Ohjeita iCloud-yhteystietojen, -kalentereiden ja -muistutusten käyttöön

Lue, mitä tehdä, jos tarvitset apua. Jos esimerkiksi yhdellä laitteella tekemäsi muutokset eivät näy kaikissa laitteissa.

Kokeile ensin näitä toimenpiteitä

Varmista, että iCloud-yhteystiedot, -kalenterit ja -muistutukset ovat käytettävissä. Jos jokin ongelma esiintyy, kokeile uudelleen, kun se on korjattu. Jos ongelmia ei ole, kokeile seuraavia ohjeita.

Muista varmuuskopioida yhteystietosi, kalenterisi ja muistutuksesi, jotta et menetä mitään niiden tietoja.

Tarkista kunkin toimenpiteen jälkeen, tarvitsetko lisäohjeita:

1. Tarkista iPhonen, iPadin, iPod touchinMacin tai Windows-tietokoneen päivitykset. iCloudin käyttäminen edellyttää, että laitteesi täyttävät järjestelmävaatimukset
  2. Tarkista, onko iPhonen, iPadin, iPod touchin, Macin tai Windows-tietokoneen päivämäärä- ja kellonaika-asetukset määritetty oikein.
  3. Varmista, että olet kirjautunut iCloudiin samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi, ja tarkista asetuksesi.
    • Napauta iPhonessa Asetukset > [nimesi] > iCloud. (Jos käyttöjärjestelmä on iOS 10.2 tai vanhempi, napauta Asetukset > iCloud.) Tarkista Apple ID:si ja varmista, että päivitettävä toiminto (Yhteystiedot, Kalenterit tai Muistutukset) on otettuna käyttöön.
    • Jos käytät Macia, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > iCloud. Tarkista Apple ID:si ja varmista, että päivitettävä toiminto (Yhteystiedot, Kalenterit tai Muistutukset) on valittuna.
    • Avaa Windows-tietokoneessa iCloudin Windows-versio. Tarkista Apple ID:si ja varmista, että päivitettävä toiminto (Mail, Yhteystiedot, Kalenterit tai Tehtävät) on valittuna.
  4. Jos kirjaudut Apple ID:lläsi kolmannen osapuolen appeihin, suojaa tilisi kaksiosaisella todennuksella ja käytä appikohtaista salasanaa. Jos käytössäsi ei ole laitteita, jotka voi päivittää iOS 9:ään, OS X El Capitaniin tai uudempaan, voit sen sijaan ottaa käyttöön kaksivaiheisen vahvistuksen.
  5. Avaa Safari, siirry osoitteeseen www.apple.com ja tarkista yhteyden toimivuus. Jos et pysty avaamaan sivua, pyydä apua internet-yhteyden muodostamiseen
  6. Tarkista, voitko käyttää porttia 443. Voit tehdä tämän yrittämällä avata suojatun verkkosivuston, kuten Apple ID -tilisivusi. Jos sivusto ei aukea, pyydä apua internet-palveluntarjoajaltasi. Safari tarvitsee porttia 443 iCloud-tietojesi päivittämistä varten.
  7. Pidä tietosi rajoituksien mukaisina. Jos ylität rajoitukset, tietosi eivät pysy ajan tasalla.

Jos tarvitset edelleen apua, kokeile seuraavia laitettasi koskevia ohjeita.

Laitekohtaisten ohjeiden kokeilu

Valitse laitteesi ja katso, mitä seuraavaksi pitää tehdä.

iPhone, iPad tai iPod touch

Tarkista yhteystiedot, kalenterit tai muistutukset jokaisen vaiheen jälkeen.

Päivitä yhteystiedot, kalenterit ja muistutukset

Päivitä kalenterit ja muistutukset:

1. Avaa Kalenteri-appi ja napauta Kalenterit-välilehteä.
  2. Päivitä tapahtumat ja muistutukset pyyhkäisemällä luetteloa alaspäin.

Päivitä yhteystiedot avaamalla Yhteystiedot ja pyyhkäisemällä luetteloa alaspäin.

Päivitä yhteystietoryhmät:

1. Avaa Yhteystiedot-appi ja napauta vasemmasta yläkulmasta Ryhmät.
  2. Päivitä ryhmät pyyhkäisemällä luetteloa alaspäin.

Aseta iCloud-yhteystiedot, -kalenterit ja -muistutukset oletukseksi

Jos yhteystietosi, kalenterisi ja muistutuksesi ovat iCloudissa, iCloud päivittää tietosi automaattisesti. Tarkista, ovatko tietosi iCloudissa vai jonkin muun palveluntarjoajan tilissä, kuten Googlessa tai Yahoossa. Vaihda sitten oletustiliksesi iCloud.

Tarkista, missä tilissä yhteystietosi ovat:

1. Avaa Yhteystiedot-appi ja napauta vasemmasta yläkulmasta Ryhmät.
  2. Poista minkä tahansa muun palveluntarjoajan (kuten Gmailin tai Yahoon) tilin Kaikki [tili] -valinta.
  3. Varmista, että Koko iCloud -asetus on valittuna.
  4. Palaa yhteystietoluetteloon napauttamalla Valmis. Jos et näe etsimääsi yhteystietoa, se on tallennettu muuhun kuin iCloud-tiliin.
  5. Voit tuoda yhteystietoja muiden palveluntarjoajien palveluista iCloudiin.

Aseta iCloud yhteystietojen oletustiliksi iOS 8:ssa tai uudemmassa:

1. Napauta Asetukset > Yhteystiedot.
  2. Napauta Oletustili.
  3. Valitse iCloud.

Tarkista, missä tilissä kalenterisi ovat:

1. Avaa Kalenteri-appi ja sitten jokin tapahtuma napauttamalla sitä.
  2. Tarkista, onko tapahtuma iCloud-kalenterissa napauttamalla kalenterin nimeä.

Aseta iCloud-kalenteri oletuskalenteriksi:

1. Napauta Asetukset > Kalenteri.
  2. Napauta Oletuskalenteri.
  3. Napauttamalla iCloudin alla olevaa kalenteria teet siitä oletuskalenterin.

Tarkista, missä tilissä muistutuksesi ovat:

1. Avaa Muistutukset-appi ja näytä kaikki luettelosi napauttamalla luettelon nimeä vasemmasta yläkulmasta.
  2. Katso, onko luettelo tallennettu laitteeseesi vai iCloudiin. Avaa luettelo ja napauta Muokkaa. Jos näet Jakaminen-kohdan, luettelosi on iCloudissa.

Kun luot muistutuksen, voit tallentaa sen iCloudiin tai iOS-laitteeseen.

Tarkista appiasetukset

Varmista, että iCloud-yhteystiedot, -kalenterit ja -muistutukset on asetettu näkymään Yhteystiedot- tai Kalenterit-apissa:

• Avaa Yhteystiedot-appi ja napauta vasemmasta yläkulmasta Ryhmät. Varmista, että Koko iCloud -asetus on valittuna.
  • Avaa Kalenteri-appi ja napauta Kalenterit-välilehteä. Varmista, että Koko iCloud -asetus on valittuna.

Vaihda kalentereiden ja muistutusten päivitysväliä:

1. Napauta Asetukset > Kalenteri, tai napauta Asetukset > Muistutukset.
  2. Valitse Synkronoi.
  3. Jos valittuna on Kaikki tapahtumat tai Kaikki muistutukset, valitse sen sijaan tietty aikaväli, kuten 1 kk tapahtumat tai muistutukset. Jos valittuna on tietty aikaväli, valitse sen sijaan Kaikki tapahtumat tai Kaikki muistutukset.
  4. Paina Koti-painiketta.
  5. Odota muutaman minuutin ajan. Avaa Kalenteri-appi, napauta Kalenterit-välilehteä ja päivitä pyyhkäisemällä alaspäin.

Koska iCloudin syntymäpäiväkalenteri päivitetään päivittäin, et ehkä näe muutoksia syntymäpäiviin Kalenteri-ohjelmassa ennen seuraavaa päivää.

Käynnistä Yhteystiedot-, Kalenteri- tai Muistutukset-appi uudelleen

1. Paina Koti-painiketta kahdesti, jotta näet avoinna olevat apit.
  2. Etsi appi ja sulje se pyyhkäisemällä ylöspäin.
  3. Palaa Koti-valikkoon painamalla Koti-painiketta.
  4. Odota minuutin ajan ja avaa sitten appi uudelleen.

Poista iCloud-yhteystiedot, -kalenteri tai -muistutukset käytöstä ja ota ne uudelleen käyttöön

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud. (Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud.)
  2. Poista Yhteystiedot, Kalenterit ja Muistutukset käytöstä liu’uttamalla.
  3. Jos näet kalenterisi tai muistutuksesi iCloud.comissa tai muissa laitteissasi, voit valita Poista [laitteesta]. Muussa tapauksessa valitse Pidä [laitteessa].
  4. Odota muutama minuutti ja ota sitten Yhteystiedot, Kalenteri tai Muistutukset takaisin käyttöön.

Käynnistä iPhone, iPad tai iPod touch uudelleen

Käynnistä laite uudelleen. Jos et ole varma, miten se tehdään, noudata näitä vaiheita.

Mac

Tarkista yhteystiedot, kalenterit tai muistutukset jokaisen vaiheen jälkeen.

Päivitä kalenterit ja muistutukset

Voit päivittää kalenterisi ja muistutuksesi Kalenteri-ohjelmassa:

1. Avaa Kalenteri-ohjelma.
  2. Valitse Näytä > Päivitä kalenterit.

Koska iCloudin syntymäpäiväkalenteri päivitetään tunneittain, näet muutokset syntymäpäiviin Yhteystiedot- tai Kalenteri-ohjelmassa ehkä vasta tunnin kuluttua.

Tarkista kalenterin oletustili

Jos tallennat ja muokkaat tapahtumia iCloudissa jonkin toisen tilin (kuten Omassa Macissa-, Exchange- tai Google-tilin) sijaan, iCloud päivittää kalenterisi automaattisesti. Jos käytät Macissasi useita tilejä (kuten iCloudia, Gmailia ja Yahoota), varmista, että iCloud on Kalenterin oletustili:

1. Avaa Kalenteri-ohjelma.
  2. Valitse Kalenteri > Asetukset.
  3. Avaa Yleiset-välilehti ja varmista, että jokin iCloud-kalentereistasi on oletustilinä.

Kun olet määrittänyt iCloud-muistutukset, sinun on ehkä suljettava Muistutukset ja avattava se uudelleen Macissa. Varmista sitten, että olet määrittänyt tilisi oikein Muistutukset-ohjelmassa:

1. Avaa Muistutukset-ohjelma.
  2. Valitse Muistutukset > Tilit.
  3. Klikkaa iCloud-välilehteä ja varmista, että olet kirjautunut sisään Apple ID:lläsi.

Laita iCloud-kalenteri ja -muistutukset pois päältä ja laita takaisin päälle

1. Poistu Kalenteri- ja Muistutukset-ohjelmista.
  2. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.
  3. Poista Kalenterit- ja Muistutukset-ohjelmien valinta.
  4. Sulje Järjestelmäasetukset ja odota noin minuutin ajan.
  5. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.
  6. Valitse Kalenterit.
  7. Avaa Kalenteri ja Muistutukset.

Käynnistä tietokone uudelleen

Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, tarkista, onko ongelma ratkennut.

iCloud.com

Jos et näe kaikkia päivityksiäsi tai jokin toinen ongelma ilmenee, kokeile seuraavia toimenpiteitä iCloud.comissa:

1. Päivitä selaimesi ja tyhjennä välimuisti.
  2. Jos et näe päivityksiäsi muissa laitteissa, avaa iCloud.comissa toinen ohjelma, kuten Mail. Palaa sitten Yhteystiedot-, Kalenteri- tai Muistutukset-ohjelmaan.
  3. Kirjaudu ulos iCloud.comista ja sitten takaisin sisään.
  4. Tyhjennä selaushistoria. Valitse Historia > Tyhjennä historia.

Koska iCloudin syntymäpäiväkalenteri päivitetään päivittäin, et ehkä näe muutoksia syntymäpäiviin Kalenteri-ohjelmassa ennen seuraavaa päivää.

Jos saat roskapostilta vaikuttavan iCloud-kalenteripyynnön

Jos saat kalenteripyynnön, joka vaikuttaa roskapostilta, kerro siitä meille. Kirjaudu iCloud.comiin Apple ID:lläsi ja siirry Kalenteri-ohjelmaan. Avaa tapahtuma, jonka haluat merkitä roskapostiksi. Valitse Ilmoita roskapostista ja klikkaa OK. Poistamme tapahtuman automaattisesti kalenterista kaikilta laitteiltasi, joihin olet kirjautuneena samalla Apple ID:llä.

Voit myös valita kutsun iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla ja valita sitten Ilmoita roskapostista > Poista ja ilmoita roskapostista.

Microsoft Windows

Tarkista yhteystiedot, kalenterit tai muistutukset jokaisen vaiheen jälkeen.

iCloudin Windows-versiossa Muistutuksia kutsutaan Tehtäviksi.

Päivitä Outlook

Klikkaa Outlookissa Päivitä Päivitä-kuvake.

Laita iCloud-yhteystiedot, -kalenteri ja -tehtävät pois päältä ja laita takaisin päälle

1. Sulje Outlook.
  2. Avaa iCloudin Windows-versio.
  3. Poista valinta sähköposti, yhteystiedot, kalenterit ja tehtävät -valintaneliöstä ja klikkaa Käytä.
  4. Valitse muutaman sekunnin kuluttua sähköposti, yhteystiedot, kalenterit ja tehtävät -valintaneliö ja klikkaa sitten Käytä.
  5. Avaa Outlook.

Varmista, että iCloud Outlook -apuohjelma on aktiivinen

Outlook 2010 tai uudempi:

1. Klikkaa Tiedosto-valikkoa.
  2. Klikkaa vasemmassa paneelissa Asetukset.
  3. Valitse Outlookin Asetukset-ikkunan vasemmanpuoleisesta paneelista Apuohjelmat.
  4. Tarkastele apuohjelmaluetteloa Aktiiviset sovellusapuohjelmat -osiossa.
  5. Valitse iCloud Outlook -apuohjelma.

Outlook 2007:

1. Valitse Työkalut-valikosta Valvontakeskus.
  2. Valitse vasemmasta sarakkeesta Apuohjelmat.
  3. Valitse Aktiiviset sovellusapuohjelmat -osiossa olevasta luettelosta iCloud Outlook -apuohjelma.

Lue lisätietoja apuohjelmien hallinnasta Microsoft Outlookissa.

Tarkista oletustili Outlookissa

• Valitse Outlook 2010:ssä tai uudemmassa Tiedosto > Tiedot > Tilin asetukset > Datatiedostot. Jos iCloud on merkitty oletustiliksi Kommentit-sarakkeessa, valitse toinen tili ja klikkaa Aseta oletukseksi.
  • Valitse Outlook 2007:ssä Tiedosto > Datatiedoston hallinta > Datatiedostot. Jos iCloud on merkitty oletustiliksi Kommentit-sarakkeessa, valitse toinen tili ja klikkaa Aseta oletukseksi.

Käynnistä tietokone uudelleen

Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, tarkista, onko ongelma ratkennut.

Jos tarvitset edelleen apua

Jos nämä toimenpiteet eivät korjaa ongelmaa, ota yhteyttä Apple-tukeen. Voit poistaa kahdentuneita yhteystietoja tai kalentereita myös näiden ohjeiden avulla.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.