Hallitse terveystietoja iPhonessa, iPadissa tai Apple Watchissa

Voit määrittää apit ja lisälaitteet lähettämään tietoja Terveys-appiin, syöttää tietoja itse sekä vaihtaa tapaa, jolla Terveys-appi priorisoi tietoja eri lähteistä.

Tietojen lisääminen manuaalisesti Terveys-appiin

Terveys-appi laskee automaattisesti askeleesi sekä kävely- ja juoksumatkasi. Jos käytössäsi on Apple Watch, se seuraa automaattisesti kaikkia aktiivisuustietojasi. Jos käytät jo toista appia terveytesi seurantaan, voit yrittää lisätä tiedot kyseisestä apista manuaalisesti Terveys-appiin, jotta kaikki tietosi ovat yhdessä paikassa.

Terveyttäsi koskevien tietojen syöttäminen

1. Avaa Terveys-appi iPhonessa tai iPadissa.

2. Jos käytät iPhonea, napauta Selaa-välilehteä. Jos käytät iPadia, napauta sivupalkkia sivupalkin avaamiseksi.

3. Napauta kategoriaa, esimerkiksi Aktiivisuus.

4. Napauta alakategoriaa, esimerkiksi Askeleet.

5. Napauta Lisää tietoja oikeassa yläkulmassa.

6. Syötä aktiviteetin päivämäärä, kellonaika ja tiedot.

7. Kun olet valmis, napauta Lisää.

/ios-17-iphone-14-pro-health-browse-activity-steps-add-data

Tietojen lisääminen muista apeista

1. Avaa Terveys-appi iPhonessa tai iPadissa.

2. Jos käytät iPhonea, napauta profiilikuvaasi oikeassa yläkulmassaoikea yläkulma. Jos käytät iPadia, napauta vasemmassa yläkulmassa Profiili.

3. Napauta Tietosuoja-kohdassa Apit ja palvelut. Näet omistamasi apit, jotka ovat yhteensopivia Terveys-apin kanssa. Jos tietty appi ei ole näkyvissä, se ei ehkä ole yhteensopiva.

4. Napauta appia ja ota käyttöön terveyskategoriat, joita haluat apin seuraavan.

Sinun on ehkä myös avattava appi ja säädettävä sen asetuksia, jotta se pystyy jakamaan tietoja Terveys-apin kanssa.

Apple Watchista lisättyjen tietojen tarkasteleminen

Jos olet muodostanut laiteparin Apple Watchin ja iPhonen välille, voit tarkastella Apple Watchin terveys- ja kuntoilutietoja Terveys-apissa iPhonessa ja iPadissa.

• Voit tarkastella tavoitteitasi sekä liikkumis-, treeni- ja seisomistietojasi avaamalla Terveys-apin iPhonessa tai iPadissa. Jos käytät iPhonea, napauta Selaa-välilehteä ja sitten Aktiivisuus. Jos käytät iPadia, avaa sivupalkki napauttamalla sivupalkkiasivupalkki ja sitten Aktiivisuus.

• Jos haluat nähdä syketietosi, avaa Terveys-appi iPhonessa tai iPadissa. Jos käytät iPhonea, napauta Selaa-välilehteä ja sitten Sydän. Jos käytät iPadia, avaa sivupalkki napauttamalla sivupalkkiasivupalkki ja sitten Sydän. Lue lisätietoja sykeanturin tarkkuudesta ja rajoituksista.

• Jos haluat nähdä Mindfulness-apin tiedot, avaa Terveys-appi iPhonessa tai iPadissa. Jos käytät iPhonea, napauta Selaa-välilehteä ja sitten Mielen hyvinvointi. Jos käytät iPadia, avaa sivupalkki napauttamalla sivupalkkiasivupalkki ja sitten Mielen hyvinvointi. Lue lisätietoja Mindfulness-apista.

• Muut Apple Watch -apit pystyvät myös lukemaan ja kirjoittamaan Terveys-apin tietoja. Voit hallinnoida niitä suoraan Apple Watchissa siirtymällä kohtaan Asetukset > Terveys > Apit.

Jos Terveys-appi ei seuraa askelmäärää tai muita tietoja, toimi seuraavasti:

1. Avaa Terveys-appi iPhonessa tai iPadissa.

2. Napauta profiiliasi ja sitten Laitteet.

3. Napauta Apple Watchiasi.

4. Napauta Tietosuoja-asetukset ja varmista, että Kuntoseuranta on päällä.

ios-17-iphone-14-pro-health-profile-device-apple-watch-privacy-settings-fitness-tracking-on

Syöttämiesi tietojen poistaminen

Jos annoit terveystietoja manuaalisesti lisättäessä vääriä tietoja, voit poistaa tietueen.

1. Avaa Terveys-appi iPhonessa tai iPadissa.

2. Jos käytät iPhonea, napauta Selaa. Jos käytät iPadia, avaa sivupalkki napauttamalla sivupalkkiasivupalkki.

3. Napauta kategoriaa, esimerkiksi Aktiivisuus.

4. Napauta alakategoriaa, esimerkiksi Askeleet.

5. Vieritä alas kohtaan Valinnat ja napauta sitten Näytä kaikki tiedot.

6. Napauta oikeassa yläkulmassa Muokkaa.

7. Napauta Poista-painiketta niiden tietojen vieressä, jotka haluat poistaa. Voit myös poistaa kaikki tietueet napauttamalla Poista kaikki.

Useista lähteistä peräisin olevien tietojen käsittely Terveys-apissa

Terveys-appi kerää samankaltaisia tietoja useista lähteistä, kuten askeleita iPhonestasi ja aktiviteetteja Apple Watchistasi, ja järjestää ne sen perusteella, mistä ne ovat peräisin. Terveys-appi priorisoi tietoja oletusarvoisesti seuraavassa järjestyksessä:

1. Terveystiedot, jotka olet antanut manuaalisesti.

2. Tiedot iPhonesta, iPadista ja Apple Watchista.

3. Tiedot apeista ja Bluetooth-laitteista.

Kun lisäät uuden tietolähteen, se näytetään Terveys-apissa kaikkien muiden tietoja tarjoavien appien ja laitteiden yläpuolella. Voit vaihtaa lähteiden järjestystä milloin tahansa.

Tietolähteiden tarkastelu

Näin voit tarkastella, mitkä laitteet ja apit päivittävät tietyt terveyskategoriat:

1. Avaa Terveys-appi iPhonessa tai iPadissa.

2. Jos käytät iPhonea, napauta Selaa-välilehteä. Jos käytät iPadia, avaa sivupalkki napauttamalla sivupalkkiasivupalkki.

3. Napauta kategoriaa, esimerkiksi Aktiivisuus. Jos et näe kategoriaa, avaa hakupalkki pyyhkäisemällä alaspäin ja anna kategoria.

4. Napauta alakategoriaa, esimerkiksi Askeleet.

5. Vieritä alas ja napauta sitten Tietolähteet ja käyttö. Näkyviin tulevat vain valittuun tietotyyppiin vaikuttavat lähteet.

Voit tarkastella Terveys-apin kaikkia lähteitä seuraavasti:

1. Avaa Terveys-appi iPhonessa tai iPadissa.

2. Jos käytät iPhonea, napauta profiilikuvaasi oikeassa yläkulmassaoikea yläkulma. Jos käytät iPadia, napauta vasemmassa yläkulmassa Profiili.

3. Vieritä alas Tietosuoja-kohtaan ja napauta sitten Apit ja palvelut tai Laitteet.

Tietolähteiden priorisointi

Valitse Terveys-apin ensimmäiseksi käyttämät lähteet seuraavasti:

1. Avaa Terveys-appi iPhonessa tai iPadissa.

2. Jos käytät iPhonea, napauta Selaa-välilehteä. Jos käytät iPadia, avaa sivupalkki napauttamalla sivupalkkiasivupalkki.

3. Napauta kategoriaa ja sitten alakategoriaa.

4. Vieritä alas ja napauta sitten Tietolähteet ja käyttö.

5. Napauta Muokkaa.

6. Napauta sitten pitkään tietolähteen vieressä Muuta järjestystä -painikettaMuuta järjestys -painike ja sitten vedä tietolähdettä luettelossa ylös- tai alaspäin.

ios-17-iphone-14-pro-health-browse-category-data-sources-access-edit
  7. Jos haluat poistaa tietolähteen käytöstä, jotta se ei enää tarjoa tietoja kyseiseen kategoriaan, napauta lähteen vieressä olevaa valintamerkkiä.

8. Napauta Done (Valmis).

Jos useat lähteet tarjoavat samaa tietotyyppiä, ylimpänä oleva tietolähde ohittaa kaikki muut lähteet. Uudet lisäämäsi apit ja laitteet lisätään automaattisesti luettelon alkuun ennen iPhoneasi ja iPadiasi.

Terveys-apin tietojen varmuuskopiointi

Terveystiedot tallennetaan iCloudiin ja salataan, kun niitä siirretään iCloudin ja laitteesi välillä sekä kun ne tallennetaan iCloudiin. Päästä päähän -salaus edellyttää iOS 12:ta tai uudempaa ja kaksiosaista todennusta. Jos haluat lopettaa Terveys-apin tietojen tallennuksen iCloudiin, valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud ja laita Terveys-appi pois päältä.

Perhejako-laitteiden terveystiedot varmuuskopioidaan myös suoraan iCloudiin. Ota selvää, miten voit ottaa Apple Watchin käyttöön perheenjäsenelle.

Jos et käytä iCloudia, voit varmuuskopioida Terveys-apin sisältämät tiedot salaamalla tietokoneella tehdyt varmuuskopiot.

Itsestäsi luomasi tai keräämäsi tiedot ovat omassa hallinnassasi ja ne salataan pääsykoodillasi, kun lukitset iPhonesi. Terveystietosi säilyvät iPhonellasi, vaikka poistaisitkin Terveys-apin. Lue lisätietoja Applen vakioappien poistamisesta laitteestasi.

Terveys-apin muihin ominaisuuksiin tutustuminen

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.