iPhonen sivupainikkeen, Koti-painikkeen ja muiden painikkeiden käyttäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan iPhonen painikkeista ja kytkimistä.

Kuvia iPhone-malleista sekä niiden painikkeista

Vasemmalta oikealle: iPhone SE (1. sukupolvi), iPhone 8 sekä iPhone X ja uudemmat

Uni

iPhone 6:ssa ja uudemmissa voit herättää iPhonen tai laittaa sen nukkumaan painamalla sivupainiketta. Jos käytössäsi on iPhone SE (1. sukupolvi) tai aiempi, paina yläpainiketta.

Soittoääni/äänetön

Soittoääni/äänetön-kytkimellä voit mykistää äänet ja hälytykset.

Jos kytkimessä näkyy oranssia, iPhone on hiljaisessa tilassa ja värisee, kun puhelu tulee tai ilmoitus annetaan. Kello-apissa määrittämäsi hälytykset toistetaan myös hiljaisessa tilassa, ja myös suosikkiyhteystietojen puhelut soivat.

Lisää/vähennä äänenvoimakkuutta

Äänenvoimakkuuden lisäys- ja vähennyspainikkeilla voit säätää äänenvoimakkuutta musiikkia kuunnellessasi, videoita katsoessasi tai pelejä pelatessasi.

Kun painat painikkeita, äänenvoimakkuus näkyy ilmaisimen alla. Jos et käytä muita appeja, painikkeet säätävät soittoäänen voimakkuutta. Ilmaisimen alla näkyy soittovoimakkuus.

Koti-painike / Touch ID

Koti-painikkeella voit avata laitteen lukituksen tai tehdä ostoksia Touch ID:llä. Paina Koti-painiketta kerran, jos haluat siirtyä Koti-valikkoon. Paina Koti-painiketta kaksi kertaa, jos haluat avata apinvaihtajan.

Käynnistä uudelleen

Jos käytössäsi on iPhone X tai uudempi, voit käynnistää iPhonen uudelleen pitämällä sivupainiketta ja jompaakumpaa äänenvoimakkuuspainiketta painettuna. Jos käytössäsi on iPhone SE (2. sukupolvi), 8, 7 tai 6, pidä sivupainiketta painettuna. Jos käytössäsi on iPhone SE (1. sukupolvi) tai aiempi, pidä yläpainiketta painettuna.

Siri

Pidä sivupainiketta tai Koti-painiketta painettuna, jos haluat käyttää Siriä.