AirDropin käyttäminen Macissa

AirDropin avulla voit langattomasti lähettää esimerkiksi asiakirjoja, kuvia, videoita, verkkosivustoja ja karttasijainteja lähellä olevaan iPhoneen, iPadiin, iPod touchiin tai Maciin.

Sisällön jakaminen AirDropin avulla

Jaa sisältöä Finderista:

1. Valitse Finderin valikkoriviltä Siirry > AirDrop. Vaihtoehtoisesti voit valita AirDropin Finder-ikkunan sivupalkista.
  2. AirDrop-ikkunassa näkyvät lähellä olevat AirDrop-käyttäjät. Vedä yksi tai useampi asiakirja, kuva tai muu tiedosto ikkunassa näkyvän vastaanottajan päälle.

Voit myös käyttää jakotoimintoa:

1. Avaa tiedosto, jonka haluat lähettää, ja klikkaa sitten ohjelmassa Jaa Jaa-painike. Voit myös ctrl-klikata tiedostoa Finderissa ja valita sitten oikotievalikosta Jaa.
  2. Jakovalikossa on useita jakovaihtoehtoja. Valitse AirDrop.
  3. Valitse vastaanottaja AirDrop-välilehdeltä. Klikkaa hyväksynnän ja tiedoston lähettämisen jälkeen Valmis.

Voit myös jakaa sisältöä iPhonesta, iPadista tai iPod touchista.

Sisällön vastaanottaminen AirDropin avulla

Kun joku lähelläsi oleva henkilö yrittää lähettää sinulle sisältöä AirDropin avulla, voit hylätä tai hyväksyä pyynnön. Näet tämän pyynnön AirDrop-ikkunassa tai ilmoituksena:

Macilla vastaanottamasi sisältö tallennetaan Lataukset-kansioon.

Jos toinen laite ei näy AirDropissa

Jos laitetta ei näy AirDrop-vastaanottajana, varmista, että Wi-Fi ja Bluetooth on otettu molemmissa laitteissa käyttöön ja että laitteet ovat enintään 9 metrin päässä toisistaan. Jos tämä ei auta, tarkista nämä asetukset Macissa tai iOS-laitteessa.

Mac:

• Valitse Finderin valikkoriviltä Siirry > AirDrop ja varmista sen jälkeen, että AirDrop on otettu käyttöön.
  • Valitse Minut saa löytää -asetus AirDrop-ikkunan alalaidasta. Kun sisällön vastaanottotavaksi on AirDropissa määritetty Vain yhteystiedot, molempien laitteiden on oltava kirjautuneina iCloudiin, ja lähettäjän Apple ID:hen liittyvän sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron on oltava Macin Yhteystiedot-ohjelmassa.
  • Jos Mac on valmistettu vuonna 2012 tai aiemmin, klikkaa ”Etkö näe etsimääsi?” sisältöä jakavan Macin AirDrop-ikkunassa tai jakovälilehdellä. Valitse sitten ”Etsi vanhempaa Macia”.
  • Jos vastaanottavassa Macissa on OS X Mavericks tai aiempi, varmista, että AirDrop-ikkuna on auki kyseisessä Macissa: valitse Finderin valikkoriviltä Siirry > AirDrop.
  • Varmista, että Estä kaikki saapuvat yhteydet -asetus on poistettu käytöstä vastaanottavan Macin Suojaus ja yksityisyys -asetuksissa.

iPhone, iPad tai iPod touch:

• Tarkista AirDropin asetus Ohjauskeskuksessa. Kun sisällön vastaanottotavaksi on AirDropissa määritetty Vain yhteystiedot, molempien laitteiden on oltava kirjautuneina iCloudiin, ja lähettäjän Apple ID:hen liittyvän sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron on oltava iOS-laitteen Yhteystiedot-apissa.
  • Varmista, että oma yhteyspiste on vastaanottavassa iOS-laitteessa poistettu käytöstä kohdassa Asetukset > Mobiiliverkko.

AirDropin järjestelmävaatimukset

Jos haluat jakaa sisältöä Macin ja iPhonen, iPadin tai iPod touchin välillä, tarvitset jonkin seuraavista laitteista ja käyttöjärjestelmistä:

• Mac (2012 tai uudemmat, pois lukien vuoden 2012 puolivälin Mac Pro), jossa on käytössä OS X Yosemite tai uudempi
  • iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on käytössä iOS 7 tai uudempi

Jos haluat jakaa sisältöä Mac-tietokoneiden välillä, molempien tietokoneiden on oltava jokin seuraavista malleista:

• MacBook Pro (loppuvuosi 2008 tai uudemmat), pois lukien MacBook Pro (17-tuumainen, loppuvuosi 2008)
  • MacBook Air (loppuvuosi 2010 tai uudemmat)
  • MacBook (loppuvuosi 2008 tai uudemmat), pois lukien valkoinen MacBook (loppuvuosi 2008)
  • iMac (alkuvuosi 2009 tai uudemmat)
  • Mac mini (vuoden 2010 puoliväli tai uudemmat)
  • Mac Pro (alkuvuosi 2009, AirPort Extreme -kortilla varustettu malli, tai vuoden 2010 puoliväli)
  • iMac Pro (kaikki mallit)