Internet-liitännäisten käyttäminen Safarin Mac-versiossa

Ennen kuin voit käyttää asennettua ja sallittua verkkoselainliitännäistä, sinun on ehkä laitettava se päälle Safarin asetuksissa.

Safari ei enää tue useimpia liitännäisiä. Verkkosivujen entistä nopeamman lataamisen varmistamiseksi, energian säästämiseksi ja suojauksen tehostamiseksi Safari on optimoitu sisällöille, joissa käytetään HTML5-verkkostandardia, ja se ei edellytä liitännäistä. Voit parantaa ja mukauttaa selauselämystä käyttämällä liitännäisten sijaan Safari-laajennuksia.

Jos kuitenkin käyt verkkosivulla, jolla edellytetään edelleen jotakin liitännäistä tiettyjen sisältöjen näyttämiseen, Safari saattaa ilmoittaa, että liitännäinen puuttuu. Liitännäisen asentamisen jälkeen Safari saattaa kysyä, kuinka usein haluat käyttää sitä, tai että haluatko sallia tai päivittää liitännäisen.

Ennen kuin voit käyttää asentamaasi liitännäistä, sinun on ehkä laitettava se päälle:

1. Valitse Safarin valikkoriviltä Safari > Asetukset ja klikkaa sitten Verkkosivustot.
    Joissakin Safarin aiemmissa versioissa sinun on sen sijaan klikattava Suojaus ja sitten Liitännäisasetukset.
  2. Valitse liitännäinen vasemmalla olevasta luettelosta ja laita sitten liitännäinen päälle tai pois päältä käyttämällä sen valintaneliötä. Kun olet ottanut liitännäisen käyttöön, se pysyy aktiivisena niin kauan kuin käytät kyseistä liitännäistä säännöllisesti millä tahansa verkkosivustolla.
  3. Oikealla olevat ponnahdusvalikot laittavat liitännäisen päälle tai pois päältä tiettyjä verkkosivustoja varten. Jos valitset Kysy, Safari kysyy sinulta lupaa, ennen kuin se antaa verkkosivuston käyttää liitännäistä. Vasemmassa alakulmassa olevassa ponnahdusikkunassa näkyy oletusoletus sellaisia verkkosivustoja varten, jotka edellyttävät liitännäistä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.