Ohjeita iPhonen, iPadin ja iPod touchin päivämäärään ja aikaan liittyvien ongelmien ratkaisemiseen

Päivä- ja aika-asetusten avulla voit asettaa iOS-laitteen huomioimaan aikavyöhykkeen muutokset ja kesäaikaan siirtymisen automaattisesti.  Lue, mitä tehdä, jos iOS-laitteessa on väärä päivämäärä, aika tai aikavyöhyke tai jos kesäaikaa ei automaattisesti huomioida.

Asetusten tarkistaminen

Tarkista kunkin toimenpiteen jälkeen, tarvitsetko lisäohjeita:

1. Varmista, että laitteessasi on iOS:n uusin versio.
  2. Laita Aseta automaattisesti -asetus päälle1 kohdassa Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika. Näin päivämäärä ja aika asetetaan automaattisesti aikavyöhykkeesi perusteella. Jos saatavissa on aikavyöhykepäivitys, laitteesi ilmoittaa siitä.
  3. Salli laitteen käyttää nykyistä sijaintiaan oikean aikavyöhykkeen määrittämiseen. Voit tehdä tämän valitsemalla Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut > Järjestelmäpalvelut ja sitten Aikavyöhykkeen asettaminen.
  4. Varmista, että laitteesi käyttää oikeaa aikavyöhykettä kohdassa Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika > Aikavyöhyke.

Jos tarvitset edelleen apua

Jos laitteessasi on edelleen väärä päivämäärä, aika tai aikavyöhyke,2 muuta jokainen asetus erikseen sen sijaan, että valitsisit Aseta automaattisesti. Laitteessasi saattaa esimerkiksi olla iOS 9 tai vanhempi käyttöjärjestelmä, kun maasi tai alueesi aikavyöhykettä muutetaan tai se siirtyy kesäaikaan. Tässä tapauksessa noudata seuraavia ohjeita:

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika.
  2. Ota pois käytöstä Aseta automaattisesti -asetus.
  3. Muuta sitten aikavyöhyke, päivämäärä ja aika:3
    • Napauta Aikavyöhyke ja syötä haluttu kaupunki ja aikavyöhyke. (Etkö ole varma kaupungista? Katso aikavyöhykekartta osoitteessa timeanddate.com, niin löydät haluamasi kaupungin ja aikavyöhykkeen.)
    • Vaihtoehtoisesti napauta päivämäärää, niin voit vaihtaa päivämäärän ja ajan.
  1. Joissakin maissa ja alueilla toimivat operaattorit eivät ehkä tue Aseta automaattisesti -toimintoa.
  2. Jos iOS-laitteen kellonaika ei pidä paikkaansa synkronoituasi laitteen tietokoneen kanssa, tietokoneen kellonaika saattaa olla väärin. Tarkista tietokoneen kellonaika kohdasta Järjestelmäasetukset > Päivämäärä ja aika. Aseta päivämäärä ja aika automaattisesti -asetus voi olla hyvä laittaa päälle.
  3. Laitteen päivämäärän tai ajan manuaalinen säätäminen voi muuttaa appien toimintatapaa, esimerkiksi peliajastimia, joten tätä ei suositella.