Tietoja iPhonen, iPadin ja iPod touchin painikkeista ja kytkimistä

Lue tietoja iPhonen, iPadin ja iPod touchin painikkeista ja kytkimistä.

Kuvia iPad- ja iPhone-malleista sekä niiden painikkeista

Painikkeiden ja kytkimien toiminnot

• Sivupainike (iPhone 6 ja uudemmat): Voit herättää iPhonen tai laittaa sen nukkumaan painamalla tätä painiketta. Sivupainikkeella voit myös sammuttaa iPhonen. iPhone X:llä ja uudemmilla malleilla voit suorittaa myös muutamia muita toimintoja.
  • Yläpainike (iPhone SE ja aiemmat, iPad ja iPod touch): Voit herättää laitteen tai laittaa sen nukkumaan painamalla tätä painiketta. Pitämällä painiketta painettuna voit sammuttaa laitteen tai kytkeä sen päälle.
  • Soitto/Hiljainen (vain iPhone): Tällä voit mykistää iPhonen äänet ja ilmoitukset. Jos kytkimessä näkyy oranssia, iPhone on hiljaisessa tilassa ja värisee, kun puhelu tulee tai ilmoitus annetaan. Kello-apissa määrittämäsi hälytykset toistetaan myös hiljaisessa tilassa, ja myös suosikkiyhteystietojen puhelut soivat.
  • Sivukytkin (tietyissä iPad-malleissa): Tällä voit mykistää iPhonen äänet ja ilmoitukset tai ottaa näytön suunnan lukituksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä.
  • Äänenvoimakkuus ylös/alas: Tällä voit säätää äänenvoimakkuutta musiikkia kuunnellessasi, videoita katsoessasi tai pelejä pelatessasi. Kun painat painikkeita, äänenvoimakkuus näkyy ilmaisimen alla. Jos et käytä muita appeja, painikkeet säätävät soittoäänen voimakkuutta. Ilmaisimen alla näkyy soittovoimakkuus.
  • Koti/Touch ID: Tällä voit avata laitteen lukituksen. Pitämällä painiketta painettuna voit aktivoida Sirin. Apinvaihtajan voi tuoda esiin painamalla tätä Koti-valikossa tai apissa kahdesti.