Oma hotspot ei toimi iPhonessa tai iPadissa (Wi-Fi + Cellular)

Oman hotspotin avulla voit jakaa iPhonen tai iPadin (Wi-Fi + Cellular) mobiilidatayhteyden toisen laitteen kanssa. Jos tarvitset apua oman hotspotin käyttöön, noudata seuraavia ohjeita.

Kokeile ensin näitä toimenpiteitä

Kokeile uudelleen jokaisen toimenpiteen jälkeen.

1. Varmista, että oma hotspot on otettu käyttöön kohdassa Asetukset > Oma hotspot. Jos omaa hotspotia ei löydy tai sitä ei voi kytkeä päälle, varmista että matkapuhelinoperaattorisi on ottanut sen käyttöön ja että liittymäsi tukee sitä.
  2. Käynnistä uudelleen iPhone tai iPad, joka tarjoaa oman hotspotin, ja toinen laite, jonka on muodostettava yhteys omaan hotspotiin.
  3. Varmista, että laitteessasi on uusin iOS-versio.
  4. Valitse oman hotspotin tarjoavassa iPhonessa tai iPadissa Asetukset > Yleiset > Nollaa ja napauta sitten Nollaa verkkoasetukset.

Jos nämä toimenpiteet eivät korjaa ongelmaa, noudata seuraavia ohjeita oman hotspotin käyttöön Wi-Fi-, USB- tai Bluetooth-yhteyden kautta.

Jos oman hotspotin käyttö Wi-Fi-yhteydellä ei onnistu

Valitse oman hotspotin tarjoavassa laitteessa Asetukset > Oma hotspot ja noudata sitten seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että Salli muiden liittyä -asetus on käytössä.
  2. Muista laitteen Wi-Fi-verkon nimi ja salasana, jotka ilmestyvät tähän näyttöön. Jos haluat vaihtaa Wi-Fi-verkon nimen, ota selvää, miten voit vaihtaa laitteen nimen.
  3. Pysy tässä näytössä, kunnes olet yhdistänyt toisen laitteen Wi-Fi-verkkoon.

Toimi seuraavasti laitteella, joka tarvitsee yhteyttä omaan hotspotiin:

1. Laita Wi-Fi pois päältä ja takaisin päälle.
  2. Varmista, että muodostat yhteyden oikeaan Wi-Fi-verkkoon. Verkon nimi on sama kuin iOS-laitteella, joka tarjoaa oman hotspotin, ja sen vieressä saattaa olla Oma hotspot -kuvake.
  3. Jos omaan hotspotiin liittyminen aiheuttaa salasanavirheen, tarkista Wi-Fi-salasana siirtymällä oman hotspotin tarjoavassa laitteessa kohtaan Asetukset > Oma hotspot, jossa näet Wi-Fi-salasanan.

Jos oman hotspotin käyttö USB-yhteydellä ei onnistu

Vältä tarpeettomat datasiirtomaksut poistamalla oma hotspot käytöstä, kun sitä ei tarvita. Jos et toimi näin, tietokoneesi yhdistää omaan hotspotiin aina, kun liität oman hotspotin tarjoavan iOS-laitteen tietokoneeseen latausta varten.

Toimi seuraavasti Macilla tai Windows-tietokoneella.

Liitä Mac omaan hotspotiin USB-kaapelilla

1. Päivitä iTunes uusimpaan versioon
  2. Liitä Mac USB-kaapelilla iPhoneen tai iPadiin, joka tarjoaa oman hotspotin. Luota laitteeseen, jos sinua pyydetään tekemään niin.
  3. Varmista, että voit paikantaa iPhonen tai iPadin iTunesissa tai Finderissa ja tarkastella sitä. Jos Macisi ei tunnista laitetta, kokeile toista USB-kaapelia.
  4. Valitse Järjestelmäasetukset > Verkko ja sitten iPhone-USB. Jos sitä ei näy luettelossa, valitse plus-kuvake ja lisää se.
  5. Klikkaa Asetukset-kuvake, valitse Poista palvelu käytöstä ja klikkaa Käytä.
  6. Klikkaa Asetukset-kuvake, valitse Aktivoi palvelu ja klikkaa Käytä. Jos käytössä on jo toinen verkkoyhteys, oma hotspot ei mahdollisesti aktivoidu, ellet poista ”Poista käytöstä, kun ei tarvita” -valintaa ja klikkaa Käytä.

Liitä Windows-tietokone omaan hotspotiin USB-kaapelilla

1. Päivitä iTunes uusimpaan versioon.
  2. Liitä tietokone USB-kaapelilla iPhoneen tai iPadiin, joka tarjoaa oman hotspotin. Luota laitteeseen, jos sinua pyydetään tekemään niin.
  3. Varmista, että voit paikantaa iPhonen tai iPadin iTunesissa ja tarkastella sitä. Jos Windows-tietokoneesi ei tunnista laitetta, kokeile toista USB-kaapelia.
  4. Tarkista internet-yhteys Windows 10:ssä tai Windows 7:ssä noudattamalla Microsoftin antamia ohjeita.

Jos oman hotspotin käyttö Bluetooth-yhteydellä ei onnistu

Muodosta laitepari ja käytä omaa hotspotia Bluetooth-yhteydellä alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Tee laitteista pari

1. Valitse oman hotspotin tarjoavassa laitteessa Asetukset > Oma hotspot ja varmista, että Salli muiden liittyä -asetus on käytössä.
  2. Valitse Asetukset > Bluetooth ja varmista, että Bluetooth on käytössä.
  3. Pidä tämä näyttö avoinna ja toimi sitten yhdistettävässä laitteessa seuraavien ohjeiden mukaan:
    • Napauta iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > Bluetooth ja varmista, että Bluetooth on käytössä. Napauta oman hotspotin tarjoavaa laitetta, vahvista näyttöön tuleva koodi ja napauta sitten molemmissa laitteissa Muodosta pari.
    • Valitse Macissa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset, klikkaa Bluetooth ja varmista, että Bluetooth on käytössä. Valitse oman hotspotin tarjoava laite, klikkaa Yhdistä ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
    • Klikkaa Windows-tietokoneen ilmaisinalueella Bluetooth-kuvaketta ja varmista, että Bluetooth on käytössä. Valitse Lisää Bluetooth-laite ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Muodosta yhteys omaan hotspotiin Bluetoothilla

Ohjeet Macin tai Windows-tietokoneen yhdistämistä varten:

• Valitse Macin valikkoriviltä bluetooth-kuvake. Valitse oman hotspotin tarjoava iOS-laite ja sitten Yhdistä verkkoon. Voit vahvistaa yhteyden kohdassa Järjestelmäasetukset > Verkko. Jos yhteyden muodostaminen ei onnistu, siirry seuraavaan osioon.
  • Klikkaa Windows-tietokoneen ilmaisinalueella bluetooth-kuvake ja valitse sitten Liity henkilökohtaiseen verkkoon (PAN). Klikkaa laitetta hiiren oikealla painikkeella, pidä osoitinta kohdan Yhdistä käyttäen yllä ja valitse sitten Tukiasema. Jos yhteyden muodostaminen ei vieläkään onnistu, siirry seuraavaan osioon.
    Windowsin ilmaisinalue

Jos oman hotspotin käyttö Bluetooth-yhteydellä ei vieläkään onnistu

Kytke Bluetooth laitteissa pois päältä ja laita se sitten takaisin päälle:

• Valitse iOS-laitteissa Asetukset > Bluetooth, kytke Bluetooth pois päältä ja laita se sitten takaisin päälle.
  • Valitse Macin valikkoriviltä bluetooth-kuvake, kytke Bluetooth pois päältä ja laita se sitten takaisin päälle.
  • Valitse Windows-tietokoneessa Asetukset, klikkaa bluetooth-kuvake, kytke Bluetooth pois päältä ja laita se sitten takaisin päälle.

Jos yhteyden muodostaminen ei vieläkään onnistu, noudata seuraavia ohjeita:

1. Poista laitepari:
    • Napauta iPadissa tai iPod touchissa, joka halutaan yhdistää omaan hotspotiin, Asetukset > Bluetooth. Napauta oman hotspotin tarjoavan laitteen vieressä lisätietokuvake ja napauta sitten Unohda tämä laite.
    • Valitse Macissa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Bluetooth. Valitse oman hotspotin tarjoava laite ja klikkaa sitten X-kuvake.
    • Klikkaa Windows-tietokoneen ilmaisinalueella bluetooth-kuvake. Valitse Näytä Bluetooth-laitteet ja valitse laite, joka tarjoaa oman hotspotin. Klikkaa Poista ja sitten OK.
  2. Käynnistä kaikki laitteet uudelleen.
  3. Muodosta laitteista pari ja yritä taas muodostaa yhteys omaan hotspotiin.

Lisäohjeet

Jos yhdistäminen ei vieläkään onnistu, ota yhteyttä Apple-tukeen ja pyydä apua iPhonen tai iPadin (Wi-Fi + Cellular) käyttöön.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.