Hallitse aktivointilukitusta ja Kadonnut-tilaa MDM:llä

Lue, miten Missä on...? -apin aktivointilukitusta ja Kadonnut-tilaa hallitaan valvotuissa laitteissa, joissa on käytössä MDM (Mobile Device Management).

Tämä artikkeli on tarkoitettu yrityksissä ja oppilaitoksissa toimiville järjestelmän ylläpitäjille.

Aktivointilukitus on Missä on...? -apin toiminto. Se on suunniteltu pitämään tietosi turvassa ja estämään kadonneiden tai varastettujen laitteiden uudelleenaktivointi. Kadonnut-tilan avulla kadonnut laite lukitaan, laitteen näytössä näytetään viesti ja laitteen sijainti tunnistetaan.

Lue, miten MDM-työkalujen avulla voit hallita aktivointilukitusta ja Kadonnut-tilaa valvotuissa laitteissa.

Valvottujen laitteiden aktivointilukitus

Voit ottaa aktivointilukituksen käyttöön yhteensopivan MDM-ratkaisun avulla käyttöönoton aikana tai kun käyttäjä ottaa Missä on...? -apin käyttöön. Voit sitten tyhjentää laitteen ja ottaa sen käyttöön uudelle käyttäjälle tyhjentämällä aktivointilukituksen. Lue, miten aktivointilukitusta hallitaan Profiilinhallinta-ohjelmassa. Saat lisätietoja myös MDM-ratkaisun dokumentaatiosta.

Kadonnut-tila ja hallittu Kadonnut-tila

Jos Missä on...? -appi on käytössä, käyttäjä voi aktivoida Kadonnut-tilan kirjautuessaan iCloudiin. Käyttäjä voi lukita kadonneen laitteen ja jäljittää sen sijainnin Kadonnut-tilan avulla.

Jos käytössä on iOS 9.3 tai uudempi, voit MDM:n avulla asettaa valvotun laitteen hallittuun Kadonnut-tilaan. Hallittu Kadonnut-tila on käyttäjälle yksilöity tila, joka täytyy ottaa pois käytöstä, ennen kuin kukaan voi käyttää laitetta uudestaan. Voit lähettää laitteeseen viestejä, kun laite on hallitussa Kadonnut-tilassa. Vain MDM-palvelin voi kuitenkin käyttää laitteen sijaintitietoja, kun laite on hallitussa Kadonnut-tilassa. Käyttäjä ei voi avata laitteen lukitusta, ennen kuin hallittu Kadonnut-tila on otettu pois käytöstä. Käyttäjä saa ilmoituksen, jos joku on käyttänyt sijaintitietoja tänä aikana.

Saat lisätietoja MDM-ratkaisun dokumentaatiosta.

Valvomattomien laitteiden aktivointilukitus

MDM ei voi hallita valvomattomien laitteiden aktivointilukitusta. Valvomattomien laitteiden aktivointilukitus otetaan käyttöön, kun käyttäjä kirjautuu iCloudiin ja ottaa Missä on...? -apin käyttöön.

Jos otat valvomattoman laitteen käyttöön, edellisen käyttäjän on poistettava Missä on...? -appi käytöstä, ennen kuin voit ottaa laitteen käyttöön uudelle käyttäjälle. Toimi seuraavasti:

• Jos käytössä on iPhone, iPad tai iPod touch, apin voi poistaa käytöstä valitsemalla Asetukset> [nimesi] > iCloud > Etsi [laitteeni].*
  • Jos käytössä on Mac, apin voi poistaa käytöstä valitsemalla Järjestelmäasetukset > Apple ID > iCloud > }Etsi Macini.*
  • Jos käyttäjällä ei ole laitetta käytettävissään, hän voi kirjautua iCloud.comiin tai Missä on...? -appiin jollakin toisella laitteella, tyhjentää laitteen ja poistaa sen sitten laiteluettelosta.

Missä on...? -appi on käytettävissä iOS 13:ssaiPadOS:ssä ja macOS Catalinassa.