Kirjanmerkkien synkronoiminen tai vieminen laitteissa, joissa on iOS 10 tai aiempi tai macOS Sierra 10.12.5 tai aiempi

Jos käytössäsi on laite, jossa on iOS 10 tai aiempi tai macOS Sierra 10.12.5 tai aiempi, lue, miten voit päivittää laitteesi, jotta voit jatkaa kirjanmerkkien synkronointia käyttämällä iCloud-kirjanmerkkejä tai viedä kirjanmerkkejä.

Jos käytössäsi on iOS 11 tai uudempi tai macOS Sierra tai uudempi, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Tietoja iOS 10:n tai macOS 10.12.5:n tai aiemman kirjanmerkeistä

iPhonen, iPadin tai iPod touchin päivittäminen ja iCloud-kirjanmerkkien käyttäminen

Macin päivittäminen ja iCloud-kirjanmerkkien käyttäminen

Windows-tietokoneen päivittäminen ja iCloud-kirjanmerkkien käyttäminen

Jos et pysty päivittämään laitettasi

Tietoja iOS 10:n tai macOS Sierran tai aiemman kirjanmerkeistä

31. lokakuuta alkaen laitteet edellyttävät iOS 11:tä tai uudempaa, iPadOS 11:tä tai uudempaa ja macOS Sierra 10.12.6:ta tai uudempaa kirjanmerkkien synkronoimiseksi tai niiden käyttämiseksi iCloud.comilla. Tämä käytäntö on julkaisemiemme vähimmäisohjelmistovaatimusten mukainen. Jos laitteessasi on jo päivitetty ohjelmisto, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Laitteet, joissa on iOS 10 tai aiempi tai macOS Sierra 10.12.5 tai aiempi, eivät enää pysty synkronoimaan kirjanmerkkejä laitteiden välillä, ja uusia kirjanmerkkejä ei enää lähetetä näistä laitteista. Et menetä laitteissasi jo olevia kirjanmerkkejä, ja voit yhä luoda uusia kirjanmerkkejä näillä laitteilla. Uudet kirjanmerkit eivät kuitenkaan synkronoidu laitteiden välillä, joissa on iOS 10 tai aiempi ja macOS Sierra 10.12.5 tai aiempi. Niitä ei lisäksi voi palauttaa iCloud.comissa.

iCloud-kirjanmerkit voivat pitää Safari-kirjanmerkkisi ajan tasalla kaikissa laitteissasi. Varmista vain, että kaikki laitteesi on päivitetty iOS 11:een tai uudempaan ja että Mac on päivitetty macOS 10.12.6:een tai uudempaan. Voit myös synkronoida kirjanmerkit Windows-tietokoneeseen käyttämällä iCloudin Windows-versiota ja iCloud-kirjanmerkit-selainlaajennusta.

iPhonen, iPadin tai iPod touchin päivittäminen ja iCloud-kirjanmerkkien käyttäminen

1. Varmuuskopioi laitteesi.

2. Päivitä iPhone, iPad tai iPod touch iOS 11:een tai uudempaan.

3. Kun varmuuskopiointi on valmis, tarkista, että iCloud-kirjanmerkit on päällä: Siirry iPhonessa tai iPadissa Asetuksiin, napauta nimeäsi ja valitse iCloud. Napauta iCloudia käyttävät apit -kohdassa Näytä kaikki ja varmista sitten, että Safari on käytössä.

4. Avaa Safari laitteessasi.

Macin päivittäminen ja iCloud-kirjanmerkkien käyttäminen

1. Varmuuskopioi Mac.

2. Päivitä Mac macOS Sierra 10.12.6:een tai uudempaan ja Safari 11:een tai uudempaan.

3. Kun varmuuskopiointi on valmis, varmista, että iCloud-kirjanmerkit on otettu käyttöön:

• Mac, jossa on macOS Ventura tai uudempi: Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset. Klikkaa nimeäsi ja sitten iCloud. Napauta iCloudia käyttävät apit -kohdassa Näytä kaikki ja varmista sitten, että Safari on käytössä.

• Mac, jossa on macOS Monterey tai aiempi: Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Apple ID. Valitse sivupalkista iCloud. Varmista, että Safari on käytössä.

4. Avaa Safari Macissa.

Windows-tietokoneen päivittäminen ja iCloud-kirjanmerkkien käyttäminen

Jos käytät iCloudin Windows-versiota, päivitä uusimpaan iCloudin Windows-versioon. Määritä sen jälkeen iCloud-kirjanmerkit. Jos et voi päivittää iCloud Windowsille 11 -versioon tai uudempaan, voit viedä kirjanmerkkisi selaimesta ja jakaa tai synkronoida toisen selaimen tai laitteen kanssa.

Jos et pysty päivittämään laitettasi

Jos et pysty päivittämään jotakin laitettasi iOS 11:een tai uudempaan, macOS Sierra 10.12.6:een tai uudempaan tai iCloud Windowsille 11 -versioon tai uudempaan ja haluat jakaa kirjanmerkkisi toisen selaimen tai laitteen kanssa, voit kopioida tai viedä kirjanmerkkisi.

Kirjanmerkkien kopiointi tai vieminen

Voit kopioida kirjanmerkkejä iPhonessa tai iPadissa seuraavasti: Avaa Safari, napauta Kirjanmerkit-välilehteä ja pidä sitten painettuna kansiota tai kirjanmerkkiä, jonka haluat kopioida. Valitse Kopioi sisältö ja sijoita sitten muistiinpano tai tiedosto tai sijoita toiseen selaimeen ja tallenna uutena kirjanmerkkinä.

Voit Macissa viedä kirjanmerkkisi seuraavasti: Avaa Safari ja valitse sitten Tiedosto > Vie > Kirjanmerkit. Valitse, minne viety tiedosto tallennetaan, ja klikkaa Tallenna-painiketta. Tiedoston nimi on Safarin kirjanmerkit.html, ellet muuta sitä.

Jos et pysty päivittämään kaikkia laitteitasi, iCloud-kirjanmerkkisi eivät ehkä synkronoidu laitteidesi välillä.