Ohjeita iCloudin kirjanmerkkien ja lukulistan käyttöön

Lue ohjeita siihen, miten toimia, jos sinulla on ongelmia iCloudin kirjanmerkkien tai lukulistan käytössä. Tästä artikkelista voi olla apua esimerkiksi jos tarvitset vahingossa poistamaasi kirjanmerkkiä tai jos selaimessa tekemäsi muutokset eivät päivity muihin laitteisiin.

Ennen aloittamista

• Ongelma ei välttämättä johdu laitteestasi, joten tarkista Järjestelmän tila -sivulta, haittaako jokin tunnettu järjestelmäongelma iCloud-kirjanmerkkien toimintaa.
  • Varmista, että laitteen päivämäärä- ja aika-asetukset ovat oikein. Voit ratkaista virheellisten päivämäärä- ja aika-asetusten aiheuttamat ongelmat helposti antamalla oikeat tiedot.
  • Varmista, että et menetä tärkeitä tietoja. Voit tehdä tämän ottamalla kopiot kirjanmerkeistä
  • Jos kirjanmerkkisi eivät näy samassa järjestyksessä kaikissa laitteissasi, tarkista, montako kirjanmerkkiä kansiossa on. Jos kansiossa on yli 500 kirjanmerkkiä, niiden järjestys ei välttämättä ole sama kaikissa laitteissa.

Jos tarvitset kirjanmerkkiä, jonka olet poistanut viimeisten 30 päivän aikana, voit palauttaa sen iCloud.comista seuraavasti. Valitse Asetukset ja klikkaa Lisäasetukset-kohdassa Palauta kirjanmerkit.

Lue tarvittaessa lisäohjeita iCloud-välilehtien käyttöön.

iPhone, iPad tai iPod touch

Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

Ota kirjanmerkit käyttöön ja päivitä laite

Tarkista internet-yhteys

1. Avaa www.apple.com/fi Safarissa. Jos internet-yhteys ei toimi, iCloudin kirjanmerkit ja lukulista eivät päivity Safari-ohjelmassa. Lue internet-yhteyden vianmääritysohjeet.
  2. Tarkista, voitko käyttää portteja 80 ja 443. Voit tehdä tämän avaamalla suojatun verkkosivuston iOS-laitteellasi. Safarin pitää voida käyttää porttia 443, jotta se voi lähettää push-päivityksiä iCloudin ja laitteidesi välillä.

Tarkista tilin tiedot

Napauta Asetukset> iCloud ja varmista, että olet kirjautunut samaan iCloud-tiliin, jota käytät muissa tuetuissa laitteissasi.

Käynnistä Safari uudelleen

Sulje iOS-laitteen Safari ja käynnistä se sitten uudelleen.

iOS 7 tai uudempi:

1. Paina Koti-painiketta kahdesti, jotta näet avoinna olevat ohjelmat.
  2. Etsi Safarin esikatselu ja sulje ohjelma pyyhkäisemällä sitä ylöspäin.
  3. Palaa Koti-valikkoon painamalla Koti-painiketta.
  4. Odota noin minuutti ja avaa Safari-ohjelma sitten uudelleen.

Poista iCloud-kirjanmerkit käytöstä ja ota ne käyttöön uudelleen

1. Napauta Asetukset > iCloud.
  2. Poista Safarin asetus käytöstä.
  3. Jos tiedot ovat useissa tietokoneissa, voit valita Poista [laitteesta]. Muussa tapauksessa valitse Pidä [laitteessa].
  4. Odota pari minuuttia ja ota sitten Safarin asetus uudelleen käyttöön.

Käynnistä laite uudelleen

Pidä nukkumispainiketta painettuna, kunnes näyttöön tulee Sammuta-teksti. Sammuta sitten laite liu'uttamalla. Kytke laite uudelleen päälle.

Mac

Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

Ota iCloud-kirjanmerkit käyttöön ja päivitä ohjelmisto

• Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa iCloud ja valitse sitten Safari.
  • Asenna uusin OS X -versio, jota Macissasi tuetaan.

Tarkista internet-yhteys

1. Yritä avata www.apple.com/fi Safarissa. Jos internet-yhteys ei toimi, iCloudin kirjanmerkit ja lukulista eivät päivity Safari-ohjelmassa. Lue internet-yhteyden vianmääritysohjeet.
  2. Tarkista, voitko käyttää portteja 80 ja 443. Voit tehdä tämän yrittämällä avata suojatun verkkosivuston Macillasi. Safarin pitää voida käyttää porttia 443, jotta se voi lähettää push-päivityksiä iCloudin ja laitteidesi välillä.

Tarkista tilin tiedot

Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud. Varmista, että olet kirjautunut samaan iCloud-tiliin, jota käytät muissa tuetuissa laitteissasi.

Poista iCloud-kirjanmerkit käytöstä ja ota ne käyttöön uudelleen

1. Lopeta Safari.
  2. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  3. Poista Safarin valinta.
  4. Sulje Järjestelmäasetukset ja odota noin minuutin ajan.
  5. Avaa Järjestelmäasetukset ja valitse iCloud.
  6. Valitse Safari.
  7. Avaa Safari.

Käynnistä tietokone uudelleen

Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, toistuuko ongelma.

Microsoft Windows

Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

Tarkista järjestelmävaatimukset

Varmista, että Windows-tietokoneesi ja selaimesi täyttävät iCloudin järjestelmävaatimukset.

Tarkista internet-yhteys

1. Yritä avata www.apple.com/fi selaimellasi. Jos et ole yhteydessä internetiin, iCloud-kirjanmerkkisi eivät päivity. Lue internet-yhteyden vianmääritysohjeet.
  2. Tarkista, voitko käyttää portteja 80 ja 443. Voit tehdä tämän yrittämällä avata suojatun verkkosivuston. Safarin ja Internet Explorerin pitää voida käyttää porttia 443, jotta ne voivat lähettää push-päivityksiä iCloudin ja laitteidesi välillä.

Sulje iCloudin Windows-versio ja avaa se uudelleen

Jos asennat selaimen kun iCloudin Windows-versio on käynnissä, sinun täytyy sulkea iCloudin Windows-versio ja käynnistää se uudelleen. Tämän jälkeen uusi selain näkyy iCloudin Windows-version kirjanmerkkiasetuksissa.

Tarkista asetukset

Avaa iCloudin Windows-versio ja varmista, että olet kirjautunut samaan iCloud-tiliin, jota käytät muissa tuetuissa laitteissasi.

Käynnistä selain uudelleen

Joskus selaimessa viimeksi tekemäsi muutokset eivät päivity muihin laitteisiin (samaa voi esiintyä myös toisinpäin). Voit päivittää muutokset sulkemalla selaimen ja avaamalla sen uudelleen.

Google Chromen kirjanmerkit eivät ehkä päivity yhtä nopeasti kuin Internet Explorerin tai Firefoxin kirjanmerkit. Tämä johtuu siitä, että Google Chrome rajoittaa sitä, kuinka monta päivitystä voit tehdä lyhyessä ajassa.

Tarkista kirjanmerkit toisessa selaimessa

Jos et voi käyttää iCloud-kirjanmerkkejä tietyssä selaimessa, kokeile, toimivatko ne toisessa selaimessa.

Jos esimerkiksi käytät yleensä Internet Exploreria, kokeile Firefoxia. Jos ongelma esiintyy vain tietyssä selaimessa, toimi tämän osion selainkohtaisten ohjeiden mukaisesti. Jos ongelma ilmenee useissa selaimissa, tarkista, onko tietokoneen ja verkon asetuksissa ja yhteyksissä ongelmia.

Tarkista Internet Explorerin Suosikit-kansion sijainti

Jos olet vaihtanut paikkaa, johon Internet Explorerin suosikit (eli kirjanmerkit) tallennetaan, suosikit eivät päivity automaattisesti muihin laitteisiisi. Voit ratkaista ongelman seuraavasti:

1. Avaa iCloudin Windows-versio.
  2. Poista Kirjanmerkit-kohdan valinta ja klikkaa Käytä.
  3. Muuta suosikkikansion sijainti takaisin oletussijaintiin (yleensä C:\Käyttäjät\käyttäjätunnus\Suosikit).
  4. Palaa iCloudin Windows-versioon, valitse Kirjanmerkit ja klikkaa sitten Käytä.

Määritä Internet Explorer 10 tai Google Chrome työpöytätilaan

Voit määrittää työpöytätilan oletustilaksi Internet Explorer 10:ssä seuraavasti:

1. Avaa Internet Explorer.
  2. Valitse Työkalut > Internet-asetukset ja sitten Ohjelmat-välilehti.
  3. Valitse Aina työpöydän Internet Explorerissa. Valitse OK.
  4. Valitse Avaa Internet Explorer -ruudut työpöydällä -valintaneliö. Valitse OK.

Voit määrittää työpöytätilan oletustilaksi Google Chromessa seuraavasti:

1. Avaa Chrome.
  2. Klikkaa Chrome ja valitse sitten Käynnistä Chrome uudelleen työpöytätilassa.
    Jos näet asetuksen Chromen uudelleenkäynnistämiseksi Windows 8 -tilassa, sinulla on jo työpöytätila käytössä oletusarvoisesti.

Ota iCloud-kirjanmerkkien laajennus tai lisäosa käyttöön Google Chromessa tai Firefoxissa

Google Chrome:

1. Avaa Chrome.
  2. Klikkaa oikean yläkulman Chrome-valikkoa ja valitse sitten Lisää työkaluja > Laajennukset.
  3. Lisää valinta iCloud-kirjanmerkkien vieressä olevaan Ota käyttöön -valintaneliöön.

Firefox:

1. Avaa Firefox.
  2. Klikkaa oikean yläkulman Firefox-valikkoa ja valitse sitten Lisäosat.
  3. Klikkaa Laajennukset.
  4. Klikkaa iCloud-kirjanmerkkien vieressä olevaa Ota käyttöön -painiketta.

Poista iCloud-kirjanmerkit käytöstä ja ota ne käyttöön uudelleen

1. Sulje selain.
  2. Avaa iCloudin Windows-versio.
  3. Poista Kirjanmerkit-valintaneliön valinta ja klikkaa Käytä.
  4. Odota muutama sekunti, valitse Kirjanmerkit ja klikkaa sitten Käytä.
  5. Avaa selain.

Käynnistä tietokone uudelleen

Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, tarkista, onko ongelma ratkennut.

Lopeta kirjanmerkkien automaattiset päivitykset Google Chromessa tai Firefoxissa

Jos et enää halua päivittää kirjanmerkkejä automaattisesti Google Chromessa tai Firefoxissa, poista iCloud-laajennus tai -lisäosa käytöstä. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Avaa iCloudin Windows-versio.
  2. Valitse Kirjanmerkit-kohdan vierestä Valinnat.
  3.  Poista valinta Chrome- tai Firefox-valintaneliöstä. Valitse OK.
  4. Klikkaa Käytä ja sitten Poista.
  • Jos poistit Chromen käytöstä iCloudin Windows-versiossa, Laajennukset-välilehti avautuu Chromessa. Voit poistaa iCloud-kirjanmerkkien laajennuksen käytöstä poistamalla valinnan sen Käytössä-valintaneliöstä. Jos haluat poistaa laajennuksen, klikkaa roskakorikuvaketta.
  • Jos poistit Firefoxin käytöstä iCloudin Windows-versiossa, Lisäosien hallinta -välilehti avautuu Firefoxissa. Voit poistaa iCloud-kirjanmerkkien lisäosan käytöstä klikkaamalla sen Poista käytöstä -painiketta. Voit myös poistaa lisäosan klikkaamalla Poista.

Lisätietoja

Lue ohjeet iCloud-kirjanmerkkien käyttöön Windowsin Firefoxissa tai Google Chromessa

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: