Oma yhteyspiste ei toimi iPhonessa tai iPadissa (Wi-Fi + Cellular)

Oman yhteyspisteen avulla voit jakaa iPhonen tai iPadin (Wi-Fi + Cellular) mobiilidatayhteyden toisen laitteen kanssa. Jos tarvitset apua oman yhteyspisteen käyttöön, noudata seuraavia ohjeita.

Kokeile ensin näitä toimenpiteitä

Kokeile uudelleen jokaisen toimenpiteen jälkeen.

1. Varmista, että oma yhteyspiste on otettu käyttöön kohdassa Asetukset > Oma yhteyspiste. Jos omaa yhteyspistettä ei löydy tai sitä ei voi kytkeä päälle, varmista että matkapuhelinoperaattorisi on ottanut sen käyttöön ja että liittymäsi tukee sitä.
  2. Käynnistä uudelleen iPhone tai iPad, joka tarjoaa oman yhteyspisteen, ja toinen laite, jonka on muodostettava yhteys omaan yhteyspisteeseen.
  3. Varmista, että laitteessasi on uusin iOS-versio.
  4. Valitse oman yhteyspisteen tarjoavassa iPhonessa tai iPadissa Asetukset > Yleiset > Nollaa ja napauta sitten Nollaa verkkoasetukset.

Jos nämä toimenpiteet eivät korjaa ongelmaa, noudata seuraavia ohjeita oman yhteyspisteen käyttöön Wi-Fi-, USB- tai Bluetooth-yhteyden kautta.

Jos oman yhteyspisteen käyttö Wi-Fi-yhteydellä ei onnistu

Valitse oman yhteyspisteen tarjoavassa laitteessa Asetukset > Oma yhteyspiste ja noudata sitten seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että Oma yhteyspiste on käytössä.
  2. Muista laitteen Wi-Fi-verkon nimi ja salasana, jotka ilmestyvät tähän näyttöön. Jos haluat vaihtaa Wi-Fi-verkon nimen, ota selvää, miten voit vaihtaa laitteen nimen.
  3. Pysy tässä näytössä, kunnes olet yhdistänyt toisen laitteen Wi-Fi-verkkoon.

Toimi seuraavasti laitteella, joka tarvitsee yhteyttä omaan yhteyspisteeseen:

1. Laita Wi-Fi pois päältä ja takaisin päälle.
  2. Varmista, että muodostat yhteyden oikeaan Wi-Fi-verkkoon. Verkon nimi on sama kuin iOS-laitteella, joka tarjoaa oman yhteyspisteen, ja sen vieressä saattaa olla Oma yhteyspiste -kuvake.
  3. Jos omaan yhteyspisteeseen liittyminen aiheuttaa salasanavirheen, tarkista Wi-Fi-salasana siirtymällä oman yhteyspisteen tarjoavassa laitteessa kohtaan Asetukset > Oma yhteyspiste, jossa näet Wi-Fi-salasanan.

Jos oman yhteyspisteen käyttö USB-yhteydellä ei onnistu

Vältä tarpeettomat datasiirtomaksut poistamalla oma yhteyspiste käytöstä, kun sitä ei tarvita. Jos et toimi näin, tietokoneesi yhdistää omaan yhteyspisteeseen aina, kun liität oman yhteyspisteen tarjoavan iOS-laitteen tietokoneeseen latausta varten.

Toimi seuraavasti Macilla tai Windows-tietokoneella.

Macin liittäminen omaan yhteyspisteeseen USB-kaapelilla

1. Päivitä iTunes uusimpaan versioon
  2. Liitä Mac USB-kaapelilla iPhoneen tai iPadiin, joka tarjoaa oman yhteyspisteen. Luota laitteeseen, jos sinua pyydetään tekemään niin.
  3. Varmista, että voit paikantaa iPhonen tai iPadin iTunesissa ja tarkastella sitä. Jos Macisi ei tunnista laitetta, kokeile toista USB-kaapelia.
  4. Valitse Järjestelmäasetukset > Verkko ja sitten iPhone-USB. Jos sitä ei näy luettelossa, valitse plus-kuvake ja lisää se.

5. Klikkaa Asetukset-kuvake, valitse Inaktivoi palvelu ja klikkaa Käytä.
  6. Klikkaa Asetukset-kuvake, valitse Aktivoi palvelu ja klikkaa Käytä. Jos käytössä on jo toinen verkkoyhteys, oma yhteyspiste ei mahdollisesti aktivoidu, ellet poista ”Poista käytöstä, kun ei tarvita” -valintaa ja klikkaa Käytä.

Windows-tietokoneen liittäminen omaan yhteyspisteeseen USB-kaapelilla

1. Päivitä iTunes uusimpaan versioon.
  2. Liitä tietokone USB-kaapelilla iPhoneen tai iPadiin, joka tarjoaa oman yhteyspisteen. Luota laitteeseen, jos sinua pyydetään tekemään niin.
  3. Varmista, että voit paikantaa iPhonen tai iPadin iTunesissa ja tarkastella sitä. Jos Windows-tietokoneesi ei tunnista laitetta, kokeile toista USB-kaapelia.
  4. Tarkista Internet-yhteys Windows 10:ssä tai Windows 7:ssä noudattamalla Microsoftin antamia ohjeita.

Jos oman yhteyspisteen käyttö Bluetooth-yhteydellä ei onnistu

Muodosta laitepari ja käytä omaa yhteyspistettä Bluetooth-yhteydellä alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Tee laitteista pari

1. Valitse oman yhteyspisteen tarjoavassa laitteessa Asetukset > Oma yhteyspiste ja varmista, että Oma yhteyspiste on käytössä.
  2. Valitse Asetukset > Bluetooth ja varmista, että Bluetooth on käytössä.
  3. Pidä tämä näyttö avoinna ja toimi sitten yhdistettävässä laitteessa seuraavien ohjeiden mukaan:
    • Napauta iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > Bluetooth ja varmista, että Bluetooth on käytössä. Napauta oman yhteyspisteen tarjoavaa laitetta, vahvista näyttöön tuleva koodi ja napauta sitten molemmissa laitteissa Muodosta pari.
    • Valitse Macissa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset, klikkaa Bluetooth ja varmista, että Bluetooth on käytössä. Valitse oman yhteyspisteen tarjoava laite, klikkaa Yhdistä ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
    • Klikkaa Windows-tietokoneen ilmaisinalueella Bluetooth-kuvaketta ja varmista, että Bluetooth on käytössä. Valitse Lisää Bluetooth-laite ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Yhteyden muodostaminen omaan yhteyspisteeseen Bluetoothilla

Ohjeet Macin tai Windows-tietokoneen yhdistämistä varten:

• Valitse Macin valikkoriviltä bluetooth-kuvake. Valitse oman yhteyspisteen tarjoava iOS-laite ja sitten Yhdistä verkkoon. Voit vahvistaa yhteyden kohdassa Järjestelmäasetukset > Verkko. Jos yhteyden muodostaminen ei onnistu, siirry seuraavaan osioon.
  • Klikkaa Windows-tietokoneen ilmaisinalueella bluetooth-kuvake ja valitse sitten Liity henkilökohtaiseen verkkoon (PAN). Klikkaa laitetta hiiren oikealla painikkeella, pidä osoitinta kohdan Yhdistä käyttäen yllä ja valitse sitten Tukiasema. Jos yhteyden muodostaminen ei vieläkään onnistu, siirry seuraavaan osioon.
    Windowsin ilmaisinalue

Jos oman yhteyspisteen käyttö Bluetooth-yhteydellä ei vieläkään onnistu

Kytke Bluetooth laitteissa pois päältä ja laita se sitten takaisin päälle:

• Valitse iOS-laitteissa Asetukset > Bluetooth, kytke Bluetooth pois päältä ja laita se sitten takaisin päälle.
  • Valitse Macin valikkoriviltä bluetooth-kuvake, kytke Bluetooth pois päältä ja laita se sitten takaisin päälle.
  • Valitse Windows-tietokoneessa Asetukset, klikkaa bluetooth-kuvake, kytke Bluetooth pois päältä ja laita se sitten takaisin päälle.

Jos yhteyden muodostaminen ei vieläkään onnistu, noudata seuraavia ohjeita:

1. Poista laitepari:
    • Napauta iPadissa tai iPod touchissa, joka halutaan yhdistää omaan yhteyspisteeseen, Asetukset > Bluetooth. Napauta oman yhteyspisteen tarjoavan laitteen vieressä lisätietokuvake ja napauta sitten Unohda tämä laite.
    • Valitse Macissa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Bluetooth. Valitse oman yhteyspisteen tarjoava laite ja klikkaa sitten X-kuvake.
    • Klikkaa Windows-tietokoneen ilmaisinalueella bluetooth-kuvake. Valitse Näytä Bluetooth-laitteet ja valitse laite, joka tarjoaa oman yhteyspisteen. Klikkaa Poista ja sitten OK.
  2. Käynnistä kaikki laitteet uudelleen.
  3. Muodosta laitteista pari ja yritä taas muodostaa yhteys omaan yhteyspisteeseen.

Lisäohjeet

Jos yhdistäminen ei vieläkään onnistu, ota yhteyttä Apple-tukeen, niin saat apua iPhonen, iPadin (Wi-Fi + Cellular) kanssa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.