Mobiilidatapalvelun ottaminen käyttöön iPad (Wi-Fi + Cellular) -mallissa

Jos käytössäsi on iPad (Wi-Fi + Cellular) -malli, voit hankkia laitteeseen mobiilidataliittymän. Sen avulla pysyt yhteydessä myös silloin, kun lähellä ei ole Wi-Fi-yhteyspisteitä.

Operaattorin SIM-kortin käyttäminen

Jos otit käyttöön mobiilidataliittymän paikalliselta operaattorilta, SIM-kortti on aktivoitu. Avaa SIM-kortin alusta ja aseta operaattorin SIM-kortti paikalleen.

Jos yhteyden muodostaminen mobiilidataan ei onnistu, valitse Asetukset > Mobiilidata ja varmista, että mobiilidata on käytössä.

eSIMin, upotetun Apple SIMin tai Apple SIMin käyttäminen

Voit ottaa liittymän käyttöön iPadilla, skannaamalla QR-koodin tai käyttämällä operaattorin iPad-appia. Lue, miten iPad yhdistää mobiilidataan. Voit myös selvittää iPad-mallisi.

Liittymän ottaminen käyttöön iPadilla

Voit hankkia liittymän maailmanlaajuisilta kumppanioperaattoreilta.

1. Jos olet ottamassa käyttöön ensimmäistä liittymää iPadilla, valitse Asetukset > Mobiilidata > Ota käyttöön mobiilidata. Jos olet ottamassa käyttöön toista liittymää iPadilla, valitse Asetukset > Mobiilidata > Lisää uusi liittymä.
  2. Valitse operaattori. Jos et näe haluamaasi operaattoria, pyydä SIM-kortti tai eSIM-kortti ottamalla yhteyttä operaattoriin.* Jos tarvitset edelleen apua, lue, mitä tehdä.
  3. Valitse liittymä ja luo tili tai lisää iPadisi nykyiseen liittymääsi.
  4. Napauta Vahvista.

Liittymä aktivoituu hetken kuluttua.

Joissakin maissa ja joillakin alueilla on saatettu rajoittaa asukkaiden mahdollisuutta hankkia mobiilidataliittymiä. Kysy lisätietoja operaattoriltasi.

* iPadin eSIM ei ole saatavilla Manner-Kiinassa.

QR-koodin skannaaminen

1. Valitse Asetukset > Mobiilidata.
  2. Napauta Lisää mobiililiittymä.
  3. Skannaa operaattorin antama QR-koodi iPadillasi.

Jos sinua pyydetään antamaan vahvistuskoodi eSIM-kortin aktivoimiseksi, syötä operaattorisi antama numero.

Operaattorin apin käyttäminen

1. Siirry App Storeen ja lataa operaattorisi appi.
  2. Osta mobiililiittymä apilla.

Liittymän vaihtaminen

Voit vaihtaa liittymän tai tarkastaa sen tilan valitsemalla Asetukset > Mobiilidata. Jos otit mobiilidataliittymän käyttöön operaattorilta, sinun on ehkä otettava yhteys suoraan heihin liittymän vaihtamiseksi.

Käytössäsi voi olla useita iPad-liittymiä, kun tilaat ne eri matkapuhelinoperaattoreilta iPadillasi, lisäät useita eSIM-liittymiä ja asetat SIM-kortin nano-SIM-kortin alustaan. Jos haluat vaihtaa aktiivisten liittymien välillä, valitse Asetukset > Mobiilidata ja napauta Mobiililiittymät-kohdassa liittymää, jota haluat käyttää.

Liittymän poistaminen käytöstä

Liittymä voi olla joko prepaid-liittymä tai jälkikäteen laskutettava liittymä. Sopimusvapaan prepaid-liittymän voi poistaa käytöstä siten, että sitä ei uusita kuukauden lopussa.

Jälkikäteen laskutettavat liittymät uusiutuvat kuukausittain. Jälkikäteen laskutettavan liittymän poistaminen käytöstä:

1. Valitse Asetukset > Mobiilidata.
  2. Napauta operaattorisi nimeä ja valitse vaihtoehto, jossa liittymää ei uusita.

Jos saat viestin, jonka mukaan tilityyppiä ei tueta, tai jos sait SIM-kortin operaattorilta eikä Näytä tili -painike ole näkyvissä, ota yhteyttä operaattoriisi ja pyydä heitä poistamaan tilisi käytöstä.

Liittymän siirtäminen iPadista toiseen

Jos sinulla on liittymän SIM-kortti, noudata seuraavia ohjeita:

1. Katkaise virta molemmista laitteista: pidä nukkumispainiketta painettuna, kunnes punainen liukusäädin tulee näkyviin. Vedä sitten liukusäädintä.
  2. Avaa vanhan iPadin SIM-kortin alusta iPadin mukana toimitetulla SIM-kortin poistotyökalulla.
  3. Avaa uuden iPadin SIM-kortin alusta. Jos SIM-kortin alustassa on SIM-kortti, poista se.
  4. Aseta vanhan iPadin SIM-kortti uuden iPadin SIM-kortin alustaan.
  5. Sulje alusta kokonaan ja samansuuntaisesti kuin se poistettiin. (Se menee paikoilleen vain yhdellä tavalla.)
  6. Kytke molemmat laitteet päälle.

Aktivointi saattaa kestää muutaman minuutin. Jos tarvitset apua liittymän siirtämiseen tai käytössäsi on yritystili tai jälkikäteen laskutettava tili, joudut ehkä ottamaan yhteyttä operaattoriin.*

Jos käytät liittymää eSIMillä tai upotetulla Apple SIMillä, noudata seuraavia ohjeita:

1. Valitse uudessa iPadissa Asetukset > Mobiilidata > Ota käyttöön mobiilidata.
  2. Jos haluamasi operaattorin nimen vieressä on Siirrä-painike, napauta sitä. Siirrä sitten liittymä noudattamalla ohjeita. Joudut ehkä odottamaan muutaman minuutin, kunnes aktivointi on valmis.

Jos Siirrä-painiketta ei näy tai jos et voi siirtää liittymää, sinun on ehkä otettava yhteys operaattoriisi.*

* iPadia koskevat matkapuhelinoperaattorin käytännöt, joihin saattaa kuulua dataliittymän siirtorajoituksia. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä operaattoriin. Jos et ole varma, mille operaattorille sinun pitäisi soittaa, valitse iPadissa Asetukset > Operaattori tai poista SIM-kortti ja tarkista operaattorin nimi tai logo kortista.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.