Internet-liitännäisten käyttö Safarin Mac-versiossa

Käytä liitännäisiä vain tarvitessasi niitä, näytä asennetut liitännäiset ja vaikuta siihen, mitkä verkkosivustot saavat käyttää niitä.

Safari on optimoitu HTML5-verkkostandardia käyttäviä sisältöjä varten. Sen ansiosta verkkosivut latautuvat nopeammin, energiaa säästyy ja turvallisuus paranee. Safari suosii tällaisia sisältöjä ladatessaan verkkosivuja.

Jotkin verkkosivustot edellyttävät esimerkiksi Java- tai Flash-liitännäisiä videoiden, animaatioiden tai muiden sisältöjen näyttämiseen. Voit asentaa tällaiset liitännäiset ja ottaa ne käyttöön Safarissa näillä verkkosivustoilla vierailua varten. Kun otat liitännäisen käyttöön, se pysyy aktiivisena niin kauan kuin käytät kyseistä liitännäistä säännöllisesti millä tahansa verkkosivustolla.

Liitännäisten ottaminen käyttöön

Avatessasi verkkosivuston, joka edellyttää liitännäistä sisällön näyttämistä varten, kyseisen sisällön kohdalla voi näkyä paikanvaraaja. Paikanvaraajassa voi lukea, että liitännäinen puuttuu, että voit käyttää liitännäistä klikkaamalla, että liitännäinen on estetty tai vanhentunut tai että siihen liittyy turvallisuushälytys. Saat lisätietoja klikkaamalla paikanvaraajaa.

Paikanvaraaja: Käytä Flashia klikkaamalla

Jos liitännäinen on asennettu, Safari voi kysyä, käytetäänkö liitännäistä kerran vai aina avatessasi verkkosivuston:

Käytetäänkö liitännäistä Flash sivustolla ”example.com”?

• Käytä kerran: Safari näyttää tämän verkkosivuston sisällön liitännäisen avulla tällä kerralla. Kun avaat sivuston seuraavan kerran, Safari kysyy uudelleen.
  • Käytä aina: Safari näyttää tämän verkkosivuston sisällön liitännäisen avulla ja pitää liitännäisen käytössä niin kauan kuin avaat sivuston säännöllisesti.
  • Kumoa: Safari ei näytä tämän verkkosivuston sisältöä liitännäisen avulla tällä kerralla.ؘ Kun avaat sivuston seuraavan kerran, Safari kysyy uudelleen.

Safari voi myös kysyä, haluatko luottaa verkkosivustoon liitännäisen käyttöä varten:

Valintaikkuna: Haluatko luottaa?

• Luota: Safari antaa verkkosivuston käyttää liitännäistä eikä kysy uudelleen.
  • Ei nyt: Safari ei anna verkkosivuston käyttää liitännäistä tällä kertaa, mutta kysyy uudelleen avatessasi sivuston seuraavan kerran.
  • Ei koskaan tälle sivustolle: Safari ei anna verkkosivuston käyttää liitännäistä nyt eikä jatkossa.

Salli tai estä liitännäisten käyttö verkkosivustoilla

Valitse Safari > Asetukset ja klikkaa sitten Suojaus.

Jos haluat poistaa kaikki liitännäiset käytöstä kaikilla verkkosivustoilla, poista valinta kohdasta Salli liitännäiset. Tällöin liitännäisiä edellyttävät verkkosivustot eivät ehkä toimi oikein, niissä voi näkyä paikanvaraaja liitännäisen sisällön sijaan tai ne voivat pyytää asentamaan liitännäisen.

Suojaus-paneeli

Voit nähdä asennetut liitännäiset tai poistaa käytöstä halutun liitännäisen kaikilla verkkosivustoilla klikkaamalla Liitännäisasetukset-painiketta ja poistamalla valinnan kyseisen liitännäisen kohdalta:

Liitännäisasetukset-paneeli

Voit myös määrittää liitännäisen tietyille verkkosivustoille riippumatta siitä, edellyttävätkö kyseiset verkkosivustot liitännäistä tällä hetkellä:

Liitännäisasetukset-paneeli

Tässä näkyvät parhaillaan auki olevat tai liitännäisen käyttöön aikaisemmin määritetyt verkkosivustot. Määritä ponnahdusvalikoilla estokäytäntö kullekin verkkosivustolle:

• Kysy: Safari kysyy, annetaanko verkkosivuston käyttää liitännäistä.

• Pois: Safari yrittää ladata sisällön ilman liitännäistä. Jos sivusto edellyttää liitännäistä, Safari estää liitännäisen ja voi näyttää liitännäisen sisällön sijaan paikanvaraajan.

• Päällä: Safari antaa verkkosivuston käyttää liitännäistä, ellei Apple estä liitännäistä turvallisuussyistä Tiedostokaranteenilla (esimerkki).

Näytä lisävalintoja pitämällä optionäppäintä painettuna ja klikkaa sitten ponnahdusvalikkoa:

• Ota suojaus käyttöön: Safari antaa verkkosivuston käyttää liitännäistä, vaikka Apple estää sen Tiedostokaranteenilla. Tämä on tietoturvariski, joten älä valitse tätä vaihtoehtoa, ellet luota verkkosivustoon. Safarin versiossa 10 tämä asetus on näkyvissä vain, jos liitännäinen on estetty.

• Suorita suojatussa tilassa: Jos annat liitännäisen toimia suojatussa tilassa, Safari antaa verkkosivuston käyttää liitännäistä, mutta suorittaa samalla Macin sisäänrakennetut haittaohjelmaturvatarkistukset. Jos suoritat suojaamattomassa tilassa, Safari antaa verkkosivuston käyttää liitännäistä, mutta ei suorita haittaohjelmaturvatarkistuksia. Tämä on tietoturvariski, joten älä poista suojattua tilaa käytöstä, ellet luota verkkosivustoon ja ellei ole mitään muuta tapaa nähdä sisältöä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.