Aktivointilukituksen ja Kadonnut-tilan hallinta MDM:n avulla

Lue, miten voit hallita valvottujen laitteiden Etsi iPhoneni -toiminnon aktivointilukitusta ja Kadonnut-tilaa mobiililaitteiden hallinnan (MDM) avulla.

Tämä artikkeli on tarkoitettu yrityksissä ja oppilaitoksissa toimiville järjestelmän ylläpitäjille.

Aktivointilukitus on Etsi iPhoneni -toiminnon ominaisuus. Se on suunniteltu pitämään tietosi turvassa ja estämään kadonneiden tai varastettujen laitteiden uudelleenaktivointi. Kadonnut-tilan avulla kadonnut laite lukitaan, laitteen näytössä näytetään viesti ja laitteen sijainti tunnistetaan.

Lue, miten MDM-työkalujen avulla voit hallita aktivointilukitusta ja Kadonnut-tilaa valvotuissa laitteissa.

Valvottujen laitteiden aktivointilukitus

Voit ottaa aktivointilukituksen käyttöön yhteensopivan MDM-ratkaisun avulla käyttöönoton aikana tai kun käyttäjä ottaa Etsi iPhoneni -toiminnon käyttöön. Voit sitten tyhjentää laitteen ja ottaa sen käyttöön uudelle käyttäjälle tyhjentämällä aktivointilukituksen. Lue, miten aktivointilukitusta voi hallita Profiilinhallinnan avulla. Saat lisätietoja myös MDM-ratkaisun dokumentaatiosta.

Kadonnut-tila ja Hallittu kadonnut-tila

Jos Etsi iPhoneni -toiminto on käytössä, käyttäjä voi aktivoida Kadonnut-tilan kirjautuessaan iCloudiin. Käyttäjä voi lukita kadonneen laitteen ja jäljittää sen sijainnin Kadonnut-tilan avulla.

iOS 9.3:ssa tai uudemmissa voit asettaa valvotun laitteen Hallittuun kadonnut-tilaan MDM:n avulla. Hallittu kadonnut-tila on käyttäjälle yksilöity tila, joka täytyy ottaa pois käytöstä, ennen kuin kukaan voi käyttää laitetta uudestaan. Voit lähettää laitteeseen viestejä, kun laite on Hallitussa kadonnut-tilassa. Kuitenkin vain MDM-palvelin voi käyttää laitteen sijaintitietoja, kun laite on Hallitussa kadonnut-tilassa. Käyttäjä ei voi avata laitteen lukitusta, ennen kuin Hallittu kadonnut-tila on otettu pois käytöstä. Käyttäjä saa ilmoituksen, jos joku on käyttänyt sijaintitietoja tänä aikana.

Saat lisätietoja MDM-ratkaisun dokumentaatiosta.

Valvomattomien laitteiden aktivointilukitus

MDM ei voi hallita valvomattomien laitteiden aktivointilukitusta. Valvomattomien laitteiden aktivointilukitus otetaan käyttöön, kun käyttäjä kirjautuu iCloudiin ja ottaa Etsi iPhoneni -toiminnon käyttöön.

Jos otat valvomattoman laitteen käyttöön, edellisen käyttäjän on otettava Etsi iPhoneni -toiminto pois käytöstä, ennen kuin voit ottaa laitteen käyttöön uudelle käyttäjälle. Toimi seuraavasti:

• Jos käyttäjällä on käytössään iOS-laite, hän voi ottaa sen pois käytöstä valitsemalla Asetukset > iCloud > Etsi iPhoneni.
  • Jos käyttäjällä ei ole käytössään iOS-laitetta, hän voi kirjautua sisään iCloud.comiin tai Etsi iPhoneni -appiin toisella iOS-laitteella. Tyhjennä sitten laite ja poista se laiteluettelosta.