Jos Macin päivämäärä tai aika on väärin

Päivämäärä tai aika on ehkä asetettava uudelleen, tai siinä käytetään ehkä muokattua muotoa.

Tarkista Päivämäärä ja aika -asetukset

Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Päivämäärä ja aika. Jos päivämäärää tai aikaa ei ole asetettu oikein, varmista, että Aseta päivämäärä ja aika automaattisesti on valittuna ja että Mac on yhteydessä internetiin. Mac pystyy tällöin hakemaan nykyisen päivämäärän ja ajan viereisessä valikossa valitulta aikapalvelimelta.

Päivämäärä ja aika -ikkuna

Jos sinulla ei ole internet-yhteyttä tai haluat asettaa päivämäärän ja ajan manuaalisesti:

1. Klikkaa ikkunan kulmassa lukkokuvake ja anna sitten ylläpitäjän salasana.
  2. Poista Aseta päivämäärä ja aika automaattisesti -asetuksen valinta.
  3. Klikkaa tämän päivän päivämäärää kalenterissa ja vedä kellon viisarit oikeaan aikaan tai anna päivämäärä ja aika käyttämällä kalenterin ja kellon yläpuolella olevia kenttiä. Klikkaa sitten Tallenna.
  4. Tarkista myös Aikavyöhyke-ruutu. Siinä on vastaava valintaneliö aikavyöhykkeen automaattista asettamista varten.

Tarkista Kieli ja alue -asetukset

Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Kieli ja alue.

• Varmista, että Alue-valikko on määritetty aluettasi varten oikein.
  • Aikamuoto-valintaneliön avulla voit hallita, näyttääkö Mac ajan 24 tunnin muodossa.

Kieli ja alue -asetusikkuna

Jos haluat käyttää muotoilun lisävalintoja, klikkaa Lisävalinnat-painiketta ja tarkista Päivämäärä- ja Aika-ruutujen asetukset. Näillä asetuksilla hallitaan, miten päivämäärät ja ajat näytetään Finderissa ja ohjelmissa. Jos joitakin asetuksia on muutettu, voit palata alueesi oletusasetuksiin klikkaamalla kussakin ruudussa Palauta oletusarvot -painiketta. Jos painike on himmennetty, Mac käyttää jo oletusasetuksia.

Kieli ja alue -asetusten Lisävalinnat-ruutu