että otat päivitettävän toiminnon käyttöön (Yhteystiedot, Kalenterit tai Muistutukset).
    • Jos käytät Macia, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > iCloud. Tarkista Apple ID:si ja varmista, että valitset päivitettävän toiminnon (Yhteystiedot, Kalenterit tai Muistutukset).
    • Jos käytät Windows-tietokonetta, avaa iCloudin Windows-versio. Tarkista Apple ID:si ja varmista, että valitset päivitettävän toiminnon (Mail, Yhteystiedot, Kalenterit tai Tehtävät). iCloudin Windows-versiossa Muistutukset-toiminnon nimenä on Tehtävät.
  4. Avaa Safari ja siirry osoitteeseen www.apple.com/fi yhteyden tarkistamista varten. Jos et pysty avaamaan sivua, pyydä apua Internet-yhteyden muodostamiseen
  5. Avaa suojattu sivusto, kuten Apple ID -tilisivusi. Näin voit tarkistaa, pystytkö käyttämään porttia 443. Jos sivusto ei aukea, pyydä apua Internet-palveluntarjoajalta. Safarin on pystyttävä käyttämään porttia 443, jotta pystyt päivittämään tietosi iCloudissa.
  6. Tietojen pitäminen rajojen sisällä. Jos ylität rajoituksen, tiedot eivät pysy ajan tasalla.

Jos tarvitset edelleen apua, kokeile laitteessa seuraavia ohjeita.

Kokeile laitettasi koskevia ohjeita

Valitse laitteesi alta ja katso, mitä seuraavaksi pitää tehdä.

iPhone, iPad tai iPod touch

Tarkista yhteystiedot, kalenterit tai muistutukset jokaisen vaiheen jälkeen.

Päivitä yhteystiedot, kalenterit ja muistutukset

Voit päivittää kalenterit ja muistutukset seuraavasti:

1. Avaa Kalenteri-ohjelma ja napauta Kalenterit-välilehteä.
  2. Päivitä kalenteritapahtumat ja muistutukset pyyhkäisemällä luettelossa alaspäin.

Voit päivittää yhteystiedot seuraavasti:

1. Avaa Yhteystiedot-ohjelma ja napauta vasemmassa ylälaidassa olevaa Ryhmät-painiketta.
  2. Päivitä ryhmät pyyhkäisemällä luettelossa alaspäin.

Aseta iCloudin Yhteystiedot, Kalenterit tai Muistutukset oletukseksi

Jos yhteystietosi, kalenterisi ja muistutuksesi ovat iCloudissa, iCloud päivittää tietosi automaattisesti. Tarkista, ovatko tietosi iCloudissa tai kolmannen osapuolen tilillä, kuten Googlessa tai Yahoossa. Vaihda sitten oletustilisi iCloudiin.

Katso, millä tilillä yhteystietosi ovat:

1. Avaa Yhteystiedot-ohjelma ja napauta vasemmassa ylälaidassa olevaa Ryhmät-painiketta.
  2. Poista minkä tahansa muun palveluntarjoajan asetuksen valinta (esimerkiksi Gmail (kaikki) tai Yahoo (kaikki)).
  3. Varmista, että Kaikki (iCloud) -asetus on valittu.
  4. Palaa yhteystietoluetteloon napauttamalla Valmis. Jos et näe etsimääsi yhteystietoa, se on tallennettu muuhun kuin iCloud-tiliin.
  5. Voit tuoda yhteystietoja muiden palveluntarjoajien palveluista iCloudiin.

Aseta iCloud iOS 8:ssa tai sitä uudemmissa versioissa yhteystietojen oletustiliksi:

1. Valitse Asetukset > Posti, yhteystiedot, kalenterit.
  2. Napauta Yhteystiedot-osiossa Oletustili.
  3. Valitse iCloud.

Katso, millä tilillä kalenterisi ovat:

1. Avaa Kalenteri-ohjelma ja avaa tapahtuma napauttamalla sitä.
  2. Tarkista, onko tapahtuma iCloud-kalenterissa, napauttamalla kalenterin nimeä.

Aseta iCloud-kalenteri oletuskalenteriksi:

1. Valitse Asetukset > Posti, yhteystiedot, kalenterit.
  2. Napauta Kalenterit-osiossa Oletuskalenteri.
  3. Tee iCloudissa olevasta kalenterista oletuskalenteri napauttamalla sitä.

Katso, millä tilillä muistutuksesi ovat:

1. Avaa Muistutukset-ohjelma ja tuo kaikki luettelot näyttöön napauttamalla vasemmassa ylälaidassa olevaa luettelon nimeä.
  2. Tarkista, onko luettelo tallennettu laitteeseen tai iCloudiin. Avaa luettelo ja napauta Muokkaa. Jos näet Jako-vaihtoehdon, luettelo on iCloudissa.

Kun luot uuden muistutuksen, voit tallentaa sen iCloudiin tai iOS-laitteeseen.

Tarkista ohjelman asetukset

Varmista, että iCloudin Yhteystiedot, Kalenterit ja Muistutukset on asetettu näkymään Yhteystiedot- tai Kalenterit-ohjelmassa

• Avaa Yhteystiedot-ohjelma ja napauta vasemmassa ylälaidassa olevaa Ryhmät-painiketta. Varmista, että Kaikki (iCloud) -asetus on valittu.
  • Avaa Kalenteri-ohjelma ja napauta Kalenterit-välilehteä. Varmista, että Kaikki (iCloud) -asetus on valittu.

Muuta, kuinka usein kalenterit ja muistutukset päivitetään:

1. Napauta Asetukset > Posti, yhteystiedot, kalenterit tai napauta Asetukset > Muistutukset.
  2. Napauta Kalenterit- tai Muistutukset-osiossa Synkronoi.
  3. Jos valittuna on Kaikki tapahtumat tai Kaikki muistutukset, valitse sen sijaan tietty aikaväli, kuten Tapahtumat tai 1 kk muistutukset. Jos valittuna on tietty aikaväli, valitse sen sijaan Kaikki tapahtumat tai Kaikki muistutukset.
  4. Paina Koti-painiketta.
  5. Odota muutaman minuutin ajan. Avaa Kalenteri-ohjelma, napauta Kalenterit-välilehteä ja päivitä pyyhkäisemällä alaspäin.

Koska iCloudin Syntymäpäiväkalenteri päivitetään päivittäin, et ehkä näe syntymäpäivien muutoksia Kalenterit-ohjelmassa kuin vasta seuraavana päivänä.

Käynnistä Yhteystiedot-, Kalenteri- tai Muistutukset-ohjelma uudelleen

1. Paina Koti-painiketta kahdesti, jotta näet avoinna olevat ohjelmat.
  2. Etsi ohjelma ja sulje se pyyhkäisemällä ylöspäin.
  3. Palaa Koti-valikkoon painamalla Koti-painiketta.
  4. Odota minuutin ajan ja avaa sitten ohjelma uudelleen.

Poista iCloudin Yhteystiedot, Kalenteri tai Muistutukset käytöstä ja ota se uudelleen käyttöön

1. Napauta Asetukset > iCloud.
  2. Poista Yhteystiedot, Kalenteri tai Muistutukset käytöstä.
  3. Jos näet kalentereita tai muistutuksia iCloud.comissa tai jossakin laitteessasi, voit valita Poista [laitteesta]. Valitse muussa tapauksessa Pidä [laitteessa].
  4. Odota muutaman minuutin ajan ja ota sitten Yhteystiedot, Kalenteri tai Muistutukset uudelleen käyttöön.

Käynnistä iPhone, iPad tai iPod touch uudelleen

Pidä nukkumispainiketta painettuna ja sammuta sitten laite liu’uttamalla liukusäädintä. Kytke laite uudelleen päälle.

Mac:

Tarkista yhteystiedot, kalenterit tai muistutukset jokaisen vaiheen jälkeen.

Päivitä kalenterit ja muistutukset

Voit päivittää kalenterit ja muistutukset Kalenterit-ohjelmasta:

1. Avaa Kalenteri-ohjelma.
  2. Valitse Näytä > Päivitä kalenterit.

Koska iCloudin Syntymäpäiväkalenteri päivitetään tunneittain, et ehkä näe syntymäpäivien muutoksia Yhteystiedot- tai Kalenterit-ohjelmassa kuin vasta tunnin kuluttua.

Tarkista Kalenterin oletustili

Jos tallennat ja muokkaat tapahtumia iCloudissa jonkin toisen tilin (kuten Omassa Macissa-, Exchange- tai Google-tilin) sijaan, iCloud päivittää kalenterisi automaattisesti. Jos käytät Macissasi useita tilejä (kuten iCloudia, Gmailia ja Yahoota), varmista, että iCloud on Kalenterin oletustili:

1. Avaa Kalenteri-ohjelma.
  2. Valitse Kalenteri > Asetukset.
  3. Avaa Yleiset-välilehti ja varmista, että jokin iCloud-kalentereistasi on oletustilinä.

Kun olet määrittänyt iCloud-muistutukset, sinun on ehkä suljettava Muistutukset ja avattava se uudelleen Macissa. Varmista sitten, että olet määrittänyt tilisi oikein Muistutukset-ohjelmassa:

1. Avaa Muistutukset-ohjelma.
  2. Valitse Muistutukset > Tilit.
  3. Varmista, että olet kirjautuneena Apple ID:lläsi.

Laita iCloudin Kalenteri ja iCloudin Muistutukset pois päältä ja takaisin päälle

1. Lopeta Kalenteri- ja Muistutukset-ohjelmat.
  2. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud-kuvaketta.
  3. Poista valinta Kalenterit- ja Muistutukset-kohdista (tai Kalenterit ja muistutukset -kohdasta OS X Mountain Lionissa).
    Klikkaa OS X Mountain Lionissa ja Mavericksissa pyydettäessä Poista Macista.
  4. Sulje Järjestelmäasetukset ja odota noin minuutin ajan.
  5. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud-kuvaketta.
  6. Laita valinta Kalenterit-kohtaan (tai Kalenterit ja muistutukset -kohtaan OS X Mountain Lionissa).
  7. Avaa Kalenteri ja Muistutukset.

Käynnistä tietokone uudelleen

Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, tarkista, onko ongelma ratkennut.

iCloud.com

Jos et näe kaikkia päivityksiä tai sinulla on muu ongelma, kokeile seuraavia ohjeita iCloud.comissa:

1. Päivitä selaimesi ja tyhjennä välimuisti.
  2. Jos et näe päivityksiä muista laitteista, avaa iCloud.comissa toinen ohjelma, kuten Mail. Palaa sitten Yhteystiedot-, Kalenteri- tai Muistutukset-ohjelmaan.
  3. Kirjaudu iCloud.comista ulos ja kirjaudu sitten uudelleen sisään.
  4. Tyhjennä selaushistoria.

Koska iCloudin Syntymäpäiväkalenteri päivitetään päivittäin, et ehkä näe syntymäpäivien muutoksia Kalenterit-ohjelmassa kuin vasta seuraavana päivänä.

Microsoft Windows

Tarkista yhteystiedot, kalenterit tai muistutukset jokaisen vaiheen jälkeen.

Päivitä Outlookin tiedot

Klikkaa Outlookissa Päivitä Päivitä-kuvake.

Poista iCloudin Yhteystiedot, Kalenteri tai Tehtävät käytöstä ja ota se uudelleen käyttöön

1. Sulje Outlook.
  2. Avaa iCloudin Windows-versio.
  3. Poista valinta Sähköposti, yhteystiedot, kalenterit ja tehtävät -valintaneliöstä ja klikkaa Käytä-painiketta.
  4. Valitse muutaman sekunnin kuluttua Sähköposti, yhteystiedot, kalenterit ja tehtävät -valintaneliö ja valitse sitten Käytä.
  5. Avaa Outlook.

Varmista, että iCloud Outlook -apuohjelma on aktiivisena

Outlook 2010 tai uudempi:

1. Valitse Tiedosto-valikko.
  2. Valitse Asetukset vasemmassa paneelissa.
  3. Valitse Outlookin Asetukset-ikkunan vasemmanpuoleisesta paneelista Apuohjelmat.
  4. Tarkastele apuohjelmaluetteloa Aktiiviset sovellusapuohjelmat -osiossa.
  5. Valitse iCloud Outlook -apuohjelma.

Outlook 2007:

1. Valitse Työkalut-valikosta Valvontakeskus.
  2. Valitse vasemmasta sarakkeesta Apuohjelmat.
  3. Valitse Aktiiviset sovellusapuohjelmat -osiossa olevasta luettelosta iCloud Outlook -apuohjelma.

Lue lisätietoja apuohjelmien hallinnasta Microsoft Outlookissa.

Tarkista oletustili Outlookissa

• Valitse Outlook 2010:ssä tai uudemmassa Tiedosto > Tiedot > Tilin asetukset > Datatiedostot. Jos iCloud on merkitty oletustiliksi Kommentit-sarakkeessa, valitse toinen tili ja valitse Aseta oletukseksi.
  • Valitse Outlook 2007:ssä Tiedosto > Datatiedoston hallinta > Datatiedostot. Jos iCloud on merkitty oletustiliksi Kommentit-sarakkeessa, valitse toinen tili ja valitse Aseta oletukseksi.

Käynnistä tietokone uudelleen

Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, tarkista, onko ongelma ratkennut.

Näin saat apua

Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteys Apple-tukeen. Noudattamalla näitä ohjeita voit poistaa kahdentuneet yhteystiedot tai kalenterit.

Jos et löydä kalentereita Microsoft Outlookista, toimi seuraavasti:

1. Avaa iCloudin Windows-versio ja varmista, että Kalenteri on käytössä.
  2. Avaa Outlook ja hae tietosi iCloud-kansiosta. Näet tietosi myös Outlookin kansioluettelossa olevasta Poistetut-kansiosta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: