iPhonen sivupainikkeen, Koti-painikkeen ja muiden painikkeiden käyttäminen

Kuvia iPhone-malleista sekä niiden painikkeista

Vasemmalla: iPhone SE (3. sukupolvi). Oikealla: iPhone X ja uudemmat, joissa ei ole Koti-painiketta.

Lue lisätietoja painikkeista ja kytkimistä

1: Sivupainike: Sivupainikkeen avulla voit sammuttaa iPhonesi ja käyttää lukita iPhonesi.

2: Koti-painike Touch ID:llä: Käytä Koti-painiketta laitteen avaamiseen tai ostosten tekemiseen Touch ID:llä. Painamalla Koti-painiketta kerran voit siirtyä Koti-valikkoon. Paina Koti-painiketta kaksi kertaa, jos haluat avata apinvaihtajan.

3: Äänenvoimakkuuspainikkeet: Äänenvoimakkuuden lisäys- ja vähennyspainikkeilla voit säätää äänenvoimakkuutta, kun kuuntelet musiikkia, katsot videoita tai pelaat pelejä. Kun et käytä muita appeja, painikkeilla voidaan säätää soittoäänen voimakkuutta.

4: Soittoäänitila / Hiljainen tila -kytkin iPhone 15 Pro -malleissa:

• Toiminto-painike: Voit valita, mitä haluat tämän painikkeen tekevän; se voidaan määrittää avaamaan Kamera-apin tai ottamaan käyttöön taskulampun. Oletusarvoisesti Toiminto-painike ottaa hiljaisen tilan käyttöön tai poistaa sen käytöstä. Lue lisätietoja Toiminto-painikkeesta.

• Soittoäänitila / Hiljainen tila -kytkin: Jos kytkin on oranssi, iPhone on hiljaisessa tilassa ja saapuvat puhelut ja hälytykset osoitetaan värinällä. Kello-apissa määrittämäsi hälytykset toistetaan myös hiljaisessa tilassa, ja myös suosikkiyhteystietojen puhelut soivat edelleen.

Lisätietoja

• Lue, mitä tehdä, jos jokin painike tai kytkin ei toimi.

• Ota selvää, miten tunnistat iPhone-mallisi.

• Lue, miten voit säätää äänenvoimakkuutta, lukita näytön, käyttää usean sormen eleitä, käynnistää laitteen uudelleen tai korvata painikkeiden painamisen napautuksella AssistiveTouchin avulla.

• iPhonen laittaminen nukkumaan: Jos käytössäsi on iPhone 6 tai uudempi tai iPhone SE (2. sukupolvi) tai uudempi, herätä iPhone tai laita se nukkumaan painamalla sivupainiketta. Jos käytössäsi on iPhone SE (1. sukupolvi) tai aiempi, paina yläpainiketta.