Jos et voi muuttaa Apple-laitteen kellonaikaa tai aikavyöhykettä

Päivä- ja aika-asetusten avulla voit asettaa laitteen huomioimaan aikavyöhykkeen muutokset ja kesäaikaan siirtymisen automaattisesti. Lue, mitä voit tehdä, jos laitteessa näkyy väärä päivämäärä, kellonaika tai aikavyöhyke tai jos laite ei automaattisesti ota huomioon kesäaikaan siirtymistä.

Päivämäärän ja kellonajan asettaminen automaattisesti

Päivämäärän ja kellonajan asettaminen automaattisesti ei ehkä ole käytettävissä laitteessasi.* Näiden ohjeiden avulla voit varmistaa, että laitteesi pystyy asettamaan kellonajan ja aikavyöhykkeen automaattisesti.

iPhone tai iPad

1. Varmista, että sinulla on iOS:n tai iPadOS:n uusin versio.

2. Laita Aseta automaattisesti -asetus päälle kohdassa Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika. Näin päivämäärä ja aika asetetaan automaattisesti aikavyöhykkeesi perusteella. Näkyykö asetus himmennettynä?

3. Jos näkyviin tulee ilmoitus, jonka mukaan päivitettyjä aikavyöhyketietoja on saatavilla, käynnistä laite ja laiteparina oleva Apple Watch uudelleen.

4. Salli laitteen käyttää nykyistä sijaintiaan oikean aikavyöhykkeen määrittämiseen. Voit tehdä tämän valitsemalla Asetukset > Tietosuoja ja suojaus > Sijaintipalvelut > Järjestelmäpalvelut ja valitsemalla Aikavyöhykeasetus-valinnan käyttöön.

5. Varmista, että laitteesi käyttää oikeaa aikavyöhykettä kohdassa Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika > Aikavyöhyke.

Mac

1. Varmista, että Mac on yhteydessä internetiin.

2. Avaa Sijaintipalvelujen asetukset Vieritä appi- ja palveluluettelon loppuun ja klikkaa Järjestelmäpalvelut-kohdan vieressä olevaa Lisätiedot-painiketta. Varmista, että Aikavyöhyke ja järjestelmän muokkaaminen -valinta on käytössä.

3. Avaa Päivämäärä ja aika -asetukset ja varmista, että päivämäärän ja kellonajan automaattinen asetus ja aikavyöhykkeen automaattinen asetus ovat käytössä.

4. Käynnistä Mac uudelleen.

Apple TV

Nämä toimet edellyttävät tvOS 10:tä tai sitä uudempaa Apple TV HD:ssä tai Apple TV 4K:ssa. Jos käytössäsi on tvOS:n tai Apple TV:n vanhempi versio, voit asettaa aikavyöhykkeen manuaalisesti.

1. Varmista, että Apple TV on yhteydessä internetiin.

2. Valitse Asetukset > Yleiset > Aikavyöhyke. Jos näkyviin tulee ilmoitus, jonka mukaan päivitettyjä aikavyöhyketietoja on saatavilla, nouda päivitys käynnistämällä Apple TV uudelleen.

3. Jos ilmoitusta ei tule näkyviin, siirry Koti-valikkoon pitämällä Apple TV -kaukosäätimen Takaisin-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä tai Menu-painiketta painettuna. Odota muutama minuutti ja valitse sitten uudelleen Asetukset > Yleiset > Aikavyöhyke. Jos ilmoitus tulee nyt näkyviin, nouda päivitys käynnistämällä Apple TV uudelleen.

Päivämäärän ja kellonajan asettaminen manuaalisesti

Jos laitteessa näkyy edelleen väärä päivämäärä, kellonaika tai aikavyöhyke, muuta jokainen asetus erikseen sen sijaan, että valitsisit Aseta automaattisesti. Laitteessasi saattaa esimerkiksi olla iOS 9 tai vanhempi käyttöjärjestelmä, kun maasi tai alueesi aikavyöhykettä muutetaan tai se siirtyy kesäaikaan.

iPhone tai iPad

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika.

2. Ota pois käytöstä Aseta automaattisesti -asetus. Näkyykö asetus himmennettynä?

3. Aikavyöhykkeen tai päivämäärän ja kellonajan muuttaminen:

• Napauta Aikavyöhyke ja syötä haluttu kaupunki ja aikavyöhyke.

• Vaihtoehtoisesti napauta päivämäärää, niin voit vaihtaa päivämäärän ja ajan.

Mac

Avaa Päivämäärä ja aika -asetukset Voit tämän jälkeen asettaa päivämäärän, kellonajan ja aikavyöhykkeen manuaalisesti.

Apple TV

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Aikavyöhyke.

2. Varmista, että Aseta automaattisesti -asetus on laitettu pois päältä, ja valitse aikavyöhyke.

Lisätietoja aika-asetuksista

• Jos laitteen päivämäärä ja kellonaika ovat väärin, vaikka laite on synkronoitu tietokoneen kanssa, varmista, että Macin päivämäärä ja kellonaika on asetettu oikein.

• Laitteen päivämäärän tai ajan manuaalinen säätäminen voi muuttaa appien toimintatapaa, esimerkiksi peliajastimia, joten tätä ei suositella.

• Lue lisää Apple Watchin aikasetuksista, mukaan lukien siitä, miten voit asettaa kelloosi 24 tunnin kellon ja miten voit määrittää kellotaulun käymään edellä varsinaista aikaa.

* Aseta automaattisesti -asetusta ei välttämättä voi laittaa päälle tai pois päältä kaikkien operaattorien liittymissä tai kaikissa maissa ja kaikilla alueilla. Jos laitteessa on käytössä Ruutuaika-pääsykoodi tai jos laitteeseen on asennettu laiterajoituksia sisältävä yritysprofiili, Aseta automaattisesti -asetuksen käyttöönottovalinta näkyy himmennettynä tai harmaana.