Jos Pyydä ostamaan -toiminto ei toimi

Lue, mitä tehdä, jos et näe Pyydä ostamaan -ilmoituksia tai jos lapsesi näkee virheviestin pyydettyään perheryhmäsi järjestäjää tekemään ostoksen.

Jos Pyydä ostamaan -pyynnöt puuttuvat

Jos sinulta jää Pyydä ostamaan -ilmoitus huomaamatta, löydät pyynnön iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Macin Ilmoituskeskuksesta. Jos et vieläkään näe Pyydä ostamaan -pyyntöjäsi, tarkista, millä Apple ID:llä olet kirjautunut, tarkista Perhejako-asetukset ja varmista, että käytät tuettua laitetta.

Avaa Ilmoituskeskus iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

• Pyyhkäise lukitun näytön keskeltä ylöspäin.
  • Kaikissa muissa näytöissä pyyhkäise alaspäin näytön ylälaidan keskeltä.

Avaa Ilmoituskeskus Macissa

• Klikkaa macOS Big Surissa päivämäärää näytön oikeassa yläkulmassa. Ilmoitukset ilmestyvät Ilmoituskeskuksen ylälaitaan.
  • Klikkaa macOS Catalinassa tai aiemmissa näytön oikeassa yläkulmassa olevaa Ilmoituskeskuksen kuvaketta  tai pyyhkäise kahdella sormella ohjauslevyn oikeasta reunasta vasemmalle. Klikkaa sitten Ilmoituskeskuksen ylälaidassa Ilmoitukset.

Jos lapsesi näkee viestin, jonka mukaan luvan pyytäminen ei onnistu

Kun Pyydä ostamaan -toiminto on otettu käyttöön ja lapsesi pyytää perheryhmäsi järjestäjää hyväksymään iTunes ja App Store -oston, lapsesi saattaa nähdä Luvan pyytäminen ei onnistu -viestin. Et voi pyytää lupaa, koska olet kirjautunut iCloud- ja iTunes-tileillä, jotka eivät liity toisiinsa.”

Kun tämä viesti tulee näkyviin, tarkista, millä Apple ID:llä olet kirjautunut, tarkista Perhejako-asetukset ja varmista, että käytät tuettua laitetta.

Tarkista ostoihin käyttämäsi Apple ID

Varmista, että olet kirjautunut iTunesiin ja App Storeen sillä Apple ID:llä, jolla jaat sisältöä perheenjäsentesi kanssa. Lue, miten voit käyttää Perhejaossa omaa Apple ID:täsi.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > Perhejako ja napauta nimeäsi.
  2. Kirjoita käyttämäsi Apple ID muistiin.
  3. Palaa Asetuksiin.
  4. Napauta [nimesi] > iTunes ja App Store.
  5. Varmista, että käytät samaa Apple ID:tä.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Perhejako ja sitten nimesi vieressä Lisätietoja.
  3. Kirjoita perheostoissa käyttämäsi Apple ID muistiin.
  4. Avaa App Store. Klikkaa [nimesi] > Katso tiedot.
  5. Varmista, että käytät samaa Apple ID:tä.

Apple TV

1. Valitse Koti-valikosta Asetukset > Käyttäjät ja tilit > iCloud.
  2. Valitse nimesi. Kirjoita Apple ID muistiin.
  3. Palaa Käyttäjät ja tilit -näyttöön painamalla Apple TV Remoten valikkopainiketta.
  4. Valitse Käyttäjän [nimesi] tili.
  5. Varmista, että käytät samaa Apple ID:tä.

Tarkista Perhejaon asetukset

Jos olet perheen järjestäjä, voit siirtyä Asetukset- tai Järjestelmäasetukset-kohtaan ja tarkistaa, onko Pyydä ostamaan -toiminto otettu perheenjäsentesi tileillä käyttöön.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Siirry Asetukset-kohtaan.
  2. Napauta [nimesi] > Perhejako.
  3. Jos olet perheen järjestäjä, varmista, että Ostojen jako -toiminto on otettu käyttöön. Napauta sitten perheenjäsenen nimeä ja tarkista, onko Pyydä ostamaan -toiminto otettu hänen tilillään käyttöön.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Perhejako.
  3. Jos olet perheen järjestäjä, klikkaa Ostojen jako ja varmista, että Jaa omat ostot -toiminto on otettu käyttöön. Klikkaa sitten Perhejako ja tarkista, onko Pyydä ostamaan -toiminto otettu perheenjäsentesi tileillä käyttöön.

Varmista, että käytät tuettua laitetta

Perhejako-ryhmän määrittäminen tai siihen liittyminen edellyttää iOS 8:aa tai uudempaa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa ja OS X Yosemitea tai uudempaa Macissa. Kun yrität tehdä oston laitteessa, jota ei tueta, sinua pyydetään edelleen pyytämään lupaa. Et kuitenkaan saa ilmoitusta, kun perheen järjestäjä hyväksyy tai hylkää pyynnön. Jos perheen järjestäjä tekee oston, mutta sisältö ei lataudu laitteeseesi automaattisesti, voit ladata kohteen napauttamalla hintaa uudelleen.

Lisätietoja

• Et voi tehdä iTunes Match-, iTunes Gifts- tai Donations-ostoja, jos Pyydä ostamaan -toiminto on käytössä tililläsi.
  • Jos Pyydä ostamaan -toiminto on otettu Apple ID:llä käyttöön, mutta olet lataamassa sisältöä perheenjäsenen aikaisemmista ostoista, Pyydä ostamaan -kehotetta ei näy. Pyydä ostamaan -kehotteita ei näy myöskään silloin, kun lunastat tuotekoodin.
  • Lue lisätietoja Perhejaosta.
  • Tarvitsetko edelleen apua? Ota yhteyttä Apple-tukeen