AirDropin käyttäminen Macissa

AirDropin avulla voit langattomasti lähettää esimerkiksi asiakirjoja, kuvia, videoita, verkkosivustoja ja karttasijainteja lähellä olevaan Maciin, iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin.

Sisällön jakaminen AirDropin avulla

1. Avaa tiedosto, jonka haluat lähettää, ja klikkaa sitten appi-ikkunassa Jaa-painiketta Jaa-painike. Voit myös ctrl-klikata tiedostoa Finderissa ja valita sitten oikotievalikosta Jaa.
  2. Valitse AirDrop luettelossa olevista jakovaihtoehdoista.
  3. Valitse vastaanottaja AirDrop-välilehdeltä:
    Finder-ikkunan AirDrop-välilehti

Voit myös avata AirDrop-ikkunan ja vetää tiedostot vastaanottajan päälle:

1. Valitse AirDrop Finder-ikkunan sivupalkista. Voit myös valita valikkoriviltä Siirry > AirDrop.
  2. AirDrop-ikkunassa näkyvät lähellä olevat AirDrop-käyttäjät. Vedä yksi tai useampi asiakirja, kuva tai muu tiedosto ikkunassa näkyvän vastaanottajan päälle.
    Finderin AirDrop-ikkuna

Voit myös jakaa sisältöä iPhonesta, iPadista tai iPod touchista.

Sisällön vastaanottaminen AirDropin avulla

Kun joku lähellä oleva henkilö yrittää lähettää sinulle tiedostoja AirDropilla, näet hänen pyyntönsä ilmoituksena tai viestinä AirDrop-ikkunassa. Tallenna tiedostot Lataukset-kansioon klikkaamalla Hyväksy.

AirDrop-ilmoitus

Jos toinen laite ei näy AirDropissa

Varmista, että laitteesi täyttävät seuraavat vaatimukset:

• Laitteet ovat enintään 9 metrin (30 jalan) etäisyydellä toisistaan ja Wi-Fi ja Bluetooth ovat päällä molemmissa laitteissa.
  • Molemmat laitteet on julkistettu vuonna 2012 tai myöhemmin (vuoden 2012 Mac Prota lukuun ottamatta), ja niissä on käytössä OS X Yosemite tai uudempi. Voit selvittää tämän valitsemalla Omenavalikko  > Tietoja tästä Macista.
  • Jokaisessa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa on käytössä iOS 7 tai uudempi ja Oma yhteyspiste on poistettu käytöstä.

Varmista, että laitteet pystyvät vastaanottamaan AirDrop-pyyntöjä:

• Valitse Finderin valikkoriviltä Siirry > AirDrop ja sitten AirDrop-ikkunasta Minut saa löytää -asetus. iPhonella, iPadilla ja iPod touchilla on sama asetus. Jos vastaanottotavaksi on määritetty Vain yhteystiedot, molempien laitteiden on oltava kirjautuneina iCloudiin, ja lähettäjän Apple ID:hen liittyvän sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron on oltava vastaanottavan laitteen Yhteystiedot-apissa.
  • Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja sitten Suojaus ja yksityisyys. Klikkaa Palomuuri-välilehteä, klikkaa lukkoa  ja anna sitten pyydettäessä ylläpitäjän salasana. Klikkaa Palomuurivalinnat ja poista sitten Estä kaikki saapuvat yhteydet -valintaneliön valinta.