Jos Macin päivämäärä tai aika on väärin

Päivämäärä tai aika on ehkä asetettava uudelleen, tai siinä käytetään ehkä muokattua muotoa.

Tarkista Päivämäärä ja aika -asetukset

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Päivämäärä ja aika.
  2. Klikkaa ikkunan kulmassa lukkokuvake ja avaa sitten asetusten lukitus antamalla ylläpitäjän salasana. (Asetukset on himmennetty, kun ne on lukittu.)
  3. Varmista Päivämäärä ja aika -ruudussa, että Aseta päivämäärä ja aika automaattisesti on valittuna ja että Mac on yhteydessä internetiin. Mac pystyy tällöin hakemaan nykyisen päivämäärän ja ajan viereisessä valikossa valitulta aikapalvelimelta.
    Päivämäärä ja aika -asetusikkuna

Jos sinulla ei ole internet-yhteyttä tai haluat asettaa päivämäärän ja ajan manuaalisesti, poista Aseta päivämäärä ja aika automaattisesti -asetuksen valinta. Voit tällöin klikata tämän päivän päivämäärää kalenterissa ja vetää kellon viisarit oikeaan aikaan tai antaa päivämäärän ja ajan käyttämällä kalenterin ja kellon yläpuolella olevia kenttiä. Klikkaa sitten Tallenna.

Tarkista Aikavyöhyke-asetukset

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Päivämäärä ja aika.
  2. Klikkaa ikkunan kulmassa lukkokuvake ja avaa sitten asetusten lukitus antamalla ylläpitäjän salasana. (Asetukset on himmennetty, kun ne on lukittu.)
  3. Varmista Aikavyöhyke-ruudussa, että Aseta aikavyöhyke automaattisesti nykyisen sijainnin mukaan on valittuna ja että Mac on yhteydessä internetiin.
    Aikavyöhyke-asetusikkuna

Jos sinulla ei ole internet-yhteyttä tai haluat asettaa aikavyöhykkeen manuaalisesti, poista Aseta aikavyöhyke automaattisesti nykyisen sijainnin mukaan -asetuksen valinta. Klikkaa sitten karttaa aikavyöhykkeen valitsemista varten.

Jos Mac sanoo, että se ei pysty määrittämään nykyistä sijaintiasi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Suojaus ja yksityisyys.
  2. Valitse Tietosuoja-ruudusta Ota sijaintipalvelut käyttöön.
  3. Vieritä alas appi- ja palveluluettelon loppuun ja klikkaa sitten Järjestelmäpalvelut-kohdan vieressä olevaa Lisätiedot-painiketta.
  4. Varmista, että aikavyöhykkeen valintaneliö on valittu.

Tarkista Kieli ja alue -asetukset

Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Kieli ja alue.

• Varmista, että Alue-valikko on määritetty aluettasi varten oikein.
  • Aikamuoto-valintaneliön avulla voit hallita, näyttääkö Mac ajan 24 tunnin muodossa.

Kieli ja alue -asetusikkuna

Jos haluat käyttää muotoilun lisävalintoja, klikkaa Lisävalinnat-painiketta ja tarkista Päivämäärä- ja Aika-ruutujen asetukset. Näillä asetuksilla hallitaan, miten päivämäärät ja ajat näytetään Finderissa ja apeissa. Jos joitakin asetuksia on muutettu, voit käyttää alueesi oletusasetuksia klikkaamalla kussakin ruudussa Palauta oletusarvot -painiketta. Jos painike on himmennetty, Mac käyttää jo oletusasetuksia.

Kieli ja alue -asetusten Lisävalinnat-ruutu