Ohjeita App Storen käyttöön Macissa

Toimi seuraavasti, jos App Store lakkaa vastaamasta Macissa, tai jos kohtaat ongelmia ohjelmien ostojen tai päivitysten yhteydessä.

Macin App Storen avulla voit esimerkiksi ostaa ja ladata ohjelmia ja pelejä sekä päivittää macOS:n.

Jos et löydä App Storea

Etsi App Store -kuvake Dockista.

Jos et näe kuvaketta Dockissa, valitse näytön ylälaidan valikosta Omena () > App Store.

Jos et vieläkään löydä App Storea, olet ehkä kirjautunut tietokoneen käyttäjätilille, jolla käyttörajoitukset ovat käytössä. Kirjaudu samaan tietokoneeseen ylläpitäjätilillä, jotta voit muuttaa käyttörajoituksia tai käyttää App Storea.

Ohjeita Apple ID:hen liittyviin ongelmiin

Lue, mitä tehdä, jos olet unohtanut Apple ID:si tai Apple ID:si salasanan.

Jos sinulta pyydetään vahvistuskoodia, kun yrität kirjautua sisään Apple ID:lläsi, lue, miten voit hankkia vahvistuskoodin luotetulla Apple-laitteella.

Jos muutat toiseen maahan tai alueelle, sama sisältö ei ehkä ole käytettävissäsi. App Storen, iTunes Storen ja iBooks Storen saatavuus ja ominaisuudet vaihtelevat maa- tai aluekohtaisesti. Kaupoissa tarjottava sisältö riippuu myös kehittäjästä tai sisällöntarjoajasta. Jos olet muuttanut pysyvästi toiseen maahan, vaihda Apple ID:si laskutusosoite ja maksutapa.

Ohjeita laskutukseen ja ostoksiin liittyviin ongelmiin

Valitse Macin App Storessa näytön ylälaidan valikosta Store > Näytä oma tili. Näytä tili -valikossa voit päivittää maksutietosi ja tarkastella, muuttaa tai peruuttaa tilauksia.

Voit myös tarkastella ostohistoriaasi iTunesissa tunnistaaksesi pankki-, luotto- tai maksukortin tiliotteella olevat veloitukset.

Jos ostamassasi ohjelmassa ilmenee ongelma, ilmoita siitä.

Jos saat sähköpostin, jota epäilet tietojenkalasteluviestiksi, lue ohjeet asianmukaisten sähköpostiviestien tunnistamista varten.

Ohjeita ohjelmien ostamiseen ja päivittämiseen liittyviin ongelmiin

Jos mitään ei tapahdu, kun klikkaat Osta, klikkaa App Store -ikkunan ylälaidassa Ostetut.

• Jos näet ohjelman Ostetut-kohdassa ja sen oikealla puolella on Avaa-painike, tarkista, löytyykö ohjelma Dockista tai Ohjelmat-kansiosta.
  • Jos näet ohjelman Ostetut-kohdassa ja sen oikealla puolella on Asenna-painike, klikkaa Asenna-painiketta. Ohjelma ladataan ja asennetaan Maciin. Sinua ei veloiteta toista kertaa.

Jos ohjelmaa ei ole Ostetut-kohdassa, päivitä sivu painamalla näppäimistöllä komento-R. Jos ohjelma ei tule näkyviin, ostoa ei suoritettu loppuun, eikä sinua veloitettu ohjelmasta. Palaa ohjelman sivulle App Storessa ja klikkaa Osta-painiketta uudelleen.

Jos ohjelman lataus keskeytyy

Jos internet-yhteys katkeaa ohjelman latauksen ja asennuksen aikana, lataus käynnistetään automaattisesti uudelleen, kun muodostat yhteyden uudelleen. Voit tarkistaa myös sen, onko jonkin latauksen, ohjelmapäivityksen tai macOS-päivityksen lataus kesken: valitse näytön ylälaidan valikosta Store > Etsi keskeneräisiä latauksia. Lataamiseen tarvittava aika riippuu ohjelman koosta ja internet-yhteyden nopeudesta.

Jos et voi muodostaa yhteyttä App Storeen, lue lisätietoja yhteysongelmien ratkaisemisesta.

Jos näet viestin Päivitys ei ole käytettävissä tämän Apple ID:n kanssa.

Voit nähdä tämän viestin seuraavissa tapauksissa:

• Yrität päivittää App Storen kautta ohjelman, joka on ostettu toisella Apple ID:llä.
  • Yrität käyttää App Storea toisella Apple ID:llä, joka on samassa tietokoneessa.
  • Yrität päivittää hyvitettyä tai peruutettua ostoa.

Ohjelmat on päivitettävä samalla Apple ID:llä, jolla ne alun perin ladattiin. Jos haluat kirjautua sisään toisella Apple ID:llä, valitse näytön ylälaidan valikosta Store > Kirjaudu ulos ja kirjaudu sitten uudelleen sisään.

Jos hankit uuden Macin

Jos ostat tai saat uuden tai toisen Macin, kirjaudu App Storeen Apple ID:lläsi ohjelmiesi lataamiseksi uudelleen.