Jos iCloudin tai Safarin kirjanmerkit eivät synkronoidu

Lue ohjeita siihen, miten toimia, jos sinulla on ongelmia iCloudin kirjanmerkkien tai lukulistan käytössä. Tästä artikkelista voi olla apua esimerkiksi jos tarvitset vahingossa poistamaasi kirjanmerkkiä tai jos selaimessa tekemäsi muutokset eivät päivity muihin laitteisiin.

Ennen kuin aloitat

• Ongelma ei välttämättä johdu laitteestasi, joten tarkista Järjestelmän tila -sivulta, haittaako jokin tunnettu järjestelmäongelma iCloud-kirjanmerkkien toimintaa.

• Varmista, että iOS-laitteen tai Macin päivämäärä- ja aika-asetukset ovat oikein. Voit ratkaista virheellisten päivämäärä- ja aika-asetusten aiheuttamat ongelmat helposti antamalla oikeat tiedot.

• Varmista kopioimalla kirjanmerkkisi, että et menetä tärkeitä tietoja.

• Jos kirjanmerkkisi eivät näy samassa järjestyksessä kaikissa laitteissasi, tarkista, montako kirjanmerkkiä kansiossa on. Jos kansiossa on yli 500 kirjanmerkkiä, niiden järjestys ei välttämättä ole sama kaikissa laitteissa.

Jos tarvitset kirjanmerkkiä, jonka olet poistanut viimeisten 30 päivän aikana, voit palauttaa sen iCloud.comista. Valitse Asetukset ja klikkaa Lisäasetukset-kohdassa Palauta kirjanmerkit.

Lue lisätietoja, jos tarvitset apua iCloud-välilehtien käytössä.

Follow the steps for your device:

iPhone, iPad ja iPod touch

Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

Ota kirjanmerkit käyttöön ja päivitä laite

Internet-yhteyden tarkistaminen

1. Avaa www.apple.com/fi Safarissa. Jos internet-yhteys ei toimi, iCloud-kirjanmerkit ja lukulista* eivät päivity Safari-apissa. Hanki apua internet-yhteyden muodostamiseen.

2. Avaa suojattu verkkosivusto iOS-laitteellasi ja tarkista, voitko käyttää portteja 80 ja 443. Safarin pitää voida käyttää porttia 443, jotta se voi lähettää push-päivityksiä iCloudin ja laitteidesi välillä.

* Lukulistaa tuetaan vain iOS- ja macOS-laitteissa.

Tarkista tilin tiedot

Varmista, että olet kirjautuneena samalla Apple ID:llä kuin mitä käytät muissa tuetuissa laitteissasi. Napauta Asetukset > [nimesi].

Käynnistä Safari uudelleen

Sulje iOS-laitteen Safari ja käynnistä se sitten uudelleen. Jos et ole varma, miten Safari suljetaan, noudata näitä ohjeita.

Poista iCloud-kirjanmerkit käytöstä ja ota ne käyttöön uudelleen

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud.

2. Poista Safarin asetus käytöstä.

3. Jos tiedot ovat useissa tietokoneissa, voit valita Poista [laitteesta]. Muussa tapauksessa valitse Pidä [laitteessa].

4. Odota pari minuuttia ja ota sitten Safarin asetus uudelleen käyttöön.

Laitteen käynnistäminen uudelleen

Käynnistä laite uudelleen. Jos et ole varma, miten tämä tehdään, noudata näitä ohjeita.

Mac

Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

Ota iCloud-kirjanmerkit käyttöön ja päivitä ohjelmisto

Internet-yhteyden tarkistaminen

1. Lopeta Safari ja avaa se sitten uudelleen.

2. Yritä avata www.apple.com/fi Jos internet-yhteys ei toimi, iCloudin kirjanmerkit ja lukulista eivät päivity Safari-apissa. Hanki apua internet-yhteyden muodostamiseen.

3. Avaa suojattu verkkosivusto Macillasi ja tarkista, voitko käyttää portteja 80 ja 443. Safarin pitää voida käyttää porttia 443, jotta se voi lähettää push-päivityksiä iCloudin ja laitteidesi välillä.

Tarkista tilin tiedot

Valitse Omenavalikko  ja klikkaa iCloud. Varmista, että olet kirjautunut samalla Apple ID:llä kuin mitä käytät muissa tuetuissa laitteissasi.

Poista iCloud-kirjanmerkit käytöstä ja ota ne käyttöön uudelleen

1. Sulje Safari.

2. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset. Jos käytät macOS Catalinaa, klikkaa Apple ID. Klikkaa iCloud.

3. Poista Safarin valinta.

4. Sulje Järjestelmäasetukset ja odota noin minuutin ajan.

5. Avaa Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.

6. Valitse Safari.

7. Avaa Safari.

Käynnistä tietokone uudelleen

Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, toistuuko ongelma.

Microsoft Windows

Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

Tarkista järjestelmävaatimukset

Varmista, että Windows-tietokoneesi ja selaimesi täyttävät iCloudin järjestelmävaatimukset.

Internet-yhteyden tarkistaminen

1. Yritä avata www.apple.com/fi selaimellasi. Jos et ole yhteydessä internetiin, iCloud-kirjanmerkkisi eivät päivity. Lue internet-yhteyden vianmääritysohjeet.

2. Avaa suojattu verkkosivusto ja tarkista, voitko käyttää portteja 80 ja 443. Safarin ja Internet Explorerin pitää voida käyttää porttia 443, jotta ne voivat lähettää push-päivityksiä iCloudin ja laitteidesi välillä.

Sulje iCloudin Windows-versio ja avaa se uudelleen

Jos asennat selaimen kun iCloudin Windows-versio on käynnissä, sinun täytyy sulkea iCloudin Windows-versio ja käynnistää se uudelleen. Tämän jälkeen uusi selain näkyy iCloudin Windows-version kirjanmerkkiasetuksissa.

Asetusten tarkistaminen

Avaa iCloudin Windows-versio ja varmista, että olet kirjautunut samalla Apple ID:llä kuin mitä käytät muissa tuetuissa laitteissasi.

Käynnistä selain uudelleen

Joskus selaimessa viimeksi tekemäsi muutokset eivät päivity muihin laitteisiin (samaa voi esiintyä myös toisinpäin). Voit päivittää muutokset sulkemalla selaimen ja avaamalla sen uudelleen.

Google Chromen kirjanmerkit eivät ehkä päivity yhtä nopeasti kuin Internet Explorerin* tai Firefoxin kirjanmerkit.

* Jos käytät iCloudin Windows 10 -versiota tai sitä uudempaa Internet Explorerissa, kirjanmerkkisi saattavat näkyä eri järjestyksessä.

Tarkista kirjanmerkit toisessa selaimessa

Jos et voi käyttää iCloud-kirjanmerkkejä tietyssä selaimessa, kokeile, toimivatko ne toisessa selaimessa.

Windows 10:n Microsoft Edge -selain ei tue iCloud-kirjanmerkkejä. Jos haluat käyttää iCloud-kirjanmerkkejä Windows 10:ssä, käytä tuettua selainta, kuten Google Chromea, Mozilla Firefoxia tai Internet Exploreria. Lue lisätietoja iCloudin järjestelmävaatimuksista.

Jos esimerkiksi käytät yleensä Internet Exploreria, kokeile Firefoxia. Jos ongelma esiintyy vain tietyssä selaimessa, toimi tämän osion selainkohtaisten ohjeiden mukaisesti. Jos ongelma ilmenee useissa selaimissa, tarkista, onko tietokoneen ja verkon asetuksissa ja yhteyksissä ongelmia.

Tarkista Internet Explorerin Suosikit-kansion sijainti

Jos olet vaihtanut paikkaa, johon Internet Explorerin suosikit (eli kirjanmerkit) tallennetaan, suosikit eivät päivity automaattisesti muihin laitteisiisi. Voit ratkaista ongelman seuraavasti:

1. Avaa iCloudin Windows-versio.

2. Poista Kirjanmerkit-kohdan valinta ja klikkaa Käytä.

3. Muuta suosikkikansion sijainti takaisin oletussijaintiin (yleensä C:\Käyttäjät\käyttäjätunnus\Suosikit).

4. Palaa iCloudin Windows-versioon, valitse Kirjanmerkit ja klikkaa sitten Käytä.

Määritä Internet Explorer 10 tai Google Chrome työpöytätilaan

Voit määrittää työpöytätilan oletustilaksi Internet Explorer 10:ssä seuraavasti:

1. Avaa Internet Explorer.

2. Valitse Työkalut > Internet-asetukset ja sitten Ohjelmat-välilehti.

3. Valitse Aina työpöydän Internet Explorerissa. Klikkaa OK.

4. Valitse Avaa Internet Explorer -ruudut työpöydällä -valintaneliö. Klikkaa OK.

Voit määrittää työpöytätilan oletustilaksi Google Chromessa seuraavasti:

1. Avaa Chrome.

2. Klikkaa Chrome ja valitse sitten Käynnistä Chrome uudelleen työpöytätilassa.

• Jos näet asetuksen Chromen uudelleenkäynnistämiseksi Windows 8 -tilassa, sinulla on jo työpöytätila käytössä oletusarvoisesti.

Ota iCloud-kirjanmerkkien laajennus tai lisäosa käyttöön Google Chromessa tai Firefoxissa

Google Chrome:

1. Avaa Chrome.

2. Klikkaa oikean yläkulman Chrome-valikkoa ja valitse sitten Lisää työkaluja > Laajennukset.

3. Lisää valinta iCloud-kirjanmerkkien vieressä olevaan Ota käyttöön -valintaneliöön.

Firefox:

1. Avaa Firefox.

2. Klikkaa oikean yläkulman Firefox-valikkoa ja valitse sitten Lisäosat.

3. Klikkaa Laajennukset.

4. Klikkaa iCloud-kirjanmerkkien vieressä olevaa Ota käyttöön -painiketta.

Poista iCloud-kirjanmerkit käytöstä ja ota ne käyttöön uudelleen

1. Sulje selain.

2. Avaa iCloudin Windows-versio.

3. Poista Kirjanmerkit-valintaneliön valinta ja klikkaa Käytä.

4. Odota muutama sekunti, valitse Kirjanmerkit ja klikkaa sitten Käytä.

5. Avaa selain.

Käynnistä tietokone uudelleen

Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, tarkista, onko ongelma ratkennut.

Lopeta kirjanmerkkien automaattiset päivitykset Google Chromessa tai Firefoxissa

Jos et enää halua päivittää kirjanmerkkejä automaattisesti Google Chromessa tai Firefoxissa, poista iCloud-laajennus tai -lisäosa käytöstä. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Avaa iCloudin Windows-versio.

2. Klikkaa Kirjanmerkit-kohdan vierestä Valinnat.

3. Poista valinta Chrome- tai Firefox-valintaneliöstä. Klikkaa OK.

4. Klikkaa Käytä ja sitten Poista.

• Jos poistit Chromen käytöstä iCloudin Windows-versiossa, Laajennukset-välilehti avautuu Chromessa. Voit poistaa iCloud-kirjanmerkkien laajennuksen käytöstä poistamalla valinnan sen Käytössä-valintaneliöstä. Jos haluat poistaa laajennuksen, klikkaa roskakorikuvaketta.

• Jos poistit Firefoxin käytöstä iCloudin Windows-versiossa, Lisäosien hallinta -välilehti avautuu Firefoxissa. Voit poistaa iCloud-kirjanmerkkien lisäosan käytöstä klikkaamalla sen Poista käytöstä -painiketta. Voit myös poistaa lisäosan klikkaamalla Poista.

Lisätietoja

Katso, miten voit käyttää iCloud-kirjanmerkkejä Firefoxissa tai Google Chromen Windows-versiossa.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.