Jos iCloudin yhteystiedot, kalenterit tai muistutukset eivät synkronoidu

Lue, mitä tehdä, jos iCloudin yhteystiedot, kalenterit tai muistutukset eivät näy kaikissa laitteissa, joita käytät iCloudin kanssa.

Ensimmäiseksi tarkistettavat asiat

1. Tarkista iCloudin yhteystietojen, kalenterien tai muistutusten järjestelmän tila palvelukatkojen tai yhteysongelmien varalta.
  2. Jos muistutus ei näy joissakin laitteissa,varmista, että iPhonessa ja iPadissa on uusin iOS- tai iPadOS-versio, tai että Macissa on uusin macOS-versio.
  3. Varmista, että olet kirjautunut iCloudiin kaikissa laitteissasi samalla Apple ID:llä. Varmista sitten, että olet ottanut yhteystiedot, kalenterit ja muistutukset käyttöön iCloudin asetuksissa.
  4. Tarkista laitteen päivämäärä- ja aika-asetukset ja varmista, että ne vastaavat nykyistä sijaintiasi.

Laitekohtaisten ohjeiden kokeileminen

Jos tarvitset edelleen apua, kokeile seuraavia laitettasi koskevia ohjeita.

iOS 13 ja iPadOS tai uudemmat

Tarkista yhteystiedot, kalenterit tai muistutukset jokaisen vaiheen jälkeen.

Käynnistä Yhteystiedot-, Kalenteri- tai Muistutukset-appi uudelleen

1. Sulje appi.
  2. Palaa Koti-valikkoon.
  3. Odota noin minuutin ajan ja avaa sitten appi uudelleen.

Päivitä yhteystiedot ja kalenterit

Päivitä yhteystiedot avaamalla Yhteystiedot-appi ja pyyhkäisemällä luetteloa alaspäin. Jos haluat päivittää yhteystietoryhmät, napauta vasemmassa yläkulmassa Ryhmät ja pyyhkäise sitten luetteloa alaspäin.

Voit päivittää kalenterisi seuraavasti:

1. Avaa Kalenteri-appi.
  2. Napauta Kalenterit-välilehteä.
  3. Päivitä tapahtumat pyyhkäisemällä listaa alas.
    iCloud-kalenterien päivittäminen iPhonessa

Tarkista appiasetukset

Jos käytät Yhteystiedot- tai Kalenterit-apissa useita ryhmiä tai tilejä, varmista, että iCloud-yhteystiedot ja -kalenterit on asetettu näkymään:

• Avaa Yhteystiedot-appi ja napauta vasemmasta yläkulmasta Ryhmät. Varmista, että Koko iCloud -asetus on valittuna.
  • Avaa Kalenteri-appi ja napauta Kalenterit-välilehteä. Varmista, että kaikki iCloud-kalenterit ovat valittuina.

Muuta kalenterien päivitysväliä:

1. Napauta Asetukset ja sitten Kalenteri.
  2. Valitse Synkronoi.
  3. Jos valittuna on Kaikki tapahtumat, valitse sen sijaan tietty aikaväli (esimerkiksi 1 kk tapahtumat). Jos valittuna on tietty aikaväli, valitse sen sijaan Kaikki tapahtumat.
  4. Palaa Koti-valikkoon.
  5. Odota muutama minuutti ja avaa sitten Kalenteri-appi. Napauta Kalenterit-välilehteä ja päivitä pyyhkäisemällä alaspäin.

Koska iCloudin syntymäpäiväkalenteri päivitetään päivittäin, muutokset syntymäpäiviin saattavat näkyä Kalenterit-apissa vasta seuraavana päivänä.

Aseta iCloud-yhteystiedot, -kalenterit ja -muistutukset oletukseksi

Jos yhteystietosi, kalenterisi ja muistutuksesi ovat iCloudissa, iCloud päivittää tietosi automaattisesti. Jos tietosi ovat jonkin muun palveluntarjoajan tilillä, kuten Googlessa tai Yahoossa, voit vaihtaa oletustiliksesi iCloudin. Kun vaihdat oletustiliksesi iCloudin, nykyisiä tietojasi ei siirretä kolmannen osapuolen palvelusta iCloudiin.

Yhteystiedot

Toimimalla seuraavasti voit tarkista, millä tilillä yhteystietosi ovat:

1. Avaa Yhteystiedot-appi ja napauta vasemmasta yläkulmasta Ryhmät.
  2. Poista minkä tahansa muun palveluntarjoajan (kuten Gmailin tai Yahoon) tilin Kaikki [tili] -valinta.
  3. Varmista, että Koko iCloud -asetus on valittuna.
  4. Palaa yhteystietoluetteloon napauttamalla Valmis. Jos et näe etsimääsi yhteystietoa, se on tallennettu muuhun kuin iCloud-tiliin.
  5. Jos sinulla on kolmannen osapuolen palvelussa olevista yhteystiedoistasi kopio vCard 3.0 -muodossa tai sitä uudemmassa, voit tuoda yhteystiedot iCloudiin.

Aseta iCloud yhteystietojesi oletustiliksi:

1. Napauta Asetukset > Yhteystiedot.
  2. Napauta Oletustili.
  3. Valitse iCloud.

Kalenterit ja muistutukset

Voit tarkistaa, millä tilillä kalenterisi ovat, avaamalla Kalenteri-apin ja napauttamalla Kalenterit-välilehteä.

Aseta iCloud-kalenteri oletuskalenteriksi:

1. Napauta Asetukset > Kalenteri.
  2. Napauta Oletuskalenteri.
  3. Napauttamalla iCloudin alla olevaa kalenteria teet siitä oletuskalenterin.
    Aseta iCloud-kalenteri oletuskalenteriksi iPhonessa

Voit määrittää iCloud-muistutuslistan oletuslistaksi seuraavasti:

1. Napauta Asetukset > Muistutukset.
  2. Napauta Oletuslista.
  3. Voit määrittää oletuslistan napauttamalla iCloudin alla olevaa listaa.

Myöhästyneiden muistutusten poistaminen

1. Avaa Muistutukset-appi.
  2. Siirry Tänään-näkymään ja tarkista mahdolliset myöhästyneet muistutukset.
  3. Jos löydät sellaisia, merkitse muistutus tehdyksi napauttamalla tyhjää ympyrää tai poista muistutus.

Toista nämä vaiheet kaikilla laitteilla, joissa on käytössä iCloud-muistutukset.

Käynnistä iPhone, iPad tai iPod touch uudelleen

Kalenteritietojen synkronoinnin pakottaminen Apple Watchissa

1. Avaa Watch-appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Napauta Yleiset ja napauta sitten Nollaa.
  3. Napauta Nollaa synkronointitiedot.

Jos perheenjäsen on tehnyt Apple Watchin käyttöönoton puolestasi, et voi pakottaa Kalenterin tietojen synkronointia.

macOS

Tarkista yhteystiedot, kalenterit tai muistutukset jokaisen vaiheen jälkeen.

Kalentereiden päivittäminen

Voit päivittää kalenterisi Kalenteri-apissa:

1. Avaa Kalenteri-appi.
  2. Valitse Näytä-valikosta Päivitä kalenterit.

Koska iCloudin syntymäpäiväkalenteri päivitetään tunneittain, näet muutokset syntymäpäiviin Yhteystiedot- tai Kalenteri-apissa ehkä vasta tunnin kuluttua.

Tarkista oletusarvoiset Kalenteri-, Muistutukset- ja Yhteystiedot-tilisi

Jos tallennat ja muokkaat tapahtumia iCloudissa etkä jossakin muussa paikassa (kuten Omassa Macissa, Exchangessa tai Googlessa), iCloud päivittää kalenterisi automaattisesti. Jos käytät Macissasi useita tilejä (kuten iCloudia, Gmailia ja Yahoota), varmista, että iCloud on Kalenterin oletustili:

1. Avaa Kalenteri-appi.
  2. Valitse Kalenteri > Asetukset.
  3. Avaa Yleiset-välilehti ja varmista, että jokin iCloud-kalentereistasi on oletustilinä.

Jos tallennat ja muokkaat yhteystietoja iCloudissa etkä jossakin muussa paikassa (kuten Omassa Macissa, Exchangessa tai Googlessa), iCloud päivittää yhteystietosi automaattisesti. Jos käytät Macissasi useita tilejä (kuten iCloudia, Gmailia ja Yahoota), varmista, että iCloud on Yhteystietojen oletustili:

1. Avaa Yhteystiedot-appi.
  2. Valitse Yhteystiedot > Tilit.
  3. Klikkaa iCloud-välilehteä ja varmista, että olet kirjautunut sisään Apple ID:lläsi.

Jos olet ottanut muistutukset käyttöön järjestelmäasetuksissa, iCloud-muistutukset näkyvät Macissa.

Valmiiden tai myöhästyneiden muistutusten poistaminen

1. Avaa Muistutukset-appi.
  2. Siirry Tänään-näkymään ja tarkista mahdolliset myöhästyneet muistutukset.
  3. Jos löydät sellaisia, merkitse muistutus tehdyksi napauttamalla tyhjää ympyrää tai poista muistutus.

Toista nämä vaiheet kaikilla laitteilla, joissa on käytössä iCloud-muistutukset.

Käynnistä tietokone uudelleen

Kun olet käynnistänyt tietokoneen uudelleen, tarkista, onko ongelma ratkennut.

iCloud.com

Jos kaikki päivitykset eivät näy tai sinulla on jokin muu ongelma, kokeile näitä ohjeita sivustolla iCloud.com:

1. Päivitä selaimesi ja tyhjennä välimuisti.
  2. Jos päivitykset muista laitteista eivät tule näkyviin, siirry osoitteeseen iCloud.com ja avaa toinen appi, kuten Mail. Palaa sitten Yhteystiedot-, Kalenteri- tai Muistutukset-appiin.
  3. Kirjaudu ulos iCloud.comista ja sitten takaisin sisään.
  4. Selaushistorian tyhjentäminen. Valitse Historia > Tyhjennä historia.

Koska iCloudin syntymäpäiväkalenteri päivitetään päivittäin, muutokset syntymäpäiviin saattavat näkyä Kalenterit-apissa vasta seuraavana päivänä.

Microsoft Windows

Tarkista yhteystiedot, kalenterit tai muistutukset jokaisen vaiheen jälkeen.

Päivitä Outlook

Klikkaa Outlookissa Päivitä Päivitä-kuvake.

iCloudin yhteystietojen ja kalenterin käytöstä poistaminen ja käyttöön ottaminen uudelleen

1. Avaa iCloudin Windows-versio.
  2. Poista valinta Sähköposti, yhteystiedot ja kalenterit -valintaneliöstä ja klikkaa Käytä.
  3. Valitse muutaman sekunnin kuluttua Sähköposti, yhteystiedot ja kalenterit ja klikkaa sitten Käytä.
  4. Avaa Outlook.

Varmista, että iCloud Outlook -apuohjelma on aktiivinen

Outlook 2010 tai uudempi:

1. Klikkaa Tiedosto-valikkoa.
  2. Klikkaa vasemmassa paneelissa Asetukset.
  3. Valitse Outlookin Asetukset-ikkunan vasemmanpuoleisesta paneelista Apuohjelmat.
  4. Tarkastele apuohjelmaluetteloa Aktiiviset sovellusapuohjelmat -osiossa.
  5. Valitse iCloud Outlook -apuohjelma.

Lue, miten apuohjelmia hallitaan Microsoft Outlookin avulla.

Tarkista oletustili Outlookissa

Outlook 2010 tai uudempi:

1. Klikkaa Tiedosto-valikkoa.
  2. Valitse Tiedot > Tilin asetukset > Datatiedostot.
  3. Jos iCloud on merkitty oletustiliksi Kommentit-sarakkeessa, valitse toinen tili ja klikkaa Aseta oletukseksi.

Käynnistä tietokone uudelleen

Kun olet käynnistänyt tietokoneen uudelleen, tarkista, onko ongelma ratkennut.

Jos tarvitset edelleen apua

Jos nämä toimenpiteet eivät korjaa ongelmaa, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.