Mobiilidatapalveluiden ottaminen käyttöön iPad (Wi-Fi + Cellular) -mallissa

Jos käytössäsi on iPad (Wi-Fi + Cellular) -malli, voit hankkia laitteeseen mobiilidatapalvelun. Sen avulla pysyt yhteydessä myös silloin, kun lähellä ei ole Wi-Fi-yhteyspisteitä.

iPad toimii sekä Apple SIMin että operaattoreiden SIM-korttien kanssa

iPadissasi saattaa olla käytössä upotettu Apple SIM, Apple SIM -kortti SIM-korttialustassa tai matkapuhelinoperaattorin SIM-kortti.

Upotettu Apple SIM

Nämä iPad-mallit toimitetaan upotetun Apple SIM -kortin ja nano-SIM-alustan kanssa, joka toimii operaattorin SIM-kortin kanssa:

• iPad Pro (12,9 tuumaa) (2. sukupolvi) Wi-Fi + Cellular -malli
  • iPad Pro (10,5 tuumaa) Wi-Fi + Cellular -malli
  • iPad Pro (9,7 tuumaa) Wi-Fi + Cellular -malli

Jos jokin näistä malleista ostetaan operaattorin liikkeestä, upotettu Apple SIM saattaa olla lukittu kyseiselle operaattorille tai poistettu käytöstä. Näissä malleissa on myös lukitsematon SIM-kortin alusta, jota voi käyttää operaattoreiden SIM-korttien kanssa kaikkialla maailmassa.

Palvelun käyttöönotto, vaihtaminen tai käytöstä poistaminen.

Apple SIM -kortti

Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa nämä iPad-mallit saattavat sisältää Apple SIMin tai operaattorin SIM-kortin nano-SIM-alustassa, tai sitten niissä ei ole SIM-korttia. Tämä vaihtelee iPadin ostopaikan mukaan:

• iPad (5. sukupolvi ja uudemmat, Wi-Fi + Cellular -malli)
  • iPad Pro (12,9 tuumaa, 1. sukupolvi, Wi-Fi + Cellular -malli)
  • iPad Air 2 (Wi-Fi + Cellular) -malli
  • iPad mini 3 tai uudempi (Wi-Fi + Cellular) -malli

Palvelun käyttöönotto, vaihtaminen tai käytöstä poistaminen.

Jos iPadisi mukana ei toimiteta Apple SIMiä, voit hankkia Apple SIM -paketin Apple Store -jälleenmyyntiliikkeestä Alankomaissa, Australiassa, Espanjassa, Hongkongissa, Isossa-Britanniassa, Italiassa, Japanissa, Kanadassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Sveitsissä, Turkissa ja Yhdysvalloissa.

Apple SIM -osanumerot: MJVV2LL/A, MJVV2B/A tai MJVV2TU/A.

Operaattorin SIM-kortti

Kaikissa iPad (Wi-Fi + Cellular) -malleissa on alusta joko nano-SIM-kortille tai mikro-SIM-kortille operaattorilta. Kysy paikalliselta operaattorilta lisätietoja iPadille tarjotuista mobiilidatapalveluista.

Palvelun käyttöönotto, vaihtaminen tai käytöstä poistaminen.

Jos käytössä on Apple SIM

Jos iPadissasi on upotettu Apple SIM tai Apple SIM -kortti nano-SIM-korttipaikassa, voit seuraavien ohjeiden avulla ottaa käyttöön mobiilidatapalvelun, vaihtaa sitä tai poistaa sen käytöstä.

Palvelun käyttöönotto

Voit ottaa palvelun käyttöön maailmanlaajuisilta kumppanioperaattoreilta.

1. Valitse iPadissa Asetukset > Mobiilidata > Ota käyttöön mobiilidata.
  2. Valitse operaattori. Lue, miten toimia, jos operaattoriasi ei näy luettelossa.
  3. Valitse palvelu ja luo tili tai lisää iPadisi nykyiseen palveluusi.
  4. Napauta Vahvista.

Palvelun pitäisi aktivoitua hetkisen kuluttua.

Joissakin maissa ja joillakin alueilla on saatettu rajoittaa asukkaiden mahdollisuutta hankkia mobiilidatapalveluita. Kysy lisätietoja operaattoriltasi.

Palvelun vaihtaminen

Voit vaihtaa palvelun valitsemalla Asetukset > Mobiilidata. Voit myös tarkastella palvelusi tilaa tällä näytöllä.

Voit lisätä uuden palvelun iPadiin napauttamalla Asetukset > Mobiilidata > Datapalvelu > Lisää uusi palvelu.

Palvelun poistaminen käytöstä

Käytössäsi on luultavasti prepaid-palvelu tai jälkikäteen laskutettava palvelu. Sopimusvapaan prepaid-palvelun voi poistaa käytöstä siten, että sitä ei uusita kuukauden lopussa.

Jälkikäteen laskutettavat palvelut uusitaan kuukausittain. Jälkikäteen laskutettavan palvelun poistaminen käytöstä:

1. Valitse Asetukset > Mobiilidata.
  2. Napauta operaattorisi nimeä ja valitse vaihtoehto, jossa palvelua ei uusita. Jos saat viestin, jonka mukaan tilityyppiä ei tueta, ota yhteys operaattoriin ja pyydä operaattoria poistamaan liittymäsi käytöstä.

Jos käytössä on operaattorin SIM-kortti

Jos käytössäsi ei ole Applen vaan matkapuhelinoperaattorin SIM-kortti, voit seuraavien ohjeiden avulla ottaa käyttöön, vaihtaa tai poistaa käytöstä mobiilidatapalvelun:

Palvelun käyttöönotto

Jos otit käyttöön mobiilidatapalvelun paikalliselta operaattorilta, SIM-kortti on aktivoitu. Avaa SIM-kortin alusta ja aseta operaattorin SIM-kortti paikalleen.

Jos yhteyden muodostaminen mobiilidataan ei onnistu, valitse Asetukset > Mobiilidata ja varmista, että mobiilidata on käytössä.

Palvelun vaihtaminen

Voit vaihtaa palvelua tai tarkastaa sen tilan valitsemalla Asetukset > Mobiilidata. Jos otit mobiilidatapalvelun käyttöön operaattorilta, sinun on ehkä otettava yhteys suoraan heihin palvelun vaihtamiseksi.

Voit lisätä uuden palvelun iPadiin napauttamalla Asetukset > Mobiilidata > Datapalvelu > Lisää uusi palvelu.

Palvelun poistaminen käytöstä

1. Valitse Asetukset > Mobiilidata.
  2. Napauta operaattorisi nimeä ja valitse vaihtoehto, jossa palvelua ei uusita.

Jos saat viestin, jonka mukaan tilityyppiä ei tueta, tai jos Näytä tili -painike ei ole näkyvissä, ota yhteys operaattoriisi ja pyydä heitä poistamaan tilisi käytöstä.

Näin saat apua

Lue, miten voit vaihtaa operaattoria tai siirtää mobiilidatapalvelun uuteen iPadiin.

Lue, miten toimia, jos tarvitset apua seuraavissa Apple SIMiin liittyvissä ongelmissa:

• Palvelun käyttöönotto ei onnistu tai jotakin operaattoria ei löydy.
  • Yhteyden muodostaminen mobiilidataverkkoon ei onnistu.
  • Saat Apple SIMiä koskevan varoitusviestin.

Lue, miten toimia, jos yhteyden muodostaminen mobiiliverkkoon tai mobiilidataan ei onnistu.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.