Jos maksutapasi hylätään App Storessa tai iTunes Storessa

Et voi tehdä ostoja tai päivittää appeja, ennen kuin muutat tai päivität maksutapasi.

Jos sinulla on maksamatonta saldoa App Storessa tai iTunes Storessa, saatat nähdä jonkin seuraavista viesteistä:

• ”Aiemmassa ostossa on laskutusongelma. Korjaa ongelma muokkaamalla laskutustietoja.”
  • ”Aiemmassa ostoksessa on laskutusongelma. Voit tarkastella ongelmaa ja korjata sen valitsemalla Ostohistoria. Jos peruutat toiminnon, et voi ostaa mitään, ennen kuin tämä laskutusongelma on ratkaistu.”

Voit ratkaista asian lisäämällä uuden maksutavan tai päivittämällä nykyisen maksutapasi laskutustiedot. Maksamaton saldo veloitetaan maksutavalta. Tämän jälkeen voit tehdä muita ostoja ja päivittää appisi, mukaan lukien ilmaiset apit.

iPhone, jossa näkyy Hallitse maksuja -sivu, joka sisältää useita maksutapoja. Yhden luettelossa olevan luottokortin vieressä on Epäonnistui-teksti.

Selvitä, miksi maksutapaa ei voida veloittaa

Kun tarkastelet maksutapaluetteloasi, saatat nähdä punaisen tekstin, joka kertoo, miksi maksutapaa ei voitu veloittaa.

Jos tiliisi liitetyssä päämaksutavassa esiintyy ongelmia, ostot veloitetaan eri maksutavalta. Lue, miten ostot laskutetaan

Jos ostoja ei voida veloittaa miltään maksutavalta, viimeisin tilauksesi pysyy maksamattomana. Tarkastele ostohistoriaasi nähdäksesi viimeaikaiset ostot ja selvittääksesi, mikä tilaus on maksamatta.

iPhone, jossa näkyvät tiedot, jotka tulevat näkyviin maksutapaa napautettaessa. Virheviestissä lukee seuraava ilmoitus: ”Maksuasi ei hyväksytty. Päivitä se tai anna uusi maksutapa ja yritä uudelleen.”

Maksutavan päivittäminen tai muuttaminen

Voit päivittää laskutustietosi tai lisätä maksutavan iPhonen, iPadin tai iPod touchin Asetukset-kohdassa tai Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa. Jos laskutusosoitteessa tai voimassaolon päättymispäivässä esiintyy ongelmia, napauta tai klikkaa maksutapaa, ja päivitä sitten maksutiedot.

Jos muutat maksutapaasi, käytä maassasi tai alueellasi kelpaavaa maksutapaa, jossa on varoja käytettävissä. Voit välttää maksamattomat tilaukset tulevaisuudessa lisäämällä useita maksutapoja Apple ID:hesi.

Jos käytät Perhejakoa ja näet viestin aiemman oston laskutusongelmasta, perheen järjestäjän pitää päivittää laskutustietonsa.

Jos näet yllättävän veloituksen

Voit pyytää hyvityksen* ostosta, jota et tunnista, mutta se pitää maksaa ensin. Voit myös peruuttaa tilauksen, jos et enää halua jatkaa sitä.

*Hyvityspyynnöt on tehtävä hyvitysajanjakson aikana, mutta hyvityksen saamista ei taata. Jos haluat lisätietoja, lue ehdot.

Lisäohjeet

Jos olet riitauttanut App Store- tai iTunes Store -veloituksen, ota uudelleen yhteyttä rahalaitokseesi ja valtuuta veloitus sekä tulevat App Store- ja iTunes Store -ostot.

Jos et ole Yhdysvalloissa, sinun pitää ehkä ottaa yhteyttä rahalaitokseesi ja pyytää kansainvälisten ostojen hyväksymistä.

Jos nämä toimenpiteet eivät korjaa ongelmaa, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.