Varmista, että jokaisella perheenjäsenellä on yksilöllinen Apple ID -tunnus

Jos haluat jakaa ostetut apit, sisällöt ja tilaukset perheenjäsenten kanssa, voit käyttää Perhejakoa. Jokaisen henkilön on käytettävä omaa Apple ID -tunnustaan.

Älä luovuta Apple ID:täsi muille

Apple suosittelee, että et anna Apple ID -tunnustasi muiden käyttöön. Määritä sen sijasta Perhejako siten, että jokainen henkilö käyttää omaa Apple ID:tä. Näin perheesi voi jakaa keskenään esimerkiksi ostetut apit, sisällöt ja tilaukset jakamatta henkilökohtaisia tietoja, kuten sähköposteja, tekstiviestejä tai salasanoja.

Jos annat Apple ID -tunnuksesi toisen perheenjäsenen käyttöön, tietyt palvelut käsittelevät teitä samana henkilönä. Tästä voi aiheutua esimerkiksi seuraavia ongelmia:

• Apple Music -perhetilaus: sen sijaan että saisit oman jäsenyyden ja musiikkikirjaston, sinulla on yhteinen kirjasto ja yhteiset suositukset toisen perheenjäsenen kanssa.

• App Store-, Apple Books- ja iTunes-ostokset: jos Perhejako lopetetaan, jaetun Apple ID:n omistaja saa pitää kaikki ostokset. Saatat menettää pääsyn tilin sisältöön, kuten alulle panemiisi ostoksiin.

• Apple Podcasts ja Apple Books: podcast-jaksot ja kirjanmerkit saattavat synkronoitua toisen perheenjäsenen asetusten mukaisesti tai ne voidaan poistaa vahingossa.

• Viestit ja puhepostit: saatat saada tekstiviestejä ja puheposteja, jotka on tarkoitettu toiselle perheenjäsenelle.

• Puheluhistoria: äskettäinen puheluhistoriasi sisältää kaikki perheenjäsenten soittamat ja vastaanottamat puhelut.

• Kuntoilu: saatat nähdä perheenjäsenesi terveys- ja treenitietoja sekä hänelle tarkoitettuja Fitness+-suosituksia.

Auta perheenjäsentäsi luomaan oma Apple ID ja ota Perhejako käyttöön sen jälkeen

Voit välttää Apple ID -tunnuksen yhteiskäytön aiheuttamat ongelmat luomalla jokaiselle perheenjäsenelle oman Apple ID:n ja ottamalla Perhejaon käyttöön sitten.

1. Kirjaudu ulos iCloudista perheenjäsenen laitteessa.

2. Pyydä perheenjäsentä luomaan oma Apple ID. Jos perheenjäsen on alle 13-vuotias, luo Apple ID lapselle.

3. Pyydä perheenjäsentäsi kirjautumaan iCloudiin uudella Apple ID -tunnuksellaan omalla laitteellaan.

4. Ota Perhejako käyttöön ja kutsu perheenjäsen perheryhmääsi.

5. Määritä ostojen jakaminen käyttöön. Jos perheessäsi on lapsia, voit myös ottaa käyttöön Pyydä ostamaan -toiminnon.

6. Voit nyt käyttää esimerkiksi ostettuja appeja, sisältöjä ja tilauksia yhdessä perheesi kanssa.