Ohjeita iCloudin kirjanmerkkien ja lukulistan käyttöön

Lue ohjeita siihen, miten toimia, jos sinulla on ongelmia iCloudin kirjanmerkkien tai lukulistan käytössä.Tästä artikkelista voi olla apua esimerkiksi, jos selaimessa tekemäsi muutokset eivät päivity muihin laitteisiin.

Ennen aloittamista

• Ongelma ei välttämättä johdu laitteestasi, joten tarkista Järjestelmän tila -sivulta, haittaako jokin tunnettu järjestelmäongelma iCloud-kirjanmerkkien toimintaa.
  • Varmista, että laitteen päivämäärä- ja aika-asetukset ovat oikein.Voit korjata virheellisten päivämäärä- ja aika-asetusten aiheuttamat ongelmat helposti antamalla oikeat tiedot.
  • Varmista, että et menetä tärkeitä tietoja. Voit tehdä tämän ottamalla kopiot kirjanmerkeistä
  • Jos kirjanmerkkisi eivät näy samassa järjestyksessä kaikissa laitteissasi, tarkista, montako kirjanmerkkiä kansiossa on. Jos kansiossa on yli 500 kirjanmerkkiä, niiden järjestys ei välttämättä ole sama kaikissa laitteissa.

Lue tarvittaessa lisäohjeita iCloud-välilehtien käyttöön.

iOS

Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

Kirjanmerkkien käyttöönottaminen ja laitteen päivittäminen

Internet-yhteyden tarkistaminen

1. Avaa www.apple.com/fi Safarissa. Jos Internet-yhteys ei toimi, iCloudin kirjanmerkit ja lukulista eivät päivity Safari-ohjelmassa. Lue Internet-yhteyden vianmääritysohjeet.
  2. Tarkista, voitko käyttää portteja 80 ja 443. Voit tehdä tämän avaamalla suojatun verkkosivuston iOS-laitteellasi. Safarin pitää voida käyttää porttia 443, jotta se voi lähettää push-päivityksiä iCloudin ja laitteidesi välillä.

Tilin tietojen tarkistaminen

Napauta Asetukset> iCloud ja varmista, että olet kirjautunut samaan iCloud-tiliin, jota käytät muissa tuetuissa laitteissasi.

Safarin uudelleenkäynnistäminen

Sulje iOS-laitteen Safari ja käynnistä se sitten uudelleen.

iOS 7 tai uudempi:

1. Paina Koti-painiketta kahdesti, jotta näet avoinna olevat ohjelmat.
  2. Etsi Safarin esikatselu ja sulje ohjelma pyyhkäisemällä sitä ylöspäin.
  3. Palaa Koti-valikkoon painamalla Koti-painiketta.
  4. Odota noin minuutti ja avaa Safari-ohjelma sitten uudelleen.

iCloud-kirjanmerkkien käytöstä poistaminen ja uudelleen käyttöön ottaminen

1. Napauta Asetukset > iCloud.
  2. Poista Safarin asetus käytöstä.
  3. Jos tiedot ovat useissa tietokoneissa, voit valita Poista [laitteesta]. Muussa tapauksessa valitse Pidä [laitteessa].
  4. Odota pari minuuttia ja ota sitten Safarin asetus uudelleen käyttöön.

Laitteen uudelleenkäynnistäminen

Pidä nukkumispainiketta painettuna, kunnes näyttöön tulee Sammuta-teksti. Sammuta sitten laite liu'uttamalla. Kytke laite uudelleen päälle.

OS X Mountain Lion tai uudempi

Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

iCloud-kirjanmerkkien käyttöönotto ja ohjelmiston päivitys

• Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset, osoita iCloud-kuvaketta ja valitse sitten Safari.
  • Asenna uusin OS X -versio, jota Macissasi tuetaan.

Internet-yhteyden tarkistaminen

1. Yritä avata www.apple.com/fi Safarissa. Jos Internet-yhteys ei toimi, iCloudin kirjanmerkit ja lukulista eivät päivity Safari-ohjelmassa. Lue Internet-yhteyden vianmääritysohjeet.
  2. Tarkista, voitko käyttää portteja 80 ja 443. Voit tehdä tämän yrittämällä avata suojatun verkkosivuston Macillasi. Safarin pitää voida käyttää porttia 443, jotta se voi lähettää push-päivityksiä iCloudin ja laitteidesi välillä.

Tilin tietojen tarkistaminen

Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja osoita iCloud. Varmista, että olet kirjautunut samaan iCloud-tiliin, jota käytät muissa tuetuissa laitteissasi.

iCloud-kirjanmerkkien käytöstä poistaminen ja uudelleen käyttöön ottaminen

1. Sulje Safari.
  2. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja osoita iCloud.
  3. Poista Safarin valinta.
  4. Sulje Järjestelmäasetukset ja odota noin minuutin ajan.
  5. Avaa Järjestelmäasetukset ja valitse iCloud.
  6. Valitse Safari.
  7. Avaa Safari.

Tietokoneen uudelleenkäynnistäminen

Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, toistuuko ongelma.

Microsoft Windows

Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

Tarkista järjestelmävaatimukset

Varmista, että PC-koneesi ja selaimesi täyttävät iCloudin järjestelmävaatimukset.

Internet-yhteyden tarkistaminen

1. Yritä avata www.apple.com/fi selaimellasi. Jos et ole yhteydessä Internetiin, iCloud-kirjanmerkkisi eivät päivity. Lue Internet-yhteyden vianmääritysohjeet.
  2. Tarkista, voitko käyttää portteja 80 ja 443. Voit tehdä tämän yrittämällä avata suojatun verkkosivuston. Safarin ja Internet Explorerin pitää voida käyttää porttia 443, jotta ne voivat lähettää push-päivityksiä iCloudin ja laitteidesi välillä.

iCloudin Windows-version sulkeminen ja avaaminen uudelleen

Jos asennat selaimen kun iCloudin Windows-versio on käynnissä, sinun täytyy sulkea iCloud ja käynnistää se uudelleen. Tämän jälkeen uusi selain näkyy iCloudin Windows-version kirjanmerkkiasetuksissa.

Asetusten tarkistaminen

Avaa iCloudin Windows-versio ja varmista, että olet kirjautunut samaan iCloud-tiliin, jota käytät muissa tuetuissa laitteissasi.

Selaimen uudelleenkäynnistys

Joskus selaimessa viimeksi tekemäsi muutokset eivät päivity muihin laitteisiin (samaa voi esiintyä myös toisinpäin). Voit päivittää muutokset sulkemalla selaimen ja avaamalla sen uudelleen.

Google Chromen kirjanmerkit eivät ehkä päivity yhtä nopeasti kuin Internet Explorerin tai Firefoxin kirjanmerkit. Tämä johtuu siitä, että Google Chrome rajoittaa sitä, kuinka monta päivitystä voit tehdä lyhyessä ajassa.

Kirjanmerkkien tarkistaminen toisessa selaimessa

Jos et voi käyttää iCloud-kirjanmerkkejä tietyssä selaimessa, kokeile, toimivatko ne toisessa selaimessa.

Jos esimerkiksi käytät yleensä Internet Exploreria, kokeile Firefoxia. Jos ongelma esiintyy vain tietyssä selaimessa, toimi tämän osion selainkohtaisten ohjeiden mukaisesti. Jos ongelma ilmenee useissa selaimessa, tarkista, onko tietokoneen ja verkon asetuksissa ja yhteyksissä ongelmia.

Internet Explorerin Suosikit-kansion sijainnin tarkistaminen

Jos olet vaihtanut paikkaa, johon Internet Explorerin suosikit (eli kirjanmerkit) tallennetaan, suosikit eivät päivity automaattisesti muihin laitteisiisi. Voit korjata ongelman seuraavasti:

1. Avaa iCloudin Windows-versio.
  2. Poista Kirjanmerkit-kohdan valinta ja osoita Käytä.
  3. Muuta suosikkikansion sijainti takaisin oletussijaintiin (yleensä C:\Käyttäjät\käyttäjätunnus\Suosikit).
  4. Palaa iCloudin Windows-versioon, valitse Kirjanmerkit ja osoita sitten Käytä.

Internet Explorer 10:n ja Google Chromen määrittäminen työpöytätilaan

Voit määrittää työpöytätilan oletustilaksi Internet Explorer 10:ssä seuraavasti:

1. Avaa Internet Explorer.
  2. Valitse Työkalut > Internet-asetukset ja sitten Ohjelmat-välilehti.
  3. Valitse Aina työpöydän Internet Explorerissa. Valitse OK.
  4. Valitse Avaa Internet Explorer -ruudut työpöydällä -valintaneliö. Valitse OK.

Voit määrittää työpöytätilan oletustilaksi Google Chromessa seuraavasti:

1. Avaa Chrome.
  2. Osoita Chrome ja valitse sitten Käynnistä Chrome uudelleen työpöytätilassa.
    Jos näet asetuksen Chromen uudelleenkäynnistämiseksi Windows 8 -tilassa, sinulla on jo työpöytätila käytössä oletusarvoisesti.

iCloudin kirjanmerkkien laajennuksen tai lisäosien käyttöönotto Google Chromessa tai Firefoxissa

Google Chrome:

1. Avaa Chrome.
  2. Osoita oikean yläkulman Chrome-valikkoa ja valitse sitten Lisää työkaluja > Laajennukset.
  3. Valitse iCloud-kirjanmerkkien vieressä oleva käyttöönoton valintaneliö.

Firefox:

1. Avaa Firefox
  2. Osoita oikean yläkulman Firefox-valikkoa ja valitse sitten Lisäosat.
  3. Osoita Lisäosat.
  4. Valitse iCloud-kirjanmerkkien vieressä oleva käyttöönoton valintaneliö.

iCloud-kirjanmerkkien käytöstä poistaminen ja uudelleen käyttöön ottaminen

1. Sulje selain.
  2. Avaa iCloudin Windows-versio.
  3. Poista Kirjanmerkit-valintaneliön valinta ja osoita Käytä.
  4. Odota muutama sekunti, valitse Kirjanmerkit ja osoita sitten Käytä.
  5. Avaa selain.

Tietokoneen uudelleenkäynnistäminen

Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, tarkista, onko ongelma ratkennut.

Kirjanmerkkien automaattisten päivitysten lopettaminen Google Chromessa tai Firefoxissa

Jos et enää halua päivittää kirjanmerkkejä automaattisesti Google Chromessa tai Firefoxissa, poista iCloud-laajennus tai -lisäosa käytöstä. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Avaa iCloudin Windows-versio.
  2. Valitse Kirjanmerkit-kohdan vierestä Valinnat.
  3. Poista valinta Chrome- tai Firefox-valintaneliöstä. Valitse OK.
  4. Osoita Käytä ja sitten Poista.
  • Jos poistit Chromen käytöstä iCloudin Windows-versiossa, Laajennukset-välilehti avautuu Chromessa.Jos haluat poistaa laajennuksen käytöstä, poista iCloud-kirjanmerkkien laajennuksen vieressä olevan käyttöönoton valintaneliön valinta. Voit myös poistaa laajennuksen osoittamalla roskakorikuvaketta.
  • Jos poistit Firefoxin käytöstä iCloudin Windows-versiossa, Lisäosien hallinta -välilehti avautuu Firefoxissa. Voit poistaa lisäosan käytöstä osoittamalla käytöstä poistamisen kohtaa iCloud-kirjanmerkkien lisäosan vieressä. Voit myös poistaa lisäosan osoittamalla Poista.

Lisätietoja

Lue ohjeet iCloud-kirjanmerkkien käyttöön Windowsin Firefoxissa tai Google Chromessa

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: