Jos maksutapa hylätään tai sinulla on laskutusongelma App Storessa tai iTunes Storessa

Ennen kuin voit ratkaista laskutusongelman, sinun on mahdollisesti päivitettävä laskutustietosi tai maksettava maksamaton saldo.

Jos sinulla on App Storessa tai iTunes Storessa maksamaton saldo, saatat nähdä jonkin seuraavista viesteistä1:

• ”Aiemmassa ostossa on laskutusongelma. Korjaa ongelma muokkaamalla laskutustietoja.”
  • ”Aiemmassa ostoksessa on laskutusongelma. Voit tarkastella ongelmaa ja korjata sen valitsemalla Ostohistoria. Jos peruutat toiminnon, et voi ostaa mitään, ennen kuin tämä laskutusongelma on ratkaistu.”

Ostohetkellä tehdään katevaraus, mutta rahoituslaitos ei ehkä peri ostoksesta veloitusta kuin vasta muutamaa päivää myöhemmin. Jos rahoituslaitoksesi hylkää veloituksen tai maksutavan kanssa ilmenee ongelma, tilaus jää maksamatta.

Voit korjata ongelman päivittämällä laskutustietosi ja maksamalla maksamattomat laskut.

Laskutustietojen päivittäminen

Voit päivittää laskutustietosi iPhonen, iPadin tai iPod touchin Asetukset-kohdassa tai Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa. Kun päivität tietosi, käytä jotakin näistä maksutavoista. Jos sinulla on maksamatonta saldoa tai erääntyvä maksu, et voi valita vaihtoehtoa Ei mitään.

Kun olet päivittänyt laskutustietosi, App Store tai iTunes Store yrittää automaattisesti laskuttaa maksamattomista tilauksista päivitetyillä laskutustiedoillasi.

Maksamattoman laskun maksaminen

iOS-laitteessa: Valitse Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store ja napauta Apple Id:täsi. Napauta Näytä tili, kirjaudu Apple ID:lläsi sisään ja napauta Ostohistoria. (Voit myös tarkastella ostohistoriaasi iTunesissa Macilla tai Windows-tietokoneella.)

Etsi maksamaton ostos, joka on todennäköisesti luettelon alussa, napauta sitä ja vaihda maksutapaa.

Varojen lisääminen Apple ID:hen

Kun yrität maksaa maksamattoman laskun, saatat nähdä mahdollisuuden maksaa Apple ID:si saldolla, jos sinulla on luottovaroja.

Jos sinulla ei ole luottovaroja, voit lunastaa App Store- ja iTunes-lahjakortteja tai lisätä varoja Apple ID:hen2 ja käyttää sitten luottovaroja maksamattoman laskun maksamiseen.

Jos sinua laskutettiin odottamatta

Kun olet maksanut ostoksen, voit ilmoittaa ongelmasta, jos sinulla on edelleen ostokseen liittyviä ongelmia. Voit myös peruuttaa tilauksen, jos et enää halua jatkaa sitä.

Jos lapsella tai alaikäisellä on oikeudet laitteesi käyttöön, voit ottaa käyttörajoitukset käyttöön ja rajoittaa heidän ohjelman sisäisiä ostojaan. Jos lapsella tai alaikäisellä on oma laite, voit myös ottaa Perhejaon käyttöön ja rajoittaa, mitä he voivat ostaa omalla laitteellaan.

Lisäohjeet

Jos nämä toimenpiteet eivät korjaa ongelmaa, ota yhteyttä Apple-tukeen.

1 Jos käytät Perhejakoa ja näet nämä viestit, perheen järjestäjän täytyy päivittää laskutustietonsa.

2 Lahjakortit ja saldon lisääminen Apple ID:llesi eivät ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.