Jos maksutapasi hylätään App Storessa tai iTunes Storessa

Maksa maksamaton saldo vaihtamalla laskutustietosi.

Jos sinulla on maksamatonta saldoa App Storessa tai iTunes Storessa, saatat nähdä jonkin seuraavista viesteistä:1

• ”Aiemmassa ostossa on laskutusongelma. Korjaa ongelma muokkaamalla laskutustietoja.”
  • ”Aiemmassa ostoksessa on laskutusongelma. Voit tarkastella ongelmaa ja korjata sen valitsemalla Ostohistoria. Jos peruutat toiminnon, et voi ostaa mitään, ennen kuin tämä laskutusongelma on ratkaistu.”

Jos rahalaitoksesi hylkää maksun tai maksutavassa ilmenee ongelmia, tilaus jää maksamatta. Et voi tehdä muita ostoja tai päivittää appeja, mukaan lukien ilmaiset apit, ennen kuin päivität laskutustietosi maksamattomien laskujen maksamista varten.

iPhone X, jossa näkyy Asetukset-kohdan Tiliasetukset-osio.

Eri maksutavan käyttäminen

Voit muuttaa laskutustietosi iPhonen, iPadin tai iPod touchin Asetukset-kohdassa tai Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa. Käytä maassasi tai alueellasi kelpaavaa maksutapaa, jossa on varoja käytettävissä. Jos sinulla on maksamatonta saldoa tai erääntyvä maksu, et voi valita vaihtoehtoa Ei mitään.

Kun olet päivittänyt laskutustietosi, App Store tai iTunes Store yrittää automaattisesti laskuttaa maksamattomista tilauksista päivitetyillä laskutustiedoillasi.

Saatat myös pystyä käyttämään entistä maksutapaa, jos sinun pitää vain päivittää laskutusosoite, voimassaoloaika tai muita kortin tietoja. Jos et ole Yhdysvalloissa, sinun pitää myös ehkä ottaa yhteyttä rahalaitokseesi ja pyytää kansainvälisten ostojen hyväksymistä.

iPhone X, jossa näkyy Ostohistoria-esimerkki. Maksamaton lasku näkyy punaisella tekstillä.

Maksamattoman laskun etsiminen

iOS-laitteessa: Valitse Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store ja napauta Apple ID:täsi. Napauta Näytä Apple ID, kirjaudu Apple ID:lläsi sisään ja napauta Ostohistoria. (Voit myös tarkastella ostohistoriaasi App Storessa tai iTunes Storessa.)

Etsi maksamaton osto, joka on todennäköisesti luettelon alussa, napauta sitä ja vaihda maksutapaa.

Sinun pitää maksaa maksamattomat ostot tai tilaukset ennen hyvityksen pyytämistä.

Jos näet yllättävän veloituksen

Kun olet maksanut oston, voit pyytää hyvitystä2, jos et tunnista ostoa. Voit myös peruuttaa tilauksen, jos et enää halua jatkaa sitä.

Jos lapsella tai alaikäisellä on oikeudet laitteesi käyttöön, voit ottaa käyttörajoitukset käyttöön ja rajoittaa heidän ohjelman sisäisiä ostojaan. Jos lapsella tai alaikäisellä on oma laite, voit myös ottaa Perhejaon käyttöön ja rajoittaa, mitä he voivat ostaa omalla laitteellaan.

Jos olet aiemmin ottanut yhteyttä rahalaitokseesi ja riitauttanut App Store- tai iTunes Store -veloituksen, sinun pitää ottaa rahalaitokseen uudelleen yhteyttä maksun ja tulevien App Store- ja iTunes Store -ostojen hyväksymiseksi.

Lisäohjeet

Jos nämä toimenpiteet eivät korjaa ongelmaa, ota yhteyttä Apple-tukeen.

1. Jos käytät Perhejakoa ja näet nämä viestit, perheen järjestäjän täytyy päivittää laskutustietonsa.

2. Hyvityspyynnöt on tehtävä hyvitysajanjakson aikana, mutta hyvityksen saamista ei taata. Jos haluat lisätietoja, lue ehdot.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.