iPhonen ja iPod touchin Terveys-apin käyttäminen

Terveys-appi kerää terveystietoja iPhonesta, Apple Watchista ja apeista, joita jo käytät. Voit siis nähdä edistymisesi yhdessä kätevässä paikassa.

Terveys-apin kuvake

Terveys laskee automaattisesti askeleesi sekä kävely- ja juoksumatkasi. Jos käytössäsi on Apple Watch, se seuraa automaattisesti aktiivisuustietojasi. Voit myös syöttää tietoja johonkin Terveyskategoriaan tai saada tietoja mistä tahansa käyttämästäsi apista tai laitteesta, jos ne ovat yhteensopivia Terveys-apin kanssa.

Terveysprofiilin määrittäminen

1. Avaa Terveys-appi ja napauta Yhteenveto-välilehteä.
  2. Napauta profiilikuvaasi  oikeassa yläkulmassa.
  3. Napauta Terveysprofiili ja sitten Muokkaa.
  4. Lisää tietosi, kuten pituutesi, painosi ja ikäsi.
  5. Napauta Valmis.
  6. Voit myös määrittää SOS-tiedot tai rekisteröityä elinluovuttajaksi profiilissasi.

Apple Watchisi käyttää henkilötietojasi esimerkiksi kalorien kulutuksen laskemiseen. Voit valita, jaetaanko tiedot muiden sovellusten kanssa, ja tiedot pidetään ajan tasalla kaikissa laitteissasi.

Suosikkikategorioidesi seuraamisen valinta

1. Avaa Terveys-appi ja napauta Yhteenveto-välilehteä.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta Muokkaa.
  3. Voit lisätä kategorian suosikkeihisi tai poistaa kategorian niistä napauttamalla sitä. Kategoriat, jotka on merkitty sinisellä tähdellä  näkyvät suosikeissasi.
  4. Kun olet valmis, napauta Valmis.

Suosikkisi näyttävät, miten kukin terveyskategoria, kuten Mindfulness-minuutit tai Askeleet, ovat kehittyneet kyseisenä päivänä. Jos haluat lisätietoja kategoriasta, napauta sitä.

Terveystietojen lisääminen

1. Avaa Terveys-appi ja napauta Selaa-välilehteä.
  2. Napauta kategoriaa, esimerkiksi Aktiivisuus.
  3. Napauta alakategoriaa, kuten esimerkiksi Askeleet.
  4. Napauta Lisää tietoja oikeassa yläkulmassa.
  5. Syötä tietojen päivämäärä, kellonaika ja tiedot.
  6. Kun olet valmis, napauta Lisää.

Valitse, mitkä apit jakavat Terveys-apin tiedot

1. Avaa Terveys-appi ja napauta Yhteenveto-välilehteä.
  2. Napauta profiilikuvaasi oikeassa yläkulmassa.
  3. Napauta Tietosuoja-kohdassa Apit. Näet omistamasi apit, jotka ovat yhteensopivia Terveys-apin kanssa. Jos tietty appi ei ole näkyvissä, se ei ehkä ole yhteensopiva.
  4. Napauta appia ja ota käyttöön terveyskategoriat, joita haluat apin seuraavan.

Jos käytät monia appeja eri asioiden seuraamiseen, Terveys-appi voi pitää tiedot yhdessä paikassa. Hallinnoi tietoja, jotka lisätään Terveys-appiin

Apple Watch -apit voivat myös kirjoittaa ja lukea Terveys-tietoja. Voit hallinnoida niitä Apple Watchissasi siirtymällä kohtaan Asetukset > Terveys > Apit.

Katso, miten terveytesi muuttuu ajan myötä

1. Avaa Terveys-appi ja napauta Yhteenveto-välilehteä.
  2. Selaa alas Kohokohdat-kohtaan. Kohokohdat näyttävät terveytesi ajan myötä, joten voit nähdä, miten voit yleisesti ottaen.
  3. Napauttamalla kohokohtaa voit nähdä lisätietoja kyseisestä kategoriasta. Voit myös napauttaa Näytä kaikki kohokohdat luettelon alaosasta.

Terveyteen liittyvien lisätietojen lisääminen

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.