Jos olet unohtanut Macin kirjautumissalasanan

Jos olet unohtanut Mac-käyttäjätiliisi kirjautumiseen tarvittavan salasanan, valitse nollausvaihtoehto kirjautumisikkunasta.

Ennen kuin aloitat

Varmista, että Mac on yhteydessä internetiin ja että se käyttää macOS Catalinaa tai uudempaa. Jos käytät macOS:n aiempaa versiota, toimi macOS Mojaven tai aiempien salasanan nollausohjeiden mukaan.

Nollausvaihtoehdon valitseminen kirjautumisikkunasta

Näet seuraavat salasanan nollausvaihtoehdot klikkaamalla kirjautumisikkunassa salasanakentän vieressä olevaa kysymysmerkkiä. Jos et näe kysymysmerkkiä, anna mikä tahansa salasana kolme kertaa.

Jos näet vaihtoehdon nollaamiseen Apple ID:n avulla

macOS Big Surin kirjautumisnäytön kehote: Jos unohdit salasanasi, voit nollata sen Apple ID:n avulla.

1. Klikkaa vaihtoehtoa nollaamiseen Apple ID:n avulla ja toimi sitten seuraavasti:
    • Jos Mac käynnistyy uudelleen, siirry seuraavaan osioon: Jos näet vaihtoehdon uudelleenkäynnistykseen ja salasana-asetusten näyttämiseen.
    • Jos Mac ei käynnisty uudelleen, vaan pyytää välittömästi Apple ID:n tunnistetietoja, anna nämä tiedot ja klikkaa Nollaa salasana.
  2. Jos sinua pyydetään luomaan uusi avainnippu käyttäjän salasanojen tallennusta varten, käynnistä Mac uudelleen klikkaamalla OK.
  3. Jos sinua pyydetään valitsemaan ylläpitäjäkäyttäjä, jonka salasanan tiedät, klikkaa Unohditko kaikki salasanat?
  4. Jos näet Nollaa salasana -ikkunan, jossa on Poista Macin aktivointi -vaihtoehto, klikkaa Poista Macin aktivointi ja vahvista sitten valintasi klikkaamalla Poista aktivointi.
  5. Anna uudet salasanatiedot ja klikkaa sitten Seuraava.
    Jos tässä ikkunassa näkyy useita käyttäjätilejä, klikkaa kunkin tilin nimen vieressä olevaa Aseta salasana -painiketta ja anna sitten kunkin tilin uudet salasanatiedot.
  6. Kun salasanan nollaus on suoritettu, klikkaa Käynnistä uudelleen.

Jos näet vaihtoehdon uudelleenkäynnistykseen ja salasana-asetusten näyttämiseen

macOS Big Surin kirjautumisnäytön kehote: Jos unohdit salasanasi, voit... Käynnistä uudelleen ja näytä vaihtoehdot salasanan nollaamiseen.

1. Klikkaa vaihtoehtoa vaihtoehdon uudelleenkäynnistykseen ja salasana-asetusten näyttämiseen ja odota sitten, että Mac käynnistyy uudelleen.
  2. Sinua pyydetään sitten suorittamaan jompikumpi näistä toiminnoista:
    • Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Sinua voidaan pyytää myös antamaan muihin laitteisiisi lähetetty vahvistuskoodi.
    • Anna FileVaultin palautusavain. Sait sen, kun otit FileVaultin käyttöön ja päätit luoda palautusavaimen sen sijaan, että olisit antanut iCloud-tilisi (Apple ID:si) poistaa levysi lukitus.
  3. Valitse käyttäjä, jonka salasanan haluat nollata, ja klikkaa sitten Seuraava.
  4. Anna uudet salasanatiedot ja klikkaa sitten Seuraava.
  5. Kun salasanan nollaus on suoritettu, klikkaa Käynnistä uudelleen.

Jos näet vaihtoehdon nollaamiseen palautusavaimen avulla

1. Klikkaa vaihtoehtoa nollaamiseen palautusavaimen avulla ja anna sitten FileVaultin palautusavain. Sait sen, kun otit FileVaultin käyttöön ja päätit luoda palautusavaimen sen sijaan, että olisit antanut iCloud-tilisi (Apple ID:si) poistaa levysi lukitus.
  2. Anna uudet salasanatiedot ja klikkaa sitten Nollaa salasana.

Jos et pysty nollaamaan salasanaa