Ohjeita Pyydä ostamaan -toiminnon käyttöön

Jos pyydät perheryhmäsi järjestäjää tekemään oston, minkä jälkeen näkyviin tulee "Luvan pyytäminen ei onnistu" -viesti, tarkista laite ja sen asetukset.

Kun Pyydä ostamaan -toiminto on otettu käyttöön ja pyydät perheryhmäsi järjestäjää hyväksymään iTunes Store -oston, näkyviin saattaa tulla viesti "Luvan pyytäminen ei onnistu. Et voi pyytää lupaa, koska olet kirjautunut iCloud- ja iTunes-tileillä, jotka eivät liity toisiinsa."

Kun tämä viesti tulee näkyviin, tarkista, millä Apple ID:llä olet kirjautunut, tarkista Perhejako-asetukset ja varmista, että käytät tuettua laitetta.

Tarkista Apple ID, jota käytät iTunes Storessa

Varmista, että olet kirjautunut iTunes Storeen sillä Apple ID:llä, jolla jaat sisältöä perheenjäsentesi kanssa. Lue, miten voit käyttää Perhejaossa omaa Apple ID:täsi.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > Perhejako ja napauta nimeäsi. Valitse iOS 10.2:ssa tai aiemmassa Asetukset > iCloud > Perhe ja napauta nimeäsi.
  2. Kirjoita käyttämäsi Apple ID muistiin.
  3. Palaa Asetuksiin.
  4. Napauta [nimesi] > iTunes Store ja App Store. Napauta iOS 10.2:ssa ja aiemmissa iTunes ja App Store.
  5. Varmista, että käytät samaa Apple ID:tä.

Mac

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset.
  2. Valitse iCloud > Hallitse perhettä > [nimesi].
  3. Kirjoita perheostoissa käyttämäsi Apple ID muistiin.
  4. Avaa iTunes. Valitse näytön yläosan valikkoriviltä Tili.
  5. Varmista, että käytät samaa Apple ID:tä.

Apple TV

1. Valitse Koti-valikosta Asetukset > Tilit > iCloud.
  2. Valitse nimesi. Kirjoita Apple ID muistiin.
  3. Palaa Tilit-näyttöön painamallla Apple TV Remote -kaukosäätimen valikkopainiketta.
  4. Valitse iTunes ja App Store.
  5. Varmista, että käytät samaa Apple ID:tä.

Perhejako-asetusten tarkistaminen

Varmista, että käytät kirjautumiseen samaa Apple ID:tä kaikkialla, Perhejako mukaan lukien. Voit tarkistaa kirjautumiseen käyttämäsi tilin Asetukset- tai Järjestelmäasetukset-kohdassa.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Napauta [nimesi] > Perhejako. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, napauta iCloud > Perhe.
  3. Napauta nimeäsi.

Mac

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset.
  2. Valitse iCloud ja sitten Hallitse perhettä.
  3. Osoita nimeäsi.

Varmista, että käytät tuettua laitetta

Perhejako-ryhmän määrittäminen tai siihen liittyminen edellyttää iOS 8:aa tai uudempaa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa ja OS X Yosemitea tai uudempaa Macissa. Kun yrität tehdä oston laitteessa, jota ei tueta, sinua pyydetään edelleen pyytämään lupaa. Et kuitenkaan saa ilmoitusta, kun perheen järjestäjä hyväksyy tai hylkää pyynnön. Jos perheen järjestäjä tekee oston, mutta sisältö ei lataudu laitteeseesi automaattisesti, voit ladata kohteen napauttamalla hintaa uudelleen.

Lisätietoja

Et voi tehdä iTunes Match-, iTunes Gifts- tai Donations-ostoja, jos Pyydä ostamaan -toiminto on käytössä tililläsi.

Perhejako edellyttää henkilökohtaista Apple ID:tä, jolla on kirjauduttu iCloudiin ja iTunesiin. Jos perheesi on ottanut ostojen jaon käyttöön, musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata jopa 10 laitteeseen kullakin tilillä. Näistä viisi voi olla tietokoneita.  Kaikkea sisältöä ei voi jakaa Perhejaon kautta. Perheenjäsenet voivat piilottaa sisältöä, jolloin sitä ei voi ladata. Jos Pyydä ostamaan -toiminto on otettu Apple ID:llä käyttöön, mutta olet lataamassa sisältöä perheenjäsenen aikaisemmista ostoista, Pyydä ostamaan -kehotetta ei näy. Pyydä ostamaan -kehotteita ei näy myöskään silloin, kun lunastat tuotekoodin.